Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- putujucidzindas
#4926 Re: Trudnjače i porodilje online
Mene su poslali na carski jer su očekivali mnogo krupnu bebu. Gledala me dva doktora i oba se složila. Beba rođena 2 sedmice prije termina 3.800, što i nije strašno krupno (kad sam stigla u bolnicu, žena je upravo prirodno porođena, rodila curicu od 5 kg, koja se nije okrenula, već izletila nogicama). Tako da znaš, ne mora značiti da su 100 % u pravu kad ti kažu koliko je teška beba. Doduše ovaj moj je bio glavonja i sav nekako krupan.
-
MrsJ
#4927 Re: Trudnjače i porodilje online
Jela sam ja hurme jer su mi rekli da one uticu na lakse otvaranje, ali meni to nista nije pomoglo.radenska wrote:Jel koja od vas jela hurme i ananas pred porodkazu da je to dobro jesti ali pojma nemam sto
(mozda je vradzbina
)
- Alhemicarkaa
#4928 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam jela hurme, ali ja iskoristila priliku da se najedem, imala dobar izgovor, dobro za porod. Ne znam je li zbog hurmi, ali imala sam ekstra lagan porod. E da, uz mene ih tamanio i moj muž, dok se okrenem, nema ih. Reko gdje su mi hurme, kaže pa uzeo i ja "koju". I još doda, dobro je za porod. Pa reko što ih onda jedeš? Pa i ja ću ići sa tobom
E sad, možda da pokušate oboje jesti, pa ti porod bude lagan
Inače moj muž je sve tamanio što su i meni rekli, pio je vitamine, magnezij. Vrhunac je bio kad sam ga našla kako miriše kremu za bradavice i stavlja na svoje
Kaže, samo da probam
A ananas mi se zgadio iz perioda kad sam pokušavala zatrudniti, a i stvarao mi je užasnu žgaravicu.
Inače moj muž je sve tamanio što su i meni rekli, pio je vitamine, magnezij. Vrhunac je bio kad sam ga našla kako miriše kremu za bradavice i stavlja na svoje
A ananas mi se zgadio iz perioda kad sam pokušavala zatrudniti, a i stvarao mi je užasnu žgaravicu.
- putujucidzindas
#4929 Re: Trudnjače i porodilje online
Moj prijatelj je morao dati siku bebuAlhemicarkaa wrote: Vrhunac je bio kad sam ga našla kako miriše kremu za bradavice i stavlja na svojeKaže, samo da probam
![]()
- Alhemicarkaa
#4930 Re: Trudnjače i porodilje online
džindas, ja nešto kontam iz ove tvoje priče o vježbama da smo se sigurno sretale, a pojma nismo imale da smo mi te (šta god ovo značilo
).
- putujucidzindas
#4931 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma garant jesmo. I sad odgovorno tvrdim da sam ja na svim vježbama bila ubjedljivo najveća trudnica. Nisi me mogla fuliti. Ili je možda na jednim bila jedna malo veća od mene?

- Alhemicarkaa
#4932 Re: Trudnjače i porodilje online
E vala, bila sam i ja mašala, ali sam dosta nisko nosila, pa je davalo dojam da nisam baš 20 i kusur u plusu 
- putujucidzindas
#4933 Re: Trudnjače i porodilje online
Moj je trbuh bio do zuba, bukvalno sam sva bila u trbuhu. Žena 176 cm visoka, 100 kg vaga
Zemlja se tresla
Iz bolnice izašla sa 83-84kg. Evo sad sam na 77. Imam još tog cenera više, sve kontam ovaj će ga potrošiti kad prohoda, akobogda

Iz bolnice izašla sa 83-84kg. Evo sad sam na 77. Imam još tog cenera više, sve kontam ovaj će ga potrošiti kad prohoda, akobogda
- Alhemicarkaa
#4934 Re: Trudnjače i porodilje online
Iju, ne očekuje se valjda i od mene da iznosim brojke 
- putujucidzindas
#4935 Re: Trudnjače i porodilje online
Ne moraš ti, ja sam samo htjela da ti dočaram svu svoju veličinu

