Rak kože ???

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bLa^^

#1 Rak kože ???

Post by bLa^^ »

Treba mi mala pomoć. Budući da pišem roman, trebale su mi neke informacije o čestim uzrocima raka.
Naime, pročitao sam da su rane koje se same stvaraju i koje ne zarastaju "predznak" raka kože. E sad, ja imam dvije male ranice koje nisu duboke niti krvare, ali uvjek su tu i nikada ne zarastaju već duži period. Jedna se nalazi na testisima a druga na nozi. Malo sam se uplašio pa želim da čujem da li je to moguće da bude simptom raka kože ?
Unapred hvaLaˇˇ
nexo

#2 Re: Rak kože ???

Post by nexo »

Pitam se sta te je navelo da se obratis za savjet ovde ako vec imas takve sumnje. Otidji doktoru na pregled i razjasni situaciju samome sebi. Rak koze se najlakse lijeci, bar prema statistikama, a posebno u ranoj fazi otkrivanja.
smurf

#3 Re: Rak kože ???

Post by smurf »

Sto prije odes doktoru prije ces doci na red kod specijalista jer je lista cekanja za to malo poduza. To nije nista strasno ali se mora medicinski tretirati. Ziv bio, prvom prilikom kod hecima i odmah trazi uputnicu dermatologu, nemoj da ti ljekari opce prakse prepisuju koje kakve kreme.

I javi nam kako si se bezveze prepao ;-)
pure_love

#4 Re: Rak kože ???

Post by pure_love »

ako vec duzi period imas te ranice a nista ti nije bilo onda vjerovatnije nije nista,no sikiriki,a idi doktoru obavezno jer nista nije 100%,i dzaba se sikiras...to nije dobro za zdravlje ;)
neprilagodjena

#5 Re: Rak kože ???

Post by neprilagodjena »

bLa^^ wrote:Treba mi mala pomoć. Budući da pišem roman, trebale su mi neke informacije o čestim uzrocima raka.
Naime, pročitao sam da su rane koje se same stvaraju i koje ne zarastaju "predznak" raka kože. E sad, ja imam dvije male ranice koje nisu duboke niti krvare, ali uvjek su tu i nikada ne zarastaju već duži period. Jedna se nalazi na testisima a druga na nozi. Malo sam se uplašio pa želim da čujem da li je to moguće da bude simptom raka kože ?
Unapred hvaLaˇˇ

Idi koznom doktoru,svaka promjena na kozi je vazna.
Cak i ako se radi o benovima a kamoli o tvojim ranicama od kojih je jedna na testisima.
Post Reply