Sok od sipka-nara

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

mister_1

#1 Sok od sipka-nara

Post by mister_1 »

Gdje naci pravi domaci sok od sipka - nara da je znaci od divljeg nara i da je provjeren sok?
petunija

#2 Re: Sok od sipka-nara

Post by petunija »

Obično takav sok kupujem na Markalama, ima ga samo u jesen.
E sad, koliko je "pravi" ne znam, ali ima lijep okus i što je najvažnije, ne boli me glava od njega, što je inače slučaj sa sokovima iz samoposluge.
Bosanac sa dna kace

#3 Re: Sok od sipka-nara

Post by Bosanac sa dna kace »

pa kupis seb sokovnik, koju gajbu nara pa cijedis...to je to :-)
vaca

#4 Re: Sok od sipka-nara

Post by vaca »

počeo je da ga radi Eco-Line iz Mostara/Vrapčića. provjeren, pravi i dobar. ne znam gdje ga prodaju, nazovi ih pa se raspitaj.
petunija

#5 Re: Sok od sipka-nara

Post by petunija »

vaca wrote:počeo je da ga radi Eco-Line iz Mostara/Vrapčića. provjeren, pravi i dobar. ne znam gdje ga prodaju, nazovi ih pa se raspitaj.
Ako su tek počeli sa proizvodnjom, vjerujem da je dobar. Zanima me da li će biti jednako dobar i kad se pročuje za njih? :?
zemo_on_line

#6 Re: Sok od sipka-nara

Post by zemo_on_line »

Kupi sipak sta ce ti sok?
voce puno c vitamina.
petunija

#7 Re: Sok od sipka-nara

Post by petunija »

Mrsko mi guliti :D
Dr.Mr.Fr.

#8 Re: Sok od sipka-nara

Post by Dr.Mr.Fr. »

Ko ne guli nema soka :lol:

vidio dobar sokovnik neki dan, navodno cijedi i šipak, gore ima onu ruckicu za nabijanje voca a dole elektromotor...
mister_1

#9 Re: Sok od sipka-nara

Post by mister_1 »

vaca wrote:počeo je da ga radi Eco-Line iz Mostara/Vrapčića. provjeren, pravi i dobar. ne znam gdje ga prodaju, nazovi ih pa se raspitaj.
Cuo sam za ove, ali nekako mi je najbolja domaca-kucna proizvodnja i to provjerena. Ima takvih ljudi samo ih treba naci, jer pravi domaci sok od sipka-nara se pravi od divljeg sipka koji nije sladak i ima jaku crvenu boju i 100 % je nar, znaci nema vode i onda je to pravi ukus i lijek.
dert

#10 Re: Sok od sipka-nara

Post by dert »

mister_1 wrote:
Cuo sam za ove, ali nekako mi je najbolja domaca-kucna proizvodnja i to provjerena. Ima takvih ljudi samo ih treba naci, jer pravi domaci sok od sipka-nara se pravi od divljeg sipka koji nije sladak i ima jaku crvenu boju i 100 % je nar, znaci nema vode i onda je to pravi ukus i lijek.
provjereno :thumbup:
BJB

#11 Re: Sok od sipka-nara

Post by BJB »

Napravi sam..Moja ga mama pravi svake godine i ne bi prodala litar ni za 15KM...
Prvo trebas ocistiti hrpu sipka za litar dva soka, ostalo sto se tice pravljenja soka je lako..
A spustis se malo kad je vrijeme kad sazrijevaju u Hercegovinu, ima ih toliko nicijih, lokalci ih vrecama donose..
Bas danas mi govore da je jedan bracni par danas nabrao 7 vreca..
Sok je odlican, al' sa vrucom vodom jos bolji.
blue_sky

#12 Re: Sok od sipka-nara

Post by blue_sky »

BJB wrote:Napravi sam..Moja ga mama pravi svake godine i ne bi prodala litar ni za 15KM...
Prvo trebas ocistiti hrpu sipka za litar dva soka, ostalo sto se tice pravljenja soka je lako..
A spustis se malo kad je vrijeme kad sazrijevaju u Hercegovinu, ima ih toliko nicijih, lokalci ih vrecama donose..
vid' zemljakinje sto fino pojasni :thumbup: :D i kod mene uveliko pravljenje u toku, malo truda i vremena i eto ga.. :-D
mister_1

#13 Re: Sok od sipka-nara

Post by mister_1 »

BJB wrote:Napravi sam..Moja ga mama pravi svake godine i ne bi prodala litar ni za 15KM...
Jesi to ti iz Hercegovine? Pravis li mozda slatko od smokvi? Poslaji malo tih divljih narova..
mostari

#14 Re: Sok od sipka-nara

Post by mostari »

Za sve zainteresovane na forumu pravim domaći sok od šipka sa područja mostara cijena 1L 10 KM dostava do sarajeva besplatna broj mob na koji me možete dobiti 062396899 hvala..
casanova123

#15 Re: Sok od sipka-nara

Post by casanova123 »

probajte na pijaci ciglane.. moji stalno kupuju te domace sokove kod tamo nekoga.. malo se raspitajte..
oko 10-15KM 1 litar..

