Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
DaCo_sa

#7276 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by DaCo_sa »

Prije dva dana uocila sam kuglicu ispod pazuha koja boli na dodir i evo me sad i cijela ruka pomalo boli kod pokreta , jel imala neka slicna iskustva i trebam li ici dr. ??? dali je ovo uobicajeno u trudnoci jer nikada nisam imala slican problem ? :?
Anelicha

#7277 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Anelicha »

DaCo_sa wrote:Prije dva dana uocila sam kuglicu ispod pazuha koja boli na dodir i evo me sad i cijela ruka pomalo boli kod pokreta , jel imala neka slicna iskustva i trebam li ici dr. ??? dali je ovo uobicajeno u trudnoci jer nikada nisam imala slican problem ? :?

javi se doktoru obavezno... ja s tim nisam imala iskustva,al znam da te muci sta je i kako je, zato, pravac do svog doktora ;) sto je sigurno, sigurno je :D
Anelicha

#7278 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Anelicha »

DaCo_sa wrote:Prije dva dana uocila sam kuglicu ispod pazuha koja boli na dodir i evo me sad i cijela ruka pomalo boli kod pokreta , jel imala neka slicna iskustva i trebam li ici dr. ??? dali je ovo uobicajeno u trudnoci jer nikada nisam imala slican problem ? :?

javi se doktoru obavezno... ja s tim nisam imala iskustva,al znam da te muci sta je i kako je, zato, pravac do svog doktora ;) sto je sigurno, sigurno je :D
Anelicha

#7279 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Anelicha »

manekenka u penziji wrote:Ja započela trudnoću sa 62 kg a sad u petom mjesecu imam 64 kg. Beba je masAllah dobro sto je najbitnije. Bit ce vremena kad ce stomak da se vidi, no sikiriki :)

bitno da nista od stare odjece obuci nmg xD tj pantalone hehehe,a nikad u zivotu nisam oblacila helanke i tunikice... -_- sad jedino to i trenerke xD
manekenka u penziji

#7280 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by manekenka u penziji »

Ista sam. Helanke nosila samo ispod hlača. Sad mi je najudobnije u njima. A prije toga sam govorila kako mi idu na živce trudnice sto se utezu da se svaka linija ocrta. Doduše, nosim ja tunikice koje su široke, i nisam bas toliko utegnuta ali...rugala se ruga...
Kako god okrenes, nemaš nekog ni izbora odjece ovdje. A da dajem oko 100 KM za majce po renomiranim radnjama- ne pada mi na pamet. Radije cu za bebu nešto kupiti.
suspect_zero

#7281 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suspect_zero »

Helanke u trudnoći su :thumbup: ja sebi kupila dva para debljih, jednu tuniku i jednu vjetrovku.....to je sve što sam sebi kupila za taj period. Ne isplati se kupovati odjeća za trudnice, naročito koje su zimi trudne.....i onako se ne hoda nešto pretjerano (ja išla do granapa, doktora i mame :oops: :D )....pare štekajte kada se porodite, trebat će vam ih, da ih narezati ne možete :D
Anelicha

#7282 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Anelicha »

manekenka u penziji wrote:Ista sam. Helanke nosila samo ispod hlača. Sad mi je najudobnije u njima. A prije toga sam govorila kako mi idu na živce trudnice sto se utezu da se svaka linija ocrta. Doduše, nosim ja tunikice koje su široke, i nisam bas toliko utegnuta ali...rugala se ruga...
Kako god okrenes, nemaš nekog ni izbora odjece ovdje. A da dajem oko 100 KM za majce po renomiranim radnjama- ne pada mi na pamet. Radije cu za bebu nešto kupiti.
nosim i ja sire, ne mogu da izdrzim u necem uzem dugo.. samo me nervoza uhvati :$
mada, vidjela sam u Alti fine dukserice za trudnice... Baby loading :D i jos par natpisa :D
Anelicha

#7283 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Anelicha »

suspect_zero wrote:Helanke u trudnoći su :thumbup: ja sebi kupila dva para debljih, jednu tuniku i jednu vjetrovku.....to je sve što sam sebi kupila za taj period. Ne isplati se kupovati odjeća za trudnice, naročito koje su zimi trudne.....i onako se ne hoda nešto pretjerano (ja išla do granapa, doktora i mame :oops: :D )....pare štekajte kada se porodite, trebat će vam ih, da ih narezati ne možete :D

