Perut
Moderator: anex
-
bwin
#1 Perut
Molim da mi neko odgovori. Ja se stvarno u to ne razumijem. Sta je masna a sta suha perut. Ja imam seboreju i koja bi to ustvari perut trebala biti? Kupio sam vichijev samponz za suhu perut ali kad ovamo na netu citam sta je masna a sta suha meni se cini da imam karakteristike ijedne i druge. Zbunjen sam, jesam li dzaba dao pare za sampon?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Perut
ja sam kupio neki šampon cvaja... nekad davno nakon skeniranja onih lopina po apotekama
i naravno odustao nisam ga ni pola potrošio
onda kasnije slučajno nađem da sam isto to kupio prije desetak godina i više ( istekao tom šamponu rok 2005)
elem mislim da tu nema pomoći... možda da se totalno prehrana izmijeni
i naravno odustao nisam ga ni pola potrošio
onda kasnije slučajno nađem da sam isto to kupio prije desetak godina i više ( istekao tom šamponu rok 2005)
elem mislim da tu nema pomoći... možda da se totalno prehrana izmijeni
- Großmeister
#3 Re: Perut
Ja sam čuo da je nastanak peruti povezan sa slabim imunitetom, što se u mom slučaju pokazalo tačnim. Od prije par mjeseci sam počeo da pijem čurekotovo ulje za imunitet, i mogu reći da se pored ostalog, smanjila i perut u kosi.
Međutim pored toga, jedino što mi pomaže je slijedeće:
1. prati kosu max dva puta sedmično jer često pranje povećava perut (barem u mom slučaju)
2. kosu prati najobičnijim šamponom (moj izbor je Tisal Royalline kamilica - 1 l nešto malo više od 2 KM haha) pomiješano sa sodom bikarbonom i limunom - prije pranja pomiješam malo šampona, nacijeđenog limuna i kašičicu sode bikarbone i time šamponiram kosu
3. jednom sedmično kosu saprati sa čajem od kamilice (2dl vode i tri vrećice kamilice)
4. jednom u 2-3 sedmice kosu operem Mycoseb šampnom (10 KM u apoteci)
Otkad sam ovo počeo praktikovati perut držim prilično pod kontrolom. Možda djeluje malo komplikovano, ali je jeftinije od svih komercijalnih rješenja protiv peruti (a koja meni nisu pomogla) i, opet kažem u mom slučaju, vrlo efikasno.
Međutim pored toga, jedino što mi pomaže je slijedeće:
1. prati kosu max dva puta sedmično jer često pranje povećava perut (barem u mom slučaju)
2. kosu prati najobičnijim šamponom (moj izbor je Tisal Royalline kamilica - 1 l nešto malo više od 2 KM haha) pomiješano sa sodom bikarbonom i limunom - prije pranja pomiješam malo šampona, nacijeđenog limuna i kašičicu sode bikarbone i time šamponiram kosu
3. jednom sedmično kosu saprati sa čajem od kamilice (2dl vode i tri vrećice kamilