ali, realno.
zelene beretke(čitaj Švrakići)
-
caes
#126 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
stvarno su im glave ..
ali, realno.
ali, realno.
- Better Man
#127 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Neelix wrote:a dobro, onda sam ja pogresno shvatio to "sto nas unistava"
ovo sto ti govoris je vec do ukusa, a o tome mi se ne da...samo cu reci da nisam ogranicen, da mi je metallica najdraza grupa svih vremena, halid mi je bog, slusao sam backstreet boyse
i mlatio glavom uz cradle of filth i children of bodom
a veselim se kikijevom nastupu u slozi sljedece sedmice
Ne bih rekao da ti je Metallica Najdraža grupa svih vremena. Hajde sad lijepo skupi sve albume Metallice i lijepo ih prodaj ili nekom pokloni, a sebi kupi kolekciju albuma Lepe Brene, Halida Bešlića, Backstreet Boysa itd. Ne razumijem mentalni sklop ljudi koji mogu s jedne strane slušati Metallicu, a s druge strane Brenu, Halida i slično smeće. Kad bi Lars i društvo čuli to što slušaš povratili bi od grozote i odrekli bi te se kao svog fana. Još kad Halid kaže kako cijeni što je na njegovom koncertu rokerska publika. Ma kakvi rokeri, nemaju oni veze s rokom i samo misle da su rokeri, a u stvari su obični narodnjaci. Da se razumijemo bio sam protiv zabrane koncerta pevaljke Brene, jer ako ima ljudi koji je žele slušati zašto im braniti. Moraju i seljaci zadovoljiti svoje muzičke ukuse. Švrakić i kompanija su bili protiv koncerta samo zato što dio kolača nije bila ntv Hayat, jer da je ista bila uključena u organizaciju nikad Švrakić ne bi digao glasa protiv koncerta. A i sama mu je televizija klasični turbo folk, jer se sve te srbijanske pevaljke redovno vrte na Hayatu. Sinoć smo imali izbor za zabavu. Prvi je bio otići na u Zetru na seosku pevaljku Lepu Brenu, dok je drugi bio puno bolji i logičniji, a to je otići u Dom mladih na Majke i njhovu Unplugged svirku. Bio sam na Majkama i drago mi je bilo što je Dom mladih bio pun i što se vidjelo da još uvijek ima normalne raje koja cijeni prave muzičke vrijednosti. Održati koncert u punom Domu mladih u istom danu kada mega popularna pevaljka Brena drži koncert u Zetri je veliki uspjeh i pobjeda urbanih ljudi. Dakle da remiziram, sinoć su ljubitelji seoskih zvukova išli u Zetru, dok su ljubitelji urbane i underground kulture pohodili Dom mladih i svjedočili najboljem nastupu Majki u Sarajevu od njihovog osnivanja. Zaista su savršeno usvirani i razvaljuju. Dakle i jedni i drugi su otišli kući sretni zadovoljni.
- JThomas
#128 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
gospođo, dok živiš u ovom gradu, treba da ustaneš kad se spomenu branko đurić ili njegov bend. hvala lijepo.
a to što bi ti radije da ti djeca slušaju brenu nego đuru...je tvoje pravo. ali govori o tebi, jako puno, nemoj misliti da ne govori, da recimo tog čovjeka "ne smatraš kvalitetnim", a ej šeki šeki smatraš. to bezbeli uči djecu pozitivnim stvarima...a ne k'o ovi kosonje i narkomani što sviraju rock, je li?
i ako pod "šta ovaj grad ima da ponudi" govorimo samo o ljudima i bendovima iz tog grada, gdje se tu fahreta uklapa?
a to što bi ti radije da ti djeca slušaju brenu nego đuru...je tvoje pravo. ali govori o tebi, jako puno, nemoj misliti da ne govori, da recimo tog čovjeka "ne smatraš kvalitetnim", a ej šeki šeki smatraš. to bezbeli uči djecu pozitivnim stvarima...a ne k'o ovi kosonje i narkomani što sviraju rock, je li?
i ako pod "šta ovaj grad ima da ponudi" govorimo samo o ljudima i bendovima iz tog grada, gdje se tu fahreta uklapa?
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#129 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Uklapa se u outsiders, koji nikako da odu u aut. Osladilo se, ha ja.JThomas wrote: i ako pod "šta ovaj grad ima da ponudi" govorimo samo o ljudima i bendovima iz tog grada, gdje se tu fahreta uklapa?
