Traje ova patnja vec par mjeseci. Pio sam Trazem 5 mg, ali rijetko kada sam mogao zaspati. Broj noci koje sam presjedio je beskonacan. Sto mi je jos cudnije, ne osjecam se nimalo umorno. Energican sam, u poletu, ali zaspem u prosjeku nakon 24 sata. Sinoc nisam spavao, danas poslije podne vrlo kratko, ni veceras ne spavam.
Ovo ljeto, u augustu mjesecu nisam spavao punih 5 dana. Probudio sam se u ponedjeljak, a zaspao sam u petak. I ne lazem.
Kunjao sam samo 2 puta po 2 sata, bio sam se prepao da necu umrijeti zbog nedostatka sna. Isao onako u ocaju, od apoteke do apoteke da mi prodaju nesto za spavanje. Niko ne izdaje bez recepta..
Pronadjem od jednog poznanika, jednu tabletu generickog naziva Leponex. Rekao mi je da ako me on ne obori, da me nece nista oboriti na krevet. I zaista, popio sam jednu cetvrtinu od 100 mg, i zaspem kao beba. Probudim se u nedjelju u kasno podne.
Ja ga koristim za spavanje, jer drugacije ne mogu zaspati. Pijem od augusta mjeseca skoro svaku noc,
Problem je takve prirode da sam odlucio da prestanem da ga koristim jer su se od sredine oktobra pojavile nimalo bezazlene nuspojave.
Pocele su mi se javljati afte u ustima, bolestan sam skoro pa svake sedmice, kasljem, i imam problema sa mokrenjem.. udebljao sam se 15 kg, dobio stomacinu, cesem se po citavom tijelu..
Ovo su nezeljeni efekti:
"Lek Leponex sadrži kao aktivnu supstancu klozapin. Ove tablete se koriste za terapiju kod pacijenata koji pate od shizofrenije i koji nisu dali odgovor na drugu terapiju ili ne podnose klasične neuroleptike. Leponex nije lek za spavanje, odnosno za lečenje nesanice.
Moguće nuspojave
Moguća neželjena dejstva leka su : granulocitopenija, agranulocitoza, trombocitopenija, eozinofilija, leukocitoza, leukemija, zatim glavoboja, konfuzija, pospanost, vrtoglavica, tremor, padavica, agitacija, suvausta, smetnje sa vidom, poremećaji znojenja, tahikardija, posturalna hipotenzija, hipertenzija, srčana aritmija, perikarditis, miokarditis i vrlo retko – tromboembolija.
Moguća su i sledeća nežejena dejstva: mučnina, povraćanje, opstipacija, ileus, žutica i vrlo retko hepatitis fulminantna nekroza jetre.
Medju ostalim nuspojavama su i kože reakcije i porast telesne težine."
To je ta prokleta jebena tableta. Dzehenem. Cesem se citavu noc jer mi fali.Kad ne popijem ga, nema sanse da zaspem. Kad ga uzmem , zaspem relativno brzo..
Kako se skinuti, i konacno normalno zaspat?