Zeleni predizborni bezobrazluk

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#101 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Truba »

Bancho wrote:Image

Da li je vama ovo normalno? U sred naselja u kome se to nikad nije radilo, „neki“ su odlucili da organizuju iftar uz popratnu muziku vela havle pjesama. Ok, hoce iftar na otvorenom, pa zar se nije to moglo organizovat pored neke dzamije ili pored nekog islamskog centra? Pa ne zive ovde samo muslimani, mozda nekom ovo smeta, a sve se furamo kao multi kulti ovo ono...Zar je moguce da se zelena SDA-a bagra toliko uspanicila pred izbore pa su sad od iftara napravili predizborne manifestacije na kome zele da pokazu koliko su fini, dobri i posteni...ma ko im sad da glas na izborima ruka mu se osusila...

iskreno meni ovo ne smeta

ali mi smeta

kad zelenim crvenim žutim i ljubičastim forumašima
smeta nešto iz hrvatskog naroda i to 200 kilometara dalje od očiju
i to u 100% hrvatskim selima...

pun forum takvih primjera
sve demokrate, građani svijeta i t d
insomnia78

#102 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by insomnia78 »

Što kaže Burhan Šaban “vratiće se opet osam šezdeset”
KIseljak12

#103 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by KIseljak12 »

Kmeeeeeee

Pozivam ih da se meni u avliju parkiraju kad ih ta grozna crvena policija zapisuje.
Bloo
Globalna šefica

#104 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Bloo »

Image
kakavdanakneiskustvu

#105 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by kakavdanakneiskustvu »

DrugaGimnazija wrote:Meni je bezveze sto jedu na ulici. Trebali su obezbijediti neku prikladnu prostoriju, dvoranu, halu ili nesto slicno.

Ali mislim da im je ovo poenta da rade javno, da se vidi ko je postio i ko je musliman.
otprilike
basicm

#106 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by basicm »

kakavdanakneiskustvu wrote:
DrugaGimnazija wrote:Meni je bezveze sto jedu na ulici. Trebali su obezbijediti neku prikladnu prostoriju, dvoranu, halu ili nesto slicno.

Ali mislim da im je ovo poenta da rade javno, da se vidi ko je postio i ko je musliman.
otprilike
To vama tako izgleda, a ustvari je iftar nakon posta velika stvar, i ljudi to zele da podijele sa drugima. Javno je jer je obiljezavanje necega lijepog.
Svi smo multi-kultivatori ali po nekim svojim kriterijima. Kad vam je vec pod prozorom sto niste otisli i vi na iftar, sjedite, popricajte sa neprijateljem :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#107 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Nadzorna_ploca »

KIseljak12 wrote:
Kmeeeeeee

Pozivam ih da se meni u avliju parkiraju kad ih ta grozna crvena policija zapisuje.
Eh hvala puno. Moze adresa?
kakavdanakneiskustvu

#108 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

basicm wrote:

otprilike
To vama tako izgleda, a ustvari je iftar nakon posta velika stvar, i ljudi to zele da podijele sa drugima. Javno je jer je obiljezavanje necega lijepog.
Svi smo multi-kultivatori ali po nekim svojim kriterijima. Kad vam je vec pod prozorom sto niste otisli i vi na iftar, sjedite, popricajte sa neprijateljem :mrgreen:

ko mi?'

kakav neprijatelj???
palermo

#109 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by palermo »

basicm wrote:
ma ok je to, i nema se tu nešto proturječiti.

Samo ja moram priznati da ovo pravljenje iftara je preraslo u neku vrstu mode, ne znam baš kako to nazvati.
Neki dan moja poslovna prijateljica kaže, moram ići kćerkama pomoći, prave iftar. Ja onako u čudu, pa čekaj koliko ja znam kćerke ti ne poste, kaže ona, pa nema veze opet je red da i one naprave iftar. Mislim, meni je to više poziv na večeru nego iftar........
kakavdanakneiskustvu

#110 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

palermo wrote:
basicm wrote:
ma ok je to, i nema se tu nešto proturječiti.

Samo ja moram priznati da ovo pravljenje iftara je preraslo u neku vrstu mode, ne znam baš kako to nazvati.
Neki dan moja poslovna prijateljica kaže, moram ići kćerkama pomoći, prave iftar. Ja onako u čudu, pa čekaj koliko ja znam kćerke ti ne poste, kaže ona, pa nema veze opet je red da i one naprave iftar. Mislim, meni je to više poziv na večeru nego iftar........
postace moda pa ce i neka marija praviti iftar
JThomas

#111 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by JThomas »

kao i religija generalno, uostalom :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#112 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

JThomas wrote:kao i religija generalno, uostalom :mrgreen:
da
choxnox

#113 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by choxnox »

basicm wrote:

otprilike
:D :thumbup:
BHCluster

#114 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by BHCluster »

