Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
Arminaa
#4976 Re: Trudnjače i porodilje online
Evo mene napokon da se javim kako treba, lezala sam u bolnici 7 dana, toliko su protoci bili losi. Nisu ni sad puno bolji, ali su dovoljno dobro da ne ugrozavam bebu dok mirujem kuci. Danas isla na kontrolu, kaze doktorica zadovoljna kakva je situacija, ali ja nista ne vjerujem dok ne odem sutra kod Divanovica da mi on natenane sve pogleda. Ja sam danas punih 37, ulazim u 38. sedmicu, hvala Bogu, znaci jos uvijek smo 2 u 1, kazu da je za bebu svaki dan vise proveden u stomaku od izuzetnog znacaja, skupljamo gram po gram.
Psihicki me je opteretio boravak na patologiji, koliko god zeljela, jednostavno se ne mozes iskljuciti od desavanja i svakojakih prica.
Hvala vam svima sto ste pitale za mene, nevjerovatno koliko se osobe koje i ne poznajes mogu osjecati bliskima, vasa mi podrska mnogo znaci. Pusa za sve, divne ste.....
Psihicki me je opteretio boravak na patologiji, koliko god zeljela, jednostavno se ne mozes iskljuciti od desavanja i svakojakih prica.
Hvala vam svima sto ste pitale za mene, nevjerovatno koliko se osobe koje i ne poznajes mogu osjecati bliskima, vasa mi podrska mnogo znaci. Pusa za sve, divne ste.....
- LieToMe
#4977 Re: Trudnjače i porodilje online
Ugrabih sekundu izmedju jela, presvlacenja, brisanja... Malena je duga 55 cm i teska 3750 grradenska wrote:E vala LTM ti ti brza iz bolnice nego u bolnicuJa bas volim ove price s poroda
Cestitam na bebici, jesi neka ne napisa nam koliko je bebica bila teska ( ti i ja smo tu negdje, zato pitam)
Gdje je ona armina
Nego, Nihada
Nego kako se zove onaj sprej od kojeg mlijeko samo krene? Da posaljem dragog da kupi.
-
kakavdanakneiskustvu
- max07
#4979 Re: Trudnjače i porodilje online
koliko se ja sjecam, oksitocinski sprej
ljubi malu
a senada legenda
imala sam i ja jednu slicnu - samira
u neka doba, nakon sto je plakala cijelo vrijeme kako nju BOLI, izvali da bi ona voljela da i njoj beba vise place (odn. da mu nesto fali) samo da nju ne boli toliko. prije toga smo se ja i druga cimerka brinule oko toga sto nam bebe placu, dok je njen bebac bio miran kao bubica
ljubi malu
a senada legenda
imala sam i ja jednu slicnu - samira
u neka doba, nakon sto je plakala cijelo vrijeme kako nju BOLI, izvali da bi ona voljela da i njoj beba vise place (odn. da mu nesto fali) samo da nju ne boli toliko. prije toga smo se ja i druga cimerka brinule oko toga sto nam bebe placu, dok je njen bebac bio miran kao bubica
- Alhemicarkaa
#4980 Re: Trudnjače i porodilje online
max07 wrote: u neka doba, nakon sto je plakala cijelo vrijeme kako nju BOLI, izvali da bi ona voljela da i njoj beba vise place (odn. da mu nesto fali) samo da nju ne boli toliko. prije toga smo se ja i druga cimerka brinule oko toga sto nam bebe placu, dok je njen bebac bio miran kao bubica
Arminaa, super da si ti ušla u 38. sedmicu, sad samo opušteno. Dobro je da beba bude duže u pupi, ali najbitnije da je ona i sad spremna izaći, i da su se pluća razvila.
