Ima li možda žutice - od toga znaju biti uspavani. Iznosi je malo na sunce - naravno kad nije jako - barem da se malo ruke osunčaju. Probaj je razbuditi mokrom gazom po ručicama i nogicama - to je neugodno. U konačnici - presvlači je - ali je moraš probuditi da jede. Moj beban je bio kilo teži od nje i ja nisam ovu obavezu hranjenja shvtila ozbiljno, mislila sam da dovoljno doji. Kad mi je patronažna nakon 15 dana donijela vagu soba se okrenula oko mene. Ne samo da nije napredovao već je izgubio još 300 g nakon bolnice. Hrani je kako znaš i umiješ.bizet wrote:hvala milasafran wrote:he, he - nagrada odmah stigla - cestitam, da ti je zdrava, vesela i nasmijana...sve najbolje zelje takodje
nego, kako probuditi dijete kad je vrijeme za hranjenje?
jutros mi se ukomirala, malo sam je za obrascice, malo za nogice i rucice, ma nista ne pali...pokusavala flasicu staviti u usta misleci da ce refleksno povuci i barem tako jesti, ma jok, dijete se uspavalo i ne da se omesti
sestra mi rece presvlacenje razbudjuje, sve OK ali ne mogu je presvlaciti svaki put kad se ukomira, a juce je cijeli dan bila ovakva
ako ima neki trik rado bih da cujem, jer je njoj svaki obrok veoma bitan
preskocili smo obrok u 3h jutros, zbog ukomiranosti nije ni flasicu htjela, i meni je ovo sad briga...u 6h je rado jela
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
safran
#6326 Re: Trudnjače i porodilje online
-
radenska
#6327 Re: Trudnjače i porodilje online
Mene je patronazna strogo upozorila da beba mora jesti svaka 2.5 do 3 sata.Kaze da mnogi prave gresku pa misle da je beba sita i zato spava, pa onda bebice od gladi nemaju snage ni da placu.
Moj beban se je bdio kao sat svaka 3 sata pa s tim nisam imala problema, a moja kuma je malo mokrom vaticom bebicu po rukama pokvasila ali kad je vec bila namjestna da doji. Kaze kad se malo trzne odmah uhvati da doji
Moj beban se je bdio kao sat svaka 3 sata pa s tim nisam imala problema, a moja kuma je malo mokrom vaticom bebicu po rukama pokvasila ali kad je vec bila namjestna da doji. Kaze kad se malo trzne odmah uhvati da doji
-
Lounge Act
#6328 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:16, edited 1 time in total.
- CherryLips
#6329 Re: Trudnjače i porodilje online
Bizet,cestitam na bebici,ko je ono rekao da nema curica?:) Neka vam bude ziva i zdrava,da od nje docekate samo ono najljepse!:) a sad bjezim na "bebe"...
-
kakavdanakneiskustvu
#6330 Re: Trudnjače i porodilje online
clexan,injekcije valjda,kupuju se ili se mogu dobiti uz recept?
-
safran
#6331 Re: Trudnjače i porodilje online
To moraš vidjeti sa ljekarom. Znači ipak je trombofilija bila u pitanju. Sad će biti pod terapijom od početka.kakavdanakneiskustvu wrote:clexan,injekcije valjda,kupuju se ili se mogu dobiti uz recept?
-
kakavdanakneiskustvu
#6332 Re: Trudnjače i porodilje online
safran wrote:To moraš vidjeti sa ljekarom. Znači ipak je trombofilija bila u pitanju. Sad će biti pod terapijom od početka.kakavdanakneiskustvu wrote:clexan,injekcije valjda,kupuju se ili se mogu dobiti uz recept?
da,trombofilija
- max07
#6333 Re: Trudnjače i porodilje online
danak, moja prijateljica je nedavno nakon dva spontana uz clexan uspjesno iznijela trudnocu i rodila predivnu bebicu. ako zelis, mogu provjeriti koji ljekar ju je vodio. ona ga jako hvali.kakavdanakneiskustvu wrote:safran wrote:To moraš vidjeti sa ljekarom. Znači ipak je trombofilija bila u pitanju. Sad će biti pod terapijom od početka.kakavdanakneiskustvu wrote:clexan,injekcije valjda,kupuju se ili se mogu dobiti uz recept?
da,trombofilija
dobro je da konacno imate dijagnozu i da mozete tretirati problem. zelim vam od sveg srca da uskoro u rukama drzite predivnu i zdravu bebicu
-
kakavdanakneiskustvu
#6334 Re: Trudnjače i porodilje online
danak, moja prijateljica je nedavno nakon dva spontana uz clexan uspjesno iznijela trudnocu i rodila predivnu bebicu. ako zelis, mogu provjeriti koji ljekar ju je vodio. ona ga jako hvali.kakavdanakneiskustvu wrote:safran wrote:To moraš vidjeti sa ljekarom. Znači ipak je trombofilija bila u pitanju. Sad će biti pod terapijom od početka.kakavdanakneiskustvu wrote:clexan,injekcije valjda,kupuju se ili se mogu dobiti uz recept?
da,trombofilija
dobro je da konacno imate dijagnozu i da mozete tretirati problem. zelim vam od sveg srca da uskoro u rukama drzite predivnu i zdravu bebicu
hvala,iz zenice smo,odakle ti je ta prijateljica i taj ljekar?
clexan,znaš li dobije li se uz recept?
