Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bodkin

#376 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Bodkin »

@kenjac pretjeras nekad tipa mi imamo srdjana i zorana barem. Koga vi imate. A post ne bi trebao meni pisati. Ako nisi primjetio, ja sam medju onima koji misle da nisu svi isti :)

Sent from my Lumia
KENJAC

#377 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by KENJAC »

Bodkin wrote:@kenjac pretjeras nekad tipa mi imamo srdjana i zorana barem. Koga vi imate. A post ne bi trebao meni pisati. Ako nisi primjetio, ja sam medju onima koji misle da nisu svi isti :)

Sent from my Lumia
Ma jbg, nisam ga tebi ni pisao. Izvini ako je tako ispalo. Nisam rekao MI nego Srbi ! Ja sebe mogu svrstat samo u Velezovce. A sta je tu pretjerano ? Imas li ti ime nekog ? Guuglanje dozvoljeno !!!
joint union

#378 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by joint union »

KENJAC wrote:
Bodkin wrote:@kenjac pretjeras nekad tipa mi imamo srdjana i zorana barem. Koga vi imate. A post ne bi trebao meni pisati. Ako nisi primjetio, ja sam medju onima koji misle da nisu svi isti :)

Sent from my Lumia
Ma jbg, nisam ga tebi ni pisao. Izvini ako je tako ispalo. Nisam rekao MI nego Srbi ! Ja sebe mogu svrstat samo u Velezovce. A sta je tu pretjerano ? Imas li ti ime nekog ? Guuglanje dozvoljeno !!!
Kako bolan nema pretjerano? Pa kad se budu rusile srpske crkve, palile srpske radnje, a Srbi odvodili na masovna pogubljenja i jame, tad to pitanje mozes postaviti. No pazi, to se vec desilo, ne tako davno, prije 70-ak godina. PA se tada desilo ovo:

http://www.danas.rs/danasrs/dijalog/zna ... _id=204895

Al' hajd' nadji pismo srpskih intelektualaca povodom dogadjaja 90-ih? Da te citiram: "Guuglanje dozvoljeno !!!"
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#379 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Chmoljo »

Sent from my Lumia
ne, piše ga meni. :D

za razliku od kenjca, ja nikad nisam rekao SVI, nego on. lično. jer je rekao što ponavlja i u postu poslije tvog. ja ga molim da napiše gdje sam napisao da su SVI isti. ja sam rekao da se ON popišao na svoju borbu. i je li to ON došao tobe.

osjetio se prozvanim na post @Bambi, pa hajmo pišati po svima... Đe su vaši Srđani...

ako sam te uvrijedio, kenjac, izvini. ja imam toliko obraza da to kažem. međutim, niko se nije uvrijedio osim tebe. možda misle kako sam se povampirio u fundamentalistu ( ide mi uz image četnika, ustaše i komuniste), ali se niko nije osjetio prozvanim osim tebe. ti si uspio sve nas da uvrijediš. još kasnije sam sebi skačeš u stomak sa izjavama...

korištenje noža, kao ikakve, ikakve reference je odvratno. "vidiš da se najviše klalo tokom bajrama i božića"... realno, konstatacija je glupa. zakurac. umiksaj to sve sa nekoherentnim isticanjem kako si "vlah" koji nas je branio dok smo se mi krili (on zna gdje smo bili), dobiješ moje: jesi li to doš'o tobe?

možda sam šupak i fundamentalista, ali ja nisam rekao da su SVI isti. ti si to rekao... :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#380 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by pici »

pokojni Radmilović je bio extra glumac, a to jel biJo anti oVo oNo...žHivo me zabole QuJaC :oops:
omar little

#381 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by omar little »

NeenaSa wrote:
Serendash i ti.
Ipak je bio javna lichnost.
Testisi do poda.
ne serem, tema o zoranu kao glumcu nema sta traziti na ovom podforumu i sa ovom raspravom.
Cybernetic

#382 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 02:27, edited 1 time in total.
KENJAC

#383 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by KENJAC »

joint union wrote:
KENJAC wrote:

