Zeludac(problemi vezani za njega)

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ljuspica

#326 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by ljuspica »

P308 wrote:
dek wrote:Vidim mnogi hvale čaj od kunice. Intreresuje me koliko dugo se treba piti da se osjeti napredak ili izliječenje ako je moguće). Pitam jer ja ne osjetim trenutno olakšanje pa kontam da djeluje na duži rok?

Inače godinama imam strahovitih problema sa gastritisom (uzrok- stres) i ništa mi ne pomaže a probao sam gotovo sve (tablete controloc, nexium, reglan, pulcet, gastal, ranital), razne čajeve protiov gastritisa, aloa veru, bizmut, kantarionovo ulje, ma nema šta nisam... Dva puta sam i gastroskopiju radio.

pa eto, ako još neko imam neki savjet bio bih i više nego zahvalan. iako mnogi kažu da gastitis nije ništa strašno, za mene je ovo najgora bolest jer nemam načina kako da spriječim bolove koji su svakodnevni i koji me psihički uništavaju.

pozzzz i unaprijed hvala
I ja jako dugo pije caj od kunice i nikakvo poboljsanje nisam osjetio. Doduse ja ga pijem samo jednom dnevno, vjerovatno treba vise puta kao sto rekose prije mene. Ali bas nikakvo olaksanje nisam osjetio...
pij kunicu ubranu na livadi, na gladan stomak,budi uporan,pozz
P308

#327 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by P308 »

ljuspica wrote:
P308 wrote:
dek wrote:Vidim mnogi hvale čaj od kunice. Intreresuje me koliko dugo se treba piti da se osjeti napredak ili izliječenje ako je moguće). Pitam jer ja ne osjetim trenutno olakšanje pa kontam da djeluje na duži rok?

Inače godinama imam strahovitih problema sa gastritisom (uzrok- stres) i ništa mi ne pomaže a probao sam gotovo sve (tablete controloc, nexium, reglan, pulcet, gastal, ranital), razne čajeve protiov gastritisa, aloa veru, bizmut, kantarionovo ulje, ma nema šta nisam... Dva puta sam i gastroskopiju radio.

pa eto, ako još neko imam neki savjet bio bih i više nego zahvalan. iako mnogi kažu da gastitis nije ništa strašno, za mene je ovo najgora bolest jer nemam načina kako da spriječim bolove koji su svakodnevni i koji me psihički uništavaju.

pozzzz i unaprijed hvala
I ja jako dugo pije caj od kunice i nikakvo poboljsanje nisam osjetio. Doduse ja ga pijem samo jednom dnevno, vjerovatno treba vise puta kao sto rekose prije mene. Ali bas nikakvo olaksanje nisam osjetio...
pij kunicu ubranu na livadi, na gladan stomak,budi uporan,pozz
Tek vidim ovaj post, i zahvaljujem na savjetu, medjutim prestao sam biti kunicu. Mogao bih opet poceti.
Filter

#328 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Filter »

drug, pokusaj sa zeolitom. jest malo poskup i rijetko koja apoteka ga ima, ali je meni sredio gastritis.
ZenaZbrkovima

#329 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by ZenaZbrkovima »

Filter wrote:drug, pokusaj sa zeolitom. jest malo poskup i rijetko koja apoteka ga ima, ali je meni sredio gastritis.
Sta je to i gdje ima kupiti? Nije bitna ni cijena ni nista, ako pomaze, muka mi je borbe sa gastritisom vise.. Moze i na PP, hvala
P308

#330 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by P308 »

I mene zanima o cemu je rijec?
razonoda

#331 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by razonoda »

P308 wrote:I mene zanima o cemu je rijec?
Googlaj,naci ces.Lijeci sve :-) , mozda pomaze. Medjutim , najcaznija je hrana, sta jedes. Probaj izbaciti meso, ulje, jedi laganu hranu , moras proci kroz listu -ne proizvoda-- pomaze smirenje sa-valerijan melissa, ginger....
Filter

#332 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Filter »

ZenaZbrkovima wrote:
Filter wrote:drug, pokusaj sa zeolitom. jest malo poskup i rijetko koja apoteka ga ima, ali je meni sredio gastritis.
Sta je to i gdje ima kupiti? Nije bitna ni cijena ni nista, ako pomaze, muka mi je borbe sa gastritisom vise.. Moze i na PP, hvala
zeolit, mineral. nabavljao u onoj privatnoj apoteci kod katedrale(tramvajska stanica, pored hudinija). kutijica praha je oko 20KM. nemaju uvijek, ali se moze poruciti.

