Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
safran

#5876 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Gdje je ona LA? Bez tog baldahina nemoj da bi se porodila. :jok:
Idi ba ženska glavo - porađaš se u drugoj polovini maja (100%) - treba ti pelena, bodići i 2-3 gegica, i pamučnih pelena. Za sve ostalo imaš vremena. Sad kad možeš šetaj, uživaj, udiši miris behara i ommmmmmmmm. :lala: :krofna: :ljubi:

relevantna - čestitam i joooj, baš ti zavidim - cijelo ljeto je pred tobom - bebača u kolica i u hodnju. Za 10 dana ste u voznom stanju.
Lounge Act

#5877 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:27, edited 1 time in total.
vanad

#5878 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vanad »

relevantan cestitam
eh, sad sve to sto opisujes su neki normalni problemcici koji se nama u tom trenutku cine ogromnin. Nego pobrini se ti za sebe jer ako ti ne budes ok neces prispjeti nikome. Beba ce biti dobro abd. Zuto nepce imaju sve bebe, bar su moje imale :hm: a sto se tice grceva, nazalost je moguce da su vec poceli, narocito kitonje su osjetljive na njih.
Lounge Act

#5879 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Lounge Act »

.
affidavit

#5880 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

@relevantana, sve najbolje tebi i bebici, da se sto prije oporavis i da zajedno uzivate u ljetu. :ljubi: :ljubi: :ljubi:
Alhemicarkaa

#5881 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

LA torbe imaš u DM-u, oko 50-tak KM su, dobiješ i par babylove proizvoda. Čine mi se odlične, a izgledaju da su i kasnije upotrebljive.
Lounge Act

#5882 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Lounge Act »

.
relevantan

#5883 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Drage trudnice i mame, hvala vam na lijepim željama :) :) .....ovo su fakat neopisivi doživljaji :-D :)

Otok mi se dosta povukao a i patronažna bila maloprije i rekla da je to žutilo (oko kojeg sam toliko paničila :oops: ) sasvim normalno :) ....bebač se fino naručkao i sada pajki :) :)
bizet

#5884 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

hajde da I ja podijelim koju radosnu sa vama :)
curica izgleda dobro, masala, ne pitah za duzinu (a ne razujem to naci u nalazu) ali od proslog ultrazvuka prije 3 sedmice dobila je 360gr, danas po ultrazvuku (mada je ovo prosjek naravno Ali bitan mi je kontinuirani napredak) 795gr
stanje na garlic, hvala Bogu, nepromijenjeno, umutarnje usce zatvoreno
ali mi je krvna slika oslabila, sto me cudi jer svaki dan pojedem malo mixa grozdjica, brusnica i badema, jedem koliko mogu raznovrsno, jeste da crveno meso bas ne cesto, izbacila sam cokoladu, sem pudinga... No dobro, dap mi je fersan forte da pijem, a i kasnije cu vala sjesti I sastaviti jelovnik za sedmicu unaprijed, da ne ostavljam prostora za gresku, ni sebi ni drugima

imate pusu mile moje...men danasnji izlazak umorio pravo, a cu da odspavam kojitren, a I usphela Sam popiti sok u kaficu na 20 minuta...sve Sam gledala u ljude I govorila kako su lijepi :) :kiss:
Lounge Act

#5885 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Lounge Act »

.
kakavdanakneiskustvu

#5886 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by kakavdanakneiskustvu »

zna li ko a da je iz zenice je li moguće čitavu trudnoću preležati u bolnici?
bizet

