vokri ti bilo sto nisi bila u prvom redu evo da ti prenesem mali dio atmosfereLatina wrote:Neelix wrote:priznaj da ti je krivo sto nisi bila
Nesto drugo mi je krivo.

oooj odmah ruke gore
ne kontam sto se obracas meni.......................produzi daljeLatina wrote:Da, u pravu si, Svrakici licno su rasturili Jugoslaviju. Sad je ti, Brena & Co. mozete vratiti iz mrtvih. Ne znam samo kako cete vratiti ubijenu djecu i civile, ali citajuci ovu i slicne teme, ne sumnjam da je i to vama moguce.vjesticanametli wrote:jel bilo ovo http://www.youtube.com/watch?v=YgzhODFpKe0
aaaaaaaaaaaaa svrakicuuuuuuuuuuu
Over&out.
Jednoga dana kupit ću pištolj i roknut ću teJThomas wrote:"dušo", u gradu su zadnjih manje od mjesec dana svirali bombaj štampa, štuke i skroz, disciplina kitchme, majke, od elektronske tiesto i tom novy. to što tebi niko od njih nije zanimljiviji od lepe brene - govori o tebi. to je tvoj ukus i tvoje pravo.
ali nemoj molim te govoriti da "grad ne nudi ništa bolje". jer nudi. nije neko svjetsko čudo, ne može beogradu i zagrebu ni prići u ovom trenutku, ali bolje od brene, vala nudi.
Sva ta mladost vjerovatno nije morala izginuti da je na čelu bio neko pametniji, a ne kvazigenerali i ublehaši koji o vođenju ratova pojma nemaju.Mladost Sarajeva izginula na Trebevicu spasavajuci ovaj grad i ovu drzavu, naravno vi to ne znate jer ste u ta doba bili na drugoj strani ili majka dijaspora. Ovdje se ocigledno javlja vise ljudi koji su '92 odabrali svoju stranu, pa sada pljuvaju po svemu sto se tice odbrambeno oslobodilackog rata od srpskocrnogorske agresije i domacih izdajnika.
ps: ako konkretno mislite o ili Svrakicu, petom desetom, onda pisite ime i prezime, a ne poistovjecivati sve momke, a narocito one koji dadose zivote za ovaj grad i ovu drzavu da bi danas svakojaki cetnici mogli pljuvti po njima.
pss: sto se tice Brene, ni prvi ni poslednji tnikce koji je odrzao turbo folk koncert parade i kica u Sarajevu...
Sto su to oni manje bitni? Tebi vjerovatno nisu bitni ni jedni ni drugi cim njihovu zrrtvu mozes minimizirati kroz pricu o Svrakicima. Bas me interesuje gdje si ti bio i sta si dao za BiH.caes wrote: Sto su to momci s trebevica bitniji od bilo kojih drugih branilaca koji su poginuli bilo koji drugi dan na bilo kom drugom mjestu?
To sto si pokusala sa podsmijehom citirati dio refrena,nije Skroz,eto koliko se razumijes,to pjeva mostarska grupa Zoster,koje je isto tako extremno kvalitetna grupatatjanamster wrote:Jednoga dana kupit ću pištolj i roknut ću teJThomas wrote:"dušo", u gradu su zadnjih manje od mjesec dana svirali bombaj štampa, štuke i skroz, disciplina kitchme, majke, od elektronske tiesto i tom novy. to što tebi niko od njih nije zanimljiviji od lepe brene - govori o tebi. to je tvoj ukus i tvoje pravo.
ali nemoj molim te govoriti da "grad ne nudi ništa bolje". jer nudi. nije neko svjetsko čudo, ne može beogradu i zagrebu ni prići u ovom trenutku, ali bolje od brene, vala nudi.
a i sebe ću.
Definitivno velika tačka i zamolit ću te da ne qvotaš više moje postove![]()
.
Druže, svi mi bolujemo dijelom od posttraumatskog ratnog sindroma, ali ja opet hladne glave pokušam razmisliti i ne vidim nikakvu vezu ovih momaka sa smrtovnice sa lažovima i kvazipatriotama Švrakićima, kao ni s Brenom, koja je samo pjevačica i nikako nije mogla imati neki veliki utjecaj na ratna dešavanja, za razliku recimo od Ćire Blaževića koji je bio političar i najbolji Tuđmanov drug u vrijeme dijeljenja BiH. Ćiro nam je heroj, a eto, Brena problem.BaileyS wrote:Sto su to oni manje bitni? Tebi vjerovatno nisu bitni ni jedni ni drugi cim njihovu zrrtvu mozes minimizirati kroz pricu o Svrakicima. Bas me interesuje gdje si ti bio i sta si dao za BiH.caes wrote: Sto su to momci s trebevica bitniji od bilo kojih drugih branilaca koji su poginuli bilo koji drugi dan na bilo kom drugom mjestu?
Za tebe su to samo likovi sa smrtovnice od prije 15 godina, za mene puno vise od toga. Rahmetli Enver Kurtovic drug iz skolske klupe, pokojni Cedomir Cedo Perak starija raja iz komsiluka.