Ja i dalje hodam :$ svaki dan sam negdje xD kazu, fino je hodati u trudnoci pa ja to max koristim :D :D :D
bizet

#7284 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

isti problem prije par godina, nije bilo u trudnoci, upala neceg (stvarno ne znam cega) na dojci...samo kod mene je kuglica ispod pazuha stajala nekoliko mjeseci, nije boljela sem na dodir i ja se nisam trzala da odem provjeriti dok me nije pocela boljeti ruka, pri pokretu kao tebe...na ultrazvuku se ispostavilo da je ta neka upala neceg, receno mi da izgleda kao da ce se sam organizam izboriti sa njom pa mi doktorica nije htjela propisati antibiotike, inace bi to bila terapija...jest mi rekla da ce oporavak bez antibiotika trajati par sedmica, tako je i bilo...znala sam ponekad osjetiti kako me groznica prodje kroz tijelo, jos jedan od simptoma...na tome se zavrsilo, nisam isla na nekakve kontrole, nije bilo potrebe

otidji na kontrolu, posebno sto si u drugom stanju, neka si mirna
sarajevo_84

#7285 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by sarajevo_84 »

Kakvi su vaši stavovi kad su u pitanju vakcine za bebe nakon 1. i 2. mjeseca???

Svaki dan čujem po nešto negativno, pa me zaista strah. :? :?
max07

#7286 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

Ja sam i u trudnoci i van nje imala takve pojave. Nisam isla ljekaru ali pretpostavljam da se radi o uvecanju limfnih cvorova. Limfni cvorovi mogu biti uvecani iz raznoraznih razloga - pocevsi od nekih blagih upalnih procesa u tijelu, odredjenih viroza pa sve do tumorskih procesa.
Ja nisam bila posebno zabrinuta, pratila sam, ali kako mi je to bilo poznato i prije trudnoce nisam zbog toga isla ljekaru. Znalo je trajati i po deset-petnaest dana pa se povuci, a nekada sam i na vise mjesta imala te upaljene kvrzice koje su znalo prilicno boljeti - posebno na dodir.

Ako si zabrinuta, svakako otidji ljekaru.
JanuaryJones

#7287 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

sarajevo_84 wrote:Kakvi su vaši stavovi kad su u pitanju vakcine za bebe nakon 1. i 2. mjeseca???

Imaš temu o vakcinisanju djece ;) ukucaj u search ;)

Sent from my iPad using Tapatalk
Mis mekinjas

#7288 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mis mekinjas »

28.11.2013. carskim rezom, planiranim, je dosao nas potomak na svijet. :) 50cm dug, 3780gr.

Anestezija spinalna, beba je rodjena u 10:05, a ja sam bila jos sat na stolu jer kad su bebu izvadili izvadili mi i cisti. Ja nisam znala za cistu, ali me je profesor operirao, znaci da sam i te kako, bolje nego mislim (iako mi je tesko zamisliti bolje mjesto na planeti na kojem sam mogla biti :) ) bila kontrolirana.
Nakon operacije pazena i mazena. Ako boli niko ne skrtari. Ako imalo boli odmah daju injekciju voltarena. Sestre u bolnici su super. Pomazu sa dojenjem, uce od prvog dana, prvo da se iskapa kolostrum i donesu bebu da popije te bitne kapljice. Meni mlijeko krenulo 3. dan i zene mi pomogle i izdajale me, naucile me.
Ja sam dijabeticar, i beba je bila na donjim granicama normale GUK-a, a 3. dan je otisao 48 sati na 10% glukozu sa kalcijem. To je sok za majku ali pedijatri su odlicni. Dodju na krevet i lijepo potiho objasne i umire majku. Beba je sad super. Danas je vagan, 3740gr. Danas cemo dobiti nasu vagu, posudjenu, ali da nisam u to bih investirala. Kad su bebe na intenzivnoj isla sam svog malisu dojiti, vazu ga prije i poslije jela i znaju koliko ml je pojeo.

Inace ovo je sve bilo u Petrovoj bolnici u Zg.
manekenka u penziji

#7289 Re: Trudnjače i porodilje online

Mis mekinjas wrote:28.11.2013. carskim rezom, planiranim, je dosao nas potomak na svijet. :) 50cm dug, 3780gr.