-
radenska
#4936 Re: Trudnjače i porodilje online
Da vidite sta su brojke
Kad sam se udala imala 72. A ja sam 181 cm visoka.
Za godinu i po braka naguram na 95
Onda smrsam na 81
I sad u trudnoci sam negdje oko 105
Blage nemam kako da se vratim opet na pocetak
Mozda da se razvedem
Onda smrsam na 81
I sad u trudnoci sam negdje oko 105
Blage nemam kako da se vratim opet na pocetak
- Alhemicarkaa
#4937 Re: Trudnjače i porodilje online
Razvedi se ti od stola, ne dobijaš kile od mužaradenska wrote:Da vidite sta su brojke![]()
Onda smrsam na 81
I sad u trudnoci sam negdje oko 105![]()
Blage nemam kako da se vratim opet na pocetakMozda da se razvedem
edit: i još pitaš za hurme
-
radenska
#4938 Re: Trudnjače i porodilje online
Razvedi se ti od stola, ne dobijaš kile od muža 
I dalje sebe ubjedjujem da je to iskljucivo zbog braka
Ma samo da se ova beba rodi ziva i zdrava, kladila sam se da cu smrsati najdalje do ljeta 
I dalje sebe ubjedjujem da je to iskljucivo zbog braka
- putujucidzindas
#4939 Re: Trudnjače i porodilje online
@Alhemicarka . piješ li ti još uvijek one trudničke vitamine?
Ja pila orthomol natal, pa sam skontala da sam potrošila oko 1500 KM dosad na njih, pa prestala
Kontam da možda ipak sad uzmem neke jeftinije (ovi su 100 KM), jer mi nije ova zimska prehrana baš neka..
Ja pila orthomol natal, pa sam skontala da sam potrošila oko 1500 KM dosad na njih, pa prestala
-
safran
#4940 Re: Trudnjače i porodilje online
radenska wrote: Meni je rekao da opcenito izbjegavam hranu![]()
- putujucidzindas
#4941 Re: Trudnjače i porodilje online
Neke će ti kile ostati odmah u bolnici (meni oko 15), ali ako budeš dojila, opet se moraš hraniti kako treba, pa bi ti mogao ostati neki višak...radenska wrote:
I dalje sebe ubjedjujem da je to iskljucivo zbog brakaMa samo da se ova beba rodi ziva i zdrava, kladila sam se da cu smrsati najdalje do ljeta
-
safran
#4942 Re: Trudnjače i porodilje online
Ananas (svjež - ne iz limenke) podstiče diurezu tj. izbaciš višak vode - dobro za nabubrele a dobro i za one sa visokim pritiskom (bitno je da su bubrezi ispravni) tako da je definitivno dobro jesti ananas u zadnjim mjesecima. Za hurme kažu da pomažu otvaranje pa čak i umanjuju bol - za ovo ne znam ali znam da sadrže dosta pektina i vlakana i potpomažu rad debelog crijeva. Također su i kalorijske bombe pa bi ih mogle ponijeti u bolnicu umjesto Snickers-a. Dakle, i one su dobre. Opleti!radenska wrote:Jel koja od vas jela hurme i ananas pred porodkazu da je to dobro jesti ali pojma nemam sto
(mozda je vradzbina
)
-
safran
#4943 Re: Trudnjače i porodilje online
To je definitivno do Tuzle - i moja svekrva je u Tuzli a muž koristi i moju masku za lice. Samo da probam.Alhemicarkaa wrote:Ja sam jela hurme, ali ja iskoristila priliku da se najedem, imala dobar izgovor, dobro za porod. Ne znam je li zbog hurmi, ali imala sam ekstra lagan porod. E da, uz mene ih tamanio i moj muž, dok se okrenem, nema ih. Reko gdje su mi hurme, kaže pa uzeo i ja "koju". I još doda, dobro je za porod. Pa reko što ih onda jedeš? Pa i ja ću ići sa tobomE sad, možda da pokušate oboje jesti, pa ti porod bude lagan
![]()
Inače moj muž je sve tamanio što su i meni rekli, pio je vitamine, magnezij. Vrhunac je bio kad sam ga našla kako miriše kremu za bradavice i stavlja na svojeKaže, samo da probam
![]()
- Alhemicarkaa
#4944 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma safran, mene bilo stid reči, ali evo - koristi i moju kupku za intimno pranje i anticelulitni gel. Kaže, mora da je dobro kad ti koristiš. Vrhunac mi je bio kad sam presvukla posteljinu i legli da spavamo. Jastučnice sa jedne strane imaju sitne cvjetove, a sa druge krupne i okrenula slučajno da su kod mene sitne na vrhu, a kod njega krupne i ide konverzacija:
On: daj mi svoj jastuk, evo ti moj,
ja:
,
On: pa vidi imaš sitne cvjetove,
Ja: pa imaš i ti, samo okreni jastuk.
On: Nema veze, daj mi svoj
Ja: Ali potpuno su nam isti jastuci (kupila ih isti dan potpuno iste)
On: ma sigurno si sebi nešto bolje napravila
I da mu ne nađem neku, da sjaše sa mene
džindas, ne pijem, a trebala bih, rekla mi i doktorica da pijem, naročito što imam one produžene menstruacije, ali zaboravim
On: daj mi svoj jastuk, evo ti moj,
ja:
On: pa vidi imaš sitne cvjetove,
Ja: pa imaš i ti, samo okreni jastuk.
On: Nema veze, daj mi svoj
Ja: Ali potpuno su nam isti jastuci (kupila ih isti dan potpuno iste)
On: ma sigurno si sebi nešto bolje napravila
džindas, ne pijem, a trebala bih, rekla mi i doktorica da pijem, naročito što imam one produžene menstruacije, ali zaboravim
- max07
#4945 Re: Trudnjače i porodilje online
drage moje, samo da vas obavijestim da se nasa LTM jutros porodila. ona je to obavila kao prava profesionalka, za malo vise od sat vremena sve bilo gotovo
eto dokaza da iza savrsene trudnoce moze doci i savrseni porodjaj
eto dokaza da iza savrsene trudnoce moze doci i savrseni porodjaj
-
bizet
#4946 Re: Trudnjače i porodilje online
ma nisam ni sumnjala da ce nasa LTM biti medju olimpijcima....svaka cast i cestitam 
- Alhemicarkaa
#4947 Re: Trudnjače i porodilje online
Slabo joj prolazno vrijeme, moje je bilo manje od sat
Čestitke mamici, LTM čim se vrneš ha za kompjuter i pričaj sve
Čestitke mamici, LTM čim se vrneš ha za kompjuter i pričaj sve
- putujucidzindas
#4948 Re: Trudnjače i porodilje online
Žena zmaj
Čestitaćemo čim se pojavi.
Nego ni Cherry nam se jutros ne javlja
Nego ni Cherry nam se jutros ne javlja
-
radenska
#4949 Re: Trudnjače i porodilje online
Pridruzujem se cestitkama, i naravno, ocekujemo detalje 
- CherryLips
#4950 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitam LTM na bebici,bas je dobro prosla na porodu! Nas beban je sa nama vec peti dan i polako se uhodavamo. I mlijeko je doslo ali je bebi to malo jer je prilicno krupan,skoro 4500 g pa ga uz dojenje prihranjujemo. Ostalo je hvala Bogu sve ok..