Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Lounge Act

#3951 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:35, edited 1 time in total.
CherryLips

#3952 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Hvala zene na info za ove grudnjake,odoh danas da malo prohodam po radnjama,jos mi je nekih sitnica ostalo da uzmem za sebe za porodiliste pa da mogu spakovati torbu... :-) a sto neko spomenu spavanje,bilo odlicno,al kako vrijeme odmice,i nije bas...svako malo ustajem u wc,okretanje u krevetu je pravi poduhvat,prepone ubijaju kako bole,stidna kost isto...al bude bolje kad malo prohodam..
otherside

#3953 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

joj safranice, tebi i meni sve isto :D
kako se ja rado i sa nostalgijom sjecam tih dana pred porod. spavala k'o nikad u zivotu, muz i curica bili u drugoj sobi jer ju je trenirao za odvajanje (bezuspjesno), ja se sirila na bracnom krevetu koliko sam duga i siroka...
eeeee...bjese lijepo :D
duboka_misao

#3954 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

otherside wrote:
safran wrote:mislim da sam od dubokoumne prepisala :lol:
btw gdje je ona - tretman joj je bio u petak čini mi se, danas valjda kući - šta se izležava, ufatiće kake boleščure u bolnici.
danas je dojehala kuci koliko sam ja upoznata.
puna je dozivljaja o cimerkama :lol:
ja sam joj prognozirala curicu koja ce joj skakati po glavi, dosta joj je jedno mirno dijete :D
btw, curica joj ima kila k'o moja nakon mjesec dana - 4300 :D
joj ubice me kad vidi ovo :run:
sram vas i stid bilo novopecenu mamu tracate tako, dojahali smo jucer jedva sam docekala 4 dana bili u bolnici ne bih nikome pozeljela,mala je napredna i mirna 4300 55 cm svi kazu gigant a meni sitna poslje mog harambashe, @otherside moram te razocarati mala samo sspava i jede :P
radenska

#3955 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

aaa pa cestitam, nek je ziva i zrdrava i sretna puno godina :D a i vi skupa s njom. Kako je bilo u bolnici, jesi se na carski porodila pa si toliko ostala ( sve sam konce pogubila na ovom forumu)
CherryLips

#3956 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Cestitke i od mene,puno zdravlja i srece malenoj a Boga mi i roditeljima :)
otherside

#3957 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

duboka_misao wrote:
sram vas i stid bilo novopecenu mamu tracate tako, dojahali smo jucer jedva sam docekala 4 dana bili u bolnici ne bih nikome pozeljela,mala je napredna i mirna 4300 55 cm svi kazu gigant a meni sitna poslje mog harambashe, @otherside moram te razocarati mala samo sspava i jede :P
razocarala si me :oops: trebala si se tuspasiti na forum odmah isti dan cim si dosla kuci, tj. juce - kao ja :oops:
zaostajes, svakako si propustila gradivo koje smo obradjivali prosle sedmice :oops:
samo se ti tjesi, jede ona sad i spava...cekaj trecu sedmicu, ta je prekretnica :D
duboka_misao

#3958 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

hvala na cestitkama, bio carski predvidjen trebali smo ostati 5 dana ali su nas pustili ranije zbog dobrog vladanja.

@otherside ljubomorna si bonaaaa pratila sam ja forum ali nisam mogla pisati,propitaj me sta hoces !
safran

#3959 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Ohooooo, ko došo, ko došo ..... vala jest' naka sićušna .... ne znam kako ćeš to othraniti :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajd, čestitamo, brz oporavak a ostalo sve po redu .... dobar apetit, redovnu stolicu, malo grčeva i tako.
otherside

#3960 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

duboka_misao wrote: @otherside ljubomorna si bonaaaa pratila sam ja forum ali nisam mogla pisati,propitaj me sta hoces !
sta cu biti ljubomorna kad sam bila brza od tebe :P
boljaaaa sam :D
mishmish

#3961 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by mishmish »

hvala vam na savijetu! samo me zbunilo to sto nije bio cist, jasan savijet, nego, mozes a i ne moras, ali eto... znaci, haman, sama se odluci! a ja sam se odlucila upravo za bolovanje, i ako treba do kraja! srecom, na poslu su mi svi vise nego divni i znam da to nece biti problem.
putujucidzindas

#3962 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

duboka_misao wrote:hvala na cestitkama, bio carski predvidjen trebali smo ostati 5 dana ali su nas pustili ranije zbog dobrog vladanja.

@otherside ljubomorna si bonaaaa pratila sam ja forum ali nisam mogla pisati,propitaj me sta hoces !
O pa cestitamo, sve vam samo lijepo zelimo :) al dzaba ti, vec ti je ova izmahala kako prodje i sta bi, pohvalila i cimerke :D , istorokala kakva nam je bombica...
otherside

#3963 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

putujucidzindas wrote: al dzaba ti, vec ti je ova izmahala kako prodje i sta bi, pohvalila i cimerke :D , istorokala kakva nam je bombica...
cccc...da vam mene nema, bile bi na repu svih zbivanja...i to mi je hvala :oops:
duboka_misao

#3964 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

znaci pricala vam je i za vjetrove tuge ? :D
Arminaa

#3965 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Arminaa »

Pridruzujem se cestitkama za najmladjeg clana obitelji :-D.
Ono sto mene interesuje jeste mashala velicina bebe (4300 gr., a sitna prema starijem bratu :shock: ), pa draga moja sta si ti jela u trudnoci ili je to do genetike?
safran

#3966 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

O bože! - Ne, nije nam pričala, biće da je nešto dobro pa nije htjela kvariti. Nego, dedera ti kad stigneš.