Da mi neko ne bi spocitao anti-srpsku furku, sutra bih otisla pogledati "Neverne bebe" npr, pa i Z.Joksimovica, jer je to ipak kvalitetni pop i neke njegove balade su jako dobre ( iako i on koketira sa sundom s vremena na vrijeme ). Ali Brena je kroz kompletni opus suvise blizu najgorem zlu koje je doslo iz Srbije, da bih je mogla cijeniti ili nedaj Boze dati novac za to sto ona promovise.
- Better Man
#130 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Dakle ti bi prije pustila kćerku na koncert jednog drogeraša Acu Lukasa i ostale narodnjačke drogeraše ili na koncert gologuzih pevaljki bez grama mozga u glavi tipa, Seka, Jelena, Stoja ili još gore Ceca, nego na koncert jednog Van Gogha, Partibrejkersa, Rundeka, Gibonnia, Majki itd. A sad mi reci zašto svi belaji i potezanja oružja i ubistva se dešavaju u objektima, odnosno na mjestima gdje se sluša i gdje sviraju upravo ti narodnjaci, a nikad se tako nešto ne dešava na mjestima gdje se sluša urbana muzika od roka, alternative itd.? A kad skontaš odgovor na ovo pitannje onda se ponovo zapitaj da li bi kćerku prije pustila na rok, rap. metal ili sličan koncert ili na narodnjake i da li bi zaista tvoja kćerka sigurnije se osjećala na nekom Aci Lukasu ili sličnom seoskom pevaču ili pevaljki koji imaju prost riječnik i koji na javnom mjestu ispoljavaju svoju nekulturu kao npr. jedan seoski pevač koji je u studiju u emisji uživo nonšalantno zapalio cigaretu i napao sve one koji su mu pokušali reči da je to nepristojno raditi pred kamerama i da nije dizvoljeno pušiti u studiju, nego npr. na Van Goghu.tatjanamster wrote:Ja jesam otišla na Brenu zato što volim BRENU!JThomas wrote:sve je to lijepo, gospođo.
samo drugi put napiši kao što jeste - da si otišla na brenu zato što voliš brenu. a ne zato što "grad nema ništa bolje da ponudi".
jer ipak mislim da većina civilizovanog svijeta smatra zabranjeno pušenje, bombaj štampu, disciplinu kitschme, tiesta i tom novyja boljima od brene.
A da grad nema ništa bolje da ponudi - nema!
BiH bendove ne slušam i ne smatram ono što čine kvalitetnim.
Aranžmani su prvobitno strašni. Dva tona u cijeloj pjesmi.
Dobro, izuzetak je Zabranjeno Pušenje. (Zašto si Tiesta ubacio u ovo kada govorim o našim bendovima)
I kada smo kod tog civiliziranog svijeta,
lično bih prije pustila svoje dijete na koncert nekog narodnjaka nego na koncert repera i rokera.
U Jugi smo redovno išli na koncerte i znam ja odlično šta bude na rok koncertima - nadrogiranog i bolesnog!
Sad kad smo kod ponude, pogledaj ko sve dolazi u Beograd.
Rihanna, Britney, Madonna, RHCP, etc.
To su npr. oni koje slušaju moja djeca i ja znam da sma im smiješna sa Brenom i svime time
i znam da bi oni željeli da neko od 'starsa' dođe u Sarajevo,
ali ne.
U Sarajevo niko ne dolazi, tako da sam lijepo prošle godine kćerku poslala u Budvu sa drugaricama na Madonnu.
I kasnije - ponuda odlična!
Meni i mojima se ne sviđa ponuda koju vi navodite.
Jednostavno ne.
Last edited by Better Man on 31/05/2009 21:45, edited 2 times in total.
- Banksy
#131 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
- Emin Švrakić se javnosti predstavlja kao komandant odbrane Sarajeva što naravno nije tačno. Naime, nama braniocima Sarajeva, borcima Armije RBiH i MUP-a RBiH poznato je da je od septembra 1992. pa do kraja rata 1995. godine Emin Švrakić boravio u Turskoj. Nije primjereno da se zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo domaćoj i stranoj javnosti lažno predstavlja i time vrijeđa heroje i branioce BiH - Ismet Dahićvemus wrote: Jesi mocan, svrakici gori od brene..to bosnjace!![]()
„Ljudi koji su pokrenuli organizaciju, ali na početku agresije pobjegli iz zemlje, neće biti na spisku organizatora otpora i o tome nema pregovora“, kaže Kerim Lučarević aludirajući između ostalih na Emina i Muhameda Švrakića.