-
bizet
#6335 Re: Trudnjače i porodilje online
@safran, nema zutice...bila patronaza juce, nije im bas zuta, ali pomalo vodice sa secerom i kap limuna nam je obaveza izbog eventualnog zutila i zbog dohrane, kako sam shvatila
...ma vodica nije problem
hranim je svaka 2h ili 2 i po...prvo joj pokusam dati sisu a onda pravim hapicu...kako sam shvatila 10 obroka dnevno jer nocu ide na svaka 3h...ona je juce pojela 9, bio je taj izostanak u 3h ujutro...nekad pojede vise, nekad manje, mislim da nije lose, u prosjeku pojede 50ml
dojenje me brine...mlijeka ima malo, bojim se da se ne povuce...tako je lako pomisliti da cu je drzati stalno na sisi, ali je prakticno neizvodivo...opteretila sam se dojenjem, moram iznaci neki modul i balans sama sa sobom
otpao nam je pupak
...dobro izgleda...i ovo mi je bila briga
tempo je "udri jace manijace"...bojim se da ne zakazem, ali tu je muz da je nahrani, sinoc je preuzeo nocnu smjenu, s tim sto sam e i ja budila...trebam nauciti iskoristiti momenat
@LA, @CherryLips, hvala
hranim je svaka 2h ili 2 i po...prvo joj pokusam dati sisu a onda pravim hapicu...kako sam shvatila 10 obroka dnevno jer nocu ide na svaka 3h...ona je juce pojela 9, bio je taj izostanak u 3h ujutro...nekad pojede vise, nekad manje, mislim da nije lose, u prosjeku pojede 50ml
dojenje me brine...mlijeka ima malo, bojim se da se ne povuce...tako je lako pomisliti da cu je drzati stalno na sisi, ali je prakticno neizvodivo...opteretila sam se dojenjem, moram iznaci neki modul i balans sama sa sobom
otpao nam je pupak
tempo je "udri jace manijace"...bojim se da ne zakazem, ali tu je muz da je nahrani, sinoc je preuzeo nocnu smjenu, s tim sto sam e i ja budila...trebam nauciti iskoristiti momenat
@LA, @CherryLips, hvala
- Alhemicarkaa
#6336 Re: Trudnjače i porodilje online
Čestitke svim novopočenim mamama
danak i tebi iskrene čestitke. Clexane ide na recept 100%, moja ih snaha uzima cijelu trudnoću.
danak i tebi iskrene čestitke. Clexane ide na recept 100%, moja ih snaha uzima cijelu trudnoću.
-
radenska
#6337 Re: Trudnjače i porodilje online
danak jel to napokon dijagnoza. Abd+ da sve prodje uredu
- ciki4
#6338 Re: Trudnjače i porodilje online
Čestitke svim novopečenim mama, da su vam bebice žive i zdrave!
Danak čestitam i vama, mislim da sam ti nakon posljednjeg spontanog i predlozila testiranje na trombofiliju, naime imala sam slučajeva sličnim u porodici, biće to abd sve u najboljem redu uz terapiju.
seyo poseban pozdraqv
Danak čestitam i vama, mislim da sam ti nakon posljednjeg spontanog i predlozila testiranje na trombofiliju, naime imala sam slučajeva sličnim u porodici, biće to abd sve u najboljem redu uz terapiju.
seyo poseban pozdraqv
- otherside
#6339 Re: Trudnjače i porodilje online
@bizet, cestitke, sve najbolje, ljubi bebu
@danak, sretno, drzim fige da trudnoca bude skolska a beba bucka
-
Sunculish
#6340 Re: Trudnjače i porodilje online
F.blues, bizet sve čestitke i da su vam bebice žive i zdrave!
Bizet, ja i dan danas strahujem da li imam dovoljno mlijeka za svoju bebu pa pijem raznorazne stimulanse za proizvodnju mlijeka: caj za dojilje hipp, bezalkoholno pivo i sok od jabuke i hB sve je do sad ok. Klipača raste velika i koji god pedijatar je vidi-zadovoljan je!
Ja sam svoju prvih 20 dana dohranjivala 1X nocu kad je vrijeme za siku, muž ustane iz solidarnosti i napravi hapicu za malu samo da bih ja okrpila da odspavam duže od dva sahata. Moja se na svaka dva 2h budila da sisa sve do prije cca mjesec dana. Sad okelefa po 6-7 h u komadu.