Moja bolnička cimerica se vratila iz sale kad su mene parkirali na krevet da pušem i čekam porod (indukovan i ono, baš gadan) i cijelo vrijeme je bila na pola metra od mene dok se nisam iskipala. I kad su mene vratili iz sale i malo se dozvala i povratila tjelesnu temperaturu krenulo je "Je li tebe boljelo? Aaaaj, sestro moja kako je mene boljelo. A ti ništa, ni da vrisneš. Sigurno tebe nije boljelo ko mene. Aaaaj, sestro moja, da samo znaš kako je mene boljelo. " Kad je zeznem i uspijem zaspati onda zove telefonom rodice, zaove, jetrve ..... i opet Aaaaaaj, sestro moja kako je mene boljelo. A bebicu joj donijeli, ko flašica, odmah je znala šta da radi sa sikom. Aaaaaaj, sestro moja ......
Alhemicarkaa

#3967 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

safran, da ti nisi imala moju cimerku? :-)

duboka, čestitke, uživajte u zavežljaju i pomirišite je i za mene (meni ništa ljepše ne miriše).
duboka_misao

#3968 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

Arminaa wrote:Pridruzujem se cestitkama za najmladjeg clana obitelji :-D.
Ono sto mene interesuje jeste mashala velicina bebe (4300 gr., a sitna prema starijem bratu :shock: ), pa draga moja sta si ti jela u trudnoci ili je to do genetike?
hvala na cestitkama, genetska strana mog muza, svi su rodjeni sa 5+ kilica
duboka_misao

#3969 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

safran wrote:O bože! - Ne, nije nam pričala, biće da je nešto dobro pa nije htjela kvariti. Nego, dedera ti kad stigneš.
ahhh ma nista uhvatili mi cimericu vjetrovi i onda pjeva vjetrovi tuge lome me.... a druga izjava je bila : uh zeno jes meni zima, sreca pa naprdih :D kad nije atakovala na moje disajne puteve onda se svadjala sa muzem ili psovala bebi sto place, ama show zivi .
putujucidzindas

#3970 Re: Trudnjače i porodilje online

:lol: :lol: :lol:

jesi ponijela one cepice za usi? a za nos ti niko nista ne rece :)
vanad

#3971 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vanad »

jo, moja prva cimerka je bila grozota. Hem meni prvo, nemam pojma sta raditi, mala vristi, ja nervozna a ona sjedi na krevetu, okrenula mi ledja i citavo vrijeme nije skoro progovorila :run:
Jos uz to bila 8 godina mladja pa i kad progovori skontas da je bolje kad suti :D . Druga cimerka super, i dan danas smo u kontaktu.
Alhemicarkaa

#3972 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

duboka_misao wrote:
safran wrote:O bože! - Ne, nije nam pričala, biće da je nešto dobro pa nije htjela kvariti. Nego, dedera ti kad stigneš.
ahhh ma nista uhvatili mi cimericu vjetrovi i onda pjeva vjetrovi tuge lome me.... a druga izjava je bila : uh zeno jes meni zima, sreca pa naprdih :D kad nije atakovala na moje disajne puteve onda se svadjala sa muzem ili psovala bebi sto place, ama show zivi .
:lol: :lol: I moja je bila šou živi. Ja se pitam šta one pričaju o nama - kakvu sam ja cimerku dobila, sve vrijeme imala razgoračene oči i samo šutila ili spavala, sigurno joj nešto u glavi fali :-)
putujucidzindas

#3973 Re: Trudnjače i porodilje online

ma moja je bila skroz OK, i ove druge dvije u sobi pored nas, koje su isto isle na carski. jedino sto su sve tri imale zesce probleme s hormonima i kontrolom emocija, pa malo-malo, neka oplace. mene pitale sta je sa mnom, sto ne placem (doduse nisu me vidjele par dana nakon sto smo dosli kuci :D ).

O ostalim sam vec pisala, kad sam dubokoj pokusala reci da ipak ponese ili muziku za u usi ili cepice
affidavit

#3974 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Posljedni put kada sam bila na kontroli kod dr. Divanovica, dogovorili smo za tri sedmice da cemo raditi UZV probira na kromozomopatije. Ovdje pise da da moram ponijeti uputnicu za biokemijski probir PAPP A i slobodni B HCG. Eh, posto sutra idem kod svoje dr. porodicne medicine, trazicu ovu uputnicu. Da li trebam traziti uputnicu za DIP ili za Jezero? Kako sam ja ahvatila doktora, on ce da uradi ultrazvuk, a nakon toga sa tim nalazom trebam otici (ne znam da li na DIP ili Jezero) da bi mi uzeli uzorak krvi za hormone?
otherside

#3975 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

trebalo bi da tvoja doktorica zna gdje da naslovi uputnicu. ranije se radilo na DIP-u.
Post Reply