Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- vanad
#5826 Re: Trudnjače i porodilje online
Suncolish cestitam na curici!!!
- ciki4
#5827 Re: Trudnjače i porodilje online
Suncolish čestitke od srca, uzivaj sa bebicom 
- Alhemicarkaa
#5828 Re: Trudnjače i porodilje online
Čestitam na curici
, da vam je živa i zdrava. 
- CherryLips
#5829 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitke i od mene za bebicu,uzivajte i mazite se:)
- kadinica
#5830 Re: Trudnjače i porodilje online
Čestitam, super da je sve prošlo kako treba 
- max07
#5831 Re: Trudnjače i porodilje online
@ Sunculish, cestitam i drzim fige da beba bude fina i slatka kao iz prirucnika 
- otherside
#5832 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitam Sunculish, sve najbolje! 
-
Sunculish
#5833 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala puno na cestitkama drage moje. Divne ste! 
-
radenska
#5834 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitke na bebici
Nego drage moje kad ste bebicama pocele uvoditi dohranu, mislim u obliku supica kasica itd. Moja mama kaze da je meni od cetvrtkog pocela davati supe, meni to nesto rano.
I ima li sta od ovih naknada ili nema para u budzetu. 3 mjeseca od poroda jos nema nista.
Nego drage moje kad ste bebicama pocele uvoditi dohranu, mislim u obliku supica kasica itd. Moja mama kaze da je meni od cetvrtkog pocela davati supe, meni to nesto rano.
I ima li sta od ovih naknada ili nema para u budzetu. 3 mjeseca od poroda jos nema nista.
-
Lounge Act
#5835 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:28, edited 1 time in total.
- vanad
#5836 Re: Trudnjače i porodilje online
Radenska zavisi jel dijete dojeno ili ja na ad mlijeku. Moja djeca su bila dojena i uvela sam prvu cvrstu hranu kad su imali cca 5.5 mjeseci.
-
bizet
#5837 Re: Trudnjače i porodilje online
ooo @LA to su odlicne vijesti
...rekla sam ti da ces roditi u terminu
...
mi smo usli 24-tu sedmicu vjerujem, ja jos uvijek razmisljam samo da je dogurati do 33-34-te kako bi beba imala sanse da prezivi...no dobro smo, sem povremenog pada morala, dobro mi je tesko lezati i biti svjestan rizika a razmisljati kako ce sve proci u najboljem redu...malo mi i krivo sto nase zdravstvo nije uredjeno tako da u ovakvim slucajevima te povremeno posjeti i psiholo, jer ja ne mogu sad se setkati do njega jel...jedino mi je muz ona prava podrska, uvijek nasmijan i raspolozen i siguran za oboje da cu ovu trudnocu uspjesno iznijeti do kraja...ostali me gledaju nekako sa sazaljenjem i pocinju sa pricom"da ti je bar jos 2 mjeseca izdrzati"...kad to cujem od najblizih dodje mi da ih ugrizem za vrat, ali ne znaju bolje, ne bih ni ja da nisam dozivjela sto jesam
ocepih ja malo vise, ne zamjerite
mi smo usli 24-tu sedmicu vjerujem, ja jos uvijek razmisljam samo da je dogurati do 33-34-te kako bi beba imala sanse da prezivi...no dobro smo, sem povremenog pada morala, dobro mi je tesko lezati i biti svjestan rizika a razmisljati kako ce sve proci u najboljem redu...malo mi i krivo sto nase zdravstvo nije uredjeno tako da u ovakvim slucajevima te povremeno posjeti i psiholo, jer ja ne mogu sad se setkati do njega jel...jedino mi je muz ona prava podrska, uvijek nasmijan i raspolozen i siguran za oboje da cu ovu trudnocu uspjesno iznijeti do kraja...ostali me gledaju nekako sa sazaljenjem i pocinju sa pricom"da ti je bar jos 2 mjeseca izdrzati"...kad to cujem od najblizih dodje mi da ih ugrizem za vrat, ali ne znaju bolje, ne bih ni ja da nisam dozivjela sto jesam
ocepih ja malo vise, ne zamjerite
-
Lounge Act
#5838 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:28, edited 1 time in total.
