Prema istraživanju objavljenom u časopisu "Journal of International Medical Research" dokazano je da konzumiranje jedne šoljice ove kafe na dan za osam nedelja smanjuje tjelesnu težinu za 10 %, povećava mišićnu masu za 8% u odnosu na masno tkivo, smanjujete tjelesni indeks mase tjela za 8% i sve to bez ikave promjene uobičajenog režima ishrane.
Kako to zaista funkcioniše? Sastojci u zelenoj kafi sprečavaju apsorpciju glukoze u crIJevima i tako regulišu metabolizam. Inače, zelena kafa je poznata i po tome kao odlično oružje u borbi protiv starenja zbog antioksidanata koji sprečavaju nastanak slobodnih radikala, supstance koje uzrokuju oštečenje ćelija i nastanak bolesti.
E sad moje pitanje
Ima li neko od vas da je ovo "cudo" probao, pozitivna i negativna iskustva.
Prije 2 mjeseca sam postala mama po treci put:) i ova trudnoca mi je donijela bas onako lijep visak kilograma koji bih se htjela rijesiti sto brze to bolje, znam da se nista preko noci ne moze promijeniti ali bi htjela da cujem vase savjete, iskustva pa da sebi napravim neku sliku
Unaprijed hvala
P.S. Ne znam da li je vec negdje na forumu postavljena ova tema, ako je jeste onda se izvinjavam