moj doktor nije podrzao rad tripple testa, kaze da nije pouzdan i da se vise i ne praktikuje raditi
mi u porodici imamo osobu sa downovim sindromom i doktorova reakcija je bila odmah amniocenteza, ali ja nisam zeljela da je radim, djelovala mi je prerizicno, uradila sam double test cisto da sebe umirim...rodila zivu zdravu djevojcicu, hvala Bogu
mi smo dobili 350gr za sedmicu, u subotu bili na kontroli i vagali 2920gr

ali sad imamo problem oko novog ritma hranjenja
do cetvrtka je bilo svakih sat i po prvo dojenje pa onda flasica i ona je pila oko 60ml...kad smo shvatili da joj je 60ml malo, jer iskapi i trazi jos, povecali smo na 90ml...ali od tad se sve nekako poremetilo...ona pojede vise ali onda bljuca i za pola sata zijeva da je gladna...niti je sopati niti je gledati kako zijeva itrazi hranu...a ja se bojim da nece napredovati

...nekako nam se sa povecanjem doze bas sve poremetilo
pedijatrica kaze da je hranimo na svaka 3h sa povecanom dozom pa koliko pojede, ali kad ona izbljuca pa trazi ponovo da jede kako cu ja cekati toliko da je ponovo nahranim, nekako mi nerealno
poceli su i grcevi pa nas i to zeza, bas mi je tesko ovako malenu gledati kako se pati...espumusan nam patronaza nije preporucila, kazu jos je mala...caj od komoraca nece...jedino sto radim da joj malo olaksam je masaza stomacica