Anestezija spinalna, beba je rodjena u 10:05, a ja sam bila jos sat na stolu jer kad su bebu izvadili izvadili mi i cisti. Ja nisam znala za cistu, ali me je profesor operirao, znaci da sam i te kako, bolje nego mislim (iako mi je tesko zamisliti bolje mjesto na planeti na kojem sam mogla biti :) ) bila kontrolirana.
Nakon operacije pazena i mazena. Ako boli niko ne skrtari. Ako imalo boli odmah daju injekciju voltarena. Sestre u bolnici su super. Pomazu sa dojenjem, uce od prvog dana, prvo da se iskapa kolostrum i donesu bebu da popije te bitne kapljice. Meni mlijeko krenulo 3. dan i zene mi pomogle i izdajale me, naucile me.
Ja sam dijabeticar, i beba je bila na donjim granicama normale GUK-a, a 3. dan je otisao 48 sati na 10% glukozu sa kalcijem. To je sok za majku ali pedijatri su odlicni. Dodju na krevet i lijepo potiho objasne i umire majku. Beba je sad super. Danas je vagan, 3740gr. Danas cemo dobiti nasu vagu, posudjenu, ali da nisam u to bih investirala. Kad su bebe na intenzivnoj isla sam svog malisu dojiti, vazu ga prije i poslije jela i znaju koliko ml je pojeo.

cestitke od srca, da ste svi zivi i zdravi :happyfamily:
sarajevo_84

#7290 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by sarajevo_84 »

JanuaryJones wrote:
sarajevo_84 wrote:Kakvi su vaši stavovi kad su u pitanju vakcine za bebe nakon 1. i 2. mjeseca???

Imaš temu o vakcinisanju djece ;) ukucaj u search ;)

Sent from my iPad using Tapatalk
:thumbup: :thumbup:
šatirana_ljubičica

#7291 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by šatirana_ljubičica »

Mis mekinjas wrote:28.11.2013. carskim rezom, planiranim, je dosao nas potomak na svijet. :) 50cm dug, 3780gr.

Čestitam!Da budete uvijek zdravi, sretni i veseli! :happyfamily:
julisiz es grant

#7292 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by julisiz es grant »

Bravissimo.
A carski rez je bio zbog...?
(Ozbiljno pitam, čisto da vidim poklapa li se praksa zagrebačkih profesora sa onim što pišu u svojim knjigama.)
Mis mekinjas

#7293 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mis mekinjas »

julisiz es grant wrote: Bravissimo.
(Ozbiljno pitam, čisto da vidim poklapa li se praksa zagrebačkih profesora sa onim što pišu u svojim knjigama.)
Hvala svima.
A carski je bio prvenstveno zbog toga sto je beba bila okrenuta na zadak. Zbog diabetesa bi me sigurno slali na inducirani porod. I sigurno je zadnji razlog bio postojanje ciste. :)
julisiz es grant

#7294 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by julisiz es grant »

Mis mekinjas wrote:
julisiz es grant wrote: Bravissimo.
Hvala svima.
A carski je bio prvenstveno zbog toga sto je beba bila okrenuta na zadak. Zbog diabetesa bi me sigurno slali na inducirani porod. I sigurno je zadnji razlog bio postojanje ciste. :)
Hvala. Now I get the picture ;)
Čestitke još jednom.
NeenaSa

#7295 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by NeenaSa »

Chupava , (naknadno upratih) svu srecu svijeta, obatroma. :)
bavi

#7296 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bavi »

Mišu, želim ti sve najbolje, da uživas u svakom trenutku provedenim sa njim :ljubi:
vazi

#7297 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vazi »

da i ja prijavim moju unuku :-D

sve Bf proslo u redu (a nana se toliko bila uplasila 8) )

porod je tekao prva tri-cetiri sata kao i obicno, 1cm otvaranja po satu, onda je bazen sve ubrzao tako da se nije imala ni periduralna kad prikljuciti (sto je nani drago :) ) i onda porod od sjedeci ; na nekoj stolici sa rupom u sredini porodilja sjede i rodi dijete, babice klece ispod stolice i prihvate dijete :D . Sve je trajalo od jedno 8h - 17h. Beba 3760gr, sjatka cuica nenina.
manekenka u penziji

#7298 Re: Trudnjače i porodilje online

MasAllah velike curice :) nek ste svi živi i zdravi.
Alhemicarkaa

#7299 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

čestitke mišu i novopečenoj neni.
Uživajte i mirišite svoje bebe :-D
otherside

#7300 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

Mishu, sve najbolje, cestitam od srca i da vam sve dalje ide ko podmazano ;)
cestitke nani, curice vole nane ;)
Post Reply