Problem sa spavanjem Leponex
Moderator: anex
- ExNihilo
#51 Re: Problem sa spavanjem Leponex
Ima li ko šta protiv spavanja. 
- luckylaka
#52 Re: Problem sa spavanjem Leponex
Ma sta ja znam sta je .Valjda se preznojim od muke sto ne mogu zaspati.Jutros legao u 3:30 u 7:00 ustao nastavio kafu i evo u 7:45 tipkam.I ko da sam normalno odpavao 7-8 sati.Pokusavam izbjeci bilo kakve tablete ali izgleda da mi ne preostaje nista drugo.dezurni_ucenik wrote:Da nije anksioznost kod tebe u pitanju ?luckylaka wrote:Ima li ono kakvog lijeka bez tablete.Neko mi preporuci trcanje.Dolazim iz druge smjene oko 23:00 tamo vamo tusiranje,presvlacenje sjedem malo za comp 2-3 corone pogledam na sat 2 il 3 sata meni sna ni na vidiku.Odem leci i sav se preznojim od neke muke jer se valjam bezze.Ne kontam do kakve promjene mi je odjednom to doslo jer nikada nisam imao takvih problema.
@Mujice mislis da zbog foruma imam nesanice(mozda samo zbog teme Selektor RBiH Mesha
@dezurni de ti meni ovo prevedi mozda jeste mozda nije
-
dezurni_ucenik
#53 Re: Problem sa spavanjem Leponex
luckylaka wrote:Ma sta ja znam sta je .Valjda se preznojim od muke sto ne mogu zaspati.Jutros legao u 3:30 u 7:00 ustao nastavio kafu i evo u 7:45 tipkam.I ko da sam normalno odpavao 7-8 sati.Pokusavam izbjeci bilo kakve tablete ali izgleda da mi ne preostaje nista drugo.dezurni_ucenik wrote:Da nije anksioznost kod tebe u pitanju ?luckylaka wrote:Ima li ono kakvog lijeka bez tablete.Neko mi preporuci trcanje.Dolazim iz druge smjene oko 23:00 tamo vamo tusiranje,presvlacenje sjedem malo za comp 2-3 corone pogledam na sat 2 il 3 sata meni sna ni na vidiku.Odem leci i sav se preznojim od neke muke jer se valjam bezze.Ne kontam do kakve promjene mi je odjednom to doslo jer nikada nisam imao takvih problema.
@Mujice mislis da zbog foruma imam nesanice(mozda samo zbog teme Selektor RBiH Meshadok je slektor bio Sajo ja spavo ko beba
)
@dezurni de ti meni ovo prevedi mozda jeste mozda nije
Napisao si da te odjednom neka muka uhvati kad legnes spavati, pa rekoh da nije napad panike. Rascisti sa sobom, jel tu muku prouzrokuje to sto ne mozes zaspati, ili je neki drugi problem.
- truts
#54 Re: Problem sa spavanjem Leponex
Ako hoćeš nešto prirodno, bez nuspojava, smotaj topa, ispuši i spavaćeš k'o mala beba, a ujutro si odmoran i naspavan. U Hrvatskoj bi ga dobio na recept, a kod nas od prvog dilera na uglu. 
- luckylaka
#55 Re: Problem sa spavanjem Leponex
A u St.Louis 3 za dolartruts wrote:Ako hoćeš nešto prirodno, bez nuspojava, smotaj topa, ispuši i spavaćeš k'o mala beba, a ujutro si odmoran i naspavan. U Hrvatskoj bi ga dobio na recept, a kod nas od prvog dilera na uglu.
- apsidejzi
#56 Re: Problem sa spavanjem Leponex
Na youtube imas kamaru sadrzaja za relaksaciju ako volis zaspati uz odredjeni zvuk. Imas prirodne zvukove rijeka, vjetra, vatre, vode i sl a imas i vjestackih zvukova poput fena, raznih masina i sl. Moj omiljeni je voznja automobilom.
-
ActionWoman
#57 Re: Problem sa spavanjem Leponex
Vjerovatno imas smanjeno lucenje melatonina. Provjeri hormonalni status. Promijeni ishranu (znam da su ananas i bademi dobri za lucenje melatonina). Ekstrakt valerijane i melise te mogu odvaliti. Izrabljuj se fizickim radom par dana. Melatonin se najbolje luci kada legnemo na spavanje u 21:00. Ako budes rintao ko konj par dana, jeo i pio ispravno, pio u toku dana valerijanu i melisu onda ces uskoro spavati normalno. Ti si necim pobrkao to lucenje melatonina. Moze biti povreda, stres, ishrana, neki šok, itd. Potrebno je tijelo vratiti u normalu.
pogledaj ove linkove
http://www.webmd.com/sleep-disorders/tc ... n-overview
primjer kako je osoba imala manjak progesterona sto je uzrokovalo insomniju.
http://www.beliefnet.com/Wellness/Healt ... lance.aspx
Ukini kafu, secer, rafinisanu hranu.
