Meni zyprexa (olanzapin) nije ništa pomogla, osim možda da malo manje mislim i osjećam negativnost, ali za to postoje psihologija, duhovnost, i religija kao alternativa. Pio sam nekoliko mjeseci, probao sam i ludnicu (psihijatrijsku bolnicu) i Rissar i Apaurin. Bacio sve tablete u wc šolju i pustio vodu. Pocijepao sve nalaze, dijagnoze, i zapalio. Obećanja su bila "izaći ćeš odavde ko nov, nije to ništa", međutim nisam baš izašao kao nov, već trebate se boriti za svoje zdravlje, sreću, uspjeh. Dijagnoza je bila F23.1 - akutni polimorfni psihotični poremećaj sa simptomima shizofrenije. Mislim da su pjevači to najbolje objasnili. Ana Nikolić i Aca Lukas u pjesmi
Šizofrenija kažu:
zbog tebe šizofrenija, ne pomaže ni hemija, i tvoja fotografija, loša je terapija. Davor Badrov u pjesmi
Apaurin kaže
nema lijeka u Apaurinu, nema ni u crnome vinu, ti si lijek, za mene zauvijek i
šta rade svi doktori na ovom bijelom svijetu, kad nisu pronašli, za sreću tabletu. Svi se ti lijekovi na engleskom zovu drugs, znači droga, jedina razlika što je legalna, ali nema ih bez nuspojava i posljedica. Čak ni psiholozi vam ne mogu pomoći, ni hodže, ako sami sebi ne pomognete, popravkom navika, zdravlja, finansija, i ostalih osnova. Bio sam kod 5 psihijatara, 5 psihologa, ludnica, hodža, egzorcista, bioenergetičara, joga gurua (učitelja), i skontao da jedino sam sebi mogu pomoći, jer ne može niko živjeti za vas, raditi religiju za vas, itd. Ustvari po mojoj percepciji, ta shizofrenija ni ne postoji. To je samo opća propast. Nakupina nekih više postojećih bolesti, osjećaja, poremećaja, poput anksioznosti, depresije, bijede, nereda, nerada, lijenosti, umora, zapuštenosti, nehigijene, toksina, mržnje, apatije, fizičke bolesti, itd. Psihoza (deluzije) nije ništa drugo do misli koje se pojavljuju uz anksioznost. Halucinacije mogu biti od lošeg fizičkog zdravlja, nedovoljno sna, i raznih normalnih uzroka. Čak su mi i medicinski tehničari i pacijenti u ludnici rekli "nije tebi mjesto ovdje, tebi samo treba cura". Eckhart Tolle je rekao da što više vjerujete da imate neku bolest, više ćete biti bolesni, jer toj bolesti dajete stvarnost svojim vjerovanjem. Također on je u knjizi Nova Zemlja dijagnosticirao čitavo čovječanstvo kao da ima
shizofreniju. I da, nikad neću shvatiti zašto se piše u doktorskim nalazima shizofrenija, a čita se šizofrenija. Charles Linden je u Linden metodi objasnio da je anksiozni poremećaj samo loša navika. Vi ste navikli da mislite negativno, beskorisno, štetno. Ne može vam tableta riješiti lošu naviku.