Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
- Zokipfc
#401 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Ako citas sta se govori o jednom narodu na ovom forumu onda i jeste bila hrabrost, i to ogromna 
- Sezam
#402 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Probao sam i preko Google translatora, ali mi i dalje nije jasno sta hoces reci?Zokipfc wrote:Ako citas sta se govori o jednom narodu na ovom forumu onda i jeste bila hrabrost, i to ogromna
- Saian
#403 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
ja bih molio, da me se obavijesti istog momenta kojeg se jedan narod osjeti ugrozhenim, pouchen iskustvom mnijem da bih ja kao neugrozheni opet izvukao deblji kraj te bih ovaj put da mi se da vremena da neki neseser spakujem makar, falaZokipfc wrote:Ako citas sta se govori o jednom narodu na ovom forumu onda i jeste bila hrabrost, i to ogromna
-
omar little
#404 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
kakve veze ima ovaj forum sa kafanom ateljea 212 u beogradu prije trijes godina?
daj odvadite i ne serite. nije stajo na terazijama sa megafonom, niti je otiso na sjednicu ck sk srbije to reci. reko u KAFANI pozorista pred sakom ljudi. do prije nekoliko godina, kada se ova anegdota pojavila na netu, to je samo bila prica koji glumci dijele jedni s drugima. niko nije imo blage veze o ovome. niti je to beograd znao, niti srbija niti tadasnja jugoslavija . sta radmilovic vice u kafani osamdeset i neke.
i sta je uopce jebena poenta ovdje? da izjava mrtvog covjeka od prije trijes godina treba da sapere sliku i zvuk trijes iljada bijesnih kerova koji urlaju i pjene "ubij zakolji da siptar ne postoji"? desetine hiljada koji se s njima slazu? PREDSJEDNIKA drzave koji slini na usta i sam se ponasa kao da je na stadionu?
i sta je uopce jebena poenta ovdje? da izjava mrtvog covjeka od prije trijes godina treba da sapere sliku i zvuk trijes iljada bijesnih kerova koji urlaju i pjene "ubij zakolji da siptar ne postoji"? desetine hiljada koji se s njima slazu? PREDSJEDNIKA drzave koji slini na usta i sam se ponasa kao da je na stadionu?
- Bambi_na_kofeinu
#405 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Iz početka me tema zabavljala, sada sam već malo povratila u sebi od toga šta je sve izvukla. Ali lijepo je znati, podsjetiti se bar.
@omar little, jap, to je poenta, nažalost.
@omar little, jap, to je poenta, nažalost.
- avetinja
#406 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Možda čovjek voli baklavu, pa je osjetljiv na nju. 
-
Bodkin
#407 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Izuzetak koji potvrdjuje pravilo, cuj sta. A i u pravu si. Koji ce kurac dogadjaji od prije 30 godina na ovom forumu. Ja sam za da se sve teme koje su o dogadjajima starijim od 3 mjeseca izbrisu!!!omar little wrote:kakve veze ima ovaj forum sa kafanom ateljea 212 u beogradu prije trijes godina?daj odvadite i ne serite. nije stajo na terazijama sa megafonom, niti je otiso na sjednicu ck sk srbije to reci. reko u KAFANI pozorista pred sakom ljudi. do prije nekoliko godina, kada se ova anegdota pojavila na netu, to je samo bila prica koji glumci dijele jedni s drugima. niko nije imo blage veze o ovome. niti je to beograd znao, niti srbija niti tadasnja jugoslavija . sta radmilovic vice u kafani osamdeset i neke.
-
omar little
#408 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
ne patetisi.
moj post se odnosi na ovo.
ne projiciraj na mene pizdarije koje vuces s drugima na ovoj temi. meni ne trebaju nikakve anegdotice da mi ilustriraju prilicno jednostavan koncept i princip. i jos da me tome uce 2014. godine. ne ogrcem, niti sam igdje, nikoga istim plastom.
ali mi od konasbrezavadisanja i apologeta pritisak skoci na trista.
moj post se odnosi na ovo.
Zokipfc wrote:Ako citas sta se govori o jednom narodu na ovom forumu onda i jeste bila hrabrost, i to ogromna
Bodkin wrote:Izuzetak koji potvrdjuje pravilo, cuj sta. A i u pravu si. Koji ce kurac dogadjaji od prije 30 godina na ovom forumu. Ja sam za da se sve teme koje su o dogadjajima starijim od 3 mjeseca izbrisu!!!omar little wrote:kakve veze ima ovaj forum sa kafanom ateljea 212 u beogradu prije trijes godina?daj odvadite i ne serite. nije stajo na terazijama sa megafonom, niti je otiso na sjednicu ck sk srbije to reci. reko u KAFANI pozorista pred sakom ljudi. do prije nekoliko godina, kada se ova anegdota pojavila na netu, to je samo bila prica koji glumci dijele jedni s drugima. niko nije imo blage veze o ovome. niti je to beograd znao, niti srbija niti tadasnja jugoslavija . sta radmilovic vice u kafani osamdeset i neke.
ne projiciraj na mene pizdarije koje vuces s drugima na ovoj temi. meni ne trebaju nikakve anegdotice da mi ilustriraju prilicno jednostavan koncept i princip. i jos da me tome uce 2014. godine. ne ogrcem, niti sam igdje, nikoga istim plastom.
ali mi od konasbrezavadisanja i apologeta pritisak skoci na trista.
-
NeenaSa
- Banksy
#410 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Da ne ostanem dužna ...
23:00
I alahimanet.
I alahimanet.
- Gojeni H
#411 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Znaci tema dzabna u svaku ruku.Banksy wrote:Da ne ostanem dužna ...
I alahimanet.
- Banksy
#412 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Znači, odličan glumac.
Ostalo, koga briga, kako i rekosmo na početku teme.
Ostalo, koga briga, kako i rekosmo na početku teme.
-
omar little
#413 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
naucilo se ponesto od ove teme, nije da je dzaba bas dibidus bila.
- Banksy
#414 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
A da sad otvorimo temu pod naslovom: ''Vi iz Zagreba, mrš od mene 50 metara!'' ...? 
-
dalje
#415 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Dobro im je i rekao.
To bi bila druga strana price.
Pravi covjek. Mrskao i jedne i druge po zasluzi.
Nadam se da je i Albance negdje zatjerao u PM. U 80im i 90im svi su zaslusili da im se opali jedna iza usiju. Onakvu drzavu su unistili...
Nadam se da je i Albance negdje zatjerao u PM. U 80im i 90im svi su zaslusili da im se opali jedna iza usiju. Onakvu drzavu su unistili...
-
Projecting1500
#416 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
dalje wrote:Nadam se da je i Albance negdje zatjerao u PM. U 80im i 90im svi su zaslusili da im se opali jedna iza usiju. Onakvu drzavu su unistili...
Tako je to kad hoces tudje. Da niste okupirali Kosovo 1912. koje je I tad bilo vecinski albansko ne bi imali sve ove glavobolje.
90-ih ste napravili istu gresku sa Bosnom... okupirali ste dijelove koji ne pripadaju vama I koje cete vratit kad tad.
-
omar little
#417 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
a slobo, srce milo, je tu drzavu branio, branio, ali sta ces, ustase, balije i siptari sve sjebali.dalje wrote:Nadam se da je i Albance negdje zatjerao u PM. U 80im i 90im svi su zaslusili da im se opali jedna iza usiju. Onakvu drzavu su unistili...
- Banksy
#418 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
dalje wrote:
Dobro im je i rekao.
Zašto im je dobro rekao? Koja je ''zasluga'' bila ovih muzičara iz Zagreba da ih Zoran mršne u Beogradu '85?
- Havatar
#419 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Red bi biloBanksy wrote:A da sad otvorimo temu pod naslovom: ''Vi iz Zagreba, mrš od mene 50 metara!'' ...?
-
dalje
#420 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
A oni naivni ko Francuske sobarice. Zagrebacki muzicari su bili nosioci hrvatskog nacionalizma. Ruza Hrvatska je odradila veci posao od svih Tudjmanovih govora.Banksy wrote:dalje wrote:
Dobro im je i rekao.
![]()
Zašto im je dobro rekao? Koja je ''zasluga'' bila ovih muzičara iz Zagreba da ih Zoran mršne u Beogradu '85?
Vidilo se kroz par godina na prvim "slobodnim izborima" kakvi su u stvari narodi u Yu. Kuhalo je to odavno.
Zoran je ocigledno i jedne i druge poslao u PM. Ne moze se reci da je bio pristrasan i ne mozes izdvojiti samo jednu pricu kao bitnu a onu drugu zanemariti.
- stiv33
#421 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Sjećam se tog koncerta, mislim da je to bilo krajem 1989. godine, pao je Berlinski zid, i svi smo nekako osjećali da je vrijeme hrvatske šutnje završeno i da uskoro dolaze dani ponosa i slave. Navodno je koncert trebao biti zabranjen ali kad su komunističke vlasti vidjele da se na tadašnjem Trgu Republike (današnji bana Jelačića) skupilo 100. 000 ljudi jedino su mogli poslati djelatnike narodne milicije da snimaju koncert video kamerama. Nikakvog incidenta nije bilo. Inače sama pjesma "Ružo Hrvatska" nastala je nekoliko godina ranije i nema nikakvih nacionalističkih pretenzija, nego ju je Jajo posvetio svojoj pokojnoj majci.Banksy wrote:Da ne ostanem dužna ...
I alahimanet.
- Banksy
#422 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Ko, Parni valjak u Beogradu '85. pružena ruka Akija Rahimovskog, vrijeme pjesama Ugasi me, Gledam je dok spava, ono ''nosioci hrvatskog nacionalizma''?dalje wrote:A oni naivni ko Francuske sobarice. Zagrebacki muzicari su bili nosioci hrvatskog nacionalizma.Banksy wrote:dalje wrote:
Dobro im je i rekao.
![]()
Tema se izdiže na nivo nivo ...
-
radostan dan
#423 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
izgleda da je i zoran osjećO šta osjećate...Sjećam se tog koncerta, mislim da je to bilo krajem 1989. godine, pao je Berlinski zid, i svi smo nekako osjećali da je vrijeme hrvatske šutnje završeno i da uskoro dolaze dani ponosa i slave.
-
dalje
#424 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Pa i on je visio u Zvecki po cijeli dan. Muzicari su ko bili apoliticni u to doba? Aha. Kad jet doslo vrijeme pocetkom devedesetih da se snimaju grupne nacionalne pjesme gurali su se svi da upadnu i otpjevaju bar jednu recenicu.
Znao je Zoran i u to vrijeme ono sto smo mi tek kasnije saznali. Isti je to krug ljudi.
Znao je Zoran i u to vrijeme ono sto smo mi tek kasnije saznali. Isti je to krug ljudi.
- Banksy
#425 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Znači, Zoran je znao da uskoro stiže hrvatski nacionalizam, pa je preventivno bio srpski nacionalista godinama prije, čime je, dakle, njegovo evidentno nacionalističko djelovanje opravdano ...
Last edited by Banksy on 25/10/2014 15:12, edited 1 time in total.