Problemi sa kosom

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
SandraB.

#1 Problemi sa kosom

Post by SandraB. »

Zdravo svima, nadam se da uzivate u ovim ljetnim vrucinama. :)

Meni je nazalost ovo ljeto upropastilo kosu. :sad: Uvijek sam imala dugu, sjajnu, zdravu kosu, bez obzira na to što se već 5 godina farbam. E sad, mozda je zbog promjena farbi u zadnje vrijeme, mozda zbog ljetnih vrucina, iskrane (iako se zdravo hranim) ali u posljednje vrijeme kosa mi se masti nakon 2 dana, a veći dio nje je ispucao i grub je pod prstima. :cry:

Zanima me znate li vi neki preparat, bilo sta, za ispucalu, grubu kosu koja se brzo masti ? Koristim masku od jajeta jednom u 10 dana, trebalo bi da pomogne...

Ako neko zna još nešto, bila bih jako zahvalna da napiše. :) Ili da barem neka djevojka preporuci koje su 'najzdravije' farbe (koristim Palettu).

Unaprijed hvala :)
Lounge Act

#2 Re: Problemi sa kosom

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:41, edited 1 time in total.
SandraB.

#3 Re: Problemi sa kosom

Post by SandraB. »

Hvala puno, pridrzavat cu se vaših savjeta. :) I ja bih se prestala rado farbati, ali pokusavala sam 2 puta i kosa mi je još gora bila, kao da se navikla na farbu i poslije toga se još više masti...Ali ako ništa, neću više koristiti Palette, svi govore da su baš štetne...
jos_uvijek_sanjam

#4 Re: Problemi sa kosom

Post by jos_uvijek_sanjam »

Za pocetak se osisaj, bar 5-6 cm, ili jos bolje ako ti nije zao, koliko je potrebno da ti ostanu potpuno zdravi vrhovi. Jer sto duze stedis kosu sisanja, ona sve vise puca i tanji se. Bolje i kraca, ali zdrava kosa, nego duga, a neuredna. Pokusaj neko vrijeme da se ne farbas ( ili po mogucnosti totalno ). Umjesto farbe probaj onaj preliv za kosu, mislim da je manje stetan. Od sampona bih ti preporucila Schwarzkopf crnu liniju ( sampon+maska ). A za prirodne maske, sto mozes kuci, ako ti je kosa tamnija, pomiješaj toz od jake turske kafe sa maslinovim ili ricinusovim ( a mogu oba ) uljem i dobro natopi s tim tjeme i ostatak kose. Pusti da ti stoji na glavi bar pola sata. Za mjesec dana ce ti kosa biti ko s reklame :). Unosi vise B vitamina u organizam, kosu ne przi fenom precesto i strpi se da je ne peres svaka 2 dana. Operi svaki treci, pa sedmicu kasnije pocni svaki cetvrti i to je optimalan interval izmedju 2 pranja. Nije lose da svaki dan utrljas par kapi ricinusovog ulja u tjeme, ali iskljucivo u tjeme.
Lounge Act

#5 Re: Problemi sa kosom

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:41, edited 1 time in total.
Romanista 101%

#6 Re: Problemi sa kosom

Post by Romanista 101% »

da ne otvaram posebno temu jer samo zelim da pitam u vezi istog problema, cuo sam da neki imaju cudan savjet u vezi masne peruti a to je da se kosa ne pere oko 2 sedmice :shock: i da ce u toku tog perioda doci do "ciscenja" masne peruti ali da peruti nece nestati skroz vec samo ce se dosta smanjiti nego sto je prije bila...da li je neko mozda probao i ovom metodom mada meni zvuci malo nestvarnom.
Post Reply