Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
CherryLips

#4176 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

oplela vise puta,ne fercera...med i limun uzimam redovno i mimo ovog sada....
safran

#4177 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Sjetila se - i ja sam pred kraj imala gadan kašalj - izrendan hren u medu - malo gadno ali isto domestos čisti ... meni pomoglo
CherryLips

#4178 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

uh dobro si,i ja sam to nekad prije probala,i nije toliko loseg ukusa...
relevantan

#4179 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Pročitala sam da bebe do godinu dana ne smiju konzumirati med, navodno previše je jak :roll: ....nedavno na jednom hr. forumu pročitah da i trudnice u zadnjem trisemestru nije poželjno da ga uzimaju :? :-?
vanad

#4180 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vanad »

za kasalj je dobar svjez crveni luk.
Za nos i grlo upitaj za Bioparox spray. Ja sam ga pila u 36. sedmici. To je lokalni antibiotik koji ne ide u krv. Samo nisam sigurna jel se u BiH prodaje.
CherryLips

#4181 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Za bebe sam i ja citala,ali ja med sopam cijelu trudnocu i sve je ok...
radenska

#4182 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ma ja med jedem cijelu trudnocu i nimalo mi ne skodi, cisto sumnjam da skodi i bebi u stomaku,
Nego savjet za ove nove trudnice, molim vas pazite se posebno od 11 do 15 sedmice, nemojte se kretati kao ja (maratonski od alipasinnog do grada) + posao + obaveze kuci, ma bukvalno nisam ni sekunde odmarala.
Doktori kazu da je u tom periodu najcesci pobacaj. I u slucaju bilo kakvog krvarenja odmah doktoru, ja da nisam otisla u prvih 15 minuta Bog zna kako bi se zavrsilo.

A za ove sto su pri kraju, gdje ste kupovale ove ogrtace i pidzame za bolnicu da su kvalitetni a ne plaho skupi
CherryLips

#4183 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Ogrtac nisam kupovala jer imam jedan ali je toliko debeo da kad ga smotam,zauzme mi pola torbe pa ne znam ni hocu li ga nositi,kontam mozda ponijeti 1 ili 2 tanje pamucne dukserice. A nisam ga ni obukla mozda 3 puta u zivotu,nekako se osjecam ko svezana kad je na meni..Spavacica imas u Sam shopu od nekih 18 KM pa navise,a koliko sam vidjela ni pidzame im nisu nesto preskupe...pidzama imam pa nisam ni uzimala...vjerovatno jeftinijih varijanti ima po trznim centrima...
duboka_misao

#4184 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

pff ogrtac mislim da ti nece trebaTI,jer griju mocno u bolnicama ja sam ga prvi put bezze nosila zauzimao prostor samo u torbi ,sad nisam nikako ako ides na carski preporuka je spavacica a ako ide standardni postupak radije pidzama sa prednjim kopcanjem zbog dojenja, kupi nesto na pijaci najbolje, jer ti treba nesto jednokratno,papucice kupi neke jeftine u konzumu npr i baci ih kad budes izlazila iz bolnice.
relevantan

#4185 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

duboka_misao wrote:pff ogrtac mislim da ti nece trebaTI,jer griju mocno u bolnicama ja sam ga prvi put bezze nosila zauzimao prostor samo u torbi ,sad nisam nikako ako ides na carski preporuka je spavacica a ako ide standardni postupak radije pidzama sa prednjim kopcanjem zbog dojenja, kupi nesto na pijaci najbolje, jer ti treba nesto jednokratno,papucice kupi neke jeftine u konzumu npr i baci ih kad budes izlazila iz bolnice.

Pošto namjeravam tražiti na carski, a vjerovatno će i oni sami to predložiti :oops: onda da pidžame ne nosim?....ovo za ogrtač i meni je onako :roll: zauzima prostora a možda ga obući jednom a možda nikako. Za one klix gaće rekla mi jedna trudnica da ih ima u DM-u, u pakovanju dođu oko 3 kom, i nikako uloške sa krilcima samo one birvaktile sa mrežom i vatom.
Imam još 4 mjeseca do poroda aBd a već me hvata panika :oops: ......hvala puno ovima mamama što nam daju savjete :)
radenska

#4186 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

hehe ja imam jos 8 sedmica akobogda, i sad mi vrijeme prebrzo prolazi :D i jos nista nisam kupila, sve kontam stici cu ukoliko snijeg ne zapada.
Sve ce se stici, samo se cuvajte, zene cim misle da se dobro osjecaju odmah rade i sto treba i sto ne treba. I uvijek bude belaj.
safran