Sent from my Lumia
Kako bolan nema pretjerano? Pa kad se budu rusile srpske crkve, palile srpske radnje, a Srbi odvodili na masovna pogubljenja i jame, tad to pitanje mozes postaviti. No pazi, to se vec desilo, ne tako davno, prije 70-ak godina. PA se tada desilo ovo:

http://www.danas.rs/danasrs/dijalog/zna ... _id=204895

Al' hajd' nadji pismo srpskih intelektualaca povodom dogadjaja 90-ih? Da te citiram: "Guuglanje dozvoljeno !!!"
Dobar dan . Prvo , gest vrijedan divljenja je u tim vremenima pozvat na ocuvanje nevinih zivota. Sad , predpostavljam da si Bosnjak i pitam te: Kako bi ti reagovao da ti kazem "Jest dok su njih cetvorica - petorica pisali taj komad papira svi ostali "njihovi" su kupili narod po Kozari i oko 25000 nevinih Srba otpremili u Jasenovac" Preskocit cu cinjenicu da si , da bi nasao pandam Srdjanu i Zoranu morao se vratiti 70 godina unazad, i pitat cu te kako je to kad te neko stavi u isti dzak sa tim ubicama sa Kozare a ponistava uopste istinitost pisma u kojima se oglasavaju pomenuti ? Nemoj mislit da i u zadnjem ratu nije bilo odvodjenja ljudi samo zato sto su Srbi. Znas ja sam iz Sarajeva. Tamo , na obroncima trebevica ima jedan dio ko, onako neka jama. Zove se Kazani ! Tamo je dosta Srba odvedeno , sto ce kasnije istraga potvrditi, bez ikakvog razloga. Niko nikad od Sarajlija koje su tu zivili ne dize glas dok su torture trajale. Ne zamjeram. Strah je bio veliki a budale su mogle ubiti koga su htjeli. E u tome je velicina Zoranovog gesta. Jest on bio javna licnost , al javna licnost je bio i Curuvija pa ga Milosevic ubi ko zeca jer je ovaj pricao sta nije smio. Sad rec da bi ovi mogli ubit Zorana zbog ovih rijeci je , mozda, malo prejako ali priznat ces ipak zavrjedjuju malo paznje. U svakom slucaju moje pitanje je bilo provokativno da bih mogao reci ovo sto sam rekao tebi. Ovo sto CHMOLJO prepricava ovu prepisku je malo smijesno jer ljudi su pismeni i mogu od pocetka sami citat sta je ko kome rekao i kojim redosljedom. Kad smo vec kod njega, on sam rece da je terorista i supak ! Ja se nebih slozio da je terorista.Mada , valjda on poznaje samog sebe !
Tebi veliki pozdrav od mene, a ako ti jos nesto nije jasno slobodno se javi. Ne volim kad ostanu stvari nedorecene! Zivio.
NeenaSa

#384 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by NeenaSa »

Za omarku : Tvoje osobno vidjenje.
Itekako je imat' mooda i izjasnit' se.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#385 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Chmoljo »

KENJAC wrote: Dobar dan . Prvo , gest vrijedan divljenja je u tim vremenima pozvat na ocuvanje nevinih zivota. Sad , predpostavljam da si Bosnjak i pitam te: Kako bi ti reagovao da ti kazem "Jest dok su njih cetvorica - petorica pisali taj komad papira svi ostali "njihovi" su kupili narod po Kozari i oko 25000 nevinih Srba otpremili u Jasenovac" Preskocit cu cinjenicu da si , da bi nasao pandam Srdjanu i Zoranu morao se vratiti 70 godina unazad, i pitat cu te kako je to kad te neko stavi u isti dzak sa tim ubicama sa Kozare a ponistava uopste istinitost pisma u kojima se oglasavaju pomenuti ? Nemoj mislit da i u zadnjem ratu nije bilo odvodjenja ljudi samo zato sto su Srbi. Znas ja sam iz Sarajeva. Tamo , na obroncima trebevica ima jedan dio ko, onako neka jama. Zove se Kazani ! Tamo je dosta Srba odvedeno , sto ce kasnije istraga potvrditi, bez ikakvog razloga. Niko nikad od Sarajlija koje su tu zivili ne dize glas dok su torture trajale. Ne zamjeram. Strah je bio veliki a budale su mogle ubiti koga su htjeli. E u tome je velicina Zoranovog gesta. Jest on bio javna licnost , al javna licnost je bio i Curuvija pa ga Milosevic ubi ko zeca jer je ovaj pricao sta nije smio. Sad rec da bi ovi mogli ubit Zorana zbog ovih rijeci je , mozda, malo prejako ali priznat ces ipak zavrjedjuju malo paznje. U svakom slucaju moje pitanje je bilo provokativno da bih mogao reci ovo sto sam rekao tebi. Ovo sto CHMOLJO prepricava ovu prepisku je malo smijesno jer ljudi su pismeni i mogu od pocetka sami citat sta je ko kome rekao i kojim redosljedom. Kad smo vec kod njega, on sam rece da je terorista i supak ! Ja se nebih slozio da je terorista.Mada , valjda on poznaje samog sebe !
Tebi veliki pozdrav od mene, a ako ti jos nesto nije jasno slobodno se javi. Ne volim kad ostanu stvari nedorecene! Zivio.
pismeni ljudi čitaju i vide kakve gluposti lupaš. živio ti meni.
Sezam

