Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- Alhemicarkaa
#6076 Re: Trudnjače i porodilje online
LA, čestitke i od mene, pomiriši malu od mene 
-
Zoya
#6077 Re: Trudnjače i porodilje online
Neka je hairli LA
I niko da postavi kakvu slikicu ovdje, ako nista nogica, rukica beba vasih 
-
seyo_84
#6078 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitam LA,a bitno je da ste ti i bebica sad u redu i da ste dosle zive i zdrave kuci
Uzivajte 
- max07
#6079 Re: Trudnjače i porodilje online
LA, cestitke i od mene 
Nek' vam je sretno! Ljubi bebicu
Nek' vam je sretno! Ljubi bebicu
-
Lounge Act
#6080 Re: Trudnjače i porodilje online
<
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:20, edited 1 time in total.
-
Sunculish
#6081 Re: Trudnjače i porodilje online
LA, sve cestitke od srca i neka je bebica živa i zdrava. 
- vanad
#6082 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitam LA, neka ti je beba zdrava i ziva!!! Ti grcevi u stomaku mogu biti od skupljanja materice...Jesi li primjetila da pocnu kad je beba na siki?
-
bizet
#6083 Re: Trudnjače i porodilje online
masala cure lijepe
mi smo dobro, brojim dane do 32-ge sedmice, u nedjelju ulazimo u 30-tu sedmicu...ma sta da kazem sem guramo polako
mi smo dobro, brojim dane do 32-ge sedmice, u nedjelju ulazimo u 30-tu sedmicu...ma sta da kazem sem guramo polako
- bubi_mama
#6084 Re: Trudnjače i porodilje online
LA masalla i cestitke na divnoj bebici uzivajte i mazite se. Sad citam tvoj porod i isto kao moj prvi. Ali samo nek su djeca ziva i zdrava sve ostalo ce proci. Ja sam 24/4 nedjelja imam jos do poroda,ali dzaba imam strah uzasan.
Izabrala sam Opstu blnicu jer u njih imam povjrenja,nadam se da nece ispasti da grijesim
Izabrala sam Opstu blnicu jer u njih imam povjrenja,nadam se da nece ispasti da grijesim
- CherryLips
#6085 Re: Trudnjače i porodilje online
@LA,cestitke za bebicu,da vam je ziva i zdrava:)
- sarajevo_84
#6086 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam uradila triple prije dvije sedmice privatno u BiH Laboratoriji u Branilaca Sarajeva, cijena je 171 KM.kadinica wrote:Ima li neka trudnica da je u zadnje vrijeme radila triple test na Dip-u?
Ja trebam u četvrtak raditi, doktor kaže da je bilo nekih problema sa njihovim nalazima, kao svi su lažno pozitivni, pa se onda trudnice nepotrebno šalju na amniocentezu.
On predlaže da se nalaz uradi privatno, kaže može i na uputnicu da se ništa ne plaća.
Zna li neko više o ovome? Stvarno mi se ne daje preko 200 KM, za nešto što može na uputnicu.
Znam da je bilo neke priče da se više neće ni raditi na DIP-u jer im se kao ne isplati. Mene su iz moje ambulante odmah uputili privatniku, ne vidim razlog što mi ne bi dali uputnicu na DIP ako je to nešto što je i dalje praksa.
- kadinica
#6087 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam odustala od triple testa, u dogovoru sa ginekologom.
U privatnoj laboratoriji nalazi su pouzdani, ali skupi i nema mogućnosti refundiranja troškova.
Na Dip-u su besplatni (uz uputnicu), ali nisu pouzdani, jer se značajno povećao broj pozitivnih testova i preporuka za amniocentezu.
I jedno i drugo mi se čini besmisleno, jer sam već 5. mjesec trudnoće, kada bi uradila sve te pretrage, ušla bi u 6. mjesec i šta onda?
Mislim u slučaju da nalazi budu loši?
Hvala Bogu, nemam nikakve indikacije da radim dodatne preglede, nemam još ni godine života, svi nalazi su uredni, nadam se da će sve biti ok, sa ili bez triple testa.
U privatnoj laboratoriji nalazi su pouzdani, ali skupi i nema mogućnosti refundiranja troškova.
Na Dip-u su besplatni (uz uputnicu), ali nisu pouzdani, jer se značajno povećao broj pozitivnih testova i preporuka za amniocentezu.
I jedno i drugo mi se čini besmisleno, jer sam već 5. mjesec trudnoće, kada bi uradila sve te pretrage, ušla bi u 6. mjesec i šta onda?
Mislim u slučaju da nalazi budu loši?