- max07
#4981 Re: Trudnjače i porodilje online
Nekim ljudima odn. zenama bi fakat trebalo zabraniti da dobiju djecu
Imam ja jos bisera od ove, ali nekom drugom prilikom
Ja evo potpuno slomljena, kao da je valjak presao preko mene. Malog od osam sati nisam spustila iz ruku. Toliko je vristao da nas je cijela ulica cula, a ja sama s njim kod kuce. Nemam pojma sta mu je bilo, nece da jede, nece da spava, nece cak ni da se nosa i gleda tv (a to mu je inace najdraza stvar
)
Sve kontam mozda zbog skoka u razvoju (napunio je tri mjeseca neki dan), ali zar tada ne jedu vise nego inace? On je sad jedva na kraju nesto pojeo i zaspao
Imam ja jos bisera od ove, ali nekom drugom prilikom
Ja evo potpuno slomljena, kao da je valjak presao preko mene. Malog od osam sati nisam spustila iz ruku. Toliko je vristao da nas je cijela ulica cula, a ja sama s njim kod kuce. Nemam pojma sta mu je bilo, nece da jede, nece da spava, nece cak ni da se nosa i gleda tv (a to mu je inace najdraza stvar
Sve kontam mozda zbog skoka u razvoju (napunio je tri mjeseca neki dan), ali zar tada ne jedu vise nego inace? On je sad jedva na kraju nesto pojeo i zaspao
-
duboka_misao
#4982 Re: Trudnjače i porodilje online
Alhemicarka tvoja cimerka najslicnija mojoj prvoj samo tvoja nije prdila koliko moja, a koliko hrce sam je snimala a Nihada je mala maca 
- otherside
#4983 Re: Trudnjače i porodilje online
u sobi pored moje je bila neka lejla, ona se porodila na carski prije nego sto sam ja stigla.
jao sto je njena bebica plakala, majko mila...orilo se sve. njoj su sestre same dolazile svako malo da joj "oduzmu" dijete i da je malo smire. nekakva je bila neuroticna pa je valjda tu nervozu prenijela na dijete.
zbog katetera je digla cijelo odjeljenje i trazila da joj 2 doktora objasne zasto ga ona ima.
svoju bebu je tako ruzno drzala da je mene bilo strah gledati.
i non-stop je kukala da je jako boli i pitala se zasto nju toliko boli a druge ne boli
bilo je malo slavlje na odjeljenju kad je otisla kuci
jao sto je njena bebica plakala, majko mila...orilo se sve. njoj su sestre same dolazile svako malo da joj "oduzmu" dijete i da je malo smire. nekakva je bila neuroticna pa je valjda tu nervozu prenijela na dijete.
zbog katetera je digla cijelo odjeljenje i trazila da joj 2 doktora objasne zasto ga ona ima.
svoju bebu je tako ruzno drzala da je mene bilo strah gledati.
i non-stop je kukala da je jako boli i pitala se zasto nju toliko boli a druge ne boli
bilo je malo slavlje na odjeljenju kad je otisla kuci
-
affidavit
#4984 Re: Trudnjače i porodilje online
Presmijesno, kao sto muski imaju price iz vojske, ili su ih imali, izgleda da zene imaju price o cimerkama iz porodilista. Sa mnom je u osnovnu skolu isla curica cija se mama poradjala zajedno sa mojom, i dan danas kada spomenem njeno ime moja mama ne propusti priliku da spomene kako je ta zena vristala dok se poradjala i doda- cijelo je porodiliste digla na noge. 
-
Lounge Act
#4985 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:35, edited 1 time in total.
- otherside
#4986 Re: Trudnjače i porodilje online
ja se slazem s tobom da nema svaka zena isti prag bolnosti. evo ja npr. mogu se kladiti da bih tokom prirodnog poroda polomila stakla na bolnici od vristanja
sreca pa sam oba puta zavrsila na elektivnom carskom inace ko zna sta bi bilo.
divim se zenama koje u tisini radjaju djecu ali ne mislim da su one koje vriste gore od predhodnih.
svako ima svoj nacin prevazilazenja bola.
neko vristi, neko stisne zube i lomi one hvataljke
u teskim situacijama neko place, neko ne... jednostavno, nismo svi emotivno isti.
kako god, porod je jedinstven dogadjaj, zasigurno vrlo bolan.
i sva nasa zezanja na tu temu su vise humoristicne prirode nego degradiranje onih koje se "deru" u odnosu na one koje se "ne deru"
ali se cimerke moraju spomenuti, to je pravilo po izlasku iz porodilista
divim se zenama koje u tisini radjaju djecu ali ne mislim da su one koje vriste gore od predhodnih.
