Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
bambinas
#6801 Re: Trudnjače i porodilje online
İli klinika Bahceci...
- manekenka u penziji
#6802 Re: Trudnjače i porodilje online
Kod mene ipak mirovanje, dvije sedmice do daljnjeg.
Ustanovljene kontrakcije i plod se dosta spustio.
Nešto je i doktor spominjao placentu koja ide preko nečeg,
nisam sigurna preko čega, još sam pod dojmom.
Pojačana mi je terapija na 6 dabrostona dnevno, inekcije svaki četvrti dan.
nadam se da mi se i ove aritmije, koje redovno osjetim,
neće isto tako povećati zbog tableta.
-
julisiz es grant
#6803 Re: Trudnjače i porodilje online
A imena ginekologa koji tamo rade su...?Alhemicarkaa wrote:Ja bi joj preporučila kliniku Euromedical. Svaka čast svim ginekolozima, ali tome se treba pristupiti kao neplodnosti, a za to nije dovoljno da si ginekolog. Treba biti MPO ginekolog i imati tim stručnjaka.
Mi sad možemo do sutra nagađati šta je, možda je trombofilija, možda toksoplazma, možda je materica premala pa se tako širi, ali pravi MPO doktor će znati kako pristupiti.
-
julisiz es grant
#6804 Re: Trudnjače i porodilje online
Valjda posteljica preko unutrašnjeg ušća grlića. To i nije tako rijetko u ranoj trudnoći, obično se kasnije povuče naviše.manekenka u penziji wrote:Kod mene ipak mirovanje, dvije sedmice do daljnjeg.
- manekenka u penziji
#6805 Re: Trudnjače i porodilje online
Vrlo moguće, nalaz mi nije tu, pa ne znam.
Dobro je, znaci ima nade da ce se i to ako Bog da riješiti.
Hvala ti puno!!!
Dobro je, znaci ima nade da ce se i to ako Bog da riješiti.
Hvala ti puno!!!
- Alhemicarkaa
#6806 Re: Trudnjače i porodilje online
http://www.euromedical.ba/ekibimiz.aspjulisiz es grant wrote:A imena ginekologa koji tamo rade su...?Alhemicarkaa wrote:Ja bi joj preporučila kliniku Euromedical. Svaka čast svim ginekolozima, ali tome se treba pristupiti kao neplodnosti, a za to nije dovoljno da si ginekolog. Treba biti MPO ginekolog i imati tim stručnjaka.
Mi sad možemo do sutra nagađati šta je, možda je trombofilija, možda toksoplazma, možda je materica premala pa se tako širi, ali pravi MPO doktor će znati kako pristupiti.
-
julisiz es grant
#6807 Re: Trudnjače i porodilje online
Ove Turke na znam, vjerujem da znaju šta rade, ali ova dvojica našihAlhemicarkaa wrote:http://www.euromedical.ba/ekibimiz.aspjulisiz es grant wrote:A imena ginekologa koji tamo rade su...?Alhemicarkaa wrote:Ja bi joj preporučila kliniku Euromedical. Svaka čast svim ginekolozima, ali tome se treba pristupiti kao neplodnosti, a za to nije dovoljno da si ginekolog. Treba biti MPO ginekolog i imati tim stručnjaka.
-
theTruePath
#6808 Re: Trudnjače i porodilje online
sorry necu vise 
- Alhemicarkaa
#6809 Re: Trudnjače i porodilje online
Koliko znam samo se Turci bave sterilitetom, ovi naši samo kasnije vode trudnoće uz nadzor doktora iz Turske koji je pristupio obradi steriliteta.julisiz es grant wrote:
Ove Turke na znam, vjerujem da znaju šta rade, ali ova dvojica naših....blago rečeno da je smiješno da su njih angažovali, jer se niti jedan od njih nikada nije bavio sterilitetom (dok su bili na klinici jedan je bio patron drugom, dobri su jarani, ali kako su Turke nasankali da uzmu ne jednog od njih, nego obojicu, nije mi jasno).
Ono što znam je da su vrlo profesionalni, da ništa ne prepuštaju slučaju, da urade sve moguće i nemoguće analize prije pristupanja bilo kojem postupku. Na kraju, par koji se 7 godina borio se sa neplodnošću su ostali trudni čim su došli u ovu kliniku. Da ne duljim, tek su im oni predložili neke testove i odgovarajuću terapiju uz koju se trudnoća desila i održala.