Hvala Bogu, nemam nikakve indikacije da radim dodatne preglede, nemam još ni godine života, svi nalazi su uredni, nadam se da će sve biti ok, sa ili bez triple testa.
-
Lounge Act
#6088 Re: Trudnjače i porodilje online
<
- sarajevo_84
#6089 Re: Trudnjače i porodilje online
Drage forumašice,
PLEASE HELP!
U 17. sam sedmici trudnoće i već danima mi se jede tunjevina (Rio mare ili bilo koja druga).
Kakvo je vaše mišljenje po pitanju konzervirane tune u trudnoći?
PLEASE HELP!
U 17. sam sedmici trudnoće i već danima mi se jede tunjevina (Rio mare ili bilo koja druga).
Kakvo je vaše mišljenje po pitanju konzervirane tune u trudnoći?
-
safran
#6090 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam stvarno jela sve redom kao i ranije - ali radi ovih ispada oko histamina i sl. ako uzmeš uzmi neku za koju nije bilo negativnih informacija.sarajevo_84 wrote:Drage forumašice,
PLEASE HELP!
Kakvo je vaše mišljenje po pitanju konzervirane tune u trudnoći?![]()
-
affidavit
#6091 Re: Trudnjače i porodilje online
@la cestitke tebi i bebici, sve najbolje!
Da se i ja prijavim nakon duze vremena. Ovako u 34. sedmici u noci mi je prsnuo vodenjak, bez ikakve naznake da ce se todesiti, otisla na Jezero, smjestili me na patologiju u nadi da ce mirovanje prolongirati porod, medjutim to se nije desilo. Nakon dva dana je poceo porod, prvo u toku dana nepravilne kontrakcije, a kasnije u noci ritmicne. Tu cijelu noc sam imala bolove, ali sam sve to uspjela predisati, u 5 ujutro bila 100% otvorena, medjutim porodili me tek u 10:05 ujutro jer se cekala nova smjena. Bilo je bolno, ali sve to prodje, takodjer sivanje je prica za sebe. Bebica je bila teska 1950 gr. i smjestili su je u inkubator, sve je bilo ok samo nije imala razvijen refleks sisanja, tako da su je hranili na sondu. U medjuvremenu sam dobila upalu grudi i to je bilo gore i od poroda. Grudi su bile takve da im nista osim rucnog razbijanja cvorova nije pomoglo, a cvorovi su bili kao loptice. Kada sam uspjela da izdajam mlijeko za bebu ona je pocela da jede, odnosno prestala da povraca. Bile smo 15 dana u bolnici i tek u petak se vratile kuci.
Sada smo dobro, bebica polako jede, ja nemam dovoljno mlijeka za sve obroko pa moramo da koristimo i dohranu. Moram da je hranim svaka dva sata, tako da dok izdojim mlijeko i pripremim sve drugo, manje-vise samo je hranim,
ali vazno je da ona dobija polako svoje grame.
Totalno sam drugacije zamisljala da ce izgledati porod, u jednom trenutku mi je sve licilo na kosmar iz kojeg sam se nadala da cu da se probudim, ali nakraju je sve dobro zavrsilo. Zao mi je sto porod nije bio laksi, a mogao je, u jednom trenutku smo zena i ja koje smo se poradale ostavljene same u sali, nigdje nikog, i pocele same da tiskamo bebe, jer su kontrakcije postale takve da se ne moze disati, ali eto, vazno je da je proslo.
Ne bih da plasim ove koje se nisu porodile, ostali porodi su vjerovatno puno laksi, ali sve i da je ovakav, na kraju nista nije vazno kada je beba ok.
Da se i ja prijavim nakon duze vremena. Ovako u 34. sedmici u noci mi je prsnuo vodenjak, bez ikakve naznake da ce se todesiti, otisla na Jezero, smjestili me na patologiju u nadi da ce mirovanje prolongirati porod, medjutim to se nije desilo. Nakon dva dana je poceo porod, prvo u toku dana nepravilne kontrakcije, a kasnije u noci ritmicne. Tu cijelu noc sam imala bolove, ali sam sve to uspjela predisati, u 5 ujutro bila 100% otvorena, medjutim porodili me tek u 10:05 ujutro jer se cekala nova smjena. Bilo je bolno, ali sve to prodje, takodjer sivanje je prica za sebe. Bebica je bila teska 1950 gr. i smjestili su je u inkubator, sve je bilo ok samo nije imala razvijen refleks sisanja, tako da su je hranili na sondu. U medjuvremenu sam dobila upalu grudi i to je bilo gore i od poroda. Grudi su bile takve da im nista osim rucnog razbijanja cvorova nije pomoglo, a cvorovi su bili kao loptice. Kada sam uspjela da izdajam mlijeko za bebu ona je pocela da jede, odnosno prestala da povraca. Bile smo 15 dana u bolnici i tek u petak se vratile kuci.
