Trovanje hranom

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
melb26sa

#1 Trovanje hranom

Post by melb26sa »

Izgleda da sam pojela/popila nesto pokvareno jer 2 sata nakon konzumiranja kafe te tople cokolade zavrsila sam 1) sa uzasnom dijarejom i 2) takvim povracanjem da nisam stigla da otvorim vrata kupatila vec sam povratila na vrata i ispred :( Moj jadni muz je to naravno sve morao da pocisti jer ja nisam bila nizasta.

Nakon sto nije prestalo do 20, natjerala sam muza da me vodi u bolnicu. Kaze teta doktor pa nije ti nista dok nisi jedno 10 puta isla na wc sa dijarejom i jedno 10 puta povratila?! Sta sam trebala, dehidrirati do kraja pa da me onda nose u bolnicu? Ne moram ni spominjati temperaturu, drhtavicu, ma cak su mi i nokti pomodrili.

Sad nakon 2 sata "spavanja" ne mogu zaspati, pijem Gatorade da povratim elektrolite ali bar se trenutno sve smirilo... Gledam ovu listu sa Dijetom za dijareje i trovanje hranom i kontam kako nema sanse da pola od ovih stvari pojedem: voda od prokuhane rize, crna kafa (nezasladjena) - vjerujem da ne podnosim kafu jer cim je popijem zavrsim na wc-u!, prazna supa od mrkve... Za sada se drzim gatoradea i nekog ruznog Hipp soka od mrkve i rizine sluzi - mislila sam da ce biti ukusniji ali je bljutav!

Nego, ako ko ima kakvih prijedloga sta bih trebala jesti/piti a da nije na listi javljajte! Vec sam spremila dvopek i caj od sipka...

Jos jedna interesantna stvar - a ovo se pocelo dogadjati po povratku sa odmora kada su me morali bukvalno u kolicima iznijeti iz aviona - doktor je utvrdio neku ekstra sluz u crijevima ali razlog sto sam se razbolila par sati pred put nazad u SA nikad nije utvrdjen... Dakle, ako pijem kolu iz staklene boce - bez obzira u kojem restoranu garantovano u roku pola sata zavrsicu na wc-u (samo jednom). Prije dvije sedmice mi se to desilo dva puta u sedmici - za nepovjerovati! Ali ako pijem kolu iz plasticne boce, koju sam kupila u prodavnici nema nikakvih problema. E sada, da li je to zbog toga sto konobari nekada tokom otvaranja boce dotaknu njen vrh svojim rukama ili zbog casa (u sta cisto sumnjam) ne znam. Znam samo da vise ne pijem gazirana pica po restoranima. Prelazim na cajeve pa makar i u sred ljeta!
zena21

Post by zena21 »

Nadam se da ti je bolje :)

Znam da u takvim situacijama treba jestu suhu hranu - najbolje grisini i suhu kiflu...Takodjer preporucuju i rizu, nemasnu, samo prokuhanu na vodi.

Trebas piti sto vise caja zbog dehidracije.
gmaz

Post by gmaz »

Tablete "medicinskog ugljena", ja sam ih koristio, odlicne Eucarbon.
Pitaj u apoteci, sigurno imaju, izbjegavaj slatke stvari sve dok imas problema....Zelim brz oporavak-rehidraciju :-D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Trovanje hranom

Post by PipiDugaDevetka »

melb26sa wrote: ...doktor je utvrdio neku ekstra sluz u crijevima ali razlog sto sam se razbolila par sati pred put nazad u SA nikad nije utvrdjen...
Slično i kod mene...Izgleda da je u Sa. povećan broj oboljelih od ameba, ali još nisam uradio nalaze...Ne znam šta se dešava...Nedavno sam se uneredio na ulici...Užas...!
Post Reply