@razonoda...i ja sam bio skeptican, ali toliko drugih 6ovana sam popio tako da sam pokusao i ovo... i urahatio se.
Zeljoooo

#333 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Zeljoooo »

Je li imao ko problema da osjeca takvu nadutost u zelucu da mu stiace dijafragmu i da mu je otezano disanje dok god osjeca tu nadutost?
ZenaZbrkovima

#334 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by ZenaZbrkovima »

Filter wrote:
ZenaZbrkovima wrote:
zeolit, mineral. nabavljao u onoj privatnoj apoteci kod katedrale(tramvajska stanica, pored hudinija). kutijica praha je oko 20KM. nemaju uvijek, ali se moze poruciti.

@razonoda...i ja sam bio skeptican, ali toliko drugih 6ovana sam popio tako da sam pokusao i ovo... i urahatio se.
Koliko dugo si bez tegoba? castila bih te kad bi me to cudo spasilo ovog zla, vjeruj :D
ZenaZbrkovima

#335 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by ZenaZbrkovima »

Zeljoooo wrote:Je li imao ko problema da osjeca takvu nadutost u zelucu da mu stiace dijafragmu i da mu je otezano disanje dok god osjeca tu nadutost?
Imas temu hijatalna hernija, vjerujem da je to to... Ma svi smo mi u 5 deka, tu negdje sa simptomima..
razonoda

#336 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by razonoda »

zeolit--otkljana toxine, metale iz organizma, to mu je gl,karakteristika,
ZenaZbrkovima

#337 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by ZenaZbrkovima »

Pomalo neozbiljno, postavljam pitanje na forumu, umjesto doktoru, znaaam, al tek naredne sedmice sam narucena za gastroskopiju a za doktora opste prakse zaista, ali zaista nemam vise pravo uzimati slobodne sate ili dane :D
Naime, interesuje me, jel nekome od vas gastriticara :-D gastritis nekad stvarao povisenu tjelesnu temperaturu? kod mene akutna faza gastritisa traje vec duze od mjesec dana uz lijekove za zeludac(pantoprazol)-na lijecnicki recept, cajeve, relativno lagane obroke... a unazad nekih 7 dana svakodnevno na bar par sati dnevno imam i temperaturu izmedju 37,3 i 38 :shock: sinoc je to islo i vise cini mi se, nisam mogla spavati od groznice i kasnijeg preznojavanja kad je temp spadala. gastritis i mucnina. jedini simptomi bilo cega.
dajte mi dijagnozu, po mogucnosti kakvu blagu, poludjeti cu do pregleda gastroenterologa, al fkt sad.. :-D
razonoda

#338 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by razonoda »

ZenaZbrkovima wrote:Pomalo neozbiljno, postavljam pitanje na forumu, umjesto doktoru, znaaam, al tek naredne sedmice sam narucena za gastroskopiju a za doktora opste prakse zaista, ali zaista nemam vise pravo uzimati slobodne sate ili dane :D
Naime, interesuje me, jel nekome od vas gastriticara :-D gastritis nekad stvarao povisenu tjelesnu temperaturu? kod mene akutna faza gastritisa traje vec duze od mjesec dana uz lijekove za zeludac(pantoprazol)-na lijecnicki recept, cajeve, relativno lagane obroke... a unazad nekih 7 dana svakodnevno na bar par sati dnevno imam i temperaturu izmedju 37,3 i 38 :shock: sinoc je to islo i vise cini mi se, nisam mogla spavati od groznice i kasnijeg preznojavanja kad je temp spadala. gastritis i mucnina. jedini simptomi bilo cega.
dajte mi dijagnozu, po mogucnosti kakvu blagu, poludjeti cu do pregleda gastroenterologa, al fkt sad.. :-D
:shock: imas neku upalu---idi doktoru
soraja27

#340 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by soraja27 »

ja sam ga naručila online,
http://www.sunfood.ba/proizvod/zeolit-800g

Pila sam ga, odličan je za detoksikaciju.
Za želudac preporučujem i anti parazitni program koji možete i samo napraviti (može se i kupiti ali se meni nije davalo 3oKM).
Sa njim su mi prestale alergije, a čitala sam da neutrališe i helicobacter pylori.
Bluemore

