Zeludac(problemi vezani za njega)

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Donnie Smith

#501 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Donnie Smith »

stalker92 wrote:Ja sam trebao ici u eurofarm u srijedu,ali sam otkazao.Narucio sam se kod gornjakovica na konsultacije,najbolje da mi kaze sta tacno da radim.Vidim da kazu da gastroskopija traje 15ak sekundi,ja sam citao da traje nekoliko minuta,pogotovo ako se biopsije uzimaju.Ako je tako problem izdrzat tih 15 ak kako je onda nekoliko minuta,mogu samo zamislit.
Moja je jutros trajala točno 12 sekundi, ja štopala vrijeme. Prije toga sam umirala od straha danima, a evo još sebi ne mogu da dođem. Boli me grlo, nervozna sam, proživljavam svu tu traumu po n-ti put :-D
Nije to prestrašno, nije neizdrživo, samo je odvratno. Mislim, grlo aaaa :D
Ljudima sijeku noge, ruke, operišu mozak, a možeš misliti kakva je kolonoskopija ili pregled prostate, sve gore od goreg, ali to nije utjeha ako ne trebaš te preglede, već ovaj :D
Inače, neka te vrijeme ne tješi, jer kad ti onaj klinac uđe u usta i dalje, nebitno je je li 5 minuta ili 5 sekundi. Po mom skromnom iskustvu, najbitnije je da ne jedeš i ne piješ ništa barem 12 sati prije pregleda, te da zatvoriš oči :D i dišeš srednje duboko na nos. Pitaj smiješ li popiti naveče nešto za smirenje, ja sam htjela pa odustala.
Najlakše je prvi put jer ti svi pričaju kako šta, a ustvari, sad kad znam, eto ne znam, :D ne do Bog da opet moram, ja ne znam šta bih i kako bih :skoljka:
dulekrele

#503 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by dulekrele »

Donnie Smith wrote:
Ala Turca wrote:Nisam znala da Ursofalk nije za one koji nemaju žuč. Jesi li probao Controloc, Rupurut, Gastal i sl. ? Pomaže li šta ? Ne znam, izgleda da nam jedino ostaje da probamo sa hranom da rješavamo problem. Hrana tipa dvopeka, suhih smokava, riže, krompir pirea, neka hrana koja je dobar apsorbens te želučane i žučne kiseline. Imaš li sluzi u stolicama ? Izvini što ovako direktno pitam, ali ja sam primjetila da imam ogromne količine sluzi u tim kašastim i tečnim stolicama. Hvala na savjetima, i još da te pitam jel se taj test na Helicobacter može uraditi negdje drugo ili samo kod gastroenterologa ? Koliko to košta ? Kontam isto da nemam Candidu ili ovu Helicobacter bakteriju ...
Možeš u svakoj privatnoj poliklinici, dvadesetak maraka. U Eurofarmu, Suncu, Atrijumu...bocnu prst i eto. Mada kažu da to nije najbolji pokazatelj te da na DIPu imaj unajbolje reagense, pa sad...treba naći uzrok prekomjernom stvaranju kiseline, najlakše je simptom riješiti, tj. posljedicu, a šta s uzrokom :-D
Nalaz na helikobakteri mozes raditi u bilo kojoj laboratoriji i to nema veze sa gastroenterologom, najbolje iz stolice.
dulekrele

#504 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by dulekrele »

Donnie Smith wrote:
stalker92 wrote:Ja sam trebao ici u eurofarm u srijedu,ali sam otkazao.Narucio sam se kod gornjakovica na konsultacije,najbolje da mi kaze sta tacno da radim.Vidim da kazu da gastroskopija traje 15ak sekundi,ja sam citao da traje nekoliko minuta,pogotovo ako se biopsije uzimaju.Ako je tako problem izdrzat tih 15 ak kako je onda nekoliko minuta,mogu samo zamislit.
Moja je jutros trajala točno 12 sekundi, ja štopala vrijeme. Prije toga sam umirala od straha danima, a evo još sebi ne mogu da dođem. Boli me grlo, nervozna sam, proživljavam svu tu traumu po n-ti put :-D
Nije to prestrašno, nije neizdrživo, samo je odvratno. Mislim, grlo aaaa :D
Ljudima sijeku noge, ruke, operišu mozak, a možeš misliti kakva je kolonoskopija ili pregled prostate, sve gore od goreg, ali to nije utjeha ako ne trebaš te preglede, već ovaj :D
Inače, neka te vrijeme ne tješi, jer kad ti onaj klinac uđe u usta i dalje, nebitno je je li 5 minuta ili 5 sekundi. Po mom skromnom iskustvu, najbitnije je da ne jedeš i ne piješ ništa barem 12 sati prije pregleda, te da zatvoriš oči :D i dišeš srednje duboko na nos. Pitaj smiješ li popiti naveče nešto za smirenje, ja sam htjela pa odustala.
Najlakše je prvi put jer ti svi pričaju kako šta, a ustvari, sad kad znam, eto ne znam, :D ne do Bog da opet moram, ja ne znam šta bih i kako bih :skoljka:
Donni ti si legenda :lol:
dulekrele

