zelene beretke(čitaj Švrakići)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Troll_Happens

#76 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by Troll_Happens »

Latina wrote:
Neelix wrote:priznaj da ti je krivo sto nisi bila :P
:cry:

Nesto drugo mi je krivo.
vokri ti bilo sto nisi bila u prvom redu evo da ti prenesem mali dio atmosfere

Image

oooj odmah ruke gore :dance: ljepotice moje plaveee slavimo ovaj divan dan :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
vjesticanametli

#77 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by vjesticanametli »

Latina wrote:
vjesticanametli wrote:jel bilo ovo http://www.youtube.com/watch?v=YgzhODFpKe0

aaaaaaaaaaaaa svrakicuuuuuuuuuuu :evil:
Da, u pravu si, Svrakici licno su rasturili Jugoslaviju. Sad je ti, Brena & Co. mozete vratiti iz mrtvih. Ne znam samo kako cete vratiti ubijenu djecu i civile, ali citajuci ovu i slicne teme, ne sumnjam da je i to vama moguce.

Over&out.
ne kontam sto se obracas meni.......................produzi dalje
tatjanamster

#78 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by tatjanamster »

JThomas wrote:"dušo", u gradu su zadnjih manje od mjesec dana svirali bombaj štampa, štuke i skroz, disciplina kitchme, majke, od elektronske tiesto i tom novy. to što tebi niko od njih nije zanimljiviji od lepe brene - govori o tebi. to je tvoj ukus i tvoje pravo.

ali nemoj molim te govoriti da "grad ne nudi ništa bolje". jer nudi. nije neko svjetsko čudo, ne može beogradu i zagrebu ni prići u ovom trenutku, ali bolje od brene, vala nudi.
Jednoga dana kupit ću pištolj i roknut ću te
a i sebe ću.

Definitivno velika tačka i zamolit ću te da ne qvotaš više moje postove :)

.
Compact

#79 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by Compact »

Sarajevska publika je zaista pokazala svoje pravo lice.
(Denis Huseinbegović voditelj sportskih emisija na tv pink, koji se autom zabio mrtav p'jan u Montenovu radnju)! :-)

Nedugo zatim, ide pjesma "opanci ti lepo stoje" a publika pade u trans! :D

Da ne govorim sitnije Cile sitnije! Buhahahaha.. :lol:

Nisam bio na koncertu, i smatram da sam pravi papak! :D

Živeo Šešelj!
Erzsebet

#80 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by Erzsebet »

Mladost Sarajeva izginula na Trebevicu spasavajuci ovaj grad i ovu drzavu, naravno vi to ne znate jer ste u ta doba bili na drugoj strani ili majka dijaspora. Ovdje se ocigledno javlja vise ljudi koji su '92 odabrali svoju stranu, pa sada pljuvaju po svemu sto se tice odbrambeno oslobodilackog rata od srpskocrnogorske agresije i domacih izdajnika.

ps: ako konkretno mislite o ili Svrakicu, petom desetom, onda pisite ime i prezime, a ne poistovjecivati sve momke, a narocito one koji dadose zivote za ovaj grad i ovu drzavu da bi danas svakojaki cetnici mogli pljuvti po njima.

pss: sto se tice Brene, ni prvi ni poslednji tnikce koji je odrzao turbo folk koncert parade i kica u Sarajevu...
Sva ta mladost vjerovatno nije morala izginuti da je na čelu bio neko pametniji, a ne kvazigenerali i ublehaši koji o vođenju ratova pojma nemaju.
BaileyS

#81 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by BaileyS »

caes wrote: Sto su to momci s trebevica bitniji od bilo kojih drugih branilaca koji su poginuli bilo koji drugi dan na bilo kom drugom mjestu?
Sto su to oni manje bitni? Tebi vjerovatno nisu bitni ni jedni ni drugi cim njihovu zrrtvu mozes minimizirati kroz pricu o Svrakicima. Bas me interesuje gdje si ti bio i sta si dao za BiH.