Sada smo dobro, bebica polako jede, ja nemam dovoljno mlijeka za sve obroko pa moramo da koristimo i dohranu. Moram da je hranim svaka dva sata, tako da dok izdojim mlijeko i pripremim sve drugo, manje-vise samo je hranim,
Totalno sam drugacije zamisljala da ce izgledati porod, u jednom trenutku mi je sve licilo na kosmar iz kojeg sam se nadala da cu da se probudim, ali nakraju je sve dobro zavrsilo. Zao mi je sto porod nije bio laksi, a mogao je, u jednom trenutku smo zena i ja koje smo se poradale ostavljene same u sali, nigdje nikog, i pocele same da tiskamo bebe, jer su kontrakcije postale takve da se ne moze disati, ali eto, vazno je da je proslo.
Ne bih da plasim ove koje se nisu porodile, ostali porodi su vjerovatno puno laksi, ali sve i da je ovakav, na kraju nista nije vazno kada je beba ok.
- max07
#6092 Re: Trudnjače i porodilje online
@ affidavit, cestitam
Bitno je samo da ste vi sada dobro i da ste konacno dosle kuci. Sad dolaze lijepi dani
Bitno je samo da ste vi sada dobro i da ste konacno dosle kuci. Sad dolaze lijepi dani
-
Sunculish
#6093 Re: Trudnjače i porodilje online
Affidavit, sve čestitke i da bebica bude živa, zdrava i sretna sebi i svojim roditeljima.
Što se mlijeka tiče, samo nemoj da se sekiraš i pij puno tečnosti i 3 obroka+2 užine. Ja puno pijem sok od jabuke i bezalkoholno pivo i hvala Bogu mlijeka kao u priči.
Poljubac za bebicu i tebe!
Što se mlijeka tiče, samo nemoj da se sekiraš i pij puno tečnosti i 3 obroka+2 užine. Ja puno pijem sok od jabuke i bezalkoholno pivo i hvala Bogu mlijeka kao u priči.
Poljubac za bebicu i tebe!
-
Lounge Act
#6094 Re: Trudnjače i porodilje online
<
-
bizet
#6095 Re: Trudnjače i porodilje online
@affidavit cestitam
...najvaznije je da ste obe dobro i kuci 
hrabro si to sve podnijela
hrabro si to sve podnijela
-
safran
#6096 Re: Trudnjače i porodilje online
affidavit - čestitam, puno grama i cm želim bebici a tebi brz oporavak
- vanad
#6097 Re: Trudnjače i porodilje online
affidavit, cestitam na bebi...neka je ona ziva i zdrava, ostalo ce sve polako. Sto se tice mlijeka, dosta tekucine i bez sikiracije.
- otherside
#6098 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitam i ja affidavit
ljubite se i mazite
ljubite se i mazite
-
affidavit
#6099 Re: Trudnjače i porodilje online
Drage zene, hvala vam puno na lijepim zeljama. 
-
salle_eh1986
#6100 Re: Trudnjače i porodilje online
Dobar dan i veliki pozdrav
Ja sam trudna devet sedmica
Prije ove trudnoce imala sam dva spomtana jedan za drugim, ne moram vam raci da me je to skoro unistilo, u pitanju su bile malene trudnoce od 4 i 5 sedmica.
Ovaj put sam pod strogim ljekarskim madzorom, primam Progesteron ** No links ** injekcije i Dabroston, non stop sam u krevetu i jako sam optimisticna mada se plasim, ali vjerujem da ce sve biti ok.
Prvi put sam Vas otkrila
posto vecinu vremena sada provodim za racunarom odlucila sam da potrazim forum i muz mi je preporucio ovaj, u svakom slucaju zelim Vas pozdraviti ,buducim majkama pozeljeti uspjesnu trudnocu a porodiljama da uzivaju u najljepsem daru koji nam je Bog poslao.
Ja sam trudna devet sedmica
Prije ove trudnoce imala sam dva spomtana jedan za drugim, ne moram vam raci da me je to skoro unistilo, u pitanju su bile malene trudnoce od 4 i 5 sedmica.
Ovaj put sam pod strogim ljekarskim madzorom, primam Progesteron ** No links ** injekcije i Dabroston, non stop sam u krevetu i jako sam optimisticna mada se plasim, ali vjerujem da ce sve biti ok.
Prvi put sam Vas otkrila
Last edited by salle_eh1986 on 03/06/2013 20:31, edited 1 time in total.