#505 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by dulekrele »

Dupli
stalker92

#506 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by stalker92 »

donnie Pa zar je bas tako strasno,po prvom postu ,bih rekao da je glupost,ali sad kako pricas da je nocna mora?Kakve ti imas tegobe,i ko te je uputio da napravis gastroskopiju?Daleko najgore je cekanje,po meni,ja kad bih mogao ja bih sad napravio odmah,i sto puta sam pomsilio da mi je sad napravit to,jer znao sam imati neizdrzive mucnine,vala gore mi je mucnine nego tih nekoliko minuta ili sekudni ko sto ti kazes...Neko me je savjetovao da napravim test intolerancije na gluten,i serosoki test,tj onaj sto pogazuje neka IGg antitjela i Iga.Zna li neko,jos jednom da pitam,da li odluku za biopsiju donosi doktor kada vidi u kakvom je stanju zeludac,ili se to dogovori prije gastroskopije?Jer ako mi uradi tako gastroskopiju,za 12 sekundi,i kaze imas gastritis recimo,imas refluks,i da mi kontrolok, da pijem,sa tim se ne rjesava uzrok,nego samo posljedica,ali meni kontrolok ne pomaze kod mucnina?Nisam ni htio ici kod Gribajcevica,posto mi rekose da tamo radi test iz krvi za HP,a ja sam vec uzimao terapije za HP.Uz sve ove probleme sa stomakom,ja se osjecam nekako bolesno.I to traje vec 2 godine kako,nisam dobro.Sve je pocelo sa stomacnim tegobama uz niz drugih smetnji.Vise sam ne znam kome da se obratim,kod drzavnih vise ne idem,doktorica nece da me posalje kod gastroenterologa,kaze to je izljeceno.Radio sam uzv abdomena prije godinu dana,sve normalno.Krv vadio vise puta,uvijek normalno,isao kod orl,nadjena bakterija neka,izljecena,..Sada imam i stezanja neka u grlu,bolove sa lijeve strane ispod vilice,koje udara u uho,mucnine svaki dan bez izuzetka,samo nekad manje nekad nezidrzivo,teret u stomaku,pecenje itd itd.
Donnie Smith

#507 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Donnie Smith »

stalker92 wrote:donnie Pa zar je bas tako strasno,po prvom postu ,bih rekao da je glupost,ali sad kako pricas da je nocna mora?Kakve ti imas tegobe,i ko te je uputio da napravis gastroskopiju?Daleko najgore je cekanje,po meni,ja kad bih mogao ja bih sad napravio odmah,i sto puta sam pomsilio da mi je sad napravit to,jer znao sam imati neizdrzive mucnine,vala gore mi je mucnine nego tih nekoliko minuta ili sekudni ko sto ti kazes...Neko me je savjetovao da napravim test intolerancije na gluten,i serosoki test,tj onaj sto pogazuje neka IGg antitjela i Iga.Zna li neko,jos jednom da pitam,da li odluku za biopsiju donosi doktor kada vidi u kakvom je stanju zeludac,ili se to dogovori prije gastroskopije?Jer ako mi uradi tako gastroskopiju,za 12 sekundi,i kaze imas gastritis recimo,imas refluks,i da mi kontrolok, da pijem,sa tim se ne rjesava uzrok,nego samo posljedica,ali meni kontrolok ne pomaze kod mucnina?Nisam ni htio ici kod Gribajcevica,posto mi rekose da tamo radi test iz krvi za HP,a ja sam vec uzimao terapije za HP.Uz sve ove probleme sa stomakom,ja se osjecam nekako bolesno.I to traje vec 2 godine kako,nisam dobro.Sve je pocelo sa stomacnim tegobama uz niz drugih smetnji.Vise sam ne znam kome da se obratim,kod drzavnih vise ne idem,doktorica nece da me posalje kod gastroenterologa,kaze to je izljeceno.Radio sam uzv abdomena prije godinu dana,sve normalno.Krv vadio vise puta,uvijek normalno,isao kod orl,nadjena bakterija neka,izljecena,..Sada imam i stezanja neka u grlu,bolove sa lijeve strane ispod vilice,koje udara u uho,mucnine svaki dan bez izuzetka,samo nekad manje nekad nezidrzivo,teret u stomaku,pecenje itd itd.
Pa ne znam, ja sam kukavica valjda, pa, nemoj da ti budem mjerilo :D

