ne dajte se. znam da je to sad teško zamisliti, ali vjeruj biće bolje. ja sam imala dvije trudnoće kakve ne bih poželjela ni najgorem neprijatelju. da sam slušala doktore, medicinu, nauku, svačije savjete, svoje strahove, ne bih nikada ni imala dijete. no nisam i danas imam i to dvoje predivne djece, a sve ostalo je prošlost. želim samo da te ohrabrim, znam da nije lako, ali ne smijete očajavati ni gubiti volju. morate ići dalje zbog drugog malog bića koje će doći jednoga dana a kome je suđeno da mu vi budete roditelji. nadam se da će to biti što prije.kakavdanakneiskustvu wrote:Lounge Act wrote:@kakavdanakneiskustvu, bas mi je zao, strasno je to sto vam se desilo![]()
![]()
![]()
mojoj najboljoj prijateljici se ista stvar desila, pripremili krevetic, bebine stvari, vec se i termin priblizio, dok jednog dana nije osjetila da nesto nije uredu, beba se ne mice, ni njoj poslije nisu objasnili sta je to tacno bilo, prvo su rekli da je posteljica sva u gnojnim cepovima od raznih upala, a kasnije da je pupcana vrpca propala, zalosno je sto je stalno isla na preglede, UZV, a niko nista nije primijetio. ubrzo poslije je ponovo ostala trudna i porodila se, sada je bebacu nepunih 2 god. i veoma su sretni kao sto cete i vi abd nekada biti. znam da je sada tesko i ne mogu ni da zamislim kako izgleda prolazak kroz sve to, ali svanut ce abd bolje sutra, vrijeme lijeci sve, a u skoroj buducnosti zelim vam puno malih nogica koje tapkaju vasim domom
mi smo prošlu srijedu bili na UZV pregledu,doktor kaže sve ok,niska trudnoća,29 sedmica,kila i po težine bebe,u nedelju supruga nije osjetila pokrete bebe,počeli bolovi,kasnije drugi ginekolog reče mojima,ja to nisam ni čuo,da je bila veća trudnoća i da je beba teška 1960 grama
hvala
ps. a propos doktora, svaki komentar je suvišan. ne bih da generalizujem, ali nikada neću otkriti da li većina njih ne zna svoj posao ili prosto neće da se angažuje (govorim za one sa kojima sam se lično susretala a nije ih mali broj).