Sto se budjenja tiče i moja je zadnjih dana sto se kaže koma trans. Prekjucer je spavala citav dan i citavu noc, htjela ja da je vodim u hitnu, prepala se. Mjerili temp. sve ok.
Probudim je da siki, smije se, sretna, cim se najede opet zalala i tako citav dan i noc.
Valjda promjene vremena..
Izvini na malo dužem postu i sretno vam. Ljubac za bebe
Bizet, ja i dan danas strahujem da li imam dovoljno mlijeka za svoju bebu pa pijem raznorazne stimulanse za proizvodnju mlijeka: caj za dojilje hipp, bezalkoholno pivo i sok od jabuke i hB sve je do sad ok. Klipača raste velika i koji god pedijatar je vidi-zadovoljan je!
Ja sam svoju prvih 20 dana dohranjivala 1X nocu kad je vrijeme za siku, muž ustane iz solidarnosti i napravi hapicu za malu samo da bih ja okrpila da odspavam duže od dva sahata. Moja se na svaka dva 2h budila da sisa sve do prije cca mjesec dana. Sad okelefa po 6-7 h u komadu.
Sto se budjenja tiče i moja je zadnjih dana sto se kaže koma trans. Prekjucer je spavala citav dan i citavu noc, htjela ja da je vodim u hitnu, prepala se. Mjerili temp. sve ok.
Probudim je da siki, smije se, sretna, cim se najede opet zalala i tako citav dan i noc.
Valjda promjene vremena..
Izvini na malo dužem postu i sretno vam. Ljubac za bebe
- max07
#6341 Re: Trudnjače i porodilje online
@danak, moju prijateljicu je vodio dr. jamakovic na hem. savjetovalistu na DIP-u u sarajevu. ne znam koga preporucuju u zenici, ali vi mozete traziti uputnicu da ti suprugu pregleda dr. jamakovic. rekle su ti vec i ostale zene da je clexan besplatan.
puno srece i drzim fige. jako me je obradovalo kad sam vidjela da si se opet utefterio ovdje
cestitke svim novopecenim mamicama. bas nas ima
puno srece i drzim fige. jako me je obradovalo kad sam vidjela da si se opet utefterio ovdje
-
funeral blues
#6342 Re: Trudnjače i porodilje online
Bizet i danak, čestitke od srca
.
-
kakavdanakneiskustvu
#6343 Re: Trudnjače i porodilje online
Alhemicarkaa wrote:Čestitke svim novopočenim mamama![]()
odakle si,u zenici ne ide na recept,6 maraka jedna injekcija
-
kakavdanakneiskustvu
#6344 Re: Trudnjače i porodilje online
radenska wrote:danak jel to napokon dijagnoza. Abd+ da sve prodje uredu
jeste,to je trombofilija,supruga clexan cijelu trudnoću treba uzimati
-
kakavdanakneiskustvu
#6345 Re: Trudnjače i porodilje online
ciki4 wrote:Čestitke svim novopečenim mama, da su vam bebice žive i zdrave!
seyo poseban pozdraqv
valjda će biti sve ok,nadamo se
-
kakavdanakneiskustvu
#6346 Re: Trudnjače i porodilje online
otherside wrote:@bizet, cestitke, sve najbolje, ljubi bebu![]()
hvala
- Alhemicarkaa
#6347 Re: Trudnjače i porodilje online
Smetnuh da svaki kanton ima svoj zakon o zo. Radi e o Kantonu Sarajevo i naše osiguranje pokriva troškove clexana.kakavdanakneiskustvu wrote:Alhemicarkaa wrote:Čestitke svim novopočenim mamama![]()
odakle si,u zenici ne ide na recept,6 maraka jedna injekcija
-
kakavdanakneiskustvu
#6348 Re: Trudnjače i porodilje online
max07 wrote:@danak, moju prijateljicu je vodio dr. jamakovic na hem. savjetovalistu na DIP-u u sarajevu. ne znam koga preporucuju u zenici, ali vi mozete traziti uputnicu da ti suprugu pregleda dr. jamakovic. rekle su ti vec i ostale zene da je clexan besplatan.
puno srece i drzim fige. jako me je obradovalo kad sam vidjela da si se opet utefterio ovdje![]()
ja nam države i klinca,u zenici se clexan plaća,6 maraka,pitam svašta ali jbg,treba li u sarajevu u apotekama recept za clexan ili se može i bez recepta dobiti?
-
kakavdanakneiskustvu
#6349 Re: Trudnjače i porodilje online
funeral blues wrote:Bizet i danak, čestitke od srca.
hvala
- otherside
#6350 Re: Trudnjače i porodilje online
za sve sto se dobije dzaba treba recept. recept je sredstvo placanja.