#341 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Bluemore »

soraja27 wrote:ja sam ga naručila online,
http://www.sunfood.ba/proizvod/zeolit-800g

Pila sam ga, odličan je za detoksikaciju.
Za želudac preporučujem i anti parazitni program koji možete i samo napraviti (može se i kupiti ali se meni nije davalo 3oKM).
Sa njim su mi prestale alergije, a čitala sam da neutrališe i helicobacter pylori.
moze li pojasnjenje oko ANTI PARAZITNOG PROGRAMA, hvala :)
Brus Lee

#342 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Brus Lee »

Nebih da prepadam, ali procitajte tekst sa ovog linka prije negos to se odlucite za zeolit, http://zoranvujcic.com/2013/12/zeolit-j ... -sami.html. Ko zna engl. moze u google ukucati erionit i naci ce u wikipediji slican clanak
ZenaZbrkovima

#343 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by ZenaZbrkovima »

Eh ljudi, da se i vama pozalim. Moj hronicni gastritis se polako razvio u hronicni atroficni gastritis. Belaj.
Ima li ko ovdje s tom dijagnozom, da dijelimo muke?
sarayghost

#344 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by sarayghost »

Uhhhh trebam malu pomoć vezanu za pomenutu temu.

Problemi sa želudcem traju već neko vrjeme a manifestuju se kao bol u gornjem djelu stomaka koji dovodi do mučnine (bez povraćanja) i poslje do ne potpune nesvjestice.
Rađena gastroskopija ( gutala se sonda ) i utvrđen hronični gastritis.Propisani Contraloc se uzima skoro 40 dana no međutim nema nekih naznaka poboljšanja.
Također ishrana prilagođena navedenoj bolesti ( ne jede se masno,prženo,gazirano,kafa itd po svim mogućim tabelama za ishranu,više manjih obroka .. ) nije dala neke rezultate.
Uz controloc koristim i letrox za štitnu žljezdu sve propisano i provjereno kod doktora što ne može izazvati kontraindikacije ali i dalje problemi postoje.
Prilikom gastroskopije uzet uzorak za biopsiju i sve je ok,nema bakterije ni neke zabrinjavajuće bolesti ali nikako ne funkcionišem.
Prijedlozi su razni od strune,trojne terapije ali bih ipak prije svega toga poslušao koju pametnu od ljudi koji sa time imaju iste ili slične probleme.

Zahvaljujem na pomoći !!!
Sephora

#345 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by Sephora »

Meni je od pomoci bio limun - sok od limuna u casi tople vode ujutru ga pila prije doruka..Bolove imala da mi kosa dizala .puno toga probala, nista efikasnije nije bilo ...kao limun!
ZenaZbrkovima

#346 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by ZenaZbrkovima »

"Dobrodosao" u klub :-)

Evo savjet od nekog ko se s ovim gadom bori 10tak godina :|
Sto prije prihvatis da je stanje HRONICNO, i da cudesnog izljecenja nema, to bolje, jer ces mirniji biti.
Ishranu obavezno mijenjaj, ne jesti nista przeno, pohovano, svjeze voce i povrce - NE, ne alkohol, ne cigarete..
Smiri zivce dok nije prerastao u tezi oblik gastritisa kao sto je kod mene slucaj.

Nakon okruglo 10 godina muke, mogu jedino pohvaliti sok od svjezeg kupusa. Bljak je i smrdi da umres, dok ne popijes, ali koliko toliko mi je uspio umanjiti tegobe. jedini od svih mogucih preparata, a bilo ih je, jos kako. Pije se 40 dana. Svako jutro, nataste, pola case, casa.
razonoda

#347 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by razonoda »

sarayghost wrote:Uhhhh trebam malu pomoć vezanu za pomenutu temu.

Problemi sa želudcem traju već neko vrjeme a manifestuju se kao bol u gornjem djelu stomaka koji dovodi do mučnine (bez povraćanja) i poslje do ne potpune nesvjestice.
Rađena gastroskopija ( gutala se sonda ) i utvrđen hronični gastritis.Propisani Contraloc se uzima skoro 40 dana no međutim nema nekih naznaka poboljšanja.
Također ishrana prilagođena navedenoj bolesti ( ne jede se masno,prženo,gazirano,kafa itd po svim mogućim tabelama za ishranu,više manjih obroka .. ) nije dala neke rezultate.
Uz controloc koristim i letrox za štitnu žljezdu sve propisano i provjereno kod doktora što ne može izazvati kontraindikacije ali i dalje problemi postoje.
Prilikom gastroskopije uzet uzorak za biopsiju i sve je ok,nema bakterije ni neke zabrinjavajuće bolesti ali nikako ne funkcionišem.
Prijedlozi su razni od strune,trojne terapije ali bih ipak prije svega toga poslušao koju pametnu od ljudi koji sa time imaju iste ili slične probleme.

