Problem sa noktom :)

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

otherside

#26 Re: Problem sa noktom :)

Post by otherside »

Skyfox wrote:
otherside wrote:sta bi s noktom? je li pao za domovinu? :D
neces vjerovati nije :D

ne odoh... znaaaam sve posljedice, al peglatorno mi, a i nece niko da ide samnom :(

dobra je vijest sto ne boli vise smajlilkohistericnoskace
jah...samo proslo :D a kako izgleda? :D
*mima*

#27 Re: Problem sa noktom :)

Post by *mima* »

Skyfox wrote:
otherside wrote:sta bi s noktom? je li pao za domovinu? :D
neces vjerovati nije :D

ne odoh... znaaaam sve posljedice, al peglatorno mi, a i nece niko da ide samnom :(

dobra je vijest sto ne boli vise smajlilkohistericnoskace

I treba da bude strah jer si to rezao ....sorry sto sam gruba ....ali odlicno znam preobleme sa uraslim noktima.......Obavezno odi kod pedikera i nemoj to da zapustas jer ti ne gine operacija.
saban murat

#28 Re: Problem sa noktom :)

Post by saban murat »

ja sam imao slican problem, na palcu desne noge. prije desetak godina.
vjerovali ili ne, moja nana na palac mi stavila pola limuna. tako dvije noci zaredom, i gotovo. nikad vise taj problem.
Skyfox

#29 Re: Problem sa noktom :)

Post by Skyfox »

otherside wrote: jah...samo proslo :D a kako izgleda? :D
da te Bog sacuva :shock:

by by japanke...
Skyfox

#30 Re: Problem sa noktom :)

Post by Skyfox »

mima wrote:

I treba da bude strah jer si to rezao ....sorry sto sam gruba ....ali odlicno znam preobleme sa uraslim noktima.......Obavezno odi kod pedikera i nemoj to da zapustas jer ti ne gine operacija.
ako ne odem ovaj vikend necu nikad... a mislim da hocu :cry:
otherside

#31 Re: Problem sa noktom :)

Post by otherside »

Skyfox wrote:
mima wrote:

joj gdje te napomenuh....taman si bio fino zaboravio na problem :D
bad otherside, bad bad girl :D
Skyfox

#32 Re: Problem sa noktom :)

Post by Skyfox »

otherside wrote:
Skyfox wrote:
mima wrote:

joj gdje te napomenuh....taman si bio fino zaboravio na problem :D
bad otherside, bad bad girl :D
nooou :zoka: sad ga opet nesto mjerkam... kriza :skoljka: damn it
rousebs

#33 Re: Problem sa noktom :)

Post by rousebs »

stavi suhu šljivu
bez zezancije
olduser

#34 Re: Problem sa noktom :)

Post by olduser »

imo sam ja problem, imam i sad, al ispraksiro sam se, sam rezem :D pa me ne boli dva, tri mjeseca dok ne krene rast, onda ga opet ja malo rezem i dozovem ga...
iso sam i doktoru..
krene pored nokta rast neko mrtvo meso, kod doktora su mi to meso samo odrezali, ne boli nista dok rezu..
al opet se pojavilo al nije velko...meni se nokat prosirio pravo :D
prije par dana mi je i na drugoj nozi krenulo, pa sam cacko i izvadio sam neku zanokticu, al duboko je bila, neprimjetna skroz, napatio sam se pravo, ev sad mi je dobro :)
rezo sam i to na sredini nokta V, nista nije pomoglo...
Skyfox

#35 Re: Problem sa noktom :)

Post by Skyfox »

olduser wrote:imo sam ja problem, imam i sad, al ispraksiro sam se, sam rezem :D pa me ne boli dva, tri mjeseca dok ne krene rast, onda ga opet ja malo rezem i dozovem ga...
iso sam i doktoru..
krene pored nokta rast neko mrtvo meso, kod doktora su mi to meso samo odrezali, ne boli nista dok rezu..
al opet se pojavilo al nije velko...meni se nokat prosirio pravo :D
prije par dana mi je i na drugoj nozi krenulo, pa sam cacko i izvadio sam neku zanokticu, al duboko je bila, neprimjetna skroz, napatio sam se pravo, ev sad mi je dobro :)
rezo sam i to na sredini nokta V, nista nije pomoglo...
nema dalje ja odo u sub.... :cry: :-?
*mima*