Vidi ovo, pa sam ustvari probaj zaključiti. Rat, Sarajevo na izmaku snage, meni djetetu tad od desetak godina, otekne cijelo lice, (nešto od zuba) i pod granatama, pješke s Alipašinog polja do Vojne bolnice odem gdje mi bez anestezije rasijeku dio ispod brade i još kažu, da nisi došla u roku od par sati, ovo bi otišlo na mozak, i ende, kraj. Nije me bilo strah. Sve gledala na ogledalu iznad sebe nekakvom. Naživo baš neko da te siječe, nije jednostavno. Ali je meni više bilo muka i...

Kasnije, liječi zube, vadi živce, radi resekcije, (3) mislim, halo, odem sama, hrabro sjedim dok mi pilom :D siječe vilicu (dio) i čisti je iznutra (something like that), jednom sam čak i zub izvadila :D. Ja kad sve te nekad detalje saberem i oduzmem, da ih i ne nabrajam sad, a bilo je svega, ja sam ustvari sebi i u poređenju s drugima - heroj. :D

Ovaj pregled sam odgađala 4 mjeseca, tad me dr. uputila, ja nisam smjela. Odugovlačila, nadala se proći će samo od sebe, pila Controloc, Ranibos, Leksilijum :mrgreen: , čajeve, išla na odmor 4x :mrgreen: , kontam psiha preopterećena, ma ne znam šta više nisam, joga, teretana, kućni ljubimac - ama želudac isti. Simptom - ne znam ga objasniti. Nema boli, kiselinu ne osjetim, nemam HP, valjda ni gastritis, rekao bi mi valjda Gribajčević? Tu sam ja gore iznad stavila svoj nalaz. On mi je to objasnio ovako - malo ti je zavaljen želudac, pa hrana ne ide direktno dole nego se malko zadrži, pa ti to smeta, pa se meni kao podriguje (ponekad), nekad kao neku težinu osjetim..kako god, nije užasno, ali ja kao hedonista :mrgreen: neću ništa da mi smeta i to mi remeti kvalitetu života.
Sad, nećeš pomoć naći na forumu kao ni ja što nisam :mrgreen:
Ljudi te samo mogu zbuniti čak i s najboljom namjerom da pomognu, ono, još ti ih pitaš, smaraš (kao ja npr) ali, uvijek ima neko ali.
Ne poznam ti finansijski karton, ali to možeš i besplatno ustvari - odi dobrom psihijatru. Tu leži ključ 90 posto problema koje imamo svi mi :D
Koliko se ja razumijem, svi mi imamo HP u sebi, a ona pod stresom i čime sve ne - buja. Ako je imaš, (registrovanu dakle povišenu) vidi sam šta je izaziva, šta te guši, muči, pritišće...
Ono, nisam te najbolje ni povezala, pa izvini ako nešto krivo kažem, ali, zašto ne možeš odmah otići na gastroskopiju, kod privatnika možeš, na DIP-u se ne čeka više tako dugo kao ranije, ja sam odabrala Gribu jer sam čula da je najbolji, a DIP me nešto čini anksioznom kad ga vidim pa :mrgreen:
Šalje te ljekar opće prakse, kao i za sve druge specijalističke preglede :)