#5887 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

kakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko a da je iz zenice je li moguće čitavu trudnoću preležati u bolnici?
može, ali to treba odobriti ljekar, a za takvo sto vjerujem potrebno je ozbiljno medicinsko stanje...trebaš pitati svog doktora
znam da je prije rata žena prelezala cijelu trudnocu u Beogradu, ali tek nakon 9 spontanih i bila je u to vrijeme već u godinama, kakva je danas praksa, obzirom da je sve drugačije, ne znam

nego jel' ti to nama dobre vijesti donosis?
kakavdanakneiskustvu

#5888 Re: Trudnjače i porodilje online

bizet wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko a da je iz zenice je li moguće čitavu trudnoću preležati u bolnici?
može, ali to treba odobriti ljekar, a za takvo sto vjerujem potrebno je ozbiljno medicinsko stanje...trebaš pitati svog doktora
znam da je prije rata žena prelezala cijelu trudnocu u Beogradu, ali tek nakon 9 spontanih i bila je u to vrijeme već u godinama, kakva je danas praksa, obzirom da je sve drugačije, ne znam

nego jel' ti to nama dobre vijesti donosis?

ne donosim,ali da upitam,hvala
bizet

#5889 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

samo vodite računa da ni ti ni supruga ne budete čak ni prehladjeni u trenutku kad budete zacinjli dijete...meni je tako savjetovala doktorica Dizdarevic i mi smo se toga pridrzavali, čak i obična prehlada kod začeća može imati fatalne posljedice po bebu u trudnoći...ne znam koliko ti je supruga okruzena obavezama i koliko teškim, ali sljedeći put posteda, i posebno posteda od stresa

želim vam sreću
kakavdanakneiskustvu

#5890 Re: Trudnjače i porodilje online

bizet wrote:samo vodite računa da ni ti ni supruga ne budete čak ni prehladjeni u trenutku kad budete zacinjli dijete...meni je tako savjetovala doktorica Dizdarevic i mi smo se toga pridrzavali, čak i obična prehlada kod začeća može imati fatalne posljedice po bebu u trudnoći...ne znam koliko ti je supruga okruzena obavezama i koliko teškim, ali sljedeći put posteda, i posebno posteda od stresa

želim vam sreću

hvala
kakavdanakneiskustvu

#5891 Re: Trudnjače i porodilje online

danas je 6 mjeseci
max07

#5892 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

kakavdanakneiskustvu wrote:danas je 6 mjeseci
ne mogu ni zamisliti kako vam je tesko i kako ste brojali dane do sada. ali eto, pola godine je razumno vrijeme da se ponovo pocne raditi na zacecu bebe. ja vam zelim svu srecu svijeta i da vec uskoro, i nakon potpuno uredne trudnoce supruge, u rukama drzite prelijepu i zdravu bebicu :)

a za ostale trudnjace koje su trazile:
ja sam danas u konzumu na pofalicima (kod konzuma) vidjela klix mrezaste gacice za porodilje. ima ih i stoje kod ulozaka. kostaju nesto oko 17 km.
radenska

#5893 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

ima u mercatoru u apoteci 5 komada 9 km i odlicne su
Arminaa

#5894 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Arminaa »

Ima i u BBI u apoteci, 5 komada oko 6 KM.
affidavit

#5895 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Žao mi je zbog vašeg gubitka, ne mogu reći da mogu zamisliti kako vam je, jer ne mogu, nadam se da ćete zajedno naći snage da sve to ostavite iza sebe.
Što se tiče bolnice, joj, znam da je lako pametovati, ako žena ima medicinsko opravdanje onda se ni ne razmišlja šta je bolje a šta gore, beba je najvažnij i važno je da ona bude dobro, ali nije lako provesti 9 mjeseci u bolnici ni kad si zdrav.
Opet kažem lako je pametovati, ali nekada je najbolje ne razmišljati ni o čemu, tipa šta se sve može desiti, jer kad se pogleda sa medicinske strane, trudnoća je jedan jako komplikovan proces, i što čovjek više zna više se pita kako se to uopšte izgura. Mi ne možemo uticati puno ni na viruse, ni na upale, ni na stres, ako ćemo iskreno, onaj ko uspije pobjeći od svega toga bar na jedan mjesec je heroj, ali s druge strane ljudska psiha je čudo a i organizam ima svoje odbrambene mehanizme, pa se dosta toga posloži samo od sebe.
Mnogim ženama, koje prije trudnoće imaju gomilu zdravstvenih problema, drugo stanje dođe kao preporođenje. Zato budite što više uz suprugu, pokušajte joj odvratiti misli od svih negativnih stvari, i nadam se da ćete uskoro pred sobom imati devet mjeseci punih uživanja.