odlican sok :D
A_I_

#16 Re: Sok od sipka-nara

Post by A_I_ »

Eh da je meni doci do ljudi iz okoline Mostara koji su prosle godine izlagali na sajmu zdrave hrane u Skenderiji - glupan ne uzeh broj telefona :x

Sok je zapravo bio pravi sirup izuzetno jak/silan (ne sladak vec vrlo kiseo) i gust a kostao je oko 12KM. Pravo malo ga je trebalo za razblazivanje s vodom. Takodje rekose da ga dobijaju upotrebom centrifuge.
Na ovogodisnji sajam u Skenderiji ne stigoh otici...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#17 Re: Sok od sipka-nara

Post by Toto »

Proizvodi od voća i povrća
SIRUP OD DIVLJEG ŠIPKA-NARA
NOVI PROIZVOD ECO-LINE-a MOSTAR Sirup je dobijen presovanjem plodova divljeg šipka-brdunca koji raste na kamenitom području Hercegovine, bez ikakve ljudske intervencije u pogledu ishrane, zaštite, navodnjavanja. Sirup je 100% prirodan, bez konzervansa. Snažan je antioksidant, sadrži visok sadržaj vitamina C, te sadrži veću količinu folne kiseline i vitamina A i E, a od minerala posebno mjesto zauzima kalij. Dolazi u pakovanjima od 1 litar od čega se može napraviti 7 litara visokokvalitetnog prirodnog soka.
Proizvodi: Eco - Line d.o.o., Vrapčići, Mostar
roizvodi: Eco - Line d.o.o., Vrapčići, Mostar
Tel: 036/581-113 e-mail: [email protected]
http://www.ecoline.ba
Image
Image

zovni i ove
http://www.pz-hodbina.ba/en/home.html
http://www.pz-dubrave.com/index.html
Image
adara

#18 Re: Sok od sipka-nara

Post by adara »

Bujrum ako ko hoće ima soka od Nara-šipka ručno cijeđenog nije ispod prese 12 KM-litar
Također i pekmeza od smokava po 12 KM kilogram

na pp sve ostale info i narudžbe
kekec

#19 Re: Sok od sipka-nara

Post by kekec »

Koristim "NARvin", proizvodi ga "Hrasanjka" Hrasno - Neum, bocice od 0,25 l.
Zainteresovan sam za kupovinu soka od nara, ali imam pitanje za vas koji ste bolji poznavaoci (adara, Toto, mostari,...) :
- Kako se cuva ovaj sok (sobna temparatura, frizider, tamno mjesto, ...) i koliko mu je rok trajanja. Ako uzmem npr 10 litara, moram znati kojom brzinom ga moram potrositi, da mi se oni zadnji litri ne "pokvare". :-D
blue_sky

#20 Re: Sok od sipka-nara

Post by blue_sky »

kekec wrote:Koristim "NARvin", proizvodi ga "Hrasanjka" Hrasno - Neum, bocice od 0,25 l.
Zainteresovan sam za kupovinu soka od nara, ali imam pitanje za vas koji ste bolji poznavaoci (adara, Toto, mostari,...) :
- Kako se cuva ovaj sok (sobna temparatura, frizider, tamno mjesto, ...) i koliko mu je rok trajanja. Ako uzmem npr 10 litara, moram znati kojom brzinom ga moram potrositi, da mi se oni zadnji litri ne "pokvare". :-D
pa rok ti zavisi od skladistenja, a sto mu je hladnije to bolje...znaci frizider.
kazu da moze i u led, ali onda u plasticnim bocama (ne do vrha pune) i zaledjen moze stajati dugo.
mostari

#21 Re: Sok od sipka-nara

Post by mostari »

drugar sok od šipka čuvaš na hladnom mjestu npr frižider, podrum,na balkonu važno je da je u hladnom i nemaš problema da će se pokvariti brzo ako ti treba soka kontaktiraj me imaš mogučnost da kod mene uzmeš sok od šipka bez šećera cijena litra je ista pozdrav...
mericak

#22 Re: Sok od sipka-nara

Post by mericak »

Na Ciglane pijaci mozes kupiti kod "vocara" bilo koju kombinaciju voca i on ti iscjedi na licu mjesta besplatno. Ti samo platis voce i poneses svoju flasu. Neki dan sam pila kombinaciju divljeg nara+ narandza= fenomenalno.
bez_ideje

#23 Re: Sok od sipka-nara

Post by bez_ideje »

Ljudi........cime vi cijedite sipak ?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#24 Re: Sok od sipka-nara

Post by corolla02 »

odi u Stolac i zadji po mahalama, posebno Uzinovici i Kukavac; ljudi iz godine u godinu prave BEST sipak sokove i to sve iz domace kuhinje!
star(i)mo

#25 Re: Sok od sipka-nara

Post by star(i)mo »

:shock: Cuj odi u Stolac!? Sala mala. :D
Ma sok od sipka je zakon. Ima ga kod mene na bacanje ali mi ga je lijeno guliti... bjezi, nikad ono a jos i prsti pozute... :lol:
Post Reply