Taj test intolerancije je dobar, osobno bih ga preporučila svima da urade, kao redovna zdravstvena usluga ne znam da postoji, plaća se od 300 do 500 KM valjda, znam da dr. Mirsada na Grbavici radim proguglaj tel i slično, na Stupu možeš za 100 KM uraditi test alergije na hranu...ali sve je to ono, ne znam, hodanje u krug, nerviranje jer dijagnoze nema, trošenje novca itd itd. Ali kad shvatiš da nam je tako svima, da mora, onda :mrgreen:
Uglavnom, meni su neki kvalitetni ljudi preporučili nekog finog čiku da odem da mi on pritisne par točki na leđima od čega bi mi se navodno želudac naštimao kako i treba, ja isto ne vidim logiku da mi se fizički želudac vrati kamo spada od tableta (??), a terapiju planiram uzimati od sutra, pa ti javim, kako sam prošla, i s jednim i drugim.
Nije ta gastr. bauk. Ali je kao King Kong. :mrgreen: Ali ja je uradila. Ali, opet ima ali -da moram ponovo, ne znam kako bih. I vidim da mi je to samo u glavi, kad sam se pomirila, ono daj jebiga, radi više šta hoćeš, neka i umrem (ovo sam Bogami pomislila, zatvorila oči i otvorila usta) :-) onda je išlo baš bezveze. Dok se sam sa sobom ne dogovoriš, drugi nam ne mogu pomoći :|

Psihijatar :thumbup:
Foxx

#508 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Foxx »

Imao sam nekih poteskoca sa zelucem (mucnina, nadutost, probava...), posebno ujuto. Odem kod doktora ko mi kaze da je vjerovatno u pitanju neki blazi, trenutni problem i propise mi Acipan 20 mg, da ga uzimam, i ako ne osjetim poboljsanje da se javim ponovo.
Uglavnom, uzimao sam ga redovno dvije sedmice i odmah mi je pomogao. Osjecam se dosta bolje, zeludac je miran i nemam onog gadnog osjecaja u ustima svako jutro. Medjutim, bio sam na putu kad mi je istekla zaliha pa sam je samoinicijativno produzio, kupio jos jedno pakovanje i pijem jer zaista imaju efekta.
Tablete su dostupne bez recepta, i poprilicno jeftine. Mene sada interesuje da li da nastavim da ih pijem? Imaju li kakvo vremensko ogranicenje uzimanja i sl....Trenutno nisam u mogucnosti da vidim istog doktora i tako ce biti jos jedan period.
Ala Turca

#509 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Ala Turca »

Hvala na info dulekrele i Donnie Smith. Znate li možda vi ili neko, koliko se dugo čeka gastroskopija na Dip-u ? Planiram ovih dana da uzmem uputnicu i odem gore. Koliko se čeka ?
Donnie Smith

#510 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Donnie Smith »

Ala Turca wrote:Hvala na info dulekrele i Donnie Smith. Znate li možda vi ili neko, koliko se dugo čeka gastroskopija na Dip-u ? Planiram ovih dana da uzmem uputnicu i odem gore. Koliko se čeka ?

Uzmi uputnicu, odi na DIP, ne može telefonom, ne može neko drugi, odmah na licu mjesta obaviš razgovor s gastroenterologom i on ti onda da termin, sad se čeka 10-15 dana, otprilike Mene susjeda zamolila da je naručim, kad jest vraga, nije moglo. Baš neki dan je pitam je li bila, kaže jeste. Ona je čekala tako, 10-15 dana.
Ala Turca

#511 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Ala Turca »

Donnie Smith wrote:
Ala Turca wrote:Hvala na info dulekrele i Donnie Smith. Znate li možda vi ili neko, koliko se dugo čeka gastroskopija na Dip-u ? Planiram ovih dana da uzmem uputnicu i odem gore. Koliko se čeka ?

Uzmi uputnicu, odi na DIP, ne može telefonom, ne može neko drugi, odmah na licu mjesta obaviš razgovor s gastroenterologom i on ti onda da termin, sad se čeka 10-15 dana, otprilike Mene susjeda zamolila da je naručim, kad jest vraga, nije moglo. Baš neki dan je pitam je li bila, kaže jeste. Ona je čekala tako, 10-15 dana.
Hvala. Pa nije puno 10/15 dana. Ja sam mislila da se čeka po mjesec ili više.

Kako si ti sad je li ti bolje ? Uzimaš li lijekove ? U suštini tebi nije ništa, nema razloga za brigu. I meni su jednom davno na gastroskopiji rekli da imam kaskadni želudac. Vidjet ćemo sad.
Donnie Smith

#512 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Donnie Smith »

Ala Turca wrote:
Donnie Smith wrote:

Hvala. Pa nije puno 10/15 dana. Ja sam mislila da se čeka po mjesec ili više.