Sve su to heroji grada i drzave za koji su poginuli. To su ljudi koji su dali zivote za slobodu grada i drzave, da bi danas neki pojedinci, koji svoj legitimitet baziraju na djelima tih heroja, gusili slobodu grada i drzave jer im ta sloboda nije u interesu jer nemaju materijalne koristi od te slobode.Sto su to oni manje bitni? Tebi vjerovatno nisu bitni ni jedni ni drugi cim njihovu zrrtvu mozes minimizirati kroz pricu o Svrakicima. Bas me interesuje gdje si ti bio i sta si dao za BiH.
Za tebe su to samo likovi sa smrtovnice od prije 15 godina, za mene puno vise od toga. Rahmetli Enver Kurtovic drug iz skolske klupe, pokojni Cedomir Cedo Perak starija raja iz komsiluka.
Ti kad naucis da citas sta pise, onda komentarisi.BaileyS wrote:Sto su to oni manje bitni? Tebi vjerovatno nisu bitni ni jedni ni drugi cim njihovu zrrtvu mozes minimizirati kroz pricu o Svrakicima. Bas me interesuje gdje si ti bio i sta si dao za BiH.caes wrote: Sto su to momci s trebevica bitniji od bilo kojih drugih branilaca koji su poginuli bilo koji drugi dan na bilo kom drugom mjestu?
Vec sam rekao, svako ima ime i prezime. Ja ako dobro vidim covjek je sve Zelene Beretke nazvao ''talibanima'' i nije ni opomenut. Eto ti slike ''talibana'' iz Zelenih Beretki:caes wrote:Ovdje se javljaju ljudi kojima je muka od licemjerstva kvazisatronadri borilaca aka svrakica i co. koji su pljuvali i po dugmetu, sad i po breni, pod zastavom nekog patriotizma, a zazmirili su na svaki drugi koncert, svake druge ćetnikuše, a kako vidimo i na poteze nekih, direktnih finansijera rata.Ovdje se ocigledno javlja vise ljudi koji su '92 odabrali svoju stranu, pa sada pljuvaju po svemu sto se tice odbrambeno oslobodilackog rata od srpskocrnogorske agresije i domacih izdajnika.
Sto su to momci s trebevica bitniji od bilo kojih drugih branilaca koji su poginuli bilo koji drugi dan na bilo kom drugom mjestu?
Brena je kretenka, realno.
Aj sto je setala u toj uniformi da spasi roditelje, to razumijem, ako je tacno.
Al ko je natjera da snimi spot s crvenim beretkama ..
No, medjutim, da su se gospoda iz beretki pobunili na svaki koncert, od seke preko maje marijane, do brene, pa ni po jada. Ovako je ocito da ih je neko zakinuo za paru. Sramota.

Sva ta mladost ne bi izginula da se srpski vozdovi i domaci izdajnici(slicni ovima sa koncerta) nisu povampirili.Erzsebet wrote:Sva ta mladost vjerovatno nije morala izginuti da je na čelu bio neko pametniji, a ne kvazigenerali i ublehaši koji o vođenju ratova pojma nemaju.
Slusaj ( necu ti uputiti epitet koji zasluzujes jer nisi vrijedan cak ni upozorenja koje bih mogla dobiti zbog toga ), za nekoga ko je bio na koncertima Jamiroquai-a, Razorlight, Simple Minds, U2, Joss Stone, nove postave Queen, Massive Attack, Faithless, Lenny Kravitz, itd., tvoj komentar je samo podsjecanje zbog cega je unistena moja zemlja. Brena je samo vasa metafora i glasnogovornica. Ona je otpjevala sto je imala ( :smajlikojipovraca: ), uzela lovu i vratila se tamo gdje pripada. Nije problem u njoj, problem je uvijek bio u onima koji takav primitivizam i nacin izrazavanja podrzavaju.Jedan001 wrote:vokri ti bilo sto nisi bila u prvom redu evo da ti prenesem mali dio atmosfereLatina wrote:Neelix wrote:priznaj da ti je krivo sto nisi bila
Nesto drugo mi je krivo.
oooj odmah ruke goreljepotice moje plaveee slavimo ovaj divan dan
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja se ne bih na to kladio. Kladio bih se, recimo, da je na koncertu bilo 90% ljudi koji glasaju za najvecu stranku u Bosnjaka.A siguran sam takodje da 80-90% ovih sto su bili na koncertu rata ocima vidjeli nisu.
Kakve to veze ima? Pa nisu samo sda-ovci branili Bosnu.JBT wrote:Ja se ne bih na to kladio. Kladio bih se, recimo, da je na koncertu bilo 90% ljudi koji glasaju za najvecu stranku u Bosnjaka.A siguran sam takodje da 80-90% ovih sto su bili na koncertu rata ocima vidjeli nisu.
Otp ..JBT wrote:Ja se ne bih na to kladio. Kladio bih se, recimo, da je na koncertu bilo 90% ljudi koji glasaju za najvecu stranku u Bosnjaka.A siguran sam takodje da 80-90% ovih sto su bili na koncertu rata ocima vidjeli nisu.
Budi dobra i nemoj me provocirati. Nemas razloga za to.mima wrote:Latiniceeeeee....koncert je bio za 10.
Izgleda da je primitivizam u modi! Koji su opanci in? Nabavio sam šajkaču, i promijenio sam zvono na mobitelu, stavio sam "udri Mujo u tarabe, tananananatan tatananan", a kada dobijem sms zasvira "opanci ti lepo stoje"!mima wrote:Latiniceeeeee....koncert je bio za 10.