Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Lounge Act

#5901 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:26, edited 1 time in total.
affidavit

#5902 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Lounge Act wrote:affidavit, meni je tako poceo porod sa smedjkastim iscjetkom mada ne mora da znaci, bolej i da je smedjkast nego crveni tako su meni rekli
ne bih rekla da ti je ikakav hematom sad posto je vec velika trudnoca, a ja bih se svakako javila dezurnom ginekologu
Koliko ga je bilo? Više nego inače?
kadinica

#5903 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by kadinica »

Ja isto ne bi čekala ponedjeljak, uradila bi uzv ranije, čisto da se smirim.

Možeš popiti i apaurin od 2 mg i mirovati što se više moguće.

Iscjedak je iscjedak, nebitno koje nijanse i količine, jer je sve individualno.
affidavit

#5904 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

kadinica wrote:Ja isto ne bi čekala ponedjeljak, uradila bi uzv ranije, čisto da se smirim.

Možeš popiti i apaurin od 2 mg i mirovati što se više moguće.

Iscjedak je iscjedak, nebitno koje nijanse i količine, jer je sve individualno.
Ne znam da li bih išla privatno negdje da uradim UZ ili u dom zdravlja. Inače pripadom domu zdravlja Ilidža, trebalo bi da danas radi dežurni ginekolog jel' da?
kadinica

#5905 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by kadinica »

Danas je normalan radni dan.
Lounge Act

#5906 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Lounge Act »

.
affidavit

#5907 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

U pravu si ti @kadinice, otićiću ja danas do doma zdravlja, ma šta bilo.

Evo, ponovo sam išla u wc, sad ima samo žuti trag :roll: , bem mu miša neću se valjda ovako rano porodit. :shock:
Alhemicarkaa

#5908 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

affidavit, baš u tom periodu se i meni pojavio iscjedak. Bio je praznik i ja sam nazvala svog doktora on mi je rekao da popijem apaurin i mirujem, a na kontroli je ustanovio kontrakcije i uključio ginipral i nakon sedam dana se sve smirilo. I ja sam osjećala bebu i sve je sa njom bilo uredu. Svakako odi doktoru.
kadinica

#5909 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by kadinica »

Ti si već dogurala do samog kraja, nemaš se čega bojati.

Ja sam se u obje trudnoće otvarala bez kontrakcija, kad počnu bolovi već trčim u bolnicu. Zato ovaj put moram pratiti i ostale znakove, bojim se u kući da se ne porodim...
affidavit

#5910 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Alhemicarkaa wrote:affidavit, baš u tom periodu se i meni pojavio iscjedak. Bio je praznik i ja sam nazvala svog doktora on mi je rekao da popijem apaurin i mirujem, a na kontroli je ustanovio kontrakcije i uključio ginipral i nakon sedam dana se sve smirilo. I ja sam osjećala bebu i sve je sa njom bilo uredu. Svakako odi doktoru.
Jel' riječ o običnom apaurinu, mogu li ga kupiti u apoteci, bez recepta?
Joj, malo i je čudno što sam nekako smirena, više nego inače.
Ništa, otićiću ja danas do doma zdravlja, valjda će da me prime, ako ne otićiću privatno, da budem sigurna. Ipak, tek sam u 34. sedmici.
Hvala vam žene na podršci! :srce:
Alhemicarkaa

#5911 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

affidavit, mislim da apaurin ne možeš bez recepta dobiti. Ja bih na tvom mjestu pravo sa posla kući, meni je tad doktor rekao strogo mirovanje.

edit: mislim odmah bi sad otišla doktoru pa kući, otvori bolovanje. Ja se nakon tog krvarenja više nisam ni vraćala na posao.
Last edited by Alhemicarkaa on 03/05/2013 10:53, edited 1 time in total.
affidavit

#5912 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

kadinica wrote:Ti si već dogurala do samog kraja, nemaš se čega bojati.

