Sok od sipka-nara
Moderator: anex
-
mister_1
#1 Sok od sipka-nara
Gdje naci pravi domaci sok od sipka - nara da je znaci od divljeg nara i da je provjeren sok?
- petunija
#2 Re: Sok od sipka-nara
Obično takav sok kupujem na Markalama, ima ga samo u jesen.
E sad, koliko je "pravi" ne znam, ali ima lijep okus i što je najvažnije, ne boli me glava od njega, što je inače slučaj sa sokovima iz samoposluge.
E sad, koliko je "pravi" ne znam, ali ima lijep okus i što je najvažnije, ne boli me glava od njega, što je inače slučaj sa sokovima iz samoposluge.
- Bosanac sa dna kace
#3 Re: Sok od sipka-nara
pa kupis seb sokovnik, koju gajbu nara pa cijedis...to je to 
- vaca
#4 Re: Sok od sipka-nara
počeo je da ga radi Eco-Line iz Mostara/Vrapčića. provjeren, pravi i dobar. ne znam gdje ga prodaju, nazovi ih pa se raspitaj.
- petunija
#5 Re: Sok od sipka-nara
Ako su tek počeli sa proizvodnjom, vjerujem da je dobar. Zanima me da li će biti jednako dobar i kad se pročuje za njih?vaca wrote:počeo je da ga radi Eco-Line iz Mostara/Vrapčića. provjeren, pravi i dobar. ne znam gdje ga prodaju, nazovi ih pa se raspitaj.
-
zemo_on_line
#6 Re: Sok od sipka-nara
Kupi sipak sta ce ti sok?
voce puno c vitamina.
voce puno c vitamina.
- petunija
#7 Re: Sok od sipka-nara
Mrsko mi guliti 
- Dr.Mr.Fr.
#8 Re: Sok od sipka-nara
Ko ne guli nema soka
vidio dobar sokovnik neki dan, navodno cijedi i šipak, gore ima onu ruckicu za nabijanje voca a dole elektromotor...
vidio dobar sokovnik neki dan, navodno cijedi i šipak, gore ima onu ruckicu za nabijanje voca a dole elektromotor...
-
mister_1
#9 Re: Sok od sipka-nara
Cuo sam za ove, ali nekako mi je najbolja domaca-kucna proizvodnja i to provjerena. Ima takvih ljudi samo ih treba naci, jer pravi domaci sok od sipka-nara se pravi od divljeg sipka koji nije sladak i ima jaku crvenu boju i 100 % je nar, znaci nema vode i onda je to pravi ukus i lijek.vaca wrote:počeo je da ga radi Eco-Line iz Mostara/Vrapčića. provjeren, pravi i dobar. ne znam gdje ga prodaju, nazovi ih pa se raspitaj.
-
dert
#10 Re: Sok od sipka-nara
provjerenomister_1 wrote:Cuo sam za ove, ali nekako mi je najbolja domaca-kucna proizvodnja i to provjerena. Ima takvih ljudi samo ih treba naci, jer pravi domaci sok od sipka-nara se pravi od divljeg sipka koji nije sladak i ima jaku crvenu boju i 100 % je nar, znaci nema vode i onda je to pravi ukus i lijek.vaca wrote:počeo je da ga radi Eco-Line iz Mostara/Vrapčića. provjeren, pravi i dobar. ne znam gdje ga prodaju, nazovi ih pa se raspitaj.
-
BJB
#11 Re: Sok od sipka-nara
Napravi sam..Moja ga mama pravi svake godine i ne bi prodala litar ni za 15KM...
Prvo trebas ocistiti hrpu sipka za litar dva soka, ostalo sto se tice pravljenja soka je lako..
A spustis se malo kad je vrijeme kad sazrijevaju u Hercegovinu, ima ih toliko nicijih, lokalci ih vrecama donose..
Bas danas mi govore da je jedan bracni par danas nabrao 7 vreca..
Sok je odlican, al' sa vrucom vodom jos bolji.
Prvo trebas ocistiti hrpu sipka za litar dva soka, ostalo sto se tice pravljenja soka je lako..
A spustis se malo kad je vrijeme kad sazrijevaju u Hercegovinu, ima ih toliko nicijih, lokalci ih vrecama donose..
- blue_sky
#12 Re: Sok od sipka-nara
vid' zemljakinje sto fino pojasniBJB wrote:Napravi sam..Moja ga mama pravi svake godine i ne bi prodala litar ni za 15KM...
-
mister_1
#13 Re: Sok od sipka-nara
Jesi to ti iz Hercegovine? Pravis li mozda slatko od smokvi? Poslaji malo tih divljih narova..BJB wrote:Napravi sam..Moja ga mama pravi svake godine i ne bi prodala litar ni za 15KM...
-
mostari
#14 Re: Sok od sipka-nara
Za sve zainteresovane na forumu pravim domaći sok od šipka sa područja mostara cijena 1L 10 KM dostava do sarajeva besplatna broj mob na koji me možete dobiti 062396899 hvala..
-
casanova123
#15 Re: Sok od sipka-nara
probajte na pijaci ciglane.. moji stalno kupuju te domace sokove kod tamo nekoga.. malo se raspitajte..
oko 10-15KM 1 litar..
odlican sok
oko 10-15KM 1 litar..
odlican sok
- A_I_
#16 Re: Sok od sipka-nara
Eh da je meni doci do ljudi iz okoline Mostara koji su prosle godine izlagali na sajmu zdrave hrane u Skenderiji - glupan ne uzeh broj telefona
Sok je zapravo bio pravi sirup izuzetno jak/silan (ne sladak vec vrlo kiseo) i gust a kostao je oko 12KM. Pravo malo ga je trebalo za razblazivanje s vodom. Takodje rekose da ga dobijaju upotrebom centrifuge.
Na ovogodisnji sajam u Skenderiji ne stigoh otici...
Sok je zapravo bio pravi sirup izuzetno jak/silan (ne sladak vec vrlo kiseo) i gust a kostao je oko 12KM. Pravo malo ga je trebalo za razblazivanje s vodom. Takodje rekose da ga dobijaju upotrebom centrifuge.
Na ovogodisnji sajam u Skenderiji ne stigoh otici...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#17 Re: Sok od sipka-nara
Proizvodi od voća i povrća
SIRUP OD DIVLJEG ŠIPKA-NARA
NOVI PROIZVOD ECO-LINE-a MOSTAR Sirup je dobijen presovanjem plodova divljeg šipka-brdunca koji raste na kamenitom području Hercegovine, bez ikakve ljudske intervencije u pogledu ishrane, zaštite, navodnjavanja. Sirup je 100% prirodan, bez konzervansa. Snažan je antioksidant, sadrži visok sadržaj vitamina C, te sadrži veću količinu folne kiseline i vitamina A i E, a od minerala posebno mjesto zauzima kalij. Dolazi u pakovanjima od 1 litar od čega se može napraviti 7 litara visokokvalitetnog prirodnog soka.
Proizvodi: Eco - Line d.o.o., Vrapčići, Mostar
roizvodi: Eco - Line d.o.o., Vrapčići, Mostar
Tel: 036/581-113 e-mail: [email protected]
http://www.ecoline.ba

