PROBLEM SA KOLJENOM

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

slatkusina

#26 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by slatkusina »

saburo sakai wrote:imam licno iskustva sa operacijama koljena, imao sam dvije prije 2 godine. prvo sam otisao kod gavrankapetanovica, koji mi je dodatno sjebao nogu i nije uradio operaciju kako treba, jer ga nije interesovalo i nisam ponudio pare. ili mozda zato sto nisam clan SDA ili nisam Suljo Tihic, kojeg je u isto vrijeme nosao kao malo vode na dlanu.
nakon neuspjele operacije sam poslan kuci da se oporavim, da bi nakon 3 sedmice, koljeno ponovo buknulo i nateklo. gospodin gavrankapetanovic je rekao da je to normalno ali da moze da me pregleda van bolnice ako mislim da ce mi to biti bolje...sto ce reci za pare... nakon toga sam kontaktirao Dr. Nemeca u Opatiji i zakazao tamo termin. otisao na pregled pa na operaciju. komplet procedura je bila gotova za 5 sati(sa oporavkom). imao sam tumor u koljenu, koji doticni SDA-ovac nije htio da izvadi ako mu se nedaju pare....operacija u opatiji me kostala 3000 maraka. ali od tada nikakvih problema sa koljenom nemam, igram kosarke, fudbala i cak i skijam.
ako treba nemecov broj, javite da posaljem.
Bas mi nekako bezveze kad ovo procitah. Ja Gavrankapetanovicu ni feninga nisam dala, nisam ni nikog njegovog poznavala a spasio mi je nogu. Drugi su cak htjeli da je amputiraju i svasta nesto a on je jedini otkrio da imam tumor i rijesio problem.
Jesi li radio MR prije nego si otisao na tu operaciju kod njega???
ja_cura_

#27 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by ja_cura_ »

valter.ba wrote:Da strucan sam u tom polju i zato ne zelim da zavlacimo decka bez potrebe! Da je neka druga dijagnoza u pitanju vrlo rado bih preporucio tretman kiroprakticara uz sadejstvo sa fizioterapijom jer se ove dvije grane medjusobno nadopunjavaju :thumbup:
potpuno se i ja slazem. kiroprakticar mu ne moze pomoci. :D
Kikica_mala

#28 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by Kikica_mala »

slatkusina wrote:
saburo sakai wrote:imam licno iskustva sa operacijama koljena, imao sam dvije prije 2 godine. prvo sam otisao kod gavrankapetanovica, koji mi je dodatno sjebao nogu i nije uradio operaciju kako treba, jer ga nije interesovalo i nisam ponudio pare. ili mozda zato sto nisam clan SDA ili nisam Suljo Tihic, kojeg je u isto vrijeme nosao kao malo vode na dlanu.
nakon neuspjele operacije sam poslan kuci da se oporavim, da bi nakon 3 sedmice, koljeno ponovo buknulo i nateklo. gospodin gavrankapetanovic je rekao da je to normalno ali da moze da me pregleda van bolnice ako mislim da ce mi to biti bolje...sto ce reci za pare... nakon toga sam kontaktirao Dr. Nemeca u Opatiji i zakazao tamo termin. otisao na pregled pa na operaciju. komplet procedura je bila gotova za 5 sati(sa oporavkom). imao sam tumor u koljenu, koji doticni SDA-ovac nije htio da izvadi ako mu se nedaju pare....operacija u opatiji me kostala 3000 maraka. ali od tada nikakvih problema sa koljenom nemam, igram kosarke, fudbala i cak i skijam.
ako treba nemecov broj, javite da posaljem.
Bas mi nekako bezveze kad ovo procitah. Ja Gavrankapetanovicu ni feninga nisam dala, nisam ni nikog njegovog poznavala a spasio mi je nogu. Drugi su cak htjeli da je amputiraju i svasta nesto a on je jedini otkrio da imam tumor i rijesio problem.
Jesi li radio MR prije nego si otisao na tu operaciju kod njega???
Ma beze
eXcalibooR!

#29 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by eXcalibooR! »

Pozzz evo i mene meni je dakle prije mozda godinu i pol dana iskocila patela...Nisam imao vecih problema ali prije dve sedmice meni je kada sam igrao fudbal nesto puknulo u istom koljenu! :shock: Nije mi iskocila patela ali mi je nateklo nakon nekoliko sati!Otisao sam kod doktora i rekao mi je da moram da nosim longetu sedam dana,i punktirao mi je koljeno bilo je 10 dl sukrvice...I proslo je tih sedam dana otisao sam na pregled i rekao mi je da je dobro ali ja sad pitam da li je nekom isto tako bilo (Vadio sam prvi put kada mi je iskocila 3 PUTA sukrvicu...)E sad ako budem jos imao problema ako mi budu opet punktirali da li cu ikad moci da igram fudbaL??? :oops:
Miki123

