UREOPLASMA
Moderator: anex
-
angy
#1 UREOPLASMA
Da li je neko imao iskustva sa ureoplasmom?Nasla sam nesto na netu ali nista konkretno?Kako se lijeci i da li je tesko izljeciva???Da li neko zna gdje se moze napraviti nalazi o prisustvu ureoplazme u Sarajevu, da li to radi ijedna privatna poliklinika ili ordinacija u Sarajevu???Negdje sam procitala da se vaginalnim i cerviksalnim brisom moze otkriti prisustvo ove bakterije, da li je to tacno???Unaprijed hvala...
-
melb26sa
#2 Re: UREOPLASMA
angy wrote:Da li je neko imao iskustva sa ureoplasmom?Nasla sam nesto na netu ali nista konkretno?Kako se lijeci i da li je tesko izljeciva???Da li neko zna gdje se moze napraviti nalazi o prisustvu ureoplazme u Sarajevu, da li to radi ijedna privatna poliklinika ili ordinacija u Sarajevu???Negdje sam procitala da se vaginalnim i cerviksalnim brisom moze otkriti prisustvo ove bakterije, da li je to tacno???Unaprijed hvala...
angy, na rodinom forumu imas o ureaplazmi i ostalim brisevima koji bi se trebali raditi u okviru planiranja trudnoce. Pogledaj pdf prije zaceca i problemi u trudnoci http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=63976
Ja sam se raspitivala za to u Clarusu i rekla je teta doktorica da se to moze kod njih uraditi (e sada je li salju da se rade gdje drugo a ti samo dodjes po nalaze ne znam - to je bilo 2007). Nazovi jos SaNaSa i Sunce ili onu na Farm polikliniku.
Od ureaplazme i ostalih plazmi nekad se moze desiti da dodje do pobacaja u ranoj trudnoci jer to nije na vrijeme otkriveno a tek kasnije urade briseve i vide da je zbog toga.
Lijeci se koliko ja znam doksiciklin, eritromicin ili sumamed - tetraciklin takodjer ali ne u trudnoci. U isto vrijeme i suprug mora na lijekove. Znam da kod nekih zena treba par pokusaja da se sve sanira ali uspije na kraju. Ne odustajati!