Za tebe su to samo likovi sa smrtovnice od prije 15 godina, za mene puno vise od toga. Rahmetli Enver Kurtovic drug iz skolske klupe, pokojni Cedomir Cedo Perak starija raja iz komsiluka.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#82 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by -LIBERO- »

tatjanamster wrote:
JThomas wrote:"dušo", u gradu su zadnjih manje od mjesec dana svirali bombaj štampa, štuke i skroz, disciplina kitchme, majke, od elektronske tiesto i tom novy. to što tebi niko od njih nije zanimljiviji od lepe brene - govori o tebi. to je tvoj ukus i tvoje pravo.

ali nemoj molim te govoriti da "grad ne nudi ništa bolje". jer nudi. nije neko svjetsko čudo, ne može beogradu i zagrebu ni prići u ovom trenutku, ali bolje od brene, vala nudi.
Jednoga dana kupit ću pištolj i roknut ću te
a i sebe ću.

Definitivno velika tačka i zamolit ću te da ne qvotaš više moje postove :)

.
To sto si pokusala sa podsmijehom citirati dio refrena,nije Skroz,eto koliko se razumijes,to pjeva mostarska grupa Zoster,koje je isto tako extremno kvalitetna grupa :thumbup:

A to sto se tice tvog podsmijeha muzickom izrazaju koji je autentican "asfaltu",naravno da ti i slicni tebi ne mogu shvatiti poruku takvog sadrzaja,da bi to shvatili morate na "asfaltu"odrasti i biti dio dio gradske furke,sto ocito niste cim skacete na poskocice tipa sitnije cile sitnije,pokazi mi najbitnije,ili udri mujo...i kako vec idu sve te shund poskocice :skoljka: :skoljka:

A sto se tice ove slike u jednom pstu iznad,sve se samo po sebi govori,onako na prvi pogled,sve extremno ,i to ono papanski izblanhane trebice u prvim redovima.

I da,tvoja tvrdnja da nema onoga ko nece skakutati na melodiju nesto iz Londona,neznam o kojoj je pjesmi rijec,ali ima vjeruj mi,samo je problem sto si ti taj dio paralelizma u Sarajevu koji to ne shvata niti ce ikada shvatiti.
Samo cu dodati jos..."..selo na celo..."
:run:
sarlo

#83 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by sarlo »

[quote="Erzsebet"][quote]Mladost Sarajeva izginula na Trebevicu spasavajuci ovaj grad i ovu drzavu, naravno vi to ne znate jer ste u ta doba bili na drugoj strani ili...
Last edited by sarlo on 31/05/2009 14:21, edited 1 time in total.
Erzsebet

#84 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by Erzsebet »

BaileyS wrote:
caes wrote: Sto su to momci s trebevica bitniji od bilo kojih drugih branilaca koji su poginuli bilo koji drugi dan na bilo kom drugom mjestu?
Sto su to oni manje bitni? Tebi vjerovatno nisu bitni ni jedni ni drugi cim njihovu zrrtvu mozes minimizirati kroz pricu o Svrakicima. Bas me interesuje gdje si ti bio i sta si dao za BiH.

Za tebe su to samo likovi sa smrtovnice od prije 15 godina, za mene puno vise od toga. Rahmetli Enver Kurtovic drug iz skolske klupe, pokojni Cedomir Cedo Perak starija raja iz komsiluka.
Druže, svi mi bolujemo dijelom od posttraumatskog ratnog sindroma, ali ja opet hladne glave pokušam razmisliti i ne vidim nikakvu vezu ovih momaka sa smrtovnice sa lažovima i kvazipatriotama Švrakićima, kao ni s Brenom, koja je samo pjevačica i nikako nije mogla imati neki veliki utjecaj na ratna dešavanja, za razliku recimo od Ćire Blaževića koji je bio političar i najbolji Tuđmanov drug u vrijeme dijeljenja BiH. Ćiro nam je heroj, a eto, Brena problem.

Hajde da se odlučimo, ili ćemo sve svima praštati ili nećemo nikome, dupli standardi nas samo prave smiješnim.
JBT

#85 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by JBT »

Sve su to heroji grada i drzave za koji su poginuli. To su ljudi koji su dali zivote za slobodu grada i drzave, da bi danas neki pojedinci, koji svoj legitimitet baziraju na djelima tih heroja, gusili slobodu grada i drzave jer im ta sloboda nije u interesu jer nemaju materijalne koristi od te slobode.
I je li sad u redu koristiti se njihovom zrtvom u cilj licnog bogacenja?
Kolika je razlika u materijalnom bogatstvu i kvaliteti zivota izmedju familija palih heroja i tih "predstavnika" istih?
caes

#86 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by caes »

BaileyS wrote:

Ti kad naucis da citas sta pise, onda komentarisi.
Pitam zasto su oni bitniji od bilo kojih drugih boraca koji su poginuli, u kom dijelu ja ikog omalovazavam?
bosna123

#87 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by bosna123 »

Joj facaaa na slici :-) Jedino ova djevojka u roza majici je slatka...ovo sve ostalo...no comment.
lopta

#88 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by lopta »

caes wrote:
Ovdje se ocigledno javlja vise ljudi koji su '92 odabrali svoju stranu, pa sada pljuvaju po svemu sto se tice odbrambeno oslobodilackog rata od srpskocrnogorske agresije i domacih izdajnika.
Ovdje se javljaju ljudi kojima je muka od licemjerstva kvazisatronadri borilaca aka svrakica i co. koji su pljuvali i po dugmetu, sad i po breni, pod zastavom nekog patriotizma, a zazmirili su na svaki drugi koncert, svake druge ćetnikuše, a kako vidimo i na poteze nekih, direktnih finansijera rata.
Sto su to momci s trebevica bitniji od bilo kojih drugih branilaca koji su poginuli bilo koji drugi dan na bilo kom drugom mjestu?

Brena je kretenka, realno.
Aj sto je setala u toj uniformi da spasi roditelje, to razumijem, ako je tacno.
Al ko je natjera da snimi spot s crvenim beretkama ..

No, medjutim, da su se gospoda iz beretki pobunili na svaki koncert, od seke preko maje marijane, do brene, pa ni po jada. Ovako je ocito da ih je neko zakinuo za paru. Sramota.

sto se tice cece i njenog koncerta (kojeg nece biti realno), ona je bar dosljedna.
lijepo rekla da nece pjevati balijama i ne pjeva. ha ja.
Vec sam rekao, svako ima ime i prezime. Ja ako dobro vidim covjek je sve Zelene Beretke nazvao ''talibanima'' i nije ni opomenut. Eto ti slike ''talibana'' iz Zelenih Beretki:
Image

Pogledaj samo godista i zapitaj se, je li ih se iko sjetio tog dana?
Iko?
Iko od ovih sto ih napadaju, a brane ovu turbofolk ''pevaljku''?

Daj molim te...

Ja se ne slazem da ikakvim protestom protiv Brene, kao sto rekoh ni prvi ni posljednji cetnik koji je pjevao u Sarajevu i nazalost koji ce i pjevati, ali to ne umanjuje cinjenicu da necu presutjeti pljuvanje po nasim borcima, narocito po ovakvim ljudima sa slike koji su dali svoje zivote da neko od nas sad pise po ovom forumu.

A siguran sam takodje da 80-90% ovih sto su bili na koncertu rata ocima vidjeli nisu. :wink:
Erzsebet wrote:Sva ta mladost vjerovatno nije morala izginuti da je na čelu bio neko pametniji, a ne kvazigenerali i ublehaši koji o vođenju ratova pojma nemaju.
Sva ta mladost ne bi izginula da se srpski vozdovi i domaci izdajnici(slicni ovima sa koncerta) nisu povampirili.
Ne zamjenjuj teze. :wink:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#89 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by Latina »

Jedan001 wrote:
Latina wrote:
Neelix wrote:priznaj da ti je krivo sto nisi bila :P
:cry:

Nesto drugo mi je krivo.
vokri ti bilo sto nisi bila u prvom redu evo da ti prenesem mali dio atmosfere

oooj odmah ruke gore :dance: ljepotice moje plaveee slavimo ovaj divan dan :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Slusaj ( necu ti uputiti epitet koji zasluzujes jer nisi vrijedan cak ni upozorenja koje bih mogla dobiti zbog toga ), za nekoga ko je bio na koncertima Jamiroquai-a, Razorlight, Simple Minds, U2, Joss Stone, nove postave Queen, Massive Attack, Faithless, Lenny Kravitz, itd., tvoj komentar je samo podsjecanje zbog cega je unistena moja zemlja. Brena je samo vasa metafora i glasnogovornica. Ona je otpjevala sto je imala ( :smajlikojipovraca: ), uzela lovu i vratila se tamo gdje pripada. Nije problem u njoj, problem je uvijek bio u onima koji takav primitivizam i nacin izrazavanja podrzavaju.
JBT

#90 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by JBT »