- beautyfool
#5839 Re: Trudnjače i porodilje online
Sunculish cestitke na bebici 
-
bizet
#5840 Re: Trudnjače i porodilje online
Amin LA, ako Bog da bice tako za par mjeseci 
ma jasno mi je mirovanje i samo mirovanje, toga se bas i pridrzavam
sto se tice okoline navikla sam na svakakve komentare i razne facijalne ekspresije...svjesna sam da su mi zivci jako tanki, pa sebe kontrolisem i korigujem svoje misli svako malo, zbog djeteta naravno, ne zbog sebe
ne tjesi mene to da beba i od 600gr prezivi...moja curica je rodjena sa 950 i nije izdrala duze od dana i po...treba covjek dati maksimum da iznese trudnocu do kraja, jer svaka je sedmica bitna...naravno da je sve lutrija i da ima slucajeva kad beba od 600gr prezivi a neka rodjena sa 4kg ne mora, ali sanse su daleko vece ako je porod blizu termina
hej, znam ja da je tebe ovo drzalo u 29-toj sedmici, sjecam se tvojih rijeci i hvala ti sto mi dajes podrsku i moral
ja kako lezim prestala sam se vagati, ali mi se ne cini da se nesto debljam....imam problema sa zeludcem pa jedem kao pticica i stalno doziram i tekucinu i hranu, ne smijem pretjerati inace padam od bolova, a i moram paziti da imam urednu stolicu...dobro ce doci ako ovakve navike ostanu i ubuduce, zdrava ishrana totalno
super je sto se sad picinjes kretati, mislim da tako svi doktori preporucuju kako bi porod protekao lakse, a i kao sto kazes treba imati kondicije kad dodje dijete
nisam bas ljubitelj TV-a, forum mi krati vrijeme, planiranje sta ce neko uraditi od posliva danas, sta za rucak ce napraviti, sta treba kupiti...malo citam, nista ozbiljno, sad trenutno knjiga o sevdalinci...nekakva filozofija sevdaha, nije lose a nihe ni neka aman nauka pa da mozgam...ako nista naucicu koju.novu sevdalinku
ostalo vrijeme mi prolazi u razmisljanju, e slusam muziku dosta i uzivam brate da se ko fol malo sriktam ujutro kad ustanem, to mi toliko znaci i daje mi morala ne mogu opisati...u zdravom tijelu zdrav duh, a moze vala i u sriktanom tijelu zdrav duh
imate sve pusu isve najbolje
ma jasno mi je mirovanje i samo mirovanje, toga se bas i pridrzavam
sto se tice okoline navikla sam na svakakve komentare i razne facijalne ekspresije...svjesna sam da su mi zivci jako tanki, pa sebe kontrolisem i korigujem svoje misli svako malo, zbog djeteta naravno, ne zbog sebe
ne tjesi mene to da beba i od 600gr prezivi...moja curica je rodjena sa 950 i nije izdrala duze od dana i po...treba covjek dati maksimum da iznese trudnocu do kraja, jer svaka je sedmica bitna...naravno da je sve lutrija i da ima slucajeva kad beba od 600gr prezivi a neka rodjena sa 4kg ne mora, ali sanse su daleko vece ako je porod blizu termina
hej, znam ja da je tebe ovo drzalo u 29-toj sedmici, sjecam se tvojih rijeci i hvala ti sto mi dajes podrsku i moral
ja kako lezim prestala sam se vagati, ali mi se ne cini da se nesto debljam....imam problema sa zeludcem pa jedem kao pticica i stalno doziram i tekucinu i hranu, ne smijem pretjerati inace padam od bolova, a i moram paziti da imam urednu stolicu...dobro ce doci ako ovakve navike ostanu i ubuduce, zdrava ishrana totalno
super je sto se sad picinjes kretati, mislim da tako svi doktori preporucuju kako bi porod protekao lakse, a i kao sto kazes treba imati kondicije kad dodje dijete
nisam bas ljubitelj TV-a, forum mi krati vrijeme, planiranje sta ce neko uraditi od posliva danas, sta za rucak ce napraviti, sta treba kupiti...malo citam, nista ozbiljno, sad trenutno knjiga o sevdalinci...nekakva filozofija sevdaha, nije lose a nihe ni neka aman nauka pa da mozgam...ako nista naucicu koju.novu sevdalinku
ostalo vrijeme mi prolazi u razmisljanju, e slusam muziku dosta i uzivam brate da se ko fol malo sriktam ujutro kad ustanem, to mi toliko znaci i daje mi morala ne mogu opisati...u zdravom tijelu zdrav duh, a moze vala i u sriktanom tijelu zdrav duh
imate sve pusu isve najbolje
-
radenska
#5841 Re: Trudnjače i porodilje online
bizet samo odmaraj,ne slusaj sta drugi govore. Najbitnija je bebica trenutno, imaces kad i raditi i hodati. JA sam visse od dva mjeseca provela kuci, bilo je teskih trenutaka ali sve se izdrzi,
- sarajevo_84
#5842 Re: Trudnjače i porodilje online
Jel neko od vas imao iskustva sa dr. Katicom sa Jezera, ako jeste, molim utiske (stručnost, pristup itd...). 
