Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- CherryLips
#4176 Re: Trudnjače i porodilje online
oplela vise puta,ne fercera...med i limun uzimam redovno i mimo ovog sada....
-
safran
#4177 Re: Trudnjače i porodilje online
Sjetila se - i ja sam pred kraj imala gadan kašalj - izrendan hren u medu - malo gadno ali isto domestos čisti ... meni pomoglo
- CherryLips
#4178 Re: Trudnjače i porodilje online
uh dobro si,i ja sam to nekad prije probala,i nije toliko loseg ukusa...
-
relevantan
#4179 Re: Trudnjače i porodilje online
Pročitala sam da bebe do godinu dana ne smiju konzumirati med, navodno previše je jak
....nedavno na jednom hr. forumu pročitah da i trudnice u zadnjem trisemestru nije poželjno da ga uzimaju

- vanad
#4180 Re: Trudnjače i porodilje online
za kasalj je dobar svjez crveni luk.
Za nos i grlo upitaj za Bioparox spray. Ja sam ga pila u 36. sedmici. To je lokalni antibiotik koji ne ide u krv. Samo nisam sigurna jel se u BiH prodaje.
Za nos i grlo upitaj za Bioparox spray. Ja sam ga pila u 36. sedmici. To je lokalni antibiotik koji ne ide u krv. Samo nisam sigurna jel se u BiH prodaje.
- CherryLips
#4181 Re: Trudnjače i porodilje online
Za bebe sam i ja citala,ali ja med sopam cijelu trudnocu i sve je ok...
-
radenska
#4182 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma ja med jedem cijelu trudnocu i nimalo mi ne skodi, cisto sumnjam da skodi i bebi u stomaku,
Nego savjet za ove nove trudnice, molim vas pazite se posebno od 11 do 15 sedmice, nemojte se kretati kao ja (maratonski od alipasinnog do grada) + posao + obaveze kuci, ma bukvalno nisam ni sekunde odmarala.
Doktori kazu da je u tom periodu najcesci pobacaj. I u slucaju bilo kakvog krvarenja odmah doktoru, ja da nisam otisla u prvih 15 minuta Bog zna kako bi se zavrsilo.
A za ove sto su pri kraju, gdje ste kupovale ove ogrtace i pidzame za bolnicu da su kvalitetni a ne plaho skupi
Nego savjet za ove nove trudnice, molim vas pazite se posebno od 11 do 15 sedmice, nemojte se kretati kao ja (maratonski od alipasinnog do grada) + posao + obaveze kuci, ma bukvalno nisam ni sekunde odmarala.
Doktori kazu da je u tom periodu najcesci pobacaj. I u slucaju bilo kakvog krvarenja odmah doktoru, ja da nisam otisla u prvih 15 minuta Bog zna kako bi se zavrsilo.
A za ove sto su pri kraju, gdje ste kupovale ove ogrtace i pidzame za bolnicu da su kvalitetni a ne plaho skupi
- CherryLips
#4183 Re: Trudnjače i porodilje online
Ogrtac nisam kupovala jer imam jedan ali je toliko debeo da kad ga smotam,zauzme mi pola torbe pa ne znam ni hocu li ga nositi,kontam mozda ponijeti 1 ili 2 tanje pamucne dukserice. A nisam ga ni obukla mozda 3 puta u zivotu,nekako se osjecam ko svezana kad je na meni..Spavacica imas u Sam shopu od nekih 18 KM pa navise,a koliko sam vidjela ni pidzame im nisu nesto preskupe...pidzama imam pa nisam ni uzimala...vjerovatno jeftinijih varijanti ima po trznim centrima...
-
duboka_misao
#4184 Re: Trudnjače i porodilje online
pff ogrtac mislim da ti nece trebaTI,jer griju mocno u bolnicama ja sam ga prvi put bezze nosila zauzimao prostor samo u torbi ,sad nisam nikako ako ides na carski preporuka je spavacica a ako ide standardni postupak radije pidzama sa prednjim kopcanjem zbog dojenja, kupi nesto na pijaci najbolje, jer ti treba nesto jednokratno,papucice kupi neke jeftine u konzumu npr i baci ih kad budes izlazila iz bolnice.
-
relevantan
#4185 Re: Trudnjače i porodilje online
duboka_misao wrote:pff ogrtac mislim da ti nece trebaTI,jer griju mocno u bolnicama ja sam ga prvi put bezze nosila zauzimao prostor samo u torbi ,sad nisam nikako ako ides na carski preporuka je spavacica a ako ide standardni postupak radije pidzama sa prednjim kopcanjem zbog dojenja, kupi nesto na pijaci najbolje, jer ti treba nesto jednokratno,papucice kupi neke jeftine u konzumu npr i baci ih kad budes izlazila iz bolnice.
Pošto namjeravam tražiti na carski, a vjerovatno će i oni sami to predložiti
Imam još 4 mjeseca do poroda aBd a već me hvata panika
-
radenska
#4186 Re: Trudnjače i porodilje online
hehe ja imam jos 8 sedmica akobogda, i sad mi vrijeme prebrzo prolazi
i jos nista nisam kupila, sve kontam stici cu ukoliko snijeg ne zapada.
Sve ce se stici, samo se cuvajte, zene cim misle da se dobro osjecaju odmah rade i sto treba i sto ne treba. I uvijek bude belaj.
Sve ce se stici, samo se cuvajte, zene cim misle da se dobro osjecaju odmah rade i sto treba i sto ne treba. I uvijek bude belaj.
-
safran
#4187 Re: Trudnjače i porodilje online
Sve će se stići i da gole bose odete na porod. Znam da biste sve željele pripremiti da bude cakum-pakum ali opustite se i uživajte. Uživajte u stomacima, bebinim pokretima, žgaravicama, oteklinama ..... nemate pojma kako će vam to nedostajati (OK, može i bez žgare i oteklina).
-
radenska
#4188 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja ne znam od cega ovo, zaboravih pitati doktora, ali kad idem na wc, meni se cini da ce mi sve dole popucati od pritiska. Radila sam i bris vagine i urinokulturu i oba nalaza uredna. Tacno mi se ne ide u wc nikako do poroda
.
-
relevantan
#4189 Re: Trudnjače i porodilje online
E to su upravu za čuvanje
mada sada i nisam poletna i hitra kao prije, puno sam se ugojila, brzo se zamaram, nervira me oticanje.....nekad mi noge ko buhtle
i onda me uhvati depresija i sama se sebi gadim 
-
relevantan
#4190 Re: Trudnjače i porodilje online
radenska wrote:Ja ne znam od cega ovo, zaboravih pitati doktora, ali kad idem na wc, meni se cini da ce mi sve dole popucati od pritiska. Radila sam i bris vagine i urinokulturu i oba nalaza uredna. Tacno mi se ne ide u wc nikako do poroda.
Pa porodit ćeš se uskoro aBd, pa je to valjda normalno.....beba stvara pritisak, moje laičko mišljenje
-
radenska
#4191 Re: Trudnjače i porodilje online
Joj nemoj tako, ja se super osjecam kako sam trudna mada sam na pocetku imala mnogo problema. Moje misljenje je da je svaka zena najljepsa kad je trudna
Smeta i oticanje i svasta nesto ali nema ljepseg osjecaja nego kad znas da je u tebi ziva beba i da te onako malo malo udara
Smeta i oticanje i svasta nesto ali nema ljepseg osjecaja nego kad znas da je u tebi ziva beba i da te onako malo malo udara
-
relevantan
#4192 Re: Trudnjače i porodilje online
radenska wrote:Joj nemoj tako, ja se super osjecam kako sam trudna mada sam na pocetku imala mnogo problema. Moje misljenje je da je svaka zena najljepsa kad je trudna![]()
Joj ja sebi tako ružna i neprivlačna
ma onako me to uhvati ponekad, valjda hormoni šta li već
-
duboka_misao
#4193 Re: Trudnjače i porodilje online
pa posto ces imati kateter prva dva tri dana pidzama se ne preporucuje,puno je lakse sa spavacicom i vidi da ima dobar izrez naprijed da mozes izvaliti siku za dojenje fino.relevantan wrote: Pošto namjeravam tražiti na carski, a vjerovatno će i oni sami to predložitionda da pidžame ne nosim?....
- otherside
#4194 Re: Trudnjače i porodilje online
koja 2-3 dana? pa oni tebe zaboravili
kateter 24 sata i vanka
kateter 24 sata i vanka
-
duboka_misao
#4195 Re: Trudnjače i porodilje online
suti ja sam sebi sama diurezu mjerila upisivala i mjenjala sebi infuzije et na sta je doslootherside wrote:koja 2-3 dana? pa oni tebe zaboravili![]()
kateter 24 sata i vanka
- otherside
#4196 Re: Trudnjače i porodilje online
haj' odvadi malo 
-
duboka_misao
#4197 Re: Trudnjače i porodilje online
otherside wrote:haj' odvadi malo
ti to kazes da majka dvoje dijece laze?
-
safran
#4198 Re: Trudnjače i porodilje online
carski tretman

-
relevantan
#4199 Re: Trudnjače i porodilje online
duboka_misao wrote:pa posto ces imati kateter prva dva tri dana pidzama se ne preporucuje,puno je lakse sa spavacicom i vidi da ima dobar izrez naprijed da mozes izvaliti siku za dojenje fino.relevantan wrote: Pošto namjeravam tražiti na carski, a vjerovatno će i oni sami to predložitionda da pidžame ne nosim?....
Pa šta će mi kateter uopšte????????????........mislim dole neću biti dirana, stomak će sjeckati
-
duboka_misao
#4200 Re: Trudnjače i porodilje online
de ti malo proguglaj sta znaci carski tretman tj rez .relevantan wrote:
Pa šta će mi kateter uopšte????????????........mislim dole neću biti dirana, stomak će sjeckativaljda mogu piškiti normala
![]()
![]()