#30 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by Miki123 »

eXcalibooR! wrote:Pozzz evo i mene meni je dakle prije mozda godinu i pol dana iskocila patela...Nisam imao vecih problema ali prije dve sedmice meni je kada sam igrao fudbal nesto puknulo u istom koljenu! :shock: Nije mi iskocila patela ali mi je nateklo nakon nekoliko sati!Otisao sam kod doktora i rekao mi je da moram da nosim longetu sedam dana,i punktirao mi je koljeno bilo je 10 dl sukrvice...I proslo je tih sedam dana otisao sam na pregled i rekao mi je da je dobro ali ja sad pitam da li je nekom isto tako bilo (Vadio sam prvi put kada mi je iskocila 3 PUTA sukrvicu...)E sad ako budem jos imao problema ako mi budu opet punktirali da li cu ikad moci da igram fudbaL??? :oops:
Uh meni su patele na oba koljena iskakale :? Doduše u pubertetu, pa su to pripisivali razvoju. Najgore što možeš uraditi je da ti doktori nakon iskakanja stave langetu i tako 15 do 21 dan. Mišić noge se uništi, mislim toliko atrofira da to nije normalno :?
Pored toga da su mi patele iskakale, a nisu se vraćale, dešavalo mi se da mi iskoči ali se iste sekunde i vrati. Dakle, samo me koljeno žigne, užasno, čuje se neki zvuk, kcrkanja, klik-klok, iskakanje i ponovo uklapanje. Nakon toga koljeno otekne, ali otok spadne nakon 10 dana. Ono što me brine je da mi je uvijek nakon tog iskakanja sa vraćanjem, koljeno opet iskočilo, ali ovaj put patela se ne vrati, nego ostane sa strane (pogled na koljeno u takvom stanju je grozan, ko iz horrora :D ).

Zadnji put iskakanje sa istovremenim vraćanjem sam imao ovo ljeto. Istina, noga mi je bila u jednom stavno neprirodnom položaju.. valjda, se neće opet ponoviti.. :? :oops:
eXcalibooR!

#31 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by eXcalibooR! »

I meni je misic dosta oslabljen...Pa ako neko zna kako da ga najbrze ojacam neka napise. :zoka: Hvala unapred. :D
Miki123

#32 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by Miki123 »

eXcalibooR! wrote:I meni je misic dosta oslabljen...Pa ako neko zna kako da ga najbrze ojacam neka napise. :zoka: Hvala unapred. :D
ee, koji sam ja peh.. isti dan kada sam napisao ovaj post iznad, iskoči mi koljeno na nogometu... :oops: :? :-)

Vratio sam ga nekako, oteklo je uuh, opasno. Doktor je izvuko 115 ccm krvi iz njega! nisam vjerovo očima ali on vadi li vadi.. nije mi stavio langetu, nego steznik sa rupom za patelu. sad evo 17 dana nakon povrede, dobar sam. normalno hodam, otok je gotovo skroz spao, ali opet ne mogu nogu skroz saviti. ubrzo krećem na fizikalnu terapiju da mi jačaju mišić.. :?
neprilagodjena

#33 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by neprilagodjena »

A sto to ne operises Miki123??
Miki123

#34 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by Miki123 »

neprilagodjena wrote:A sto to ne operises Miki123??
Ma strah me, :D a i zahmet je to. Pa oporavak poslije operacije.. A i plus ja sam djelimično kriv za iskakanje. Dakle, nakon 8 sati sjedenja i neaktivnosti na poslu, izletim na teren i ko pušten sa lanca uz gotovo nikakvo prethodno razgibavanje.

Uglavnom, mali savjeti ako vam iskoči čašica. Noga u tom trenutku bude polusavijena, čašica desno, a na njenom mjestu rupa. Sve što trebate uraditi je lagaaano, nogu spustiti prema dole, dakle, ispravljati nogu i patela će se sama vratiti na prvobitno mjesto. Nemojte se bojati, to ne boli apsolutno ništa, bar mene, dok recimo, prevoz do doma zdravlja (ili bolnice jer meni u domu zdravlja nisu smjeli dirati!!!) sa tako iščašenim koljenom je užasan i svako treskanje i pokret osjetiš u mozgu :D
neprilagodjena

#35 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by neprilagodjena »

Tako se meni desi kad trcim :roll: :roll: nije bas prijatno.

I moram reci da je mene vise strah inekcija poslije operacije nego same operacije :D
Kiberluskoni

#36 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by Kiberluskoni »

Ljudi dobre volje :-D , bio bih zahvalan za broj dr, Dizdara na pp. Godinama vucem povredu koljena (skijanje) pa bih da vidim moze li se sta uraditi po tom pitanju. Takodje, zna li iko gdje uraditi magnetnu ili neki slican pregled, a da ne moram cekati septembar 2010.
Kiberluskoni

#37 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by Kiberluskoni »

iko?
narcisaa

#38 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by narcisaa »

Kiberluskoni wrote:iko?
Poslala sam ti na pp broj tel od prim. Gorana za magnetnu rezonancu. Radi privatno, moja sestra uradila pretragu kod njega a za broj tel. od dr.Dizdara prozovi informacije ili nazovi ortopediju na koševu i traži njegov broj.
4m3l

#39 Re: PROBLEM SA KOLJENOM

Post by 4m3l »

Ko je bolji doktor Dizdar ili Gavrankapetanovic ? U pitanju je problem sa sakom...
Post Reply