-
affidavit
#6810 Re: Trudnjače i porodilje online
Lično poznajem ženu koja je imala sličan problem, bila u poliklinikama, kod Mehmedbašića, i tako je njena agonija trajala godinama. Na kraju je na nagovor prijateljice otišla kod dr. Jasmine Gutić, ostala trudna i uz njen nadzor trudnoću uspješno završila. Eh, sad što kaže @safran, mi koji smo laici u ovoj oblasti možemo nagađati, ali kad je već situacija takva vrijedi pokušati s doktorima s kojim su žene sa sličnim problemima na kraju bile zadovoljne.radenska wrote:Jedna poznanica je imala oko 10 pobacaja. Dakle, zatrudni i sve bude uredu do 10te sedmice otprilike i onda spontani. Nema kojem doktoru nisu isli i niko ne zna dijagnozu. Ne znaju vise kome da se obrate. Ako znate neki slican slucaj ili prijedlog pisite![]()
I rebao bi mi neki prijedlog za ginekologa (zena po mogucnosti) da se s njom moze onako lijepo pricati, da nije drska a naravno da je i strucnjak. Jedna novopecena mlada bi prvi put da ode ginekologu a sramota je ( sve nas je bilo)
-
blondina
#6811 Re: Trudnjače i porodilje online
Pozdrav svim trudnicama...i ja se pridruzujem ovoj temi jer sam novopecena trudnica
..u 8.sam nedjelji i ako mogu dobiti vase savjete i preporuke posto mi je prva trudnoca.sta sve od nalaza trebam uraditi.do sada sam uradila nalaz krvi i urina i RH faktor kao i prvi UZ.
- manekenka u penziji
#6812 Re: Trudnjače i porodilje online
@julisiz es grant
mene jako puno zabrinjava ova zumanjcana vrećica koja je konstantno lako izdužena.
Prošle sedmice grav.hbd 8+4 crl 8+6 zv: lako izdužena 5,7x4,9
Ove sedmice grav.hbd 9+4 crl 10+1 zv:lako izdužena 6mm. Uterus u kontrakciji
Koliko zv ukazuje na opasnost od trisomije?
Koliko ce biti pouzdan double test kada ja imam u sebi izgubljenog blizanca?
Ako budeš imao vremena za odgovor, bit cu ti jako zahvalna.
mene jako puno zabrinjava ova zumanjcana vrećica koja je konstantno lako izdužena.
Prošle sedmice grav.hbd 8+4 crl 8+6 zv: lako izdužena 5,7x4,9
Ove sedmice grav.hbd 9+4 crl 10+1 zv:lako izdužena 6mm. Uterus u kontrakciji
Koliko zv ukazuje na opasnost od trisomije?
Koliko ce biti pouzdan double test kada ja imam u sebi izgubljenog blizanca?
Ako budeš imao vremena za odgovor, bit cu ti jako zahvalna.
- JanuaryJones
#6813 Re: Trudnjače i porodilje online
Zar ti nije ginekolog rekao šta ćeš uraditi od nalaza?blondina wrote:Pozdrav svim trudnicama...i ja se pridruzujem ovoj temi jer sam novopecena trudnica..u 8.sam nedjelji i ako mogu dobiti vase savjete i preporuke posto mi je prva trudnoca.sta sve od nalaza trebam uraditi.do sada sam uradila nalaz krvi i urina i RH faktor kao i prvi UZ.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
blondina
#6814 Re: Trudnjače i porodilje online
JanuaryJones wrote:Zar ti nije ginekolog rekao šta ćeš uraditi od nalaza?blondina wrote:Pozdrav svim trudnicama...i ja se pridruzujem ovoj temi jer sam novopecena trudnica..u 8.sam nedjelji i ako mogu dobiti vase savjete i preporuke posto mi je prva trudnoca.sta sve od nalaza trebam uraditi.do sada sam uradila nalaz krvi i urina i RH faktor kao i prvi UZ.
Neke sam nalaze radila,krv,mokraća i Rh faktor a sad treba da radim urinokulturu i bila sam na prvom ultrazvuku.ali me zanimaju misljenja i ostalih trudnica.inace idem u dom zdravlja kod ginegologa a ne privatno.da li bi trebala i privatno ici?
