CherryLips wrote:Malo procitah unazad,zene drage ne svadjajte se

nego ima li kakva pomoc da malo ublazim opadanje kose,strah me pogledati na jastuk kad ustanem,moje kose po citavom stanu ima,samo hodam i kupim....

znam da je sve to normalno sada ali brate dragi ostacu celava....
Joj Cherry to sa opadanjem kose zna i bez trudnoće i dojenja biti jako tricky, u svakom slučaju da bi se zaustavilo moraš znati da li je u pitanju narušena ph vrijednsot vlasišta ili je neki problem hormonske prirode.
Ono što ti svakako neće škoditi jeste da šampon kojim sad pereš kosu zamjeniš sa onim koji sama napraviš mješanjem stvarčica koje pogoduju obnavljanju vlasišta. Možeš napraviti sama šampon tako što ćeš da smiksaš kosilij (može se kupiti u apoteci)+pantenol+koprivine kapi+ricinusove kapi+kantarionove kapi. Ako duži period pereš kosu ovim šamponom i nije u pitanju neki "unutrašnji" problem svakako ćeš primjetioti da je kosa kvalitetnija. Eh, ako su u pitanju gljivice imaš kupiti šampon oronazol, isto se kupuje u apoteci, jest malo poskup, ali ako je problem te prirode efikasno ga riješi.
Možda je malo u pitanju i proljeće i regeneracija kose?
Da, isto tako možda da probaš i neki od prirodnih šampona protiv opadanja kose, onih što imaš kupiti na prizemlju BBI centra, ima onaj jedan u kombinaciji sa lavandom i cimetom, čini mi se, on je protiv opadanja kose, a u formi je sapuna. Neko mi je rekao da mu je to pomoglo, pa vrijedi probati.
Ne znam kakva je kod tebe situacija bez trudnoće, ali kod mene se i u "prvom" stanju kosa regenerira jednom godišnje, tako da tad baš opadne puno kose, ali isto tako naraste i nova. Redovno poslije toga dobijem prirodne šiške.