#386 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Sezam »

KENJAC wrote: Dobar dan . Prvo , gest vrijedan divljenja je u tim vremenima pozvat na ocuvanje nevinih zivota. Sad , predpostavljam da si Bosnjak i pitam te: Kako bi ti reagovao da ti kazem "Jest dok su njih cetvorica - petorica pisali taj komad papira svi ostali "njihovi" su kupili narod po Kozari i oko 25000 nevinih Srba otpremili u Jasenovac" Preskocit cu cinjenicu da si , da bi nasao pandam Srdjanu i Zoranu morao se vratiti 70 godina unazad, i pitat cu te kako je to kad te neko stavi u isti dzak sa tim ubicama sa Kozare a ponistava uopste istinitost pisma u kojima se oglasavaju pomenuti ? Nemoj mislit da i u zadnjem ratu nije bilo odvodjenja ljudi samo zato sto su Srbi. Znas ja sam iz Sarajeva. Tamo , na obroncima trebevica ima jedan dio ko, onako neka jama. Zove se Kazani ! Tamo je dosta Srba odvedeno , sto ce kasnije istraga potvrditi, bez ikakvog razloga. Niko nikad od Sarajlija koje su tu zivili ne dize glas dok su torture trajale. Ne zamjeram. Strah je bio veliki a budale su mogle ubiti koga su htjeli. E u tome je velicina Zoranovog gesta. Jest on bio javna licnost , al javna licnost je bio i Curuvija pa ga Milosevic ubi ko zeca jer je ovaj pricao sta nije smio. Sad rec da bi ovi mogli ubit Zorana zbog ovih rijeci je , mozda, malo prejako ali priznat ces ipak zavrjedjuju malo paznje. U svakom slucaju moje pitanje je bilo provokativno da bih mogao reci ovo sto sam rekao tebi. Ovo sto CHMOLJO prepricava ovu prepisku je malo smijesno jer ljudi su pismeni i mogu od pocetka sami citat sta je ko kome rekao i kojim redosljedom. Kad smo vec kod njega, on sam rece da je terorista i supak ! Ja se nebih slozio da je terorista.Mada , valjda on poznaje samog sebe !
Nije 4-5, vec, citiram: , "šezdeset i jedan između najuglednijih građana Muslimana u Banjaluci usvaja i potpisuje 12. novembra 1941. godine čuvenu Rezoluciju".

Svi su zavrsili u jasenovcu.

Upravo je tvoje pisanje dokaz da je 61 ugledni banjalucki intelektualac uzalud glavu izgubio.
joint union

#387 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by joint union »

Morao sam se vratiti toliko u proslost, jer samo tada mozes naci stvari koje mozes porediti sa ovim. Vidis, ja ne pravim razliku izmedju ljudi na osnovu vjere, nacije, boje i slicno, ovdje je rijec o indoktriranosti i, da izvines, mudima. Uopste ne reagujem na Zoranovu reakciju, koju, ako je istinita, smatram vrijednom divljenja. Kapa dole Zorane. Reagujem na tvoje "a gdje su vasi Zorani?". Evo, da ne idem u proslost tako daleko, da nije bilo "nasih" Zorana (mada nije slicno ni s'glave), te da je politika bila ista sa "ove i one strane", zar ne mislis da ja danas ne bi imao kome ovo pisati?
Upravo su i Kazani dokaz da sa ove i sa one strane nije bila ista indoktriranost, ljudi odgovorni za Kazane su gdje?
A gdje su ljudi koji su ubili npr. Srdjana?
Pozdrav i tebi.
TheMule

#388 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by TheMule »

Necu davati komentar na nikakve uvrede jer nisam cito od pocetka, ali moram odgovoriti na ovu glupost podebljanu.