svako ima svoj nacin prevazilazenja bola.
neko vristi, neko stisne zube i lomi one hvataljke
u teskim situacijama neko place, neko ne... jednostavno, nismo svi emotivno isti.
kako god, porod je jedinstven dogadjaj, zasigurno vrlo bolan.
i sva nasa zezanja na tu temu su vise humoristicne prirode nego degradiranje onih koje se "deru" u odnosu na one koje se "ne deru"
ali se cimerke moraju spomenuti, to je pravilo po izlasku iz porodilista
- vanad
#4987 Re: Trudnjače i porodilje online
Lounge Act, i ja nisam vristala ali sam prestajala disati
Ja pod kontrakcijom a doktorica se na mene dere da disem, onda se ja sa njom svadjam jer su me ostavili pola sata na ctg a ja se poradjam umjesto da mi dadnu kisik kod napona kao kod prvog porodjaja. Kad sam dotrcala u salu i docepala se kisika, malo dahnula i za 10 minuta se porodila. Neka mlada doktorica bila, pet ujutro ponedeljak, valjda joj kraj smjene bio pa kontala da me malo "zaborave" u prijemnoj ambulanti dok im u 6 ne dodje smjena. Ja se porodila 5:45 i to se jos stigla posvadjati jer se zamalo nisam porodila u ambulanti. Da napomenem, isto u stranoj drzavi
Ali ovdje srecom je porodiliste otvorenog tipa, jeste da lezis 4 dana ali ti bebu uzmu samo na prvo kupanje i od tada je drzis kod sebe a posjete su svaki dan.
Inace ja sam ponovo za prirodni porodjaj jer ja sam se tako brzo oporavila da bih to svakome pozeljela.
Inace ja sam ponovo za prirodni porodjaj jer ja sam se tako brzo oporavila da bih to svakome pozeljela.
-
affidavit
#4988 Re: Trudnjače i porodilje online
Nikad mi nije jasno kako se neki doktori mogu jos derati na zene dok se poradjaju, pa Boze moj neke vriste vise, neke manje, neke stisnu zube i nekako podnesu bol, nikad se nisam poradjala, ali sam sigurna da na samom porodjaju niko ne vristi od obijesti.
- putujucidzindas
#4989 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam se, na moju žalost porodila na carski (sad mislim da je i bilo bespotrebno). Išla sam sve vrijeme na vježbe, planirajući prirodan porod, po mogućnosti u vodi ili na onom stocu - ovaj naš prirodan mi nikako nije izgledao takav.
Bez obzira na sve moje pripreme, vrlo je moguće da bih se dernjala kooo ..Nihada
A možda i ne bih. U svakom slučaju, svako prevazilazi različitu vrstu boli na svoj način. Čitala sam dosta studija koje upravo o tome i govore - ako je ženi lakše da se dernja, bujrum nek se dernja. Porod treba proći onako kako je nalakše majci - ako joj je lakše poroditi se stojeći, bujrum. Svakako da treba voditi računa o ugroženosti bebe.
Najviše mi zapravo smeta to što moja ideja prirodnog poroda i njegova realizaciju u našim bolnicama su sušte suprotnosti
Ne znam kako bih je to izvela ležeći onako na leđima
Ja sam se (dok još nisam znala za carski), u glavi sve pripremala, kao ja ću doći pješke u bolnicu (normalno mi je trebalo 5 minuta, računaću d ami treba 20), pa ću kad dođem iraspremim se, hodati, neću ja njima dati da me polegnu, pa ću probati u vodi, ako ne bude išlo, onda ću na onaj stolac, pa tek ako tako ne bude išlo, mogu na leđa. Neću nikakva sredstva za potpomaganje otvaranja, ja ću to sve prirodno. ahaaaa
Dođi, lezi, evo ti ctg, stotinu onih nekih boca, dripova, šta ja znam čega, i zovi kad prigusti
Pa ko ne bi vrišto?
