zelene beretke(čitaj Švrakići)
- Neelix
#51 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
ocito nisi na bis ostala
jebla sebe ne otpjeva svoju najbolju pjesmu 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#52 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Vidi ovih ljubitelja lahkih provincijskih nota
Tuzno je to,ne politike radi ne tog konteksta,za to su zaduzeni Svrakici
.
Pionirka turbo folka,zacetnica onoga sto nas unistava jos od 90setih ,i vi u extazi i na vrhuncu orgazma
Ja vas ne kontam sekunde...
Tuzno je to,ne politike radi ne tog konteksta,za to su zaduzeni Svrakici
Pionirka turbo folka,zacetnica onoga sto nas unistava jos od 90setih ,i vi u extazi i na vrhuncu orgazma
Ja vas ne kontam sekunde...
- Neelix
#53 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
ma jah, brena je pokrenula agresiju, znam ja te talibanske... 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#54 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Ja to rekao nisam,niti to mislim.Neelix wrote:ma jah, brena je pokrenula agresiju, znam ja te talibanske...
Govorim ti o kulturoloskom i muzickom aspektu.
Sto kao "gazdarica" granda,i pokretaca cijele te shund industrije,sto kao nje kao pjevacice, i poruka kao i kvalitete, muzike koju proizvodi.
A to politikanstvo je glupost najveca...
Last edited by -LIBERO- on 31/05/2009 02:52, edited 1 time in total.
- Neelix
#55 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
a dobro, onda sam ja pogresno shvatio to "sto nas unistava" 
ovo sto ti govoris je vec do ukusa, a o tome mi se ne da...
samo cu reci da nisam ogranicen, da mi je metallica najdraza grupa svih vremena, halid mi je bog, slusao sam backstreet boyse
i mlatio glavom uz cradle of filth i children of bodom
a veselim se kikijevom nastupu u slozi sljedece sedmice 
ovo sto ti govoris je vec do ukusa, a o tome mi se ne da...
-
lolo_lolo
#56 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
cuj koncert a najbolju pjesmu nije otpjevala

- Neelix
#57 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
sram je bilololo_lolo wrote:cuj koncert a najbolju pjesmu nije otpjevala![]()
![]()
![]()
-
BaileyS
#58 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Dobro, u gradu od 500.000 da se nadje 10.000 majmuna nije ni cudo. Prodali bi majku za poskocice. Meni je gore sto je ovo dozvoljeno od strane gradskih vlasti.
- Neelix
#59 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
BaileyS wrote:Dobro, u gradu od 500.000 da se nadje 10.000 majmuna nije ni cudo. Prodali bi majku za poskocice. Meni je gore sto je ovo dozvoljeno od strane gradskih vlasti.

- Erzsebet
#60 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Švrakić je htio dio kolača, pa kad ga nije dobio, išao da se sveti. Njegov Hayat je nekad davno imao emisiju pod nazivom Astra Show, u kojem su gostovale sve te pevaljke, uključujući Daru Bubamaru, Seku Aleksić i sl., Brena je za njih mala maca
.
- Troll_Happens
#61 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Upravo tako kad nekom nesto odgovara on radi jeb. mu se za misljenje drugih ljudi, bitan je profit. E sad kad to ne ide i nije islo kad je nasla boljeg medijskog sponzora i organizatora onda ajmo je udariti na najbolniju tacku naroda rat..Erzsebet wrote:Švrakić je htio dio kolača, pa kad ga nije dobio, išao da se sveti. Njegov Hayat je nekad davno imao emisiju pod nazivom Astra Show, u kojem su gostovale sve te pevaljke, uključujući Daru Bubamaru, Seku Aleksić i sl., Brena je za njih mala maca.
Drago mi je sto je uspio koncert ako nista zbog hayata i onog provokatora senada. U astri show je bilo i gorih pjevaca i gostiju i oni nasli nesto pricat. Brena je za njih mala maca...
- JBT
#62 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Digli su halabuku i oko koncerta Bijelog Dugmeta, pa kad su naplatili reket, ucutali se. Brena im izgleda nije dala reket pa se sjebali.
- starii
#63 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
kriza & recesijaLatina wrote:F.G.R. wrote:Cega se pametan stidi......tatjanamster wrote:
Aaaaa bila na koncertu![]()
Puna Zetre, sparina, dima od cigareta, djece od 5 godina, njihovih mama, tata, omladine što je moglo da se nađe iz Sarajeva - našlo se !
Čak je bilo ljudi od +50, gospode u odjelima, pa čak i invalida u kolicima![]()
Ja cupkala cijelu noć, naigrala se i napjevala i potrošila 50 KM na sokiće![]()
![]()
![]()
Jednom mi naplati Pepsi 2 KM, drugi put 5 KM i tako u krug![]()
Nema veze - misija izvršena!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- tatjanamster
#64 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Neelix wrote:BaileyS wrote:Dobro, u gradu od 500.000 da se nadje 10.000 majmuna nije ni cudo. Prodali bi majku za poskocice. Meni je gore sto je ovo dozvoljeno od strane gradskih vlasti.
-
homar
#65 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Navalite seljaci, Brena dijeli kulturu. Pogledaj ih jutros u transu, kao da su osvojili mars. Svka roba nađe svoju mušteriju, pa i seljanka nađe seljaka, ne treba nas to čuditi. 
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#66 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Ovi sto su bili na Paradi malogradjanstine i kica se nesto osjecaju drcno u odnosu na forumase koji su izrazili neslaganje s njenim nastupom. A sve to opravdavaju slicnim pojavama, drugim problemima u drustvu i Zelenim Beretkama ( koje su vidim u medjuvremenu postale "simbol zla" ).
Valjda je to sto je Grand produkcija laboratorija primitivizma, a Brena je simbol i motor u istoj, sada po nekoj izvrnutoj logici pozeljna pojava. Valjda je to sto slicne pevaljke nastupaju po privatnim objektima dovoljan razlog da se plati Breni da peva slican i/ili isti sund. Valjda je to sto su se Svrakici oparili razlog da se lova da Breni.
Blago vama i blago BiH.
Valjda je to sto je Grand produkcija laboratorija primitivizma, a Brena je simbol i motor u istoj, sada po nekoj izvrnutoj logici pozeljna pojava. Valjda je to sto slicne pevaljke nastupaju po privatnim objektima dovoljan razlog da se plati Breni da peva slican i/ili isti sund. Valjda je to sto su se Svrakici oparili razlog da se lova da Breni.
Blago vama i blago BiH.
- Latina
#67 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Narocito dobrog ukusa.starii wrote:
kriza & recesija
- stochar
#68 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
...i izmedju ostalog se bave organizacijom koncerata zvijezda tipa Severina. ocito je da su imali poslovni interes da organizuju i ovaj koncert, pa kad nije upalilo, udri po konkurenciji...Erzsebet wrote:Švrakić je htio dio kolača, pa kad ga nije dobio, išao da se sveti. Njegov Hayat je nekad davno imao emisiju pod nazivom Astra Show, u kojem su gostovale sve te pevaljke, uključujući Daru Bubamaru, Seku Aleksić i sl., Brena je za njih mala maca.
@latina - niko nije rek'o da su Zelene beretke i ljudi koji su se ZAISTA borili u toj jedinici simbol zla, vec se govori o onima koji su citav rat proveli u inostranstvu a danas se podmecu ovdje kao nekakvi organizatori otpora. nije problem, neka su ljudi bili vani, i moj stari danas sebi cupa kosu sto se i on nije ispalio, ali ako si vec bio vani, onda nemoj glumiti borca.
- Latina
#69 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
I Djuro npr je dio rata bio vani. Je li i on neprijatelj BiH ? Da li gradjansko neslaganje s nekom pojavom u drustvu mogu izraziti iskljucivo bivsi borci ?stochar wrote: @latina - niko nije rek'o da su Zelene beretke i ljudi koji su se ZAISTA borili u toj jedinici simbol zla, vec se govori o onima koji su citav rat proveli u inostranstvu a danas se podmecu ovdje kao nekakvi organizatori otpora. nije problem, neka su ljudi bili vani, i moj stari danas sebi cupa kosu sto se i on nije ispalio, ali ako si vec bio vani, onda nemoj glumiti borca.
- stochar
#70 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
ti ne citas sta pise vec sta ti mislis da pise. Djuro je bio vani, hrpa moje rodbine i prijatelja su bili vani, ali oni ne hodaju naokolo i pricaju kako su bili borci i organizatori otpora. i ja bih volio da sam bio vani, ali jebi ga, nisam. nikad nisam imao averziju prema ljudima koji su se spasili, ali imam averziju prema onima koji su se ispalili a danas u ime ljudi koji su se borili i ginuli u ovom ratu proturaju neke svoje licne interese!!!Latina wrote:I Djuro npr je dio rata bio vani. Je li i on neprijatelj BiH ? Da li gradjansko neslaganje s nekom pojavom u drustvu mogu izraziti iskljucivo bivsi borci ?stochar wrote: @latina - niko nije rek'o da su Zelene beretke i ljudi koji su se ZAISTA borili u toj jedinici simbol zla, vec se govori o onima koji su citav rat proveli u inostranstvu a danas se podmecu ovdje kao nekakvi organizatori otpora. nije problem, neka su ljudi bili vani, i moj stari danas sebi cupa kosu sto se i on nije ispalio, ali ako si vec bio vani, onda nemoj glumiti borca.
zaboravih odgovoriti na drugo pitanje: gradjansko neslaganje imaju pravo izraziti svi, ali iskljucivo u svoje ime. npr. ja ne mogu organizovati proteste u ime veterana vijetnamskog rata, kad sam u vijetnamskom ratu bio kol'ko i svrakici u ovom nasem ratu. ako im se ne svidja koncert, neka se bune u svoje ime, u ime svoje kompanije i koncertne agencije, ali apsolutno nemaju pravo da se bune u ime boraca, jer oni to nisu.
- Latina
#71 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Imas li averziju prema srbijanskim turbo-folk zvezdama na zalasku koje dodju pokupiti harac od Bosanaca ?ali imam averziju prema onima koji su se ispalili a danas u ime ljudi koji su se borili i ginuli u ovom ratu proturaju neke svoje licne interese!!!
Cisto sumnjam da su preko 30.000 ljudi moroni koje su Svrakici iskoristili u svoje podle svrhe. Uostalom vise nije ni bitno. Pobijedio je turbo-folk koji na razlicite nacine vec dugo pobjedjuje.gradjansko neslaganje imaju pravo izraziti svi, ali iskljucivo u svoje ime.
-
*mima*
#72 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Ja sto prebise Brenu na ulazu u Sarajevo..........nije mogla ni pjevat...cccccc.....sram vas bilo.....
- tatjanamster
#73 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
ma ajde i ti i majke!JThomas wrote:a ej šeki šeki je umjetnost, je li?
žena bila na breninom koncertu i sprda se s majkama...neprocjenjivo.
Nigdje ja ne branim Brenu niti njenu muziku stavljam kao kvalitetnu
to je naprosto zvuk Balkana, i nema čovjeka koji neće zaigrati uz ritam 'Dame iz Londona'
ili 'Mače moje',
I nemoj generalizirati stvari
ja ne volim Majke i ne vidim uopšte ništa u njima
ti ne vidiš u Breni !
Ukusi su različiti i tu ću staviti tačku.
- JThomas
#74 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
"dušo", u gradu su zadnjih manje od mjesec dana svirali bombaj štampa, štuke i skroz, disciplina kitchme, majke, od elektronske tiesto i tom novy. to što tebi niko od njih nije zanimljiviji od lepe brene - govori o tebi. to je tvoj ukus i tvoje pravo.
ali nemoj molim te govoriti da "grad ne nudi ništa bolje". jer nudi. nije neko svjetsko čudo, ne može beogradu i zagrebu ni prići u ovom trenutku, ali bolje od brene, vala nudi.
ali nemoj molim te govoriti da "grad ne nudi ništa bolje". jer nudi. nije neko svjetsko čudo, ne može beogradu i zagrebu ni prići u ovom trenutku, ali bolje od brene, vala nudi.
- vjesticanametli
#75 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
eeeeeeeeeeee kad vec spomenu nastupe u bg evo malo da vidite
bilo je extraaaaaaaaaaaa
http://img190.imageshack.us/my.php?image=mov06226.mp4
http://www.imageshack.us/thumbnail.png
http://www.imageshack.us/thumbnail.png