Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
putujucidzindas

#4926 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

Mene su poslali na carski jer su očekivali mnogo krupnu bebu. Gledala me dva doktora i oba se složila. Beba rođena 2 sedmice prije termina 3.800, što i nije strašno krupno (kad sam stigla u bolnicu, žena je upravo prirodno porođena, rodila curicu od 5 kg, koja se nije okrenula, već izletila nogicama). Tako da znaš, ne mora značiti da su 100 % u pravu kad ti kažu koliko je teška beba. Doduše ovaj moj je bio glavonja i sav nekako krupan.
MrsJ

#4927 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by MrsJ »

radenska wrote:Jel koja od vas jela hurme i ananas pred porod :D kazu da je to dobro jesti ali pojma nemam sto :-) (mozda je vradzbina :lol: )
Jela sam ja hurme jer su mi rekli da one uticu na lakse otvaranje, ali meni to nista nije pomoglo.
Alhemicarkaa

#4928 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Ja sam jela hurme, ali ja iskoristila priliku da se najedem, imala dobar izgovor, dobro za porod. Ne znam je li zbog hurmi, ali imala sam ekstra lagan porod. E da, uz mene ih tamanio i moj muž, dok se okrenem, nema ih. Reko gdje su mi hurme, kaže pa uzeo i ja "koju". I još doda, dobro je za porod. Pa reko što ih onda jedeš? Pa i ja ću ići sa tobom :shock: E sad, možda da pokušate oboje jesti, pa ti porod bude lagan :lol:
Inače moj muž je sve tamanio što su i meni rekli, pio je vitamine, magnezij. Vrhunac je bio kad sam ga našla kako miriše kremu za bradavice i stavlja na svoje :shock: Kaže, samo da probam :shock:
A ananas mi se zgadio iz perioda kad sam pokušavala zatrudniti, a i stvarao mi je užasnu žgaravicu.
putujucidzindas

#4929 Re: Trudnjače i porodilje online

Alhemicarkaa wrote: Vrhunac je bio kad sam ga našla kako miriše kremu za bradavice i stavlja na svoje :shock: Kaže, samo da probam :shock:
Moj prijatelj je morao dati siku bebu :lol: :lol: Strašno je bio ljubomoran što samo žene doje, radio sve oko bebe što i mama i onda ga to dojenje strašno pogađalo.
Alhemicarkaa

#4930 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

džindas, ja nešto kontam iz ove tvoje priče o vježbama da smo se sigurno sretale, a pojma nismo imale da smo mi te (šta god ovo značilo :lol: ).
putujucidzindas

#4931 Re: Trudnjače i porodilje online

Ma garant jesmo. I sad odgovorno tvrdim da sam ja na svim vježbama bila ubjedljivo najveća trudnica. Nisi me mogla fuliti. Ili je možda na jednim bila jedna malo veća od mene? :lol: :lol:
Alhemicarkaa

#4932 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

E vala, bila sam i ja mašala, ali sam dosta nisko nosila, pa je davalo dojam da nisam baš 20 i kusur u plusu :oops:
putujucidzindas

#4933 Re: Trudnjače i porodilje online

Moj je trbuh bio do zuba, bukvalno sam sva bila u trbuhu. Žena 176 cm visoka, 100 kg vaga :lol: :lol: Zemlja se tresla :lol:
Iz bolnice izašla sa 83-84kg. Evo sad sam na 77. Imam još tog cenera više, sve kontam ovaj će ga potrošiti kad prohoda, akobogda :lol: :lol:
Alhemicarkaa

#4934 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Iju, ne očekuje se valjda i od mene da iznosim brojke :lol:
putujucidzindas

#4935 Re: Trudnjače i porodilje online

Ne moraš ti, ja sam samo htjela da ti dočaram svu svoju veličinu :lol: :lol:
radenska

#4936 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Da vidite sta su brojke :D
Kad sam se udala imala 72. A ja sam 181 cm visoka.
Za godinu i po braka naguram na 95
Onda smrsam na 81
I sad u trudnoci sam negdje oko 105 :-)
Blage nemam kako da se vratim opet na pocetak :lol: Mozda da se razvedem
Alhemicarkaa

#4937 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

radenska wrote:Da vidite sta su brojke :D
Kad sam se udala imala 72. A ja sam 181 cm visoka.
Za godinu i po braka naguram na 95
Onda smrsam na 81
I sad u trudnoci sam negdje oko 105 :-)
Blage nemam kako da se vratim opet na pocetak :lol: Mozda da se razvedem
Razvedi se ti od stola, ne dobijaš kile od muža :lol:

edit: i još pitaš za hurme :lol: , računaj sa njima još plus 10 :oops:
radenska

#4938 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Razvedi se ti od stola, ne dobijaš kile od muža :lol:

I dalje sebe ubjedjujem da je to iskljucivo zbog braka :D Ma samo da se ova beba rodi ziva i zdrava, kladila sam se da cu smrsati najdalje do ljeta :D
putujucidzindas

#4939 Re: Trudnjače i porodilje online

@Alhemicarka . piješ li ti još uvijek one trudničke vitamine?

Ja pila orthomol natal, pa sam skontala da sam potrošila oko 1500 KM dosad na njih, pa prestala :D Kontam da možda ipak sad uzmem neke jeftinije (ovi su 100 KM), jer mi nije ova zimska prehrana baš neka..
safran

#4940 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

radenska wrote: Meni je rekao da opcenito izbjegavam hranu :D
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
putujucidzindas

#4941 Re: Trudnjače i porodilje online

radenska wrote:
I dalje sebe ubjedjujem da je to iskljucivo zbog braka :D Ma samo da se ova beba rodi ziva i zdrava, kladila sam se da cu smrsati najdalje do ljeta :D
Neke će ti kile ostati odmah u bolnici (meni oko 15), ali ako budeš dojila, opet se moraš hraniti kako treba, pa bi ti mogao ostati neki višak...
safran

#4942 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

radenska wrote:Jel koja od vas jela hurme i ananas pred porod :D kazu da je to dobro jesti ali pojma nemam sto :-) (mozda je vradzbina :lol: )
Ananas (svjež - ne iz limenke) podstiče diurezu tj. izbaciš višak vode - dobro za nabubrele a dobro i za one sa visokim pritiskom (bitno je da su bubrezi ispravni) tako da je definitivno dobro jesti ananas u zadnjim mjesecima. Za hurme kažu da pomažu otvaranje pa čak i umanjuju bol - za ovo ne znam ali znam da sadrže dosta pektina i vlakana i potpomažu rad debelog crijeva. Također su i kalorijske bombe pa bi ih mogle ponijeti u bolnicu umjesto Snickers-a. Dakle, i one su dobre. Opleti!
safran

#4943 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Alhemicarkaa wrote:Ja sam jela hurme, ali ja iskoristila priliku da se najedem, imala dobar izgovor, dobro za porod. Ne znam je li zbog hurmi, ali imala sam ekstra lagan porod. E da, uz mene ih tamanio i moj muž, dok se okrenem, nema ih. Reko gdje su mi hurme, kaže pa uzeo i ja "koju". I još doda, dobro je za porod. Pa reko što ih onda jedeš? Pa i ja ću ići sa tobom :shock: E sad, možda da pokušate oboje jesti, pa ti porod bude lagan :lol:
Inače moj muž je sve tamanio što su i meni rekli, pio je vitamine, magnezij. Vrhunac je bio kad sam ga našla kako miriše kremu za bradavice i stavlja na svoje :shock: Kaže, samo da probam :shock:
To je definitivno do Tuzle - i moja svekrva je u Tuzli a muž koristi i moju masku za lice. Samo da probam. :lol: :lol: :lol: :lol:
Alhemicarkaa

#4944 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Ma safran, mene bilo stid reči, ali evo - koristi i moju kupku za intimno pranje i anticelulitni gel. Kaže, mora da je dobro kad ti koristiš. Vrhunac mi je bio kad sam presvukla posteljinu i legli da spavamo. Jastučnice sa jedne strane imaju sitne cvjetove, a sa druge krupne i okrenula slučajno da su kod mene sitne na vrhu, a kod njega krupne i ide konverzacija:
On: daj mi svoj jastuk, evo ti moj,
ja: :? ,
On: pa vidi imaš sitne cvjetove,
Ja: pa imaš i ti, samo okreni jastuk.
On: Nema veze, daj mi svoj
Ja: Ali potpuno su nam isti jastuci (kupila ih isti dan potpuno iste)
On: ma sigurno si sebi nešto bolje napravila

:? :lol: I da mu ne nađem neku, da sjaše sa mene :oops:

džindas, ne pijem, a trebala bih, rekla mi i doktorica da pijem, naročito što imam one produžene menstruacije, ali zaboravim :sad:
max07

#4945 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

drage moje, samo da vas obavijestim da se nasa LTM jutros porodila. ona je to obavila kao prava profesionalka, za malo vise od sat vremena sve bilo gotovo :D
eto dokaza da iza savrsene trudnoce moze doci i savrseni porodjaj :D
bizet

#4946 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

ma nisam ni sumnjala da ce nasa LTM biti medju olimpijcima....svaka cast i cestitam :-D
Alhemicarkaa

#4947 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Slabo joj prolazno vrijeme, moje je bilo manje od sat :razz:
Čestitke mamici, LTM čim se vrneš ha za kompjuter i pričaj sve :D
putujucidzindas

#4948 Re: Trudnjače i porodilje online

Žena zmaj :) Čestitaćemo čim se pojavi.

Nego ni Cherry nam se jutros ne javlja :)
radenska

#4949 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Pridruzujem se cestitkama, i naravno, ocekujemo detalje :D
CherryLips

#4950 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Cestitam LTM na bebici,bas je dobro prosla na porodu! Nas beban je sa nama vec peti dan i polako se uhodavamo. I mlijeko je doslo ali je bebi to malo jer je prilicno krupan,skoro 4500 g pa ga uz dojenje prihranjujemo. Ostalo je hvala Bogu sve ok..:)
Post Reply