Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
otherside

#4101 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

krompir i riza wrote: Hoću ovo podebljano :D
Neka te ba, ja pojma o životu nemam, moram nekoga smarati a tebe mi nekako najlakše :lol:
fakat pocnes blistati nekako od 4.mjeseca (aproximativno), ne znam valjda taj progesteron opali po svim strateskim tackama :D i dobijes makeover :D krompir ce se ponovo zaljubiti u tebe :D
safran

#4102 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

otherside wrote:hoce li meni neko reci ciji je cojek ovaj nogati sto ovako neofirno skuplja informacije? :D
Moj jeste nogat ali ga ovdje nejma - ili možda ima :? ? Hmmmmmm! Znam da zalazi na pivu al' mu je mrsko ukucati broj telefona a ne šta drugo.
Veliko Stopalo

#4103 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Veliko Stopalo »

otherside wrote:hoce li meni neko reci ciji je cojek ovaj nogati sto ovako neofirno skuplja informacije? :D
:lol: pa-pa-pa-paranoja... :D
otherside

#4104 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

safran wrote:Hihihihi, šalim se ba .....znaš kako prođu novi kolačići. Vidiš da je ovdje vesela ekipa. Pa kad pročitaš otherside ko ne bi bio trudan, opet. Sad ti je ionako majka priroda naredila duboki san - već sam napisala kompiru - kokice tebi, njemu film - ti ionako nećeš dalje od uvodne špice dobaciti budna ..... zajdničkim snagama do drugog trimestra a onda ide ono što je otherside napisala.
ma ko nam to nesto planira? :lol:
relevantan

#4105 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Uh, vakat je da se stupasim (i pisano) na ovu temu :oops: :) mada vas već pratim ima 4 mjeseca :-D
Sva moguća i nemoguća pitanja ću vam postavljati kada se ''primakne'' :-? i očekujem POOOOOOOOOOOMOOOOOOOOĆ :oops: :lol: :lol: :lol:
Da budem iskrena, čitajući vas hvata me ogroman strah :-?
krompir i riza

#4106 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

relevantan wrote:Uh, vakat je da se stupasim (i pisano) na ovu temu :oops: :) mada vas već pratim ima 4 mjeseca :-D
Sva moguća i nemoguća pitanja ću vam postavljati kada se ''primakne'' :-? i očekujem POOOOOOOOOOOMOOOOOOOOĆ :oops: :lol: :lol: :lol:
Brate, sestro, dobrodošla u klub isprepadanih :cry: :D
Veliko Stopalo

#4107 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Veliko Stopalo »

evo i relevantan trudan. :D :lol:
relevantan

#4108 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

krompir i riza wrote:
relevantan wrote:Uh, vakat je da se stupasim (i pisano) na ovu temu :oops: :) mada vas već pratim ima 4 mjeseca :-D
Brate, sestro, dobrodošla u klub isprepadanih :cry: :D

Ma jučer sam radila amniocentezu, i sada čekam 15-tak dana nalaz.....to samo po sebi mi je stresno, nadam se aBd da će nalaz biti uredan i da se onda mogu koncentrisati na ostalo šta slijedi. Ovako sam totalno u crnjaku :cry:
Cholina_Lokica

#4109 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

Ovdje baby boom, ne ureklo se :D
relevantan

#4110 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Veliko Stopalo wrote:evo i relevantan trudan. :D :lol:

Relavantan je na poslu i tamo mu je u toku dana najbolje :D ....kada dođe kući mora trpiti sve moje hirove i promjene raspoloženja :D :lol: :lol:
affidavit

#4111 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Znam da izgleda kao da dolazim samo po tumačenje nalaza, ali nije tako, pratim vas samo imam puuuno posla, pa ne stizem da se javim. :) Čestitam @riza, da što prije mučnine prođu, do skora sam ja ovdje kukala :D . Konačno su gotovi i nalazi sa mikrobiologije i nisam baš nešto stigla progooglati, ali čini me se kao da su ok, a kod dr. sam naručena tek sljedeće sedmice, pa ako neko razumije ove nalaze, bila bih zahvalna da mi potvrdi da li mislim dobro.
Ovako glase nalazi za Rubellavirus: Tip-IgG, Vrijednost 54.6 IU/ml, Evaluacija-pozitivna
Tip-IgM, / , Evaluacija-negativna
za CMV: Tip-IgG, Vrijednost 9867, Evaluacija-pozitivna
Tip-IgM, / , Evaluacija-negativna
Za Treponema Pallidum: ,Evaluacija-negativna
Kako sam ja shvatila važno je da je tip IgM negativan, jer on govori o trenutnoj prisutnosti virusa, ne znam da li sam u pravu, ovi brojevi samo ovako stoje, pored nema nikakvog referentnog intervala.
Veliko Stopalo