Image
BHCluster

#115 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by BHCluster »

Black swan wrote:
Bancho wrote:Image

Da li je vama ovo normalno? U sred naselja u kome se to nikad nije radilo, „neki“ su odlucili da organizuju iftar uz popratnu muziku vela havle pjesama. Ok, hoce iftar na otvorenom, pa zar se nije to moglo organizovat pored neke dzamije ili pored nekog islamskog centra? Pa ne zive ovde samo muslimani, mozda nekom ovo smeta, a sve se furamo kao multi kulti ovo ono...Zar je moguce da se zelena SDA-a bagra toliko uspanicila pred izbore pa su sad od iftara napravili predizborne manifestacije na kome zele da pokazu koliko su fini, dobri i posteni...ma ko im sad da glas na izborima ruka mu se osusila...

iskreno meni ovo ne smeta

ali mi smeta

kad zelenim crvenim žutim i ljubičastim forumašima
smeta nešto iz hrvatskog naroda i to 200 kilometara dalje od očiju
i to u 100% hrvatskim selima...

pun forum takvih primjera
sve demokrate, građani svijeta i t d
Ono zabijanje krizeva po brdima i zvati BiH islmaskom drzavom?
insomnia78

#116 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by insomnia78 »

basicm wrote:

otprilike
Jesi ti lud? To je prelazno
insomnia78

#117 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by insomnia78 »

Bloo wrote:Image
Pogresno. FGR zajedno sa petom kolonom kucka po brani dole u podnozju
Banksy

#118 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Banksy »

Religija i novi konzervativizam su u modi na cijeloj planeti, negdje su aplikacije i manifestacije blaže, negdje rigidne, ali generalno, to je sad in i sigurno će potrajati, po meni, to je civilizacijski korak unazad, nešto što je trebalo biti prekoračen stepenik na putu novog prosvjetiteljstva i napretka, možda i nekog susreta i križanja nauke i religije u budućnosti, a ono, krenulo se unazad, u dokidanje sekularnih, demokratskih temelja i obrazaca društva, i to organizirano, svako u svojoj religiji i na svojoj teritoriji, gdje je možda kršćanski fundamentalizam i žešći od islamskog, i to na prostorima na kojima se nije očekivala njegova reinkarnacija u tom obimu,
tako da jašemo globalni proces, ali kao postratno društvo koje ni demokratske standarde još nije usvojilo kako treba, već iz polukomunističkog uskočilo pravo u novo doba konzervativnog, religijskog rivajvla, i to s postratnim traumama gdje je rat uglavnom vođen na religijskim crtama, dobar tekst, već sam postavljala,
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a/7426926/
BHCluster

#119 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by BHCluster »

Kad su ono izbori?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#120 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by japin_mutapi »

znači, brate, rat
JThomas

#121 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by JThomas »

problem a ne rješenje.
triconja

#122 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by triconja »

japin_mutapi wrote:znači, brate, rat
More, rat je rjesenje svih problema :D
BHCluster

#123 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by BHCluster »

Rat protiv 0.3%, kako bi to izgledalo? :lol:
fakat

#124 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by fakat »

Banksy wrote:
Religija i novi konzervativizam su u modi na cijeloj planeti, negdje su aplikacije i manifestacije blaže, negdje rigidne, ali generalno, to je sad in i sigurno će potrajati, po meni, to je civilizacijski korak unazad, nešto što je trebalo biti prekoračen stepenik na putu novog prosvjetiteljstva i napretka, možda i nekog susreta i križanja nauke i religije u budućnosti, a ono, krenulo se unazad, u dokidanje sekularnih, demokratskih temelja i obrazaca društva, i to organizirano, svako u svojoj religiji i na svojoj teritoriji, gdje je možda kršćanski fundamentalizam i žešći od islamskog, i to na prostorima na kojima se nije očekivala njegova reinkarnacija u tom obimu,
tako da jašemo globalni proces, ali kao postratno društvo koje ni demokratske standarde još nije usvojilo kako treba, već iz polukomunističkog uskočilo pravo u novo doba konzervativnog, religijskog rivajvla, i to s postratnim traumama gdje je rat uglavnom vođen na religijskim crtama, dobar tekst, već sam postavljala,
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a/7426926/
Dobro zapazanje. Nakon liberalnih hippy sezdesetih i sedamdesetih danas imamo neokonzervativizam sirom svijeta, posebno tkzv. zapadnog. Cudan obrat ali definitivno globalnog karaktera. Ne kazem ni da je to nesto samo po sebi lose, samo konstatiram, iako meni licno nije po volji. Nije samo rijec o religiji, na primjer gubljenje sloboda, odsustvo buntovnistva, konsolidacija medija, velicanje materijalizma kroz pop kulturu, itd.
insomnia78

#125 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by insomnia78 »

A dje to tacno imamo?
Locked