Provjeri hormone (endokrinolog)
progesteron, estrogen, testosteron, melatonin, cortisol, itd.
pogledaj ove linkove
http://www.webmd.com/sleep-disorders/tc ... n-overview
primjer kako je osoba imala manjak progesterona sto je uzrokovalo insomniju.
http://www.beliefnet.com/Wellness/Healt ... lance.aspx
Ukini kafu, secer, rafinisanu hranu.
Provjeri hormone (endokrinolog)
progesteron, estrogen, testosteron, melatonin, cortisol, itd.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#58 Re: Problem sa spavanjem Leponex
Leponex je jedan od najjačih trankvilizatora, antipsihotika, i hipnotika koji se u terapiji koristi već preko 30 godina.
Brojna su klinička iskustva o njegovoj upotrebi, i ovdje ću navesti samo najbitnije činjenice.
Leponex je trigonik prve klase, dakle, lijek koji ekstremno umanjuje psihološko funkcionisanje čovjeka, kao i što znatno umanjuje sposobnost i kvalitet rada .
Leponex se NIKADA ne smije koristiti bez prijeke potrebe i to pod STROGIM nadzorom neuropsihijatra, jer se pod njegovim djelovanjem pacijent nije u stanju brinuti sam o sebi,a s vremenom sve teže obavlja zahtjevnije poslove. Namijenjen je liječenju teških psihičkih poremećaja, u određenom vremenu i sa tačno određenim dozama. NIJE pogodan za lakše i srednje teške poremećaje spavanja, ukoliko osoba ne ispoljava simptome težih oboljenja (psihoze i akutne epizode shozofrenije). Zbog toga, ako se uzima samovoljno i bez medicinski tačno određenog razloga, može uzrokovati veoma neprijatne nuspojave i pogoršati stanje. Također, može i PRIKRITI tragove ozbiljnijih oboljenja.
Kod ovako drastičnih slučajeva, kako je opisao forumaš na početku, potrebno je po skraćenom postupku obaviti nekoliko pretraga kako bi se isključila neurološka oboljenja. Pretrage krvi, POSEBNO PRAĆENJE LEUKOCITA,obavezni CT i EEG mozga(*ovo sam upitao kolegu koji radi na sličnim poslovima).
Pošto je čovjek već zaglibio u dužu upotrebu, najbolje bi bilo da se što prije javi neurologu/neuropsihijatru, jer još ima vremena za pravu intervenciju.
To je prvo.
Dalje, forumaši koji navode iskustva sa Sanvalom i Trazemom moraju biti svjesni da hipnotici imaju jednu gadnu manu- mogu dovesti do zastoja disanja u snu ukoliko osoba pati od težeg disanja ili prekida disanja (dispnea i apnea). Njihovo kombinovanje sa Leponexom ili anksioliticima može biti izvedeno samo u bolnici. Dakle, nema mixanja lijekova jer to može koštati trajnog oštećenja psihe ili čak glave... Prije uzimanja Trazema i Sanvala mora se ustanoviti zdravlje srca- dakle EKG i nalaz CK u krvi, minimalno.
HALDOL koji je neko naveo, se NE SMIJE uzeti bez kontrole ljekara!, jer je riječ o veoma snažnom i riskantnom lijeku za teška duševna oboljenja.
Znači, treba razlučiti težinu poremećaja, njegov uzrok, pa tek onda preduzeti mjere liječenja, jer se, ponavljam, radi o veoma jakim lijekovima sa brojnim nuspojavama.
MARIHUANA u kombinaciji sa Leponexom ne dolazi u obzir, jer može uzrokovati fatalni ishod (smrt usljed prestanka disanja u snu) ili pogoršati simptome shizofrenije do nivoa "smještanja u bolnicu".
Apaurin i Lexillium posebno, djeluju blago, ali njihovo uzimanje je ograničeno na najviše dvije sedmice jer može uzrokovati jaku ovisnost(posebno bromazepam tj."Lexillium").
Biljni lijekovi se mogu koristiti nakon određene pauze sa hemijskim preparatima (barem dva dana), ali sa njima treba dosta čvrste volje i strpljenja jer djelovanje ispoljavaju tek nakon par sedmica. Znači, može se uzeti valerijana , pasiflora (Belmiran), te dvije šolje jačeg čaja od matičnjaka, ujutro i navečer.
Bez obzira na sve, ponavljam da je ljekarski pregled OBAVEZAN.
- jao_situacije
#59 Re: Problem sa spavanjem Leponex
kakve su ovo narko teme
ovo treba zaključati, oće neki pubertetlija početi čitati pa da umre od tablete
došli na forum da pitaju imal neka nova boba
ovo treba zaključati, oće neki pubertetlija početi čitati pa da umre od tablete
došli na forum da pitaju imal neka nova boba