Bez obzira na sve moje pripreme, vrlo je moguće da bih se dernjala kooo ..Nihada
Najviše mi zapravo smeta to što moja ideja prirodnog poroda i njegova realizaciju u našim bolnicama su sušte suprotnosti
- otherside
#4990 Re: Trudnjače i porodilje online
ja se i sad preznojim kad se sjetim onih krikova (dje se necu sjecati, 5 dana sam ih slusala a 2 puta se poradjala sto ispadne 10 dana u totalu).
scucurim se ja u onom svom krevetu i sve kontam jesu li to ljudski glasovi, kako je to meni strasno bilo.
sebi sam stalno govorila: ti ovo sigurno ne bi prezivjela
znam da zene koje su se prirodno porodile kazu da to odmah zaborave ali da se mogu vidjeti samo na jednu minutu u momentu najjacih bolova...ljudi moji, sumnjam da bi same sebe mogle prepoznati.
ja vidjela jednu, popucali joj kapilari u ocima i na licu, izgleda ko krvolok neki, strasno...
uh...evo sad me sve zaboli...
moja prijateljica uvijek odbije anesteziju kad popravlja zub, kaze necu da mi zbog kratkog bola trni glava cijeli dan.
ja da mogu rekla bih stomatologu da mi odmah spuca 3. i opet ubijem one rucke dok ne ustanem sa stolice
scucurim se ja u onom svom krevetu i sve kontam jesu li to ljudski glasovi, kako je to meni strasno bilo.
sebi sam stalno govorila: ti ovo sigurno ne bi prezivjela
znam da zene koje su se prirodno porodile kazu da to odmah zaborave ali da se mogu vidjeti samo na jednu minutu u momentu najjacih bolova...ljudi moji, sumnjam da bi same sebe mogle prepoznati.
ja vidjela jednu, popucali joj kapilari u ocima i na licu, izgleda ko krvolok neki, strasno...
uh...evo sad me sve zaboli...
moja prijateljica uvijek odbije anesteziju kad popravlja zub, kaze necu da mi zbog kratkog bola trni glava cijeli dan.
ja da mogu rekla bih stomatologu da mi odmah spuca 3. i opet ubijem one rucke dok ne ustanem sa stolice
- putujucidzindas
#4991 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni nije dobro kad iglu vidim. Ja bih 16 zuba popravila, umjesto dobijanja jedne anestezije
Sturila sam se da mi šti prije poslije carskog povade one igle i cjevke iz mene. 
- otherside
#4992 Re: Trudnjače i porodilje online
e vidis, ti si od onih koje pricaju protiv ovakvih k'o ja

btw, meni te igle nista ne smetaju, ni one nakacene flase, jedino me je kateter izludio pa sam ustala i hodala za rucicu s njim
btw, meni te igle nista ne smetaju, ni one nakacene flase, jedino me je kateter izludio pa sam ustala i hodala za rucicu s njim
- Alhemicarkaa
#4993 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja zavidim ljudima koji imaju nizak prag boli, ozbiljno. Ja imam strašno visok, da li je to inat, ili priroda ne znam. U trudnoći me zaboli zub, strašno. Nazovem svog doktora ko eto dođi za dva dana. Reko je li mogu odmah, mene boli. Kaže on hajde. Pregleda me i ovaj pogled u mene
Je li ti osjećaš bol, da reko, boli me. Kaže on ovo bi te trebalo tako boliti da vrištiš, ja mislio kad si me nazvala malo te boli pa rekao da dođeš za dva-tri dana. Pa reko boli me, nisam spavala, on se odvalio smijati
. Još kad sam mu rekla da nisam popila ništa protiv bolova. Ja zube popravljam bez anestezije, stalno me pita je li te boli, hoćeš sad anesteziju a ja odbijam. Boli me, ali lakše mi tu bol podnjeti nego utrnulost od anestezije. Nismo svi isti. Zbog toga ja odem doktoru uvijek u zadnji čas, jer sve doživljavam ma nije to ništa, izdržo je Mujo i gore i onda se doktori ibrete šta sam čekala. A moj muž ugane trepavicu pomaže. Stalno nekakve supplement-e uzima, i vječito kuka boli ga ovo, boli ga ono. Na sistematskom njemu doktor kaže haj ti popij jednu kamilicu da se malo smiriš, a mene pošalje na operaciju. Nešto ko Radosav i Ljeposava u Djekni