Da bi nasao pandan Zoranu ili Srdjanu, moras ici unazad svega 5 sekundi. Cinjenica da smo se mi Bosnjaci vecinom zalagali za prava svih gradjana i da si ti ziv i da Srbi imaju slobodu da zive bilo gdje u BiH je pandan u koji moras gledati.
Strahote planirane, radjene, ili samo njemo posmatrane i podrzavane od strane vecine Srba u BiH su takvih razmjera da, kad bi se desile nekim "civilizovanijim" nacijama kao Njemcima ili Amerikancima, ni jedan jedini Srb ne bi ziv osto.

Kad pomenes nesto kao Kazane, to je izuzetak a ne pravilo. A kad pomenes Srdjana, on je isto tako izuzetak, a ne pravilo. Ovi primjeri su ostali urezani u sjecanje upravo zato sto su izuzetci.

Niko ne govori "svi su isti", pogotovo ne Srbi koji su se borili u ARBIH ili koji danas zive u Federaciji. Ali nama Bosnjacima je jasno da sranja koja su se desila se nisu mogla desiti bez podrske vecine, a ta fasisticka mana kod Srba se vidi i dan danas, bila to neka utakmica, slavlje gdje se pjevaju "pjesme", javna udruzenja kao cetnicki pokret, pisanja po medijima, lazne historije, izjave politicara, izbori, podrske provokacijama kao sto su krst, itd itd.

Dok se ne desi neka reforma (moralna i kulturna katarza) srpskog naroda, tu pricu o saci Srba koji ne misle dobro ovoj drzavi i Bosnjackom narodu ne mozes nikom prodati, jer dokazi govore drugacije. Ovo su Hrvati i Albanci skontali davnih dana, ali svanulo je i vecini Bosnjaka.

Tebi, kao pripadniku tog naroda, ostaje da samo odgojis dijete kako treba i niko mu nece reci da je ubica. Pa i sam kazes da hodas sirom Bosne i niko ti ni ruznu rijec ne kaze, a ovdje dodjes i pises gluposti kako Bosnjaci moraju ici unazad 70 godina da bi nasli na gest slican Zoranu/Srdjanu... nigdje veze :-)
Pol_Pot

#389 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Pol_Pot »

De ti nama nađi pandan Batku, Karađiću, Mladiću, Arkanu, Legiji... i ostalim istaknutim članovima pravosudne zajednice. Ufatio se dva lika, a zaboravljaš milion onih koji su se posrali na sve to što ova dvojica predstavljaju. Na kraju, ko ono ubi Srđana?
omar little

#390 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by omar little »

neodgovorni pojedinci!! sve je to bilo djelo neodgovornih pojedinaca. nema planiranja, organizacije, sistematske podrske i egzekucije, jok. to je poenta cijele ove price.
Banksy

#391 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Banksy »

baš si seljanka ... :mrgreen:
Bodkin

#393 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Bodkin »

Ma svi su oni isti. Samo cekaju da krene opet. Ovih par levata su izuzeci koji potvrdjuju pravilo

Sent from my Lumia
dalje

#394 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by dalje »

Sezam wrote:
Nije 4-5, vec, citiram: , "šezdeset i jedan između najuglednijih građana Muslimana u Banjaluci usvaja i potpisuje 12. novembra 1941. godine čuvenu Rezoluciju".

Svi su zavrsili u jasenovcu.

Upravo je tvoje pisanje dokaz da je 61 ugledni banjalucki intelektualac uzalud glavu izgubio.
To nije istina. Jedan od potpisnika je bio Imam 1992. na pocetku rata u BL, isprebijali ga, jedva zivu glavu izvukao.
NDH nije imala interes da Bosnjake (u ono vrijeme Hrvate islamske vjeroispovjesti) salje u Jasenovac. Pavelic je izuzetno cijenio Bosnjake, vjerovatno jer je i sam odrastao medju istim.
Sezam

#395 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Sezam »

dalje wrote:
To nije istina. Jedan od potpisnika je bio Imam 1992. na pocetku rata u BL, isprebijali ga, jedva zivu glavu izvukao.
NDH nije imala interes da Bosnjake (u ono vrijeme Hrvate islamske vjeroispovjesti) salje u Jasenovac. Pavelic je izuzetno cijenio Bosnjake, vjerovatno jer je i sam odrastao medju istim.
U pravu si, izvinjavam se. Kad sam prije nekoliko godina citao o rezoluciji, siguran sam da sam procitao da su i oni zavrsili u Jasenovcu. Ne mogu to sad da nadjem, tako da je do mene.