-
safran
#6815 Re: Trudnjače i porodilje online
U 12. sedmici se radi mjerenje nuhalnog nabora (uvećan nn je indikacija nekih hromosomskih abnormalnosti) i poželjno je da ti to uradi dobar ginekolog na dobrom aparatu. Moje obje trudnoće je također vodila dr u DZ ali sam za mjerenje nuhalnog otišla dr. Maju Šlaković koja radi kod Mehmedbašića. Osim što dr. Šlaković vjerujem otišla sam i zbog novijih aparata koji joj stoje na raspolaganju. Ako si u mogućnosti preporučujem ti da investiraš u ovaj pregled (cijena standardnog UZ pregleda - bila je 50 KM prije 3 god ne znam koliko je sad) i naravno, ja mogu preporučiti samo Maju jer nisam bila ni kod koga drugog.blondina wrote:JanuaryJones wrote:Zar ti nije ginekolog rekao šta ćeš uraditi od nalaza?blondina wrote:Pozdrav svim trudnicama...i ja se pridruzujem ovoj temi jer sam novopecena trudnica..u 8.sam nedjelji i ako mogu dobiti vase savjete i preporuke posto mi je prva trudnoca.sta sve od nalaza trebam uraditi.do sada sam uradila nalaz krvi i urina i RH faktor kao i prvi UZ.
Neke sam nalaze radila,krv,mokraća i Rh faktor a sad treba da radim urinokulturu i bila sam na prvom ultrazvuku.ali me zanimaju misljenja i ostalih trudnica.inace idem u dom zdravlja kod ginegologa a ne privatno.da li bi trebala i privatno ici?
- JanuaryJones
#6816 Trudnjače i porodilje online
Nema potrebe da ideš privatno ako imaš zdravstveno i zadovoljna si sa svojim liječnikom. To su otprilike prvi nalazi i na osnovu toga će ti doktor, na sljedećoj kontroli, dati upute i terapiju ako trebablondina wrote:JanuaryJones wrote:Zar ti nije ginekolog rekao šta ćeš uraditi od nalaza?blondina wrote:Pozdrav svim trudnicama...i ja se pridruzujem ovoj temi jer sam novopecena trudnica..u 8.sam nedjelji i ako mogu dobiti vase savjete i preporuke posto mi je prva trudnoca.sta sve od nalaza trebam uraditi.do sada sam uradila nalaz krvi i urina i RH faktor kao i prvi UZ.
Jedino što ne vidim je folna kiselina i omega 3 natal, pa ako ti doktor nije spominjao ništa počni piti (savjetuj se sa apotekaricom). Pij brusnicu radi mokraćnih puteva, ni slučajno uvin čaj i spavaj jer u tom periodu tijelo traži. Imaš li mučnine?
Edit: potpis za nuhalni i privatni pregled što reče @safran
-
bizet
#6817 Re: Trudnjače i porodilje online
@radenska, za tu zenu sa 10 spontanih samo dr. Hasan Karahasan u Zenici, neka ne bude skepticna sto nije Sarajlija...covjek je freak, kad je neko Bogom dat talent za nesto, star je i ima iskustva, nisam dozivjela da je sekunde razmisljao pri dijagnozi i terapiji, znaci 100% siguran u sebe, njegove dijagnoze takodje pouzdane, sto ti kaze tako ti je, smiren, stalozen i bez dlake na jeziku...mene pomalo plasi, ali od takvih ljudi je to i normalno, za bilo sta ozbiljnjije samo njemu na konsultacije dok je jos uvijek ziv...da napomenem da ne pati od nekakvog ega da je "bog", covjek je prijatan i kulturan, samo je cudan 
neka je zena nosila blizance, ali razlicite gestacijske starosti, valjda se tako kaze nisu zanijeti u isto vrijeme, znam da su bili kod Mehmedbasica i rekli im ili zena ili djeca pa da biraju, i to je valjda bilo hitno, obisli brdo doktora, na kraju zavrsili kod ovog freaka i on nakon pregleda rekao nece tu biti nikakvih problema, troje se zivih i zdravih vratilo iz bolnice kuci
..a opet kad je problem ne krije niti uljepsava
neka je zena nosila blizance, ali razlicite gestacijske starosti, valjda se tako kaze nisu zanijeti u isto vrijeme, znam da su bili kod Mehmedbasica i rekli im ili zena ili djeca pa da biraju, i to je valjda bilo hitno, obisli brdo doktora, na kraju zavrsili kod ovog freaka i on nakon pregleda rekao nece tu biti nikakvih problema, troje se zivih i zdravih vratilo iz bolnice kuci
-
blondina
#6818 Re: Trudnjače i porodilje online
Ako može mala pomoć,sutra u domu zdravlja treba da radim urinokulturu.da li je potrebno da od kuce ponesem urin i u cemu ste vi nosile.ima li se kupiti u apoteci neke posudice ili se one uzimaju u domu zdravlja.