Kako si ti sad je li ti bolje ? Uzimaš li lijekove ? U suštini tebi nije ništa, nema razloga za brigu. I meni su jednom davno na gastroskopiji rekli da imam kaskadni želudac. Vidjet ćemo sad.
Dok ne odeš, nećeš znati vrijeme čekanja, sad su i godišnji odmori pa, malo je frka gore..helem, čime si ti liječila kaskadni? Meni nema neke logike da mi tablete poprave neko fizičko oštećenje, a danas će biti tek 2. dan terapije, nemam pojma kako sam, dok se ne žalim, mislim da sam ok :D
Imam sutra termin kod nekog narodnog hećima, mislim da je lik senilan, :D javim ti sutra kad mu dopadnem šaka, šta je bilo.
dulekrele

#513 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by dulekrele »

Donnie Smith wrote:

Nemoj da se zeznes i odes samo sa uputnicom i kazes ja doso/la na gastroskopiju. treba ti ljekarsko misljenje gdje ti ljekar predlaze/preporucuje gastroskopiju. Jedino ako ne ides prvo na pregled/konsultacije kod gastroenterologa.
dulekrele

#514 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by dulekrele »

Foxx wrote:Imao sam nekih poteskoca sa zelucem (mucnina, nadutost, probava...), posebno ujuto. Odem kod doktora ko mi kaze da je vjerovatno u pitanju neki blazi, trenutni problem i propise mi Acipan 20 mg, da ga uzimam, i ako ne osjetim poboljsanje da se javim ponovo.
Uglavnom, uzimao sam ga redovno dvije sedmice i odmah mi je pomogao. Osjecam se dosta bolje, zeludac je miran i nemam onog gadnog osjecaja u ustima svako jutro. Medjutim, bio sam na putu kad mi je istekla zaliha pa sam je samoinicijativno produzio, kupio jos jedno pakovanje i pijem jer zaista imaju efekta.
Tablete su dostupne bez recepta, i poprilicno jeftine. Mene sada interesuje da li da nastavim da ih pijem? Imaju li kakvo vremensko ogranicenje uzimanja i sl....Trenutno nisam u mogucnosti da vidim istog doktora i tako ce biti jos jedan period.
Ako nemas vise tegoba onda bi svakako trebao napraviti pauzu sa Ancipanom.
Dr.medicine

#515 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Dr.medicine »

Donnie Smith wrote:
Dok ne odeš, nećeš znati vrijeme čekanja, sad su i godišnji odmori pa, malo je frka gore..helem, čime si ti liječila kaskadni? Meni nema neke logike da mi tablete poprave neko fizičko oštećenje, a danas će biti tek 2. dan terapije, nemam pojma kako sam, dok se ne žalim, mislim da sam ok :D
Imam sutra termin kod nekog narodnog hećima, mislim da je lik senilan, :D javim ti sutra kad mu dopadnem šaka, šta je bilo.

jesi isla to kod smajlovica u rakovicu? :lol: :lol:
Ala Turca

#516 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Ala Turca »

dulekrele wrote:
Donnie Smith wrote:

Nemoj da se zeznes i odes samo sa uputnicom i kazes ja doso/la na gastroskopiju. treba ti ljekarsko misljenje gdje ti ljekar predlaze/preporucuje gastroskopiju. Jedino ako ne ides prvo na pregled/konsultacije kod gastroenterologa.
Ma ja uzela uputnicu od ljekara opšte prakse za gastroskopiju. Nisam tražila uputnicu da idem gastroenterologu. Na konsultacije kod gastronterologa mogu i poslije gastroskopije ?
Donnie Smith

#517 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Donnie Smith »

Dr.medicine wrote:
Donnie Smith wrote:

jesi isla to kod smajlovica u rakovicu? :lol: :lol:
Ti vjerovatno misliš na Mandžukića, on se pominjao na ovoj temi? Ne, ja idem u pravcu Sedrenika, za sahatak. Ne znam bil' nakon "seanse" podijelila iskustvo ovdje :komi:
Troumim se :nargila:
Donnie Smith

#518 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Donnie Smith »

Ala Turca wrote:
Ma ja uzela uputnicu od ljekara opšte prakse za gastroskopiju. Nisam tražila uputnicu da idem gastroenterologu. Na konsultacije kod gastronterologa mogu i poslije gastroskopije ?
Ne, i ja i @dulekrele smo ti ustvari napisali isto. Prvo gastroenterolog mora obaviti s tobom razgovor, pa te on uputiti na gastroskopiju, to i ne radi ljekar opće prakse. Pogledaj uputnicu, na njoj i piše vjerojatno: Molim vaše mišljenje - za gastroenterologa. Ne piše gastroskopija 100% :D
Prvo konsultacije, pa pregled, pa konsultacije. Haj ti sa mnom na Sedrenik, ovi nas ne izlječiše izgleda :pisnuo:
Ala Turca