#36 Re: Problem sa noktom :)

Post by *mima* »

Skyfox wrote:
mima wrote:

Ne zajebavaj se sa tim.....pisem ti iz iskustva.....da samo znas kako je super kad se to zagnoji......bolje da ne pisem.....Daj Boze da i pediker sad moze da ti pomogne jer si rezao ......urasli nokat se ne smije rezat.....postala sam expert ....da samo vidis kako radim i pedikir i manikir... :)
Skyfox

#37 Re: Problem sa noktom :)

Post by Skyfox »

mima wrote:
Ne zajebavaj se sa tim.....pisem ti iz iskustva.....da samo znas kako je super kad se to zagnoji......bolje da ne pisem.....Daj Boze da i pediker sad moze da ti pomogne jer si rezao ......urasli nokat se ne smije rezat.....postala sam expert ....da samo vidis kako radim i pedikir i manikir... :)
[/quote]

ma idem, samo mi je bilo tesko da se nakanim pogotovo kad je prestalo da boli, mada... malo me cudi kako je toliko ljudi ovdje imalo lose iskustvo s tim i odmah otisli doktoru... koga god pitam od svojih svi su to nesto ljecili kod kuce event. pedikir.

btw sta tocno radi pediker s tim noktom nesto procheprka ili... :cry: :shock:
*mima*

#38 Re: Problem sa noktom :)

Post by *mima* »

Ja uopste ne znam dali ti pediker moze pomoc.....obzirom kako si opisao svoje stanje....Ali u svakom slucaju...OBAVEZNO odi kod pedikera neka pogleda......mogu da ti preporucim Dijanu koja ima salon u krugu zgrade papagajka......ja sam kod nje otisla prvi put. Pediker ti nista ne reze,ali cu ti rec da malo boli prvi put.....jebiga ...kad sam ja izdrzala i ti ces.....poslije je bitno da redovno ides i da to odrzavas. Sve je to radi neudobne obuce....
d2

#39 Re: Problem sa noktom :)

Post by d2 »

otherside wrote:jah...samo proslo :D a kako izgleda? :D
postigao je boju ali ne i duzinu :lol: :lol:
__Snowflake__

#40 Re: Problem sa noktom :)

Post by __Snowflake__ »

Vjerujem da je autor ovog posta vec odavno rijesio svoj problem i da je sad sve ok :)..ali evo..da ja ispricam svoje iskustvo..mozda nekom nekad pomogne :)..bit cu opsirna, ali mislim da onima koji imaju ovaj problem nece biti uopste mrsko citati..znam da meni ne bi bilo da sam na njihovom mjestu..i da sam tad kad sam to radila imala bilo cije iskustvo, mislim da bi mi bilo dosta lakse :)

naime, mucila sam se s time dvije godine..probala sve sto se moglo isprobati..sve sto bi mi neko rekao, pokusala sam..medjutim, nista od alternativne medicine ne pomaze :P..ni bilo kakve kreme i tome slicno..nikakvi specijalni nacini rezanja tog uraslog nokta :D..ni ono urezivanje u obliku slova V..NISTA..(barem meni nije..a sumnjam da ce bilo kome..prema tome, idite doktoru prije nego se to jos vise upali, ne odgadjajte i ne nadajte se da cete sami uspjeti rijesiti problem, jer je vjerovatnoca da cete to uspjeti 1:10000 :)..a i ako ga rijesite, to je samo privremeno)

dakle, potpuno razumijem sve one koje ovo muci..i iako sam vec davno zavrsila sa svime, jako dobro se sjecam svega (a i sumnjam da cu zaboraviti:) ) i ne bih nikome pozeljela da to prolazi :D..nista strasno bolno...(sve dok ti neko slucajno ne stane na nogu..recimo u troli..a kad se to desi...uhh... :D..bolje da ne znate kako izgleda :D)..zaista uzasno..prvo -nokat uzasno izgleda i ne mozes obuti papuce..ustvari, ne mozes obuti bilo sta sto je barem malo usko pri vrhu jer boli..i kad si u normalnoj obuci, moras kupovati sve za barem broj vece..moras nositi crne carape svugdje izuzev kuce jer znas da ce ti to prokrvariti..uzas...(btw..od kad sam s tim zavrsila, niti jednom nisam obula crne carape jer mi je bukvalno muka od njih :D)