Ja sam se u obje trudnoće otvarala bez kontrakcija, kad počnu bolovi već trčim u bolnicu. Zato ovaj put moram pratiti i ostale znakove, bojim se u kući da se ne porodim...
Ja nekako mislim da će ti bolovi da traju i traju. Planirala sam prvo kući da budem 10tak sati, to prvo porođajno doba, da ne idem odmah u bolnicu, a onda u bolnici još ko zna koliko. Nekako sam se psihički pripremila za to, nisam planirala da ću da budem u nekim nedoumicama da li je to krenulo. Ali, ono nikad u životu ništa ne bude kako planiraš.
affidavit

#5913 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Alhemicarkaa wrote:affidavit, mislim da apaurin ne možeš bez recepta dobiti. Ja bih na tvom mjestu pravo sa posla kući, meni je tad doktor rekao strogo mirovanje.

edit: mislim odmah bi sad otišla doktoru pa kući, otvori bolovanje. Ja se nakon tog krvarenja više nisam ni vraćala na posao.
Misliš da preskočim danas odlazak doktoru?
affidavit

#5914 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Aha, ok, izvini nisam vidjela ovaj dio.
bizet

#5915 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

@affidavit,
svaka čast sto si smirena...nego se ti javi šefu, ili kome već trebaš, i uzmi slobodno ostatak dana i odi doktoru na ultrazvuk...vjerovatno nije ništa strašno ali da ne cekas ponedjeljak a i da sebe smiris...ja isto ne bih razmisljala o povratku na posao, uzmi bolovanje ako olako možeš i odmaraj...sumnjam da ćeš se sad poroditi, mislim znaces kad to dodje, a po tvom opisu nije mi to još blizu

smedjkasti iscjedak bi trebao značiti staru krv, možda si nešto teze digla prije par dana, ili se možda uzrujala ili nasekirala pa organizam odreagovao, a ti tek sad vidiš...apaurin bi bilo dobro da imaš, kad ideš doktori traži da ti propise, trebalo bi da ti sam da
javi nam se da znamo da ste dobro...pusa
affidavit

#5916 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Samo da vam se javim, danas sam odmah nakon što sam pisala otišla do doma zdravlja.
Radila je neka nova dr. i odmah me primila.
Pregledala me vaginalno i utvrdila da nema krvi, što reče da je najvažnije, ali ima sekreta koji je više tamno žute boje. Kasnije me pregledala ultrazvučno, posteljica je ok, nije počela da se odvaja, starost je isto tako ok, plodove vode ima dovoljno, bebina glavica jeste nisko, ali prema njenim riječima je i to ok. Kaže zna se dosta često desiti smeđi iscjedak i pri kraju trudnoće, zna potrajati i par sedmica kod nekih žena, ali naravno ne treba ga zanemarivati. Ona vjeruje da bi ovo mogla uzrokovati neka vaginakna infekcija i da je dobro što u ponedjeljak imam zakazan bris.
Mislim žena je bila stvarno super, objasnila je šta da uradim i u slučaju bolova, pojave sluznog čepa ili oticanja plodne vode, zapravo kako da to prepoznam, jel' ako se pojavi za vikend.
Preporučila je mirovanje, apaurin je spominjala, ali kaže da ga ona ne bi uključila, da nastavim koristiti utrogestan.
Da, zaboravila sam reći da nije vidjela kontrakcije, prilikom uz.
Tako, zaspala sam nakon što sam došla kući, i sad mirujem.
Nadam seda će sve da bude ok. :)
Hvala vam cure još jednom na podršci, stvarno ste super. :kiss:
Lounge Act

#5917 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Lounge Act »

.
relevantan

#5918 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Da pitam :)

Kada prestaje krvarenje, jeli fakat traje baš 40 dana?.....ima dva-tri dana baš mi umanjilo, više sada smeđkasto.....18 dan mi danas nakon carskog poroda.

I još jedno pitanjce :) .....otpusno sam podigla u ponedjeljak i tamo piše da je kontrola u dogovoru sa ljekarom ili po potrebi ranije, ja još uvijek previjam ranu kao što su mi rekli po izlasku iz bolnice, prljepim samo sterilnu gazu....nema nikakvih tragova na gazi kada skinem....kontam ima li potrebe još za tim previjanjem??? .....stomak mi je u predjelu rane još uvijek onako kao otečen, malo bolucka prilikom nekog naprezanja al' ništa strašno.
Alhemicarkaa

#5919 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Za ranu ne znam, porodila sam se prirodno, sačekaj ove carice da ti kažu.