#519 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Ala Turca »

Donnie Smith mene u suštini taj kaskadni želudac nije uopšte zabrinjavao jer tad mi je dr. rekla da to ima dosta ljudi i da to nije bauk. Tako me i utješila. Nisam ničim liječila, rekla mi ona jedi više puta dnevno po manje, šetaj poslije jela i tako.
To podrigivanje imam i ja, meni je lakše kad podrignem. Nemoj da previše osluškuješ tijelo i pola simptoma će ti se povući. Ma tvoj nalaz je super, ja se uopšte ne bih brinula. Nemaš bolova, što je najvažnije.
Koliko je tebi godina ? Meni su to dijagnostikovali u 30-toj godini.
Ala Turca

#520 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Ala Turca »

Evo na upitnici mi piše molim gastroskopiju. Ja joj tražila da mi da upitnicu za gastroskopiju i ona mi dala. Ma da hoće bit sve ok, ja bi ih 10 odjednom uradila.
Donnie Smith

#521 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Donnie Smith »

Ala Turca wrote:Donnie Smith mene u suštini taj kaskadni želudac nije uopšte zabrinjavao jer tad mi je dr. rekla da to ima dosta ljudi i da to nije bauk. Tako me i utješila. Nisam ničim liječila, rekla mi ona jedi više puta dnevno po manje, šetaj poslije jela i tako.
To podrigivanje imam i ja, meni je lakše kad podrignem. Nemoj da previše osluškuješ tijelo i pola simptoma će ti se povući. Ma tvoj nalaz je super, ja se uopšte ne bih brinula. Nemaš bolova, što je najvažnije.
Koliko je tebi godina ? Meni su to dijagnostikovali u 30-toj godini.
32. Meni je ovo k'o 324 bauka. :-D
stalker92

#522 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by stalker92 »

Jel iko radio gastroskopiju u sanasi,kazu 200 km sa anesteziom?
Donnie Smith

#523 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Donnie Smith »

stalker92 wrote:Jel iko radio gastroskopiju u sanasi,kazu 200 km sa anesteziom?
Što će ti anestezija, :D a viđu mene kukavice kakav sam na kraju hajduk ispala. :jok:
stalker92

#524 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by stalker92 »

Donnie Smith wrote:
Što će ti anestezija, :D a viđu mene kukavice kakav sam na kraju hajduk ispala. :jok:
Hahaha a ne znam,u al tawilu radi gornjakovic,al tamo 150 km bez anestezije,kontam dodam jos 50 i uradim sa uspavljivanjem.Vise ne znam ni ja sam sta da radim.Mozda je samo tebi trajalo 12 sekudni,mozda mene zapadne da mi mora raditi biopsije,pa potraje posteno....Danas sam trebao kod gornjakovica na konsultacije,ali me sprijecilo nesto.Ja hocu da mi urade taj nalaz na hp,da budem siguran da li ga imam jos,jer se osjecam opet lose kao prije prve terapije...
Donnie Smith

#525 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Donnie Smith »

stalker92 wrote:
Donnie Smith wrote:
Hahaha a ne znam,u al tawilu radi gornjakovic,al tamo 150 km bez anestezije,kontam dodam jos 50 i uradim sa uspavljivanjem.Vise ne znam ni ja sam sta da radim.Mozda je samo tebi trajalo 12 sekudni,mozda mene zapadne da mi mora raditi biopsije,pa potraje posteno....Danas sam trebao kod gornjakovica na konsultacije,ali me sprijecilo nesto.Ja hocu da mi urade taj nalaz na hp,da budem siguran da li ga imam jos,jer se osjecam opet lose kao prije prve terapije...
Pa dobro, no, valjda je to individualno, meni je trajalo jako kratko, a i da je dva sata, isto bi bilo, kažem ti, strah te dok ne krene, onda vidiš da je bezveze, pomiriš se sa sudbinom crnom i :-D
Nemoj ti s anestezijom, mogu ti na hinjaka izvaditi bubreg, a da pojma nemaš. Jok :chmoljava:
Post Reply