P.S. Zahvaljujem svim ženama koje su temeljito izučile tržište gaća za porodilje. :hihihi: :hihihi: :srce: ste!
bizet

#5896 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

iskreno mi je zao sto ste prošli kroz to iskustvo
iz moje perspektive lagala bih kada bih rekla da vrijeme liječi sve, to je bol koja ne jenjava, samo čovjek nauči živjeti s njom

svako od nas je drugačiji i hvala Bogu na tome, zato mi nemoj zamjeriti kad kažem sljedeće, jer mogu govoriti samo iz svog iskustva
meni je prošla prva godina u poricanju, tek pred drugu godišnjicu sam shvatila šta sam prošla, ocepila sam i to me jako dugo držali...svi moji su već uveliko nastavili sa životom, novi životni izazovima, nove promiče u porodici, ja sam se osjetila potpuno samom, muž o tome nije nikada bio voljan razgovarati...na kraju sam tražila pomoć od psihologa koji izgleda nije u mom slučaju vidio ništa ozbiljno sem nagomilane boli i poslao me kući sa riječima sa ja nisam samo majka, nego i supruga, kćer, prijatelj, sestra itd...nisam ga tad razumjela, tek kasnije

budite jedno uz drugo, zajedno podijelite bol, ona će vjerovatno dugo ostati tu, ali vi pred sobom imate cijeli život, imate jedno drugo, nemate problema oko začeća i to je velika utjeha, maxi je dobro rekla, prošlo je 6 mjeseci, slobodno (ako su nalazi uredi ) se se bacite na posao pravlhenja drugog djeteta, nemojte dugo čekati...zato sam ja i pitala donosis li nam dobre vijesti...ate podršku nas ovdje i mi smo svi uz vas sa najboljim zelhama, samo hrabro naprijed, druge nema :)
kakavdanakneiskustvu

#5897 Re: Trudnjače i porodilje online

max07 wrote:
ne mogu ni zamisliti kako vam je tesko i kako ste brojali dane do sada. ali eto, pola godine je razumno vrijeme da se ponovo pocne raditi na zacecu bebe. ja vam zelim svu srecu svijeta i da vec uskoro, i nakon potpuno uredne trudnoce supruge, u rukama drzite prelijepu i zdravu bebicu :)

a za ostale trudnjace koje su trazile:
ja sam danas u konzumu na pofalicima (kod konzuma) vidjela klix mrezaste gacice za porodilje. ima ih i stoje kod ulozaka. kostaju nesto oko 17 km.

hvala
kakavdanakneiskustvu

#5898 Re: Trudnjače i porodilje online

affidavit wrote:
Žao mi je zbog vašeg gubitka, ne mogu reći da mogu zamisliti kako vam je, jer ne mogu, nadam se da ćete zajedno naći snage da sve to ostavite iza sebe.
Što se tiče bolnice, joj, znam da je lako pametovati, ako žena ima medicinsko opravdanje onda se ni ne razmišlja šta je bolje a šta gore, beba je najvažnij i važno je da ona bude dobro, ali nije lako provesti 9 mjeseci u bolnici ni kad si zdrav.
Opet kažem lako je pametovati, ali nekada je najbolje ne razmišljati ni o čemu, tipa šta se sve može desiti, jer kad se pogleda sa medicinske strane, trudnoća je jedan jako komplikovan proces, i što čovjek više zna više se pita kako se to uopšte izgura. Mi ne možemo uticati puno ni na viruse, ni na upale, ni na stres, ako ćemo iskreno, onaj ko uspije pobjeći od svega toga bar na jedan mjesec je heroj, ali s druge strane ljudska psiha je čudo a i organizam ima svoje odbrambene mehanizme, pa se dosta toga posloži samo od sebe.
Mnogim ženama, koje prije trudnoće imaju gomilu zdravstvenih problema, drugo stanje dođe kao preporođenje. Zato budite što više uz suprugu, pokušajte joj odvratiti misli od svih negativnih stvari, i nadam se da ćete uskoro pred sobom imati devet mjeseci punih uživanja.