A za lohije, tako i treba da ide, polako se smanjuje, postaje smeđkasto i može trajati 30 dana. Meni je trajalo ravno trideset dana.
relevantan

#5920 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Lounge Act wrote:super, affidavit, drago mi je da je sve ok, neka si se ti prekontrolisala pa sada u miru da odmaras :) :kiss:

ja sam danas obavila posljednju kupovinu, mislim da mi vise nista ne treba hehe
gledala sam onu torbu u dm-u, jeste lijepa, ali kako je jedna bila otvorena, ja virnem unutra kad unutra ured nista ne dodje, imaju dvije pelenice i malo pakovanje maramica, neka mini kremica i pretpostavljam negdje i podloga za previjanje, otkad sam stajala i razmisljala i na kraju ipak kupim nivea ruksak koji je jedini pored torbe jos bio u ponudi, ali za iste pare dodje jos puno toga. da je torba bila u crvenoj,a ne u plavoj boji vjerovatno bih ipak nju uzela, ali eto nije bio bas neki izbor

Ma gledala i ja te torbe i skontala da su mi prevelike, a i nekakve kao školske :oops: :-?

Elem, ako ćeš se porađati na Jezeru onda ništa ne nosi sa sobom.....ja ponijela torbu sa svim rekvizitima i sve morala vratiti, ponesi samo vlažne maramice i Virove uloške :)
relevantan

#5921 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Alhemicarkaa wrote:Za ranu ne znam, porodila sam se prirodno, sačekaj ove carice da ti kažu.

A za lohije, tako i treba da ide, polako se smanjuje, postaje smeđkasto i može trajati 30 dana. Meni je trajalo ravno trideset dana.

A kada se mogu/smijem intimizirati sa mužem? :oops: :D
relevantan

#5922 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

relevantan wrote:
Lounge Act wrote:super, affidavit, drago mi je da je sve ok, neka si se ti prekontrolisala pa sada u miru da odmaras :) :kiss:

gledala sam onu torbu u dm-u, jeste lijepa, ali kako je jedna bila otvorena, ja virnem unutra kad unutra ured nista ne dodje, imaju dvije pelenice i malo pakovanje maramica, neka mini kremica i pretpostavljam negdje i podloga za previjanje, otkad sam stajala i razmisljala i na kraju ipak kupim nivea ruksak koji je jedini pored torbe jos bio u ponudi, ali za iste pare dodje jos puno toga. da je torba bila u crvenoj,a ne u plavoj boji vjerovatno bih ipak nju uzela, ali eto nije bio bas neki izbor

Ma gledala i ja te torbe i skontala da su mi prevelike, a i nekakve kao školske :oops: :-?

Elem, ako ćeš se porađati na Jezeru onda ništa ne nosi sa sobom.....ja ponijela torbu sa svim rekvizitima i sve morala vratiti, ponesi samo vlažne maramice i Virove uloške :)

Edit; .....najpovoljnija cijena Virovih uložaka je gore na Jezeru u onom Bebi centru, 2.00 km pakovanje :)
Alhemicarkaa

#5923 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

relevantan wrote:
Alhemicarkaa wrote:Za ranu ne znam, porodila sam se prirodno, sačekaj ove carice da ti kažu.

:D Pa bilo bi zgodno da ti stanu lohije. A onda kad stanu čim se ti osjećaš sposobnom.
Alhemicarkaa

#5924 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Lounge Act wrote:
Ma čekaj, pa koliko je taj ruksak nivein, meni se čini da je bio duplo skuplji od ove dm torbe?
relevantan

#5925 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Alhemicarkaa wrote:
relevantan wrote:

:D Pa bilo bi zgodno da ti stanu lohije. A onda kad stanu čim se ti osjećaš sposobnom.

:lol: :lol: :lol: :lol: ja se osjećam sposobnom ima par dana :oops: :-? :lol: :lol:

Ovaj ruksak je iste cijene kao i torba.
Post Reply