-
salle_eh1986
#6819 Re: Trudnjače i porodilje online
ja sam prosle sedmice radila urinokulturu , a kupila sam u apoteci 3 bocice ,pa mozes i ti tako ako ti odgovara ,i odmah sam prvo jutro predala urinblondina wrote:Ako može mala pomoć,sutra u domu zdravlja treba da radim urinokulturu.da li je potrebno da od kuce ponesem urin i u cemu ste vi nosile.ima li se kupiti u apoteci neke posudice ili se one uzimaju u domu zdravlja.
ne idem cetiri puta.
-
blondina
#6820 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala puno na pomoći,odo sad uganjat koja je apoteka dežurna.salle_eh1986 wrote:ja sam prosle sedmice radila urinokulturu , a kupila sam u apoteci 3 bocice ,pa mozes i ti tako ako ti odgovara ,i odmah sam prvo jutro predala urinblondina wrote:Ako može mala pomoć,sutra u domu zdravlja treba da radim urinokulturu.da li je potrebno da od kuce ponesem urin i u cemu ste vi nosile.ima li se kupiti u apoteci neke posudice ili se one uzimaju u domu zdravlja.da
ne idem cetiri puta.
-
dama_u_crnom
#6821 Re: Trudnjače i porodilje online
Pozdrav!!
Meni bi trebao jedan savjet. Naime nedavno sam rodila divnog djecaka i sada bih trebala da odem prijaviti ga u opstinu. Medjutim njegov otac ne zna da se on rodio jer s tim covjekom nisam u dobrim odnosima vec duze vrijeme i ne zelim da mi dijete odrasta uz njega. A i da sazna ne bi ga prihvatio sigurno.. Zanima me sta tu mogu uraditi za prijavu djeteta. Koja je procedura, moram li navoditi ime oca i sl. Hvala.
Meni bi trebao jedan savjet. Naime nedavno sam rodila divnog djecaka i sada bih trebala da odem prijaviti ga u opstinu. Medjutim njegov otac ne zna da se on rodio jer s tim covjekom nisam u dobrim odnosima vec duze vrijeme i ne zelim da mi dijete odrasta uz njega. A i da sazna ne bi ga prihvatio sigurno.. Zanima me sta tu mogu uraditi za prijavu djeteta. Koja je procedura, moram li navoditi ime oca i sl. Hvala.
-
suza81
#6822 Re: Trudnjače i porodilje online
Mozes sama prijaviti dijete. U slucaju nevjencanih parova prijavu mora majka licno obaviti, sa ili bez prisustva oca, a vezano za podatke ne sjecam se koji se tacno traze, ali mislim da ime oca mozes i izostaviti.dama_u_crnom wrote:Pozdrav!!
- kadinica
#6823 Re: Trudnjače i porodilje online
Zar može ovako?salle_eh1986 wrote:ja sam prosle sedmice radila urinokulturu , a kupila sam u apoteci 3 bocice ,pa mozes i ti tako ako ti odgovara ,i odmah sam prvo jutro predala urinblondina wrote:Ako može mala pomoć,sutra u domu zdravlja treba da radim urinokulturu.da li je potrebno da od kuce ponesem urin i u cemu ste vi nosile.ima li se kupiti u apoteci neke posudice ili se one uzimaju u domu zdravlja.da
ne idem cetiri puta.
Ja sam mislila da je cilj tri dana uzastopno uraditi nalaz, da se vide evtl. bakterije i njihova količina. Nema mi logike da se odnese samo jedan dan, sva tri uzorka.
- Alhemicarkaa
#6824 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam shvatila da je predala isto jutro kad su i rekli da uradi, pa da ne ide 4 puta, već tri.
-
dama_u_crnom
#6825 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala.suza81 wrote:Mozes sama prijaviti dijete. U slucaju nevjencanih parova prijavu mora majka licno obaviti, sa ili bez prisustva oca, a vezano za podatke ne sjecam se koji se tacno traze, ali mislim da ime oca mozes i izostaviti.dama_u_crnom wrote:Pozdrav!!