A siguran sam takodje da 80-90% ovih sto su bili na koncertu rata ocima vidjeli nisu.
Ja se ne bih na to kladio. Kladio bih se, recimo, da je na koncertu bilo 90% ljudi koji glasaju za najvecu stranku u Bosnjaka.
*mima*

#91 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by *mima* »

Latiniceeeeee....koncert je bio za 10.
bosna123

#92 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by bosna123 »

JBT wrote:
A siguran sam takodje da 80-90% ovih sto su bili na koncertu rata ocima vidjeli nisu.
Ja se ne bih na to kladio. Kladio bih se, recimo, da je na koncertu bilo 90% ljudi koji glasaju za najvecu stranku u Bosnjaka.
Kakve to veze ima? Pa nisu samo sda-ovci branili Bosnu.
caes

#93 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by caes »

JBT wrote:
Otp ..
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#94 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by Latina »

mima wrote:Latiniceeeeee....koncert je bio za 10.
Budi dobra i nemoj me provocirati. Nemas razloga za to.
Compact

#95 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by Compact »

mima wrote:Latiniceeeeee....koncert je bio za 10.
Izgleda da je primitivizam u modi! Koji su opanci in? Nabavio sam šajkaču, i promijenio sam zvono na mobitelu, stavio sam "udri Mujo u tarabe, tananananatan tatananan", a kada dobijem sms zasvira "opanci ti lepo stoje"!

Živeo Šešelj!
*mima*

#96 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by *mima* »

A ko vama daje za pravo da vrijedjate bilo koga? Oni koji slusaju Brenu su primitivci.....ohanite malo.....Sta to vi slusate? Neka slusa sta ko voli . Brena je kraljica i to joj ne moze niko osporit. Pisete ovdje kao da je ona pucala i pobila djecu........Stvarno su mnogi komentari......fuuuuj

U predsjednistvu sjede ravnogorski cetnici.....a vi se uhvatili Brene........dno dna
turban

#97 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by turban »

Posto se kucka spominje i ovdje hocu da joj porucim;

Beno jebem ti mater cetnicku.
Jebem mater tvojoj Pink Televiziji koja smrdi od cetnika,kada ste pocinjali(90-tih) prvo sa "radio pinkom"glavna zvijezda bio vam je Baja Mali Knindza,jebem i njemu mater i svima koji ga slusaju.
Breno jebem ti mater sto si dosla u maju u Bosnu,Bosna je u maju gorjela od onih sto je tvoj Pink duhovno hranio mrznjom.

Breno jebem ti mater cetnicku!!!
Dozer

#98 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by Dozer »

E svasta...

Preko Brene, Zelenih beretki i Svrakica, pa sve do talibana...kukuuu...
Znate sta je ovdje prava sega, pogotovo kada ulazite u price o Trebevicu, ratnim akcijama i sl. - velika vecina ovdje (ako iko uopste) nema pojma o tome. Nema blage veze ni o jednom jedinom detalju bilo cega o cemu s toliko zara ili pljuvanja prica, osim onih koje su culi od ko zna koga...

Brena je problem? Stvarno!? Dajte ba...pa puno veci problem ovog grada su upravo Svrakici, a i razlog toga je vrlo zorno objasnjen u prvom postu. To su pravi smetljari (bez uvrede pravim i casnim ljudima koji brinu o cistoci ovog grada), i da ima imalo pravde, da ljudi, prvenstveno pravi borci imaju imalo licnog digniteta, jedan Svrakic nikada ne bi mogao biti na celu necega sto se zove boracko udruzenje. I to je FUJ! A ne Brena, obicna pjevaljka kao i desetine drugih.

Pustite se suplje price ljudi moji...a pogotovo rasprave o ukusima. Jeste, i ja se slazem da je ovo postao pravi seljacki i papanksi grad, to je cinjenica, ali ni za to nije kriva Brena. Za to su, opet, krivi samo i jedino nacionalisti koji su etnickim izinjeringom doveli do svega ovoga u cemu mi danas zivimo.
no_crnjak

#99 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by no_crnjak »

po ko zna koji put xD

Ba..... posla :roll:
nickyy

#100 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)

Post by nickyy »

Dok je Bosna gorila i Brena i Svrakici su uzivali negdje na sigurnom, sve su to ista gov.. :x Brenini nas ubise tijekom agresije ovi pokradose poslije agresije...
Post Reply