zovni i ove
http://www.pz-hodbina.ba/en/home.html
http://www.pz-dubrave.com/index.html

SIRUP OD DIVLJEG ŠIPKA-NARA
NOVI PROIZVOD ECO-LINE-a MOSTAR Sirup je dobijen presovanjem plodova divljeg šipka-brdunca koji raste na kamenitom području Hercegovine, bez ikakve ljudske intervencije u pogledu ishrane, zaštite, navodnjavanja. Sirup je 100% prirodan, bez konzervansa. Snažan je antioksidant, sadrži visok sadržaj vitamina C, te sadrži veću količinu folne kiseline i vitamina A i E, a od minerala posebno mjesto zauzima kalij. Dolazi u pakovanjima od 1 litar od čega se može napraviti 7 litara visokokvalitetnog prirodnog soka.
Proizvodi: Eco - Line d.o.o., Vrapčići, Mostar
roizvodi: Eco - Line d.o.o., Vrapčići, Mostar
Tel: 036/581-113 e-mail: [email protected]
http://www.ecoline.ba

zovni i ove
http://www.pz-hodbina.ba/en/home.html
http://www.pz-dubrave.com/index.html

-
adara
#18 Re: Sok od sipka-nara
Bujrum ako ko hoće ima soka od Nara-šipka ručno cijeđenog nije ispod prese 12 KM-litar
Također i pekmeza od smokava po 12 KM kilogram
na pp sve ostale info i narudžbe
Također i pekmeza od smokava po 12 KM kilogram
na pp sve ostale info i narudžbe
- kekec
#19 Re: Sok od sipka-nara
Koristim "NARvin", proizvodi ga "Hrasanjka" Hrasno - Neum, bocice od 0,25 l.
Zainteresovan sam za kupovinu soka od nara, ali imam pitanje za vas koji ste bolji poznavaoci (adara, Toto, mostari,...) :
- Kako se cuva ovaj sok (sobna temparatura, frizider, tamno mjesto, ...) i koliko mu je rok trajanja. Ako uzmem npr 10 litara, moram znati kojom brzinom ga moram potrositi, da mi se oni zadnji litri ne "pokvare".
Zainteresovan sam za kupovinu soka od nara, ali imam pitanje za vas koji ste bolji poznavaoci (adara, Toto, mostari,...) :
- Kako se cuva ovaj sok (sobna temparatura, frizider, tamno mjesto, ...) i koliko mu je rok trajanja. Ako uzmem npr 10 litara, moram znati kojom brzinom ga moram potrositi, da mi se oni zadnji litri ne "pokvare".
- blue_sky
#20 Re: Sok od sipka-nara
pa rok ti zavisi od skladistenja, a sto mu je hladnije to bolje...znaci frizider.kekec wrote:Koristim "NARvin", proizvodi ga "Hrasanjka" Hrasno - Neum, bocice od 0,25 l.
kazu da moze i u led, ali onda u plasticnim bocama (ne do vrha pune) i zaledjen moze stajati dugo.
-
mostari
#21 Re: Sok od sipka-nara
drugar sok od šipka čuvaš na hladnom mjestu npr frižider, podrum,na balkonu važno je da je u hladnom i nemaš problema da će se pokvariti brzo ako ti treba soka kontaktiraj me imaš mogučnost da kod mene uzmeš sok od šipka bez šećera cijena litra je ista pozdrav...
- mericak
#22 Re: Sok od sipka-nara
Na Ciglane pijaci mozes kupiti kod "vocara" bilo koju kombinaciju voca i on ti iscjedi na licu mjesta besplatno. Ti samo platis voce i poneses svoju flasu. Neki dan sam pila kombinaciju divljeg nara+ narandza= fenomenalno.
- bez_ideje
#23 Re: Sok od sipka-nara
Ljudi........cime vi cijedite sipak ?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#24 Re: Sok od sipka-nara
odi u Stolac i zadji po mahalama, posebno Uzinovici i Kukavac; ljudi iz godine u godinu prave BEST sipak sokove i to sve iz domace kuhinje!
- star(i)mo
#25 Re: Sok od sipka-nara
Ma sok od sipka je zakon. Ima ga kod mene na bacanje ali mi ga je lijeno guliti... bjezi, nikad ono a jos i prsti pozute...