#4112 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Veliko Stopalo »

relevantan wrote:

Relavantan je na poslu i tamo mu je u toku dana najbolje :D ....kada dođe kući mora trpiti sve moje hirove i promjene raspoloženja :D :lol: :lol:
zato ja bjezhim da ne bih i ja ostao trudan ionako su se neke vech naostrile da me... :D
Not My Idea

#4113 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Not My Idea »

krompir i riza wrote:Kod kuce je, odmara, sutra ce na posao. Zao mi sto se muci, stalno povraca a ne znam joj pomoci :| Kupicu joj toga sad kad podjem. Hvala. :)
Dusha draga :lol: :-D :kiss:

rizhoooooo, samo da te jednom Image
relevantan

#4114 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Veliko Stopalo wrote:
relevantan wrote:

zato ja bjezhim da ne bih i ja ostao trudan ionako su se neke vech naostrile da me... :D

Hmmmm :evil: ......one se trudio i trudio i ja ostala trudna.....gdje je tu pravda? :twisted: :D
otherside

#4115 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

affidavit wrote: Kako sam ja shvatila važno je da je tip IgM negativan, jer on govori o trenutnoj prisutnosti virusa, ne znam da li sam u pravu, ovi brojevi samo ovako stoje, pored nema nikakvog referentnog intervala.
da. IgG govori o tome da si nekad imala virus u organizmu i ostavio antitijela kao dokaz :) sve ok, relax :wink:
krompir i riza

#4116 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

Not My Idea wrote:
krompir i riza wrote:Kod kuce je, odmara, sutra ce na posao. Zao mi sto se muci, stalno povraca a ne znam joj pomoci :| Kupicu joj toga sad kad podjem. Hvala. :)
Dusha draga :lol: :-D :kiss:

rizhoooooo, samo da te jednom Image
Donio mi sinoć kesu štapića, badema, lješnjaka, imam još dvije godine šta grickati :D Kaže da smo sad 1:1 za onu turšiju :lol: How yes no :twisted:

:kiss:

@affidavit, hvala :) Nadam se da će nalaz biti ok :thumbup:
affidavit

#4117 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

otherside wrote:
affidavit wrote: Kako sam ja shvatila važno je da je tip IgM negativan, jer on govori o trenutnoj prisutnosti virusa, ne znam da li sam u pravu, ovi brojevi samo ovako stoje, pored nema nikakvog referentnog intervala.
da. IgG govori o tome da si nekad imala virus u organizmu i ostavio antitijela kao dokaz :) sve ok, relax :wink:
Ok! Hvala na odgovoru :kiss:
relevantan

#4118 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

krompir i riza wrote: Donio mi sinoć kesu štapića, badema, lješnjaka, imam još dvije godine šta grickati :D Kaže da smo sad 1:1 za onu turšiju :lol: How yes no :twisted:

:kiss:

@affidavit, hvala :) Nadam se da će nalaz biti ok :thumbup:

I ja sam bademe jela ali mi nisu nešto pomogli, mučnina mi je bila po cijeli dan ali nisam povraćala....jedino sam bila rahat kada spavam, zato pusti Rižu neka pajki :).....sreća pa mučnina ne traje vječno :)
nova_korisnica

#4119 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by nova_korisnica »

eh, da se i ja odjavim iz trudnica i prijavim i porodilje :) bebi je danas 9. dan i rodila se na carski rez..iako je bilo planirano spontani porod, nije uspjelo...glavom nije bila uopste u karlici i nisu je mogli ni pridobiti da se spusti...i prije nego sto se nesto desi tokom poroda, da ne daj Boze zapne ili sl, mi smo se odlucili za planirani carski rez....bila je 4280 g teska i 52 cm duga...ali je mlada dama sebe odmah stavila na dijetu, pa je faleknula 440 g :( tad smo joj prihranu ukljucili i evo je polahko dolazi sebi...mog mlijeka nema dovoljno, tako da u toku dana dobije jos 50-100 ml dohrane...uzeli smo neku specijalnu flasicu pa tako da za sada ne odbija ni siku...samo je nestrpljiva, ne moze da doceka da joj ja to pripremim, pa odmah plac :) poguzija...
ja pijem sve zivo sto neko kaze da podstice mlijeko, ali nesto imam feeling da slabo fercera :sad: kad je gladna ono bas, moja sika joj nije dovoljna...ritam joj je kao da je iz amerike..po danu spava, po noci partyja :) pravo je histericna :D nema ono polako nekog plakanja i kenjkanja vec odmah vriska iz dubine pluca :) bila je po tome prepoznatljiva u bolnici :D nekad sastavi 3-4 h u komadu, ali inace zna i po 10-15 min :D (to joj je omiljeno po noci)
meni rana izgleda ok, malo jos uvijek osjetim da je imam i ima jos malo vode oko nje, ali polahko spada...
zaboravih, ja sam dobila oksitocin inekciju na carskom (da se maternica pocne skupljati)...je li taj sprej ide bez recepta? probala bih i to..zao bi mi bilo da je ne dojim :(