-
radenska
#5843 Re: Trudnjače i porodilje online
Katica je divan, pun podrske, razumijevanja, vise sam voljela preglede kod njega nego kod svoje doktorice
Detaljan prilicno i sto je meni bilo bitno mozes ga pitati sta god te zanima.
Detaljan prilicno i sto je meni bilo bitno mozes ga pitati sta god te zanima.
-
affidavit
#5844 Re: Trudnjače i porodilje online
@bizet samo honey polako, znam da nije lako lezati svaki dan, ali gledaj to malo i sa vedrije strane, ko zna kad ces vise imati vremena i za lezanje. Kad aBd dosdje bebica, nema vise ni jednoj od nas odmora. NI ja nisam taj tip da volim generalno biti kod kuce, ali vjeruj mi nekad mi dobro dodje da lezim i gledam TV. Meni je dr. savjetovao da se primirim ove dvije sedmice, sad sam u 32., i sad svi ljudi oko mene komentarisu , joj bas mi je zao, bice to dobro, ali moj odgovor na to je- sta vam je, kad je jos bio problem leci i lezati.
Doduse, nema ja nikakve bolove, i to je druga prica, ali jos da ima nekog da mi napravi i rucak svaki dan, gdje bi mi bio kraj.
, mislim gdje bi lezanju bio kraj.
Zato ti samo polako, imaš Internet, ako imaš i kablovsku, vrijeme će ti brzo proći, a to sto neki drugi ljudi nesto kazu, ma to nije vrijedno ni spominjati, niko od njih nema tvoju bebu u svom stomaku, zato samo misli na svoju bebicu i uzivaj, jel', koliko mozes. 
- CherryLips
#5845 Re: Trudnjače i porodilje online
Evo jedna losa vijest,procitah na portalu avaza da grad nema para za ovu godinu za porodiljske naknade...
- kadinica
#5846 Re: Trudnjače i porodilje online
To je ona 13 naknada?CherryLips wrote:Evo jedna losa vijest,procitah na portalu avaza da grad nema para za ovu godinu za porodiljske naknade...
-
zvrk
#5847 Re: Trudnjače i porodilje online
budzet se usvaja za par dana
pa izvolite zvati i pisati gospodi
- kadinica
#5848 Re: Trudnjače i porodilje online
Jeste da ima hajra...nek su oni uduplali broj zaposlenih....zvrk wrote:budzet se usvaja za par dana
-
safran
#5849 Re: Trudnjače i porodilje online
Jeste - ja dobila 250 KM po povratku na posao (prije godinu dana).kadinica wrote:To je ona 13 naknada?CherryLips wrote:Evo jedna losa vijest,procitah na portalu avaza da grad nema para za ovu godinu za porodiljske naknade...
- Qler
#5850 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma sta ce nam naknade, sta ce nam matični brojevi, ne treba nam ni plata, ništa nam ne treba, samo da budemo zadovoljni što se ne puca i što su "naši" na vlasti, pa sad kako kome koji... krv im njihovu jebem!!!