Povreda prsta

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Rossonero86

#1 Povreda prsta

Post by Rossonero86 »

Prije 15-ak dana sam povrijedio prst nakon sto me lopta pogodila i ruka mi je bila napola natecena.Mogao sam da micem svim prstima i osjecao sam skroz slabu bol.Govorili su da je mozda lom prsta ali me nije boljelo i prst sam moga oda savijem nekih 30 % .Isti mi je slucaj bio nekad ranije i proslo je dosta brzo nakon 10-15 dana.Medjutim i nakon 15 dana otok je spao ali prst ne mogu da micem,na sredini je zadebljan i nakon sto sam slikao ustanovilo se da je iscacen .Otisao sam na ortopediju gdje su mi cupali prst i pokusavali da ga namjeste ali kako kazu nije bilo efekta pa su mi rekli da bi najbolje bilo da ga operisem.Mislim totalno mi je bezveze,mrzim bolnice,znam da cu provesti neko vrijeme,prst me skoro nikako ne boli ali ga mogu saviti sad nekih 40% pa me zanima da li postoji neka terapija,bila sta samo da ne idem na operaciju ,jel imao neko slicna iskustva?
simbabimba

#2 Re: Povreda prsta

Post by simbabimba »

Gdje ovo, u Sa?

Ako jeste, trazi ortopede negdje drugo gdje ZNAJU namjestiti iscasen prst bez operacije. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Rossonero86

#3 Re: Povreda prsta

Post by Rossonero86 »

Jeste u Sa,isao na Koševo ortopedija :( Rekose kao da si dosao odmah namjestili bi ali sad je kasno a cupali su mi prst toliko da sam skoro jaukao od bola :cry:
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: Povreda prsta

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Rossonero86 wrote:Jeste u Sa,isao na Koševo ortopedija :( Rekose kao da si dosao odmah namjestili bi ali sad je kasno a cupali su mi prst toliko da sam skoro jaukao od bola :cry:

Kada zaksniš onda jedina stvar je operacija. Ja sam se tako zezao sa uraslim noktom i na kraju morao operisati prst na nozi zbog nokta. :cry:
Rossonero86

#5 Re: Povreda prsta

Post by Rossonero86 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Rossonero86 wrote:Jeste u Sa,isao na Koševo ortopedija :( Rekose kao da si dosao odmah namjestili bi ali sad je kasno a cupali su mi prst toliko da sam skoro jaukao od bola :cry:

Kada zaksniš onda jedina stvar je operacija. Ja sam se tako zezao sa uraslim noktom i na kraju morao operisati prst na nozi zbog nokta. :cry:
Mislis da ne postoji neka terapija ,vjezbe ili slicno da se vremenom prst osposobi bez operacije? Znam prijetelja kojem su isto rekli ali mu je doktor dao izbor operacije i vjezbi pa je vremenom povratio 100 % funkcije prsta sa tim vjezbama.Totalno mi je bezveze visiti u bolnici,najgore sto i covjek radi,ima posla preko glave a znam da ce me zadrzati neko vrijeme. :-?
iway

#6 Re: Povreda prsta

Post by iway »

Moj drug je imao opasnu povredu noge, međutim i on je zakasnio dosta da ode kod pravog čovjeka. Kažu da ovaj zna te stvari veoma dobro, pa evo ti broj ti njega nazovi i pitaj ima li spasa, ispričaj mu pa vidi na čemu si.

Zove se Tado, živi u Caklovicima ili kako se već to mjesto zove. Negdje u blizini Kalesije. 061732757 Požuri i nazovi ga.
Drvosjeca iz Dejcica

#7 Re: Povreda prsta

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Rossonero86 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Mislis da ne postoji neka terapija ,vjezbe ili slicno da se vremenom prst osposobi bez operacije? Znam prijetelja kojem su isto rekli ali mu je doktor dao izbor operacije i vjezbi pa je vremenom povratio 100 % funkcije prsta sa tim vjezbama.Totalno mi je bezveze visiti u bolnici,najgore sto i covjek radi,ima posla preko glave a znam da ce me zadrzati neko vrijeme. :-?
Ne znam drug, nisam pametan, ono ne bih da ti dajem lažnu nadu ili da te nagovorim na operaciju. Najbolje idi opet kod drugog doktora, potraži mišljenje trojice njih, probaj odmah sa vježbama tako da za mjesec-dva imaš neki sliku šta ti je dalje činiti.

Sretno
kandelabar

#8 Re: Povreda prsta

Post by kandelabar »

iway wrote:Moj drug je imao opasnu povredu noge, međutim i on je zakasnio dosta da ode kod pravog čovjeka. Kažu da ovaj zna te stvari veoma dobro, pa evo ti broj ti njega nazovi i pitaj ima li spasa, ispričaj mu pa vidi na čemu si.

Zove se Tado, živi u Caklovicima ili kako se već to mjesto zove. Negdje u blizini Kalesije. 061732757 Požuri i nazovi ga.
Na izlazu iz Tuzle raskrsnica SImin HAn put prema Kalesiji nakon nepunih 50m skretanje desno iza firme Remontaza Tuzla tako nesto i onda sve putem pravo znaju svi ko je Tado pravi iscasenja i kicme..
Rossonero86

#9 Re: Povreda prsta

Post by Rossonero86 »

kandelabar wrote:
iway wrote:Moj drug je imao opasnu povredu noge, međutim i on je zakasnio dosta da ode kod pravog čovjeka. Kažu da ovaj zna te stvari veoma dobro, pa evo ti broj ti njega nazovi i pitaj ima li spasa, ispričaj mu pa vidi na čemu si.

Na izlazu iz Tuzle raskrsnica SImin HAn put prema Kalesiji nakon nepunih 50m skretanje desno iza firme Remontaza Tuzla tako nesto i onda sve putem pravo znaju svi ko je Tado pravi iscasenja i kicme..
Znaci covjek napravi prst bez obzira ako to doktori nisu mogli? :-)
iway

#10 Re: Povreda prsta

Post by iway »

Ja znam da je moj drug zakasnio kod njega, tj. on mu nije mogao jer je došao kasno. Zato sam ti i dao broj, nazovi već sutra i ispričaj mu, čovjek će ti reći da li da dođeš ili si zakasnio i eto. Sretno.
chino

#11 Re: Povreda prsta

Post by chino »

Rossonero86 wrote:
kandelabar wrote:

Znaci covjek napravi prst bez obzira ako to doktori nisu mogli? :-)
Pa to ti je čudo, propadaju bolnice u svijetu zbog njega i sličnih nadriljekara :D :run: Čuj, "požuri i nazovi ga" :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
Post Reply