p.s. tatu je smuntala i vrti ga oko malog prsta :D
relevantan

#4120 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

nova_korisnica wrote:eh, da se i ja odjavim iz trudnica i prijavim i porodilje :) bebi je danas 9. dan i rodila se na carski rez..iako je bilo planirano spontani porod, nije uspjelo...glavom nije bila uopste u karlici i nisu je mogli ni pridobiti da se spusti...i prije nego sto se nesto desi tokom poroda, da ne daj Boze zapne ili sl, mi smo se odlucili za planirani carski rez....bila je 4280 g teska i 52 cm duga...ali je mlada dama sebe odmah stavila na dijetu, pa je faleknula 440 g :( tad smo joj prihranu ukljucili i evo je polahko dolazi sebi...mog mlijeka nema dovoljno, tako da u toku dana dobije jos 50-100 ml dohrane...uzeli smo neku specijalnu flasicu pa tako da za sada ne odbija ni siku...samo je nestrpljiva, ne moze da doceka da joj ja to pripremim, pa odmah plac :) poguzija...
ja pijem sve zivo sto neko kaze da podstice mlijeko, ali nesto imam feeling da slabo fercera :sad: kad je gladna ono bas, moja sika joj nije dovoljna...ritam joj je kao da je iz amerike..po danu spava, po noci partyja :) pravo je histericna :D nema ono polako nekog plakanja i kenjkanja vec odmah vriska iz dubine pluca :) bila je po tome prepoznatljiva u bolnici :D nekad sastavi 3-4 h u komadu, ali inace zna i po 10-15 min :D (to joj je omiljeno po noci)
meni rana izgleda ok, malo jos uvijek osjetim da je imam i ima jos malo vode oko nje, ali polahko spada...
zaboravih, ja sam dobila oksitocin inekciju na carskom (da se maternica pocne skupljati)...je li taj sprej ide bez recepta? probala bih i to..zao bi mi bilo da je ne dojim :(

Čestitam od srca :) :kiss: :kiss:
otherside

#4121 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

nova_korisnica wrote:eh, da se i ja odjavim iz trudnica i prijavim i porodilje :) bebi je danas 9. dan i rodila se na carski rez..iako je bilo planirano spontani porod, nije uspjelo...glavom nije bila uopste u karlici i nisu je mogli ni pridobiti da se spusti...i prije nego sto se nesto desi tokom poroda, da ne daj Boze zapne ili sl, mi smo se odlucili za planirani carski rez....bila je 4280 g teska i 52 cm duga...ali je mlada dama sebe odmah stavila na dijetu, pa je faleknula 440 g :( tad smo joj prihranu ukljucili i evo je polahko dolazi sebi...mog mlijeka nema dovoljno, tako da u toku dana dobije jos 50-100 ml dohrane...uzeli smo neku specijalnu flasicu pa tako da za sada ne odbija ni siku...samo je nestrpljiva, ne moze da doceka da joj ja to pripremim, pa odmah plac :) poguzija...

cestitam! :-D
ovo me podjeca na moju curicu :D cim se probudi - histerija - glaaaadnaaaa :D
da, syntocinon sprej se kupi, ne treba recept. ja sam spricnula ukupno slovom i brojem tri(3) puta i mlijeko je krenulo.
kazem, krenulo jer je kod mene bio problem u otpustanju, ne u produkciji.
tebi otpustanje ne bi trebalo biti problem 9.dan. pipni grudi, ako su napete, tvrdje, teske, kupi sprej.
ako su mekane, elasticne i ako beba fino vuce, ne vjerujem da ce ti sprej pomoci.
u svakom slucaju, pogledaj ove savjete o hrani koja potice produkciju mlijeka :wink:
krompir i riza

#4122 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

Čestitam :-D
affidavit

#4123 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Čestitam! :)
radenska

#4124 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Cestitam, nek je ziva i zdrava puno godina :D A da mi kazes kakva je to specijalna flasica pa da ne odbija ni dojenje ni flasicu. Btv. kakve su ovo sad staklene bocice, vidim ima u apotekama. Ovaj moj se spustio ne moze nize, isto kao da sam pred porod, a jos imam dva mjeseca, kaze doktor da bi trebao aBd biti lagan porod osim u slucaju da beba ne bude bas velika. Nego do koliko kg ide taj prirodni. JA sam na porodu bila 5200 gr. :run:
Veliko Stopalo

#4125 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Veliko Stopalo »

chestitam i ja, da uvijek budesh tako jedra, plodna, puna mlijeka... :D
Post Reply