#4187 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Sve će se stići i da gole bose odete na porod. Znam da biste sve željele pripremiti da bude cakum-pakum ali opustite se i uživajte. Uživajte u stomacima, bebinim pokretima, žgaravicama, oteklinama ..... nemate pojma kako će vam to nedostajati (OK, može i bez žgare i oteklina).
radenska

#4188 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ja ne znam od cega ovo, zaboravih pitati doktora, ali kad idem na wc, meni se cini da ce mi sve dole popucati od pritiska. Radila sam i bris vagine i urinokulturu i oba nalaza uredna. Tacno mi se ne ide u wc nikako do poroda :lol: .
relevantan

#4189 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

E to su upravu za čuvanje :) mada sada i nisam poletna i hitra kao prije, puno sam se ugojila, brzo se zamaram, nervira me oticanje.....nekad mi noge ko buhtle :oops: i onda me uhvati depresija i sama se sebi gadim :cry:
relevantan

#4190 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

radenska wrote:Ja ne znam od cega ovo, zaboravih pitati doktora, ali kad idem na wc, meni se cini da ce mi sve dole popucati od pritiska. Radila sam i bris vagine i urinokulturu i oba nalaza uredna. Tacno mi se ne ide u wc nikako do poroda :lol: .

Pa porodit ćeš se uskoro aBd, pa je to valjda normalno.....beba stvara pritisak, moje laičko mišljenje :-? samo se opusti :)
radenska

#4191 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Joj nemoj tako, ja se super osjecam kako sam trudna mada sam na pocetku imala mnogo problema. Moje misljenje je da je svaka zena najljepsa kad je trudna :D
Smeta i oticanje i svasta nesto ali nema ljepseg osjecaja nego kad znas da je u tebi ziva beba i da te onako malo malo udara :D
relevantan

#4192 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

radenska wrote:Joj nemoj tako, ja se super osjecam kako sam trudna mada sam na pocetku imala mnogo problema. Moje misljenje je da je svaka zena najljepsa kad je trudna :D
Smeta i oticanje i svasta nesto ali nema ljepseg osjecaja nego kad znas da je u tebi ziva beba i da te onako malo malo udara :D

Joj ja sebi tako ružna i neprivlačna :oops: ....al' osjećaj malenog bebčeta to potisne :-D
ma onako me to uhvati ponekad, valjda hormoni šta li već :? :-?
duboka_misao

#4193 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

relevantan wrote: Pošto namjeravam tražiti na carski, a vjerovatno će i oni sami to predložiti :oops: onda da pidžame ne nosim?....
pa posto ces imati kateter prva dva tri dana pidzama se ne preporucuje,puno je lakse sa spavacicom i vidi da ima dobar izrez naprijed da mozes izvaliti siku za dojenje fino.
otherside

#4194 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

koja 2-3 dana? pa oni tebe zaboravili :D
kateter 24 sata i vanka :wink:
duboka_misao

#4195 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

otherside wrote:koja 2-3 dana? pa oni tebe zaboravili :D
kateter 24 sata i vanka :wink:
suti ja sam sebi sama diurezu mjerila upisivala i mjenjala sebi infuzije et na sta je doslo :(
otherside

#4196 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

haj' odvadi malo :D
duboka_misao

#4197 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

otherside wrote:haj' odvadi malo :D

ti to kazes da majka dvoje dijece laze? :P ali nazalost jesam,sestre dodju jednom dnevno i to da preuzmu smjenu i dalje se snalazi sam,valjda zadnja soba na dnu hodnika pa dok dodju umore se...
safran

#4198 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

carski tretman :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
relevantan

#4199 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

duboka_misao wrote:
relevantan wrote: Pošto namjeravam tražiti na carski, a vjerovatno će i oni sami to predložiti :oops: onda da pidžame ne nosim?....
pa posto ces imati kateter prva dva tri dana pidzama se ne preporucuje,puno je lakse sa spavacicom i vidi da ima dobar izrez naprijed da mozes izvaliti siku za dojenje fino.

Pa šta će mi kateter uopšte????????????........mislim dole neću biti dirana, stomak će sjeckati :oops: valjda mogu piškiti normala :? :cry: :cry:
duboka_misao

#4200 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

relevantan wrote:
Pa šta će mi kateter uopšte????????????........mislim dole neću biti dirana, stomak će sjeckati :oops: valjda mogu piškiti normala :? :cry: :cry:
de ti malo proguglaj sta znaci carski tretman tj rez .
Post Reply