Emin Švrakić, uz izgovor da ide prikupljati humanitarnu pomoć, početkom 1992. godine odlazi u Hrvatsku a potom u Tursku. Njegov sin Muhamed s početkom agresije na BiH odlazi u Italiju gdje je određeni dio vremena proveo kao radnik na osiguranju našeg konzulata. Emin Švrakić je navodno još '95. dostavio spisak sa 3.000 evidentiranih članova Zelenih beretki, ali je danas taj broj dostigao nekoliko desetina hiljada jer se uz dva svjedoka, u redovnoj pravnoj proceduri, rješenje o statusu organizatora otpora može dobiti u nadležnoj općinskoj službi. - Slobodna Bosna
Udruženje građana "Bosnae Zelene beretke" pozvalo je na obilježavanje godišnjice pogibije Mušana Topalovića Cace koja će se danas održati na šehidskom mezarju Kovači. - Oslobođenje
Nakon ubistva Taiba Torlakovića, jednog od nosilaca organiziranog kriminala u Sarajevu, kako je svojedobno zapisala i ovdašnja policija, ispraćaj i dženazu na šehidskom Spomen-mezarju Kovači organizirale su Zelene beretke: ista je udruga svojedobno na Kovače prenijela i posmrtne ostatke Mušana Topalovića Cace, komandanta Desete brdske brigade, koji je ubijen nakon hapšenja u noći 23. na 24. oktobar 1993., u poznatom obračunu tadašnje Republike BiH sa nosiocima organiziranog kriminala u Sarajevu. - BH Dani
Građanin Muhamed Ali Gaši je u zatvoru i bez sumnje će iskoristiti svoja zakonska prava, no više je nego zanimljivo da mu u tom pomažu Unija veterana i Zelene beretke koje su u svojim dopisima, adresiranim na Općinu Centar i načelnika Dževada Bećirevića, ustvrdile kako je građanin Gaši zapravo jedan od organizatora otpora u Sarajevu i prvoborac odbrane grada?! No, nije on jedini veteran u porodici Gaši - čak je i njegova sestra dala nemjerljiv doprinos odbrani grada te "brojni članovi porodice"?! - BH Dani
Popis imovine 1990 - 2000 ćemo preskočiti ...
-
njonjica
#132 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Bravo majstore-LIBERO- wrote:Vidi ovih ljubitelja lahkih provincijskih nota![]()
Tuzno je to,ne politike radi ne tog konteksta,za to su zaduzeni Svrakici![]()
.
Pionirka turbo folka,zacetnica onoga sto nas unistava jos od 90setih ,i vi u extazi i na vrhuncu orgazma![]()
Ja vas ne kontam sekunde...
- asurbanipal
#133 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Mogli su ovi Švrakići biti orginalniji

-
toska
#134 Re: zelene beretke(čitaj Švrakići)
Ko podiže temu
Super, ponavljati svakih bar mjesec:
organizacija ili vojna formacija Zelene beretke nikada nije postojala u BiH i navodnom sjedištu u Sarajevu, u periodu 91-94. izostavio sam 95. jer postoji mogućnost da je te godine neko već započeo privatno brendiranje, formiranje "veterana" u jeku rata.
ne postoji dokument, isprava ili iskaznica sa tim imenom iz tog perioda, ako neko priloži izvinit ću se cijelom forumu.
neko je napravio dobar brend poslije rata... a pitati KOS za detalje jer je to bio uobičajeni naziv velikosrpske propagande za sve branioce tokom rata pored drugih epiteta koje su nam ljepili.
organizacija ili vojna formacija Zelene beretke nikada nije postojala u BiH i navodnom sjedištu u Sarajevu, u periodu 91-94. izostavio sam 95. jer postoji mogućnost da je te godine neko već započeo privatno brendiranje, formiranje "veterana" u jeku rata.
ne postoji dokument, isprava ili iskaznica sa tim imenom iz tog perioda, ako neko priloži izvinit ću se cijelom forumu.
neko je napravio dobar brend poslije rata... a pitati KOS za detalje jer je to bio uobičajeni naziv velikosrpske propagande za sve branioce tokom rata pored drugih epiteta koje su nam ljepili.