eh..ja sam to dva puta operisala..oba nokta..nakon prvog puta vratilo se ponovo..onda sam otisla u privatnu kliniku..i od toga je dosta dugo proslo i sad je sve u najboljem redu..
evo kako je to izgledalo prvi put...ovo vam pricam da bih objasnila kolika je procedura oko svega toga bila u drzavnoj bolnici..da bi vas uvjerila da odmah odete u privatnu kliniku..jer novac koji cete dati sigurno nece biti bacen...

otisla sam u dom zdravlja po uputnicu...doktorica i sestrica malo su se zacudile kad su vidjele, jer ocito nikad se nisu susretale s time...previle i odmah rekle kako to bez hirurga necu moci rijesiti, te dale uputnicu za hirurga i neke dvije vrste antibiotika da se upala smiri..kad sam otisla kod hirurga, rekli su da to nije slucaj za njih..i oni samo previli te rekli da odem na ortopediju...(jedna od sestrica koja je tu radila rekla je da ima isti problem..samo sto kod nje urasta sa obje strane - kod mene je TAD urastao samo jedan prst i samo s jedne strane..rekla je takodjer da je to operisala i ponovo joj se vratilo te da su iskustva uzasna i da zna kako operacija nece nista rijesiti te nema namjeru ponovo se upustati u to...rekla mi je i to da nikad necu moci nositi nikaku obucu usku pri vrhu a o cipelama s visokom petom da i ne razmisljam...pa..da odmah kazem - ako vam ovo neko nekad kaze, ne slusajte ga :):)..sve se to da srediti..)

eh..nakon toga sam otisla na ortopediju gdje sam pola dana provela cekajuci na red iako sam narucena...jer sve koji tu sjede (a sve stolice u cekaonici su popunjene iako ih ima sa svake strane zida..medjutim, ima i onih koji nisu mogli naci mjesto da sjede pa su morali stajati)..dakle, sve njih narucili su u isto vrijeme....ne vidim koja je svrha narucivanja uopste onda, al et..tako je..medjutim, tu je jedna stvar koja me neopisivo mnogo nerviralo..svi mi bili smo naruceni negdje oko pola devet cini mi se...i..cekali bismo tu sve dok ne dodjemo na red...pa..bilo je vise slucajeva gdje mi oko pola jedan, neka fino uredjena gospodja s kesom, ulazi u ordinaciju kao da niko od ovih ostalih i ne postoji..doktori su narocito ljubazni s takvima :)...i ne ulaze tamo da bi nesto pitale..jer se unutra zadrze jednako kao i svi ostali..i to je bilo nesto sto me uzasnooo nerviralo..milion puta prije toga sam rekla kako nema sanse da odem bilo gdje ih ove drzave..i stvarno sam veliki patriota :bih: ..:D..al kad sam otisla tamo, i onako iznervirana, da mi je neko ponudio da me odvede bilo gdje iz nje, vjerujte da bih otisla istog casa..cak ne bih pitala ni gdje me vode :):).nakon svog tog cekanja dodjem na red i doktor mi kaze kako oni tu ne mogu nista uraditi te da odem kod hirurga...ja mu kazem da sam vec bila kod hirurga i da me hirurg uputio njemu..nakon toga, kaze da su oni to radili prije par godina, ali vise ne rade...i..poslije malo razmisljana pristane da radi....kaze - obicno ne radimo, ali ok, jedan slucaj mozda bismo i mogli obaviti...zakazao je datum operacije (za oko dvije - tri sedmice koliko se sjecam..)...a do tada svaka dva do tri dana, moram ici u dom zdravlja na previjanje, te da par dana prije operacije dodjem na kontrolu...

i te dvije tri sedmice prosle, doktori su mi od svih tih previjanja vec bili na vrh glave :)...odem i na tu operaciju...sama operacija traje 10-15 minuta..pod anestezijom, nista nisam osjetila...jedino sto moze biti malo neugodno je upravo ta anestezija..i te inekcije..koliko se sjecam 6 njih...jedna izmedju velikog prsta i onog do njega..jedna sa strane..jedna na vrh..jedna dole nize nokta....nezz vise ni sama :)..samo znam da je to bio jedini razlog zbog kojeg mi se kasnije nije islo na operaciju kad je nokat ponovo poceo da urasta :D..kad sam dosla kuci, jos pola sata nakon toga nije boljelo..ali poslije Bgm jeste :$..nisu to neki narocito veliki bolovi koji se ne daju pretrpjeti..ali..boljelo jeste :)..doktor je rekao da kupim i analgine jer ce mi trebati za bolove:D....jedan od problema je bio wc :D..doktor je rekao da se ne smijem oslanjati na tu nogu, i dok lezim da stavim jastuk ispod jer mora stajati malo dignuta..i trebalo mi je 5 minuta da nekako stignem do wc-a :D..al et..uspijevala sam :D...nakon toga isla na previjanja dvije sedmice, mislim..onda izvadila konce...i sve je bilo ok..u medjuvremenu mi je poceo urastati nokat i na drugoj nozi...nisam odmah htjela da idem jer sam opet mislila kako cu sama moci rijesiti jer je tek pocetak urastanja..zaim mi je bilo muka od prvog iskustva..znala sam da ponovo valja svaki put kad idem u drzavnu na kontrolu cekati u onim redovima..nervirati se...tako da nazalost nisam otisla odmah :(..

ovaj put mi je urastao sa obje strane..i..kad sam vidjela da vise nema svrhe cekati bilo sta i da time mogu samo pogorsati stvar, onda opet odem tu na ortopediju u drzavnoj bolnici i uradim to..ovaj put mi nisu sjekli nokat sa strane kao prethodni, nego su rekli da moraju cijeli izvaditi jer urasta sa obje strane i da je to jedini nacin da se rijesi....mjesec - dva sve je bilo kako treba..medjutim, nakon toga oba prsta pocinju ponovo da urastaju..ovaj put, i jedan i drugi na obje strane..

vise nisam htjela ici kod istih doktora vec sam otisla pogledati jel ima ijedna privatna klinika koja bi to radila..vjerovala sam da ce se ovi vise truditi za novac nego ovi besplatno pa ce valjda sve ispasti kako treba..a i ako nista, barem nema peglanja po cekaonicama:P...i bila sam upravu..bilo u pitanju njihovo vece zalaganje il bilo sta drugo, sve je kako treba..i malo je reci da sam zadovovoljna :)..ehh..da samo znaju koliko sam im zahvalna na tome :D
prvo sam obisla nekoliko klinika jer gdje god bih otisla rekli bi da ne rade..na kraju je jedna ljubazna doktorica iz jedne klinike nazvala par kolega za koje misli da to rade..par njih je reklo kako su radili pa prestali...zbog cega se to svima desava, zaista ne znam..na kraju je nasla jednog koji je rekao da bi to mogao uraditi..imena klinike i imena doktora se ne sjecam, ali ukoliko nekoga bude zanimalo, potrazit cu one papire od tada i rado vam reci...samo znam da se klinika nalazi na ilidzi..

odmah sam otisla tamo, odmah dosla na red..doktor to pogledao..i sto me pomalo iznenadilo, odmah mi rekao da idem u operacionu salu..dakle, bez ikakvih previjanja, antibiotika i bilo cega...pogledao je malo, rekao da je desni prst manje upaljen pa ce njega raditi danas a drugi ce raditi za oko dvije sedmice...(ako nekoga zanimaju detalji:D : skines i pantole i majicu i obuces neki njihov mantil..nije to ni pravi mantil..nesto skroz tanko i kratko:P, obujes neke njihove papuce...i legnes) pricaju s tobom i ne daju ti da gledas sta oni dole rezu :)...sada iskreno, bilo mi je zaista ugodno tamo..cak sam imala i muziku :D:D..jako dobro se sjecam i pjesama :D..prvo je balas otpjevao svog - petla :D:D..a zatim van gogh jednu :D:D...ovaj put ni inekcije nisu bile bas toliko negodne (da se ne lazemo, nisu ni ugodne..uopste :D..ali..nista strasno, vec vam rekoh..jer kad shvatim cega sam se rijesila njih, vjerujte, primala bih ih svake sedmice ako treba :D)...kad se sve to zavrsilo, doktor mi ovaj put nije rekao da mirujem, da stavim jastuk ispod noge...malo sam se zacudila, ali mi je rekao da nastavim sve normalno raditi..da ja vec od prekosutra mogu nastaviti sa svim obavezama, samo bih morala biti u papucama jer cipele naravno ne mogu obuti zbog zavoja..nisam ja njega poslusala :D..to je vec previse :D..ipak sam mirovala jer mi je tako bilo lakse:))..i da..rekao mi je kad skinem zavoj da moram nekoliko puta na dan prati noge sapunom dok sve skroz ne prodje kako bakterije opet mogle da ne nanesu neke probleme :D

doktor je stvarno fin :)..ne znam da li zbog toga sto za sve to prima pare, ali jeste :D..i...star je...zbog cega sam imala vece povjerenje u njega :)..ne znam kako su to oni izveli..ali nokat raste na cudan nacin..na jedini moguci na koji ne moze urastati..malo se primijeti da je nokat radjen, ali i mora..medjutim, samo malo..izgleda gotovo sasvim normalno...ehh..sad da pokusam objasniti kako nokat sad raste :D..mali dijelovi nokta sa strane koji rastu, odvojeni su od ostatka nokta...(to primijetimo samo mi, koji rezemo nokat, niko drugi..jer te male dijelove odmah odsijecemo onoliko koliko je dovoljno da se ne vide..)..ne znam kako bih objasnila kako to sve funkcionise, ali stvarno sam prezadovoljna kako je to uradjeno i od tad nisam imala apsolutno nikakvih problema..i da..ovaj put mi ni na jednoj nozi nisu vadili cijeli nokat iako je na obje urastalo na dvije strane...

jos nesto sto sam zaboravila reci, oba puta su mi rekli da prije operacije nokat banjam u kalijevom hipermanganu..ljubicasti prah koji se pomijesa sa mlakom vodom..od toga nokti imaju ruznu smedju boju, ali se to vremenom opere:D...dakle, u drzavnoj bolnici to sam morala raditi s oba nokta, nakon antibiotika i previjanja..a u privatnoj, to sam radila samo s onim koji je bio vise upaljen..(iako su oba bila dosta upaljena :)) ) jer su mi kao sto rekoh, ovaj jedan odmah radili..i u privatnoj sam isla samo na dva previjanja koliko znam..rekli su mi da kupim ono nesto zuto :D cime oni previjaju i da sama sebi kuci previjam jer tako mogu cesce mijenjati zavoj, a i da ne moram bespotrebno dolaziti njima...

ako nekoga zanima cijena privatne klinike, misilm da jedan nokat kosta 150 KM..mada nisam potpuno sigurna, morala bih jos pogledati, pa ako nekad nekog bude zanimalo nek kaze :)..medjutim, meni, posto sam radila oba nokta drugi su mi uradili duplo jeftinije..ali vjerujte, da naplacuju po 1000 KM za svaki, i tad bi vrijedilo svakog feninga..sve je to nista u zamjenu ono kroz sta prolazimo prije toga :D..

heh..ja bas oduzih :$..i nisam bas morala ovoliko, ali gotovo je sad :D
..i..ako neko namjerava na operaciju - sretnooo :)..ne bojte se, nista strasno :D

pozdrav...
Hager

#41 Re: Problem sa noktom :)

Post by Hager »

Pozdrav, radio sam nokat prije nove godine. Znaci pola godine, nakon sto sam uradio nokat pojavilo mi se crvenilo i krnuo je gnjoj iz mesa izlaziti. Sto je to i sta treba znaciti
Post Reply