Zahvaljujem na pomoći !!!
Izbaci iz ishrane -meso, mlijecne proizvode, ulje.... probaj 7 dana ..vidi ima li poboljsanja.
sarayghost

#348 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by sarayghost »

Hrana je sada a i inače OK ( doktor pretpostavlja da je proljeće i stres okidač za gastritis ) ali je problem taj što trenutna terapija Contaloc koja traje već skoro 40 dana ne daje skoro nikakve rezultate.
Otići ćemo danas opet do doktora da vidimo da se promijeni terapija ali jednostavno ne funkcionišem nikako,pogotovo ujutro ...
Zanima me samo dali je još iko imao slična iskustva sa contraloc tabletama ....
razonoda

#349 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by razonoda »

sarayghost wrote:Hrana je sada a i inače OK ( doktor pretpostavlja da je proljeće i stres okidač za gastritis ) ali je problem taj što trenutna terapija Contaloc koja traje već skoro 40 dana ne daje skoro nikakve rezultate.
Otići ćemo danas opet do doktora da vidimo da se promijeni terapija ali jednostavno ne funkcionišem nikako,pogotovo ujutro ...
Zanima me samo dali je još iko imao slična iskustva sa contraloc tabletama ....
Ako pijes 40 dana i nema efekta, onda moras probati nesto drugo. No, nemoj previse vjerovati tabletama, pomazu ali i sa ostalim faktorima. Probaj i -mellisa-kapi , i to pomaze sa smirenje.
Contaloc je za smanjenje kiseline, mozda ti treba nesto protiv upale. Imas mozda neku upalu sluznice u stomaku.
ZenaZbrkovima

#350 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)

Post by ZenaZbrkovima »

Hafis wrote:
ZenaZbrkovima wrote:
Hafis wrote: Nadam se da se tretman provodio u standardnoj vremenskoj duljini i u standardnim dozama...to jest nije završavao samo s jednom kutijom...Je li se pokušavalo s trojnom terapijom?
Inače atrofični gastritis je gotovo uvijek po pravilu ima imunološku etiologiju...hoću reći u načelu je posljedica imunoloških promjena, a ne bolest sama za sebe. Tako da se na njega u načelu ide etiološkom terapijom što je u praksi veoma teško.
Jesi li gledala stanje s hematokritom...krvnom slikom općenito i serumsskom razinom vitaminima...mislim, puno pitanja...
Samo da skratim - ne sulpirid. Topom gađaš vrapca.
trojna terapija nakon dijagnoze prvi put, prije par godina. posljednji put, prije par mjeseci, pila sam zontop 40mg 2X dnevno, 14 dana pa jos 2 mj 40 mg ujutro. problemi su i dalje tu.
Krvna slika uredna, jedino sam imala neki imunoloski parametar (CiC) jako povisen i 3 puta sam kontrolisala da provjerim da nije doslo do greske, medjutim, na to niko od dokt nije obracao paznju niti me uputio da dalje ispitujem o cemu se radi.. :roll:
Kao što sam i pretpostavio.
Možeš li se sjetiti o kolikim se vrijednostima radilo? Ako su ti stvarno velike vrijednosti, onda to svakako zaslužuje daljnji imunološki osvrt.
Jesi li određivala vrijednosti ANa i antiDNA?
mislim da nisam jer dokt nije tome pridavao neku vaznost, receno mi je samo "to je nesto imunolosko" i to je to :-) Kad sam dobila zvanicni nalaz sa biopsije da se radi o atroficnom gastritisu, dokt je cak rekao da se to i ne lijeci, imat ces problema s vremena na vrijeme i to je to :-) na moje pitanje a sta je s onim CiC-om koji je povisen, samo je odmahnuo rukom.

Koliko se sjecam, na sva tri nalaza koja sam radila pisalo je da je negativan ispod 40, meni je bio od 60 do 70.
Post Reply