stalker92 wrote:donnie Pa zar je bas tako strasno,po prvom postu ,bih rekao da je glupost,ali sad kako pricas da je nocna mora?Kakve ti imas tegobe,i ko te je uputio da napravis gastroskopiju?Daleko najgore je cekanje,po meni,ja kad bih mogao ja bih sad napravio odmah,i sto puta sam pomsilio da mi je sad napravit to,jer znao sam imati neizdrzive mucnine,vala gore mi je mucnine nego tih nekoliko minuta ili sekudni ko sto ti kazes...Neko me je savjetovao da napravim test intolerancije na gluten,i serosoki test,tj onaj sto pogazuje neka IGg antitjela i Iga.Zna li neko,jos jednom da pitam,da li odluku za biopsiju donosi doktor kada vidi u kakvom je stanju zeludac,ili se to dogovori prije gastroskopije?Jer ako mi uradi tako gastroskopiju,za 12 sekundi,i kaze imas gastritis recimo,imas refluks,i da mi kontrolok, da pijem,sa tim se ne rjesava uzrok,nego samo posljedica,ali meni kontrolok ne pomaze kod mucnina?Nisam ni htio ici kod Gribajcevica,posto mi rekose da tamo radi test iz krvi za HP,a ja sam vec uzimao terapije za HP.Uz sve ove probleme sa stomakom,ja se osjecam nekako bolesno.I to traje vec 2 godine kako,nisam dobro.Sve je pocelo sa stomacnim tegobama uz niz drugih smetnji.Vise sam ne znam kome da se obratim,kod drzavnih vise ne idem,doktorica nece da me posalje kod gastroenterologa,kaze to je izljeceno.Radio sam uzv abdomena prije godinu dana,sve normalno.Krv vadio vise puta,uvijek normalno,isao kod orl,nadjena bakterija neka,izljecena,..Sada imam i stezanja neka u grlu,bolove sa lijeve strane ispod vilice,koje udara u uho,mucnine svaki dan bez izuzetka,samo nekad manje nekad nezidrzivo,teret u stomaku,pecenje itd itd.
Pa ne znam, ja sam kukavica valjda, pa, nemoj da ti budem mjerilo
Vidi ovo, pa sam ustvari probaj zaključiti. Rat, Sarajevo na izmaku snage, meni djetetu tad od desetak godina, otekne cijelo lice, (nešto od zuba) i pod granatama, pješke s Alipašinog polja do Vojne bolnice odem gdje mi bez anestezije rasijeku dio ispod brade i još kažu, da nisi došla u roku od par sati, ovo bi otišlo na mozak, i ende, kraj. Nije me bilo strah. Sve gledala na ogledalu iznad sebe nekakvom. Naživo baš neko da te siječe, nije jednostavno. Ali je meni više bilo muka i...
Kasnije, liječi zube, vadi živce, radi resekcije, (3) mislim, halo, odem sama, hrabro sjedim dok mi pilom

siječe vilicu (dio) i čisti je iznutra (something like that), jednom sam čak i zub izvadila

. Ja kad sve te nekad detalje saberem i oduzmem, da ih i ne nabrajam sad, a bilo je svega, ja sam ustvari sebi i u poređenju s drugima - heroj.
Ovaj pregled sam odgađala 4 mjeseca, tad me dr. uputila, ja nisam smjela. Odugovlačila, nadala se proći će samo od sebe, pila Controloc, Ranibos, Leksilijum

, čajeve, išla na odmor 4x

, kontam psiha preopterećena, ma ne znam šta više nisam, joga, teretana, kućni ljubimac - ama želudac isti. Simptom - ne znam ga objasniti. Nema boli, kiselinu ne osjetim, nemam HP, valjda ni gastritis, rekao bi mi valjda Gribajčević? Tu sam ja gore iznad stavila svoj nalaz. On mi je to objasnio ovako - malo ti je zavaljen želudac, pa hrana ne ide direktno dole nego se malko zadrži, pa ti to smeta, pa se meni kao podriguje (ponekad), nekad kao neku težinu osjetim..kako god, nije užasno, ali ja kao hedonista

neću ništa da mi smeta i to mi remeti kvalitetu života.
Sad, nećeš pomoć naći na forumu kao ni ja što nisam
Ljudi te samo mogu zbuniti čak i s najboljom namjerom da pomognu, ono, još ti ih pitaš, smaraš (kao ja npr) ali, uvijek ima neko ali.
Ne poznam ti finansijski karton, ali to možeš i besplatno ustvari - odi dobrom psihijatru. Tu leži ključ 90 posto problema koje imamo svi mi

Koliko se ja razumijem, svi mi imamo HP u sebi, a ona pod stresom i čime sve ne - buja. Ako je imaš, (registrovanu dakle povišenu) vidi sam šta je izaziva, šta te guši, muči, pritišće...
Ono, nisam te najbolje ni povezala, pa izvini ako nešto krivo kažem, ali, zašto ne možeš odmah otići na gastroskopiju, kod privatnika možeš, na DIP-u se ne čeka više tako dugo kao ranije, ja sam odabrala Gribu jer sam čula da je najbolji, a DIP me nešto čini anksioznom kad ga vidim pa
Šalje te ljekar opće prakse, kao i za sve druge specijalističke preglede
Taj test intolerancije je dobar, osobno bih ga preporučila svima da urade, kao redovna zdravstvena usluga ne znam da postoji, plaća se od 300 do 500 KM valjda, znam da dr. Mirsada na Grbavici radim proguglaj tel i slično, na Stupu možeš za 100 KM uraditi test alergije na hranu...ali sve je to ono, ne znam, hodanje u krug, nerviranje jer dijagnoze nema, trošenje novca itd itd. Ali kad shvatiš da nam je tako svima, da mora, onda
Uglavnom, meni su neki kvalitetni ljudi preporučili nekog finog čiku da odem da mi on pritisne par točki na leđima od čega bi mi se navodno želudac naštimao kako i treba, ja isto ne vidim logiku da mi se fizički želudac vrati kamo spada od tableta (??), a terapiju planiram uzimati od sutra, pa ti javim, kako sam prošla, i s jednim i drugim.
Nije ta gastr. bauk. Ali je kao King Kong.

Ali ja je uradila. Ali, opet ima ali -da moram ponovo, ne znam kako bih. I vidim da mi je to samo u glavi, kad sam se pomirila, ono daj jebiga, radi više šta hoćeš, neka i umrem (ovo sam Bogami pomislila, zatvorila oči i otvorila usta)

onda je išlo baš bezveze. Dok se sam sa sobom ne dogovoriš, drugi nam ne mogu pomoći
Psihijatar