Da ne duljim, imam problema sa suhim usnama. Svaku večer prije spavanja namažem ih kremom Bepanthen (svi govore kako je dobra) i naravno, ujutro usne budu prelijepe (budu mekane, ne budu suhe a ionako imam punije usne pa bude super) ali nakon što operem zube i umijem se, one opet budu iste. Istina, ne koristim labelo niti neku mast jer inače ne volim kad su mi "masna" usta, praktikujem ruž za usne. I nakon 2h usne su opet ispucale. Da li neko ima dobar savjet? Nešto na prirodnoj bazi? Neki provjereno dobar balzam? Hvala unaprijed.
Suhe usne
Moderator: anex
-
tobleronica
#1 Suhe usne
Lijep pozdrav svima!
Da ne duljim, imam problema sa suhim usnama. Svaku večer prije spavanja namažem ih kremom Bepanthen (svi govore kako je dobra) i naravno, ujutro usne budu prelijepe (budu mekane, ne budu suhe a ionako imam punije usne pa bude super) ali nakon što operem zube i umijem se, one opet budu iste. Istina, ne koristim labelo niti neku mast jer inače ne volim kad su mi "masna" usta, praktikujem ruž za usne. I nakon 2h usne su opet ispucale. Da li neko ima dobar savjet? Nešto na prirodnoj bazi? Neki provjereno dobar balzam? Hvala unaprijed.
-
Muzikjunki
#2 Re: Suhe usne
S obzirom da ne koristis labelo, onda probaj stavljati mehlem bar navecer. Zaista pomaze kod oporavka koze, vjerujem da moze pomoci i u toj situaciji.
Pogledaj na njihovoj stranici:
http://www.melem.com/
-
tobleronica
#3 Re: Suhe usne
Hvala puno ali samo da pitam, da li misliš isključivo na ovaj melem? Znaš li možda gdje ga mogu nabaviti? Jer nigdje nisam viđala a iz Tuzle sam, tačnije, Živinica.Muzikjunki wrote:S obzirom da ne koristis labelo, onda probaj stavljati mehlem bar navecer. Zaista pomaze kod oporavka koze, vjerujem da moze pomoci i u toj situaciji.
-
Muzikjunki
#4 Re: Suhe usne
Ja sam koristio taj sa linka i stvarno je odlicna stvar, a moze se kupiti u skoro svakoj apoteci (kod nas u Sarajevu). Trebalo bi da ga imaju i u Zivinicama u boljim privatnim apotekama. Postoji jos neki "bosanski mehlem" kog proizvode Apoteke Sarajevo, ali taj nisam probao.tobleronica wrote:Hvala puno ali samo da pitam, da li misliš isključivo na ovaj melem? Znaš li možda gdje ga mogu nabaviti? Jer nigdje nisam viđala a iz Tuzle sam, tačnije, Živinica.Muzikjunki wrote:S obzirom da ne koristis labelo, onda probaj stavljati mehlem bar navecer. Zaista pomaze kod oporavka koze, vjerujem da moze pomoci i u toj situaciji.
-
neko iz mase
#5 Re: Suhe usne
pusti ih da ti ispucaju i same se zalijece bez ikakvih dodataka. Doduse neces biti par dana u stanju da izadjes vani (naravno, ako ti to smeta), ali poslije toga ces se rijesiti problema.
Sta se sad desava je da su se usne navikle na povecan nivo vlaznosti kroz kreme kremice, balzame i sta ti ja znam sta, i "bune" se dok taj nivo nije postignut.
Sta se sad desava je da su se usne navikle na povecan nivo vlaznosti kroz kreme kremice, balzame i sta ti ja znam sta, i "bune" se dok taj nivo nije postignut.
-
tobleronica
#6 Re: Suhe usne
Aha, hvala puno! Baš danas ću potražiti, eventualno sutra.Muzikjunki wrote:Ja sam koristio taj sa linka i stvarno je odlicna stvar, a moze se kupiti u skoro svakoj apoteci (kod nas u Sarajevu). Trebalo bi da ga imaju i u Zivinicama u boljim privatnim apotekama. Postoji jos neki "bosanski mehlem" kog proizvode Apoteke Sarajevo, ali taj nisam probao.tobleronica wrote:Hvala puno ali samo da pitam, da li misliš isključivo na ovaj melem? Znaš li možda gdje ga mogu nabaviti? Jer nigdje nisam viđala a iz Tuzle sam, tačnije, Živinica.Muzikjunki wrote:S obzirom da ne koristis labelo, onda probaj stavljati mehlem bar navecer. Zaista pomaze kod oporavka koze, vjerujem da moze pomoci i u toj situaciji.
-
tobleronica
#7 Re: Suhe usne
Ukoliko mi ne pomogne melem, pokušat ću i tako. Jer stvarno svaku noć prije spavanja mažem kremom ali ujutro nakon 2h opet budu iste. Hvala ti.neko iz mase wrote:pusti ih da ti ispucaju i same se zalijece bez ikakvih dodataka. Doduse neces biti par dana u stanju da izadjes vani (naravno, ako ti to smeta), ali poslije toga ces se rijesiti problema.
- dedi
#8 Re: Suhe usne
Upravo ovo sa medom gledo sam neku emisiju na satelitu gdje kaze kako labelo i balzami nisu dobrim za stalno koristenje naviknu se usne i onda moras stalno mazati i doktori preporucuju med ujutru kad se umjijes prstom u med i namazes (malo ne pola kile meda) a mozes i vise puta dnevno samo operi usne prije . Ono kako kazu djeluje kao balzam umiruje i regenerira a sto je najbolje nema nezeljenih efekata osim sto ces imat slatke usne.
Jos nesto usne pucaju ako ih lizes obrati paznju da nije radi toga.
-
tobleronica
#9 Re: Suhe usne
Aha, hvala puno. Pošto još uvijek nisam nabavila ništa, a meda uvijek ima.. Odmah ujutro ću staviti.dedi wrote:Upravo ovo sa medom gledo sam neku emisiju na satelitu gdje kaze kako labelo i balzami nisu dobrim za stalno koristenje naviknu se usne i onda moras stalno mazati i doktori preporucuju med ujutru kad se umjijes prstom u med i namazes (malo ne pola kile meda) a mozes i vise puta dnevno samo operi usne prije . Ono kako kazu djeluje kao balzam umiruje i regenerira a sto je najbolje nema nezeljenih efekata osim sto ces imat slatke usne.Jos nesto usne pucaju ako ih lizes obrati paznju da nije radi toga.
Aaa ližem, moram, suše se jer puno pričam a inače imam osjetljivu kožu (i lica, i usana, svega...) pa im i malo vjetra smeta. Hvala opet.