P.S. Zahvaljujem svim ženama koje su temeljito izučile tržište gaća za porodilje. :hihihi: :hihihi: :srce: ste!

sad pri ovoj pameti razmišljamo kad dođe do trudnoće da proba preležati trudnoću u bolnici,vidićemo šta ćemo i kako ćemo
kakavdanakneiskustvu

#5899 Re: Trudnjače i porodilje online

bizet wrote:
iskreno mi je zao sto ste prošli kroz to iskustvo
iz moje perspektive lagala bih kada bih rekla da vrijeme liječi sve, to je bol koja ne jenjava, samo čovjek nauči živjeti s njom

svako od nas je drugačiji i hvala Bogu na tome, zato mi nemoj zamjeriti kad kažem sljedeće, jer mogu govoriti samo iz svog iskustva
meni je prošla prva godina u poricanju, tek pred drugu godišnjicu sam shvatila šta sam prošla, ocepila sam i to me jako dugo držali...svi moji su već uveliko nastavili sa životom, novi životni izazovima, nove promiče u porodici, ja sam se osjetila potpuno samom, muž o tome nije nikada bio voljan razgovarati...na kraju sam tražila pomoć od psihologa koji izgleda nije u mom slučaju vidio ništa ozbiljno sem nagomilane boli i poslao me kući sa riječima sa ja nisam samo majka, nego i supruga, kćer, prijatelj, sestra itd...nisam ga tad razumjela, tek kasnije

budite jedno uz drugo, zajedno podijelite bol, ona će vjerovatno dugo ostati tu, ali vi pred sobom imate cijeli život, imate jedno drugo, nemate problema oko začeća i to je velika utjeha, maxi je dobro rekla, prošlo je 6 mjeseci, slobodno (ako su nalazi uredi ) se se bacite na posao pravlhenja drugog djeteta, nemojte dugo čekati...zato sam ja i pitala donosis li nam dobre vijesti...ate podršku nas ovdje i mi smo svi uz vas sa najboljim zelhama, samo hrabro naprijed, druge nema :)

hvala,pozz
affidavit

#5900 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Ne bih da paničarim, ali odmah ću preći na stvar...
Prethodne dvije sedmice sam mirovala kod kuće, to mi je preporučio dr. Divanović, ne zato što postoji neki problem nego su to bile 32. i 33. sedmica, pa kao one su malo kritične ne bi bilo loše da smanjim fizičku aktivnost na minimum.

Eh, jutros sam došla naposao i kad sam otišla u wc, na toaletnom papiru vidim trag, nije smeđi nego više kao blijeda boja karamele. Znam da uvijek podcrtavaju kako je opasan smeđi iscjedak, ali napominjem nije da se radi o boji tipa toza od kafe. Išla sam još par puta u wc i ista stvar, nije pojačan ali je klasični iscjedak tako boje karamele, nema ga ni manje ni više nego inače. Bolove nemam, beba se pomjera kao i i nače ujutro.

Danas mi dr. Divanović ne radi, u ponedjeljak imam zakazano kod njega da uradimo vaginalni bris. Da na posljednjim nalazima je u urinu bilo dosta bakterija, povišeni leukociti i eritrociti, radila sam 3x urinokulturu i ostala sterilna. Pila sam brusnicu i dosta vitamina C i ima osjećaj da se situacija sa tom urinarnom infekcijom smirila.

Joj, molim vas za savjet šta da radim, pratim ovo stanje, ako ne bude promjena da se nikom ne javljam ili ako dođe do bolova ili pojačanog iscjedka kome da se javim?!
Post Reply