zdravlje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
president

#1 zdravlje

Post by president »

Ljudi moji jebala vas politika,dok ovi crtaju granice i "RAZVIJAJU" demokraciju mi poumirasmo.Imam 46 godina i pola moje generacije je poumiralo od nekih cudnih bolesti.Poznajem kuce gdje iz familije umire po troje od raznih tumora i leukemija itd.Mi se slucajno radjamo, ne svojom voljom,onda ne bi trebalo da bude glavno odredjenje koje smo nacije, vazno je i to
ali i ljudi i bog kazu da je zdravlje najvaznije.Sta vi mislite? :bih:
Ne mogu da vjerujem da samo pet ljudi razmislja o zdravlju,ako nas bude interesovala lova vise nego zdravlje najebali smo! :bih:
Last edited by president on 17/10/2009 11:29, edited 1 time in total.
beautifullshinyb.

#2 Re: zdravlje

Post by beautifullshinyb. »

eh...tako samo bolesni ljudi govore :roll:
nazalost...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: zdravlje

Post by PipiDugaDevetka »

president wrote:Ljudi moji jebala vas politika,dok ovi crtaju granice i "RAZVIJAJU" demokraciju mi poumirasmo.Imam 46 godina i pola moje generacije je poumiralo od nekih cudnih bolesti.Poznajem kuce gdje iz familije umire po troje od raznih tumora i leukemija itd.Mi se slucajno radjamo, ne svojom voljom,onda ne bi trebalo da bude glavno odredjenje koje smo nacije, vazno je i to
Morija!
Ko neće sa nama u proljeće?
Hrana, voda, zrak, radio-aktivnost, stres,...Nesigurnost opšta!
:(
Aurora Borealis

#4 Re: zdravlje

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:41, edited 1 time in total.
sheilak

#5 Re: zdravlje

Post by sheilak »

president wrote:Ljudi moji jebala vas politika,dok ovi crtaju granice i "RAZVIJAJU" demokraciju mi poumirasmo.Imam 46 godina i pola moje generacije je poumiralo od nekih cudnih bolesti.Poznajem kuce gdje iz familije umire po troje od raznih tumora i leukemija itd.Mi se slucajno radjamo, ne svojom voljom,onda ne bi trebalo da bude glavno odredjenje koje smo nacije, vazno je i to
Zdravlje je najvažnije - većina ljudi ni ne zna koliko je to tačno. Ne znaju cijeniti najveće bogatstvo koje posjeduju- zdravlje svoje i svojih najmilijih- jer zdrav čovjek ima hiljadu želja, dok bolestan ima samo jednu.

Moj ujak, koji ima 48 godina, imao je ljetos infarkt miokarda. To je bio takav šok za nas, posebice jer je on kao sunce u našim životima. Veći je šok bio, naravno, za njega te ga je to iskustvo ponukalo na odluku o radikalnoj promjeni života, posebno što se tiče onog dijela o distanciranju od svih negativnih utjecaja koji, milom ili silom, uništavaju naše žvote. A ponukalo je i nas.

Sjećam se, tokom mog djetinjstva, koliko je samo majki i očeva mojih prijatelja oboljelo i, u većini slučajeva, preminulo od zloćudnih bolesti, tokom osamdesetih. Takodjer i djece- nikad neću zaboraviti gubitak moje prijateljice Jovane, koja je umrla od leukemije sa 9 godina ili smrt male komšinice koja je umrla od tumora na mozgu sa samo 3 godine.

Užasne se stvari dešavaju, čini mi se kao da smo robovi, pokusni kunići, nekih ljudi koji nam namjerno kroz ratove i nametnutu mržnju žele skrenuti pažnju sa zaista važnih stvari - našeg zdravlja i našeg napretka, kako bi lakše mogli manipulirati nama ( mislim ovdje na čitav ljudski rod ) i koristiti nas kao potrošnu robu.

Ko je bio bolestan, jako je svjestan ljepote makar i nagovještaja zdravlja. U usporedbi s ozdravljenjem, sve ono što nam nameću, čini se tako beznačajno, nevažno, iritantno. Istina je da bolest oplemenjuje, samo bolno je da neko mora prvo oboljeti da bi kroz ozdravljenje osjetio šta je to, što je zaista važno.

Voljela bih da niko ne mora ići tim teškim putem i da na vrijeme shvatimo svo bogatstvo koje posjedujemo i da se odupremo pranju mozga i trovanju tijela i duše.
Rauber

#6 Re: zdravlje

Post by Rauber »

Dobro, a moze li mi ko reci kako se distancirati svega ovoga, ovakvog zivota, besparice - kako sopstvene tako i ljudi u okruzenju, kako se distancirati od politickog zivota, stresa u saobracaju, mobbinga na poslu, nerviranja sto plate kasne... ma hiljade primjera problema koji mene svaki dan muci, jedan dan jedno,drugi drugo... i kad se sve sabere nahebo sam u 40-tim ( ako i njih dozivim, ljudi sad i u 30-tim oboljevaju )
Jedino da prolupam, limun u usta pa trckaram gradom sav sretan, tad se nebi sekirao ni za sta i vjerovatno produzio sebi zivot, ali onda nigdje pameti... :roll:
president

#7 Re: zdravlje

Post by president »

Posto je bilo samo petero onih koji su odgovorili na moje pitanje o zdravlju ja ga ponovo postavljam da li su vam vaznija auta i lova od zdravlja,da li cete dozvoliti politicarima da nam uvoze demokraciju,i prodaju muda za bubrege ili cemo jasno i glasno da trazimo da neko odgovori zasto toliko mladih ljudi umire.Ministar zdravlja je zadovoljan placom i ceka da i na njega,ne daj mu boze,dodje red pa da reaguje.Ljudi probudite se,kod nas definitivno ne funkcionise.Ta vidite da ima petna-
est godina nase politicare zatvaraju da se dogovore u vojnim bazama,ako je to demokracija,onda smo najebali.Onima koji su odgovorili da samo bolesni ljudi pricaju o zdravlju porucujem da se pregledaju kod psihijatra.Molim one druge u koje se uzdam da produbimo ovu temu i sa hiljadama zahtjeva trazimo da se to pitanje postavi u skupstini. :bih:
president

#8 Re: zdravlje

Post by president »

president wrote:Posto je bilo samo petero onih koji su odgovorili na moje pitanje o zdravlju ja ga ponovo postavljam da li su vam vaznija auta i lova od zdravlja,da li cete dozvoliti politicarima da nam uvoze demokraciju,i prodaju muda za bubrege ili cemo jasno i glasno da trazimo da neko odgovori zasto toliko mladih ljudi umire.Ministar zdravlja je zadovoljan placom i ceka da i na njega,ne daj mu boze,dodje red pa da reaguje.Ljudi probudite se,kod nas definitivno ne funkcionise.Ta vidite da ima petnaest godina nase politicare zatvaraju da se dogovore u vojnim bazama,ako je to demokracija,onda smo najebali.Onima koji su odgovorili da samo bolesni ljudi pricaju o zdravlju porucujem da se pregledaju kod psihijatra.Molim one druge u koje se uzdam da produbimo ovu temu i sa hiljadama zahtjeva trazimo da se to pitanje postavi u skupstini. :bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9 Re: zdravlje

Post by PipiDugaDevetka »

PSA test-ukupni, danas==>0,284 :thumbup: :bih:
Post Reply