EDIT EDIT

Evo nasao sam link koji sam citao prije nekoliko godina:

http://bosniakandjewishfriendship.wordp ... -i-srbima/

Većina ljudi koji su se stavili na stranu komšija, a ne okupatora, glavom je platila tu hrabrost i čovječnost. Čak i u Jasenovcu ili na drugim lokacijama. Sjećam se kako je otac govorio: “Događalo se da čak stigne zvaničan poziv našim ljudima na sastanak ili neku vrstu tobože odlikovanja tadašnje NDH, a da se ti ljudi više nikada ne vrate kućama niti stigne informacija gdje su oni. A oni su, zapravo, likvidirani kao opasnost pred tadašnjom ideologijom” – prenosi nam Beba Kapidžić.
Last edited by Sezam on 22/10/2014 17:36, edited 1 time in total.
Saian

#398 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Saian »

Sezam wrote:
dalje wrote:
U pravu si, izvinjavam se. Kad sam prije nekoliko godina citao o rezoluciji, siguran sam da sam procitao da su i oni zavrsili u Jasenovcu. Ne mogu to sad da nadjem, tako da je do mene.

EDIT EDIT

Evo nasao sam link koji sam citao prije nekoliko godina:

http://bosniakandjewishfriendship.wordp ... -i-srbima/

Većina ljudi koji su se stavili na stranu komšija, a ne okupatora, glavom je platila tu hrabrost i čovječnost. Čak i u Jasenovcu ili na drugim lokacijama. Sjećam se kako je otac govorio: “Događalo se da čak stigne zvaničan poziv našim ljudima na sastanak ili neku vrstu tobože odlikovanja tadašnje NDH, a da se ti ljudi više nikada ne vrate kućama niti stigne informacija gdje su oni. A oni su, zapravo, likvidirani kao opasnost pred tadašnjom ideologijom” – prenosi nam Beba Kapidžić.

ovdje se radi o 61oj covjeku/zheni, kenjac ti je fino i decidno trazio 2, ovih 59 vishka su chista provokacija i po ko zna koji put muchko proturanje na mala vrata teze da nismo svi isti izmet :oops: , josh pride dodje chinjenica da nisu svi zavrsili u Jasenovcu il' na kakvom drugom stratishtu, kaki su to potpisnici rezolucije, a nisu je glavom platili, eto je najmanje taj jedan imam prezivio do 92ge i nosechi (mozda istu) ahmediju (koju je imao na glavi kad je potpisivao rezoluciju) isprovocirao neke fine rezerviste ili pravdoljubive gradjane Banjaluke da njegovom kozhom i moguce chak i krvlju isprljaju ruke i dzonove, dokle idu ove provokacije i podbadanja to je chudo jedno, drugo je pitanje jel vec nastupila zastara u ovih 70 godina, jer kad pogledam zastare proglasene na zahtjeve Bosnjaka za povrat imovine u BL otete u periodu 92-97, kako mozemo uopce prichat o ovoj rezoluciji, eto uzmimo da za svakog coJka dobijesh godinu, za zhenu eto nek dobijes pola, dzeneresli, to ti je maximum 61 godina, eeeeee bracika taj voz je proso odavno, imash li sta manje bajato i molim te dva, brojem 2! Kako je krenulo bit ce uskoro da je Tomashicu i Omarsku organizovalo i sprovelo u djelo vishe od ono nekoliko mostruma koliko je i optuzheno i osudjeno i da je kao jos neko osim njih znao za tih 6000 diskretnih i pojedinachnih zlochina, samo chekam da to neko tako muchki vjeshto upakuje i iznese, ccccccccccc
Banksy

#399 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Banksy »

Imam nije sovo, ergo nije pandaM. :jok:
Sezam

#400 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Sezam »

Potpuno shvatam moralnu tezinu Zoranovog komentara, ali po cemu je ta recenica, izgovorena u Beogradu 1981/2/3 godine u menzi pozorista, primjer hrabrosti?
Post Reply