A ja sam do sada tri puta ležala u bolnici i cimerke su mi uvijek bile da Bog sačuva. Prva je mislila da je ogroman broj lasta iznad bolnice neko loše predskazanje (maj mjesec) i na snahu je drvlje i kamenje, izbacili je iz kuće, a sin otišao za njom
Druga je bila totalno luda
, hadžinica je bila a sve je redom klela, Gutićki je rekla da Bog da te dovezli u kolicima na posao, u lice, onda neće nju Nenad taći (ja naivno mislila da je u pitanju stručnost a ne nacionalna pripadnost, pitam je a je li to on na glasu kao loš hirurg, a ona se izderala boli me ... kakav je hirurg, meni su Nenadi ubili brata, neće on meni ni prići i to se dere da je svi čuju, tad sam spoznala kakav je Mašić čovjek, jedini je špkušao sa njom razgovarati) i sad kad razmislim Mejra je bila još i dobra. Moraću slijedeće ubosti kad i LTM, pa da onda nju tračam
Žao mi što sam propustila ove što su po drugi put rodile, a džindas vjerujem da je bila u porodilištu kad i ja ili smo se mimoišli u dan. Kad si ti džindas puštena kući?
A ja sam do sada tri puta ležala u bolnici i cimerke su mi uvijek bile da Bog sačuva. Prva je mislila da je ogroman broj lasta iznad bolnice neko loše predskazanje (maj mjesec) i na snahu je drvlje i kamenje, izbacili je iz kuće, a sin otišao za njom
- Alhemicarkaa
#4994 Re: Trudnjače i porodilje online
Svoj sam post napisala a ovo nisam ni vidjelaotherside wrote: moja prijateljica uvijek odbije anesteziju kad popravlja zub, kaze necu da mi zbog kratkog bola trni glava cijeli dan.
- Alhemicarkaa
#4995 Re: Trudnjače i porodilje online
E a meni su najgore te flaše bile. A kateter, pitam svog doktora - treba li meni ovo, ja mogu ustati, super se osjećam. Kaže sad ću reči sestrama da skinu. Ode on nigdje sestre. Zovem ih ja, skidajte a-a, nije im doktor rekao. Na kraju sam ustala, otišla do sobe i rekla ili ćete vi skinuti ili ja. I skinu mi. Izmoli još jedna cura na moj račun da i njoj skinu. Kasnije cura krenula u vecu i skljokala se. Rasjekla usnu. I meni sestra eto vam vašeg skinite mi skinite mi. Ja to ne podnosim ali nikako.otherside wrote:e vidis, ti si od onih koje pricaju protiv ovakvih k'o ja![]()
- putujucidzindas
#4996 Re: Trudnjače i porodilje online
Mi smo 07. izašli. Taman u 2 dana smo se fulile
A to nije do tvog muža, to su ti ONI takvi
Ja prvi put išla privatno na vađenje jajnika i on išao sa mnom. Bio je pored mene kad su me budili iz anestezije. Priča poslije - umro sam, znaš kako mi je stražno bilo kad nisi mogla prodisati

A to nije do tvog muža, to su ti ONI takvi
Ja prvi put išla privatno na vađenje jajnika i on išao sa mnom. Bio je pored mene kad su me budili iz anestezije. Priča poslije - umro sam, znaš kako mi je stražno bilo kad nisi mogla prodisati
- Alhemicarkaa
#4997 Re: Trudnjače i porodilje online
Žalila se moja mama mom tati kako ju je bolilo pri porodu i kako je imala strašno težak porod i da je jedva živa ostala a on joj rekao ne znaš ti kako je meni bilo čekati

-
Lounge Act
#4998 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:33, edited 1 time in total.
-
radenska
#4999 Re: Trudnjače i porodilje online
Mene bas zanima kakva cu ja da budem
Ali voljela bih da se prije bolnice mogu makar malo dovesti u red, da ne idem svakakva na porod
I da ono mogu izdrzati dok ne budem otovorena barem 8 cm pa da krenem u bolnicu 
-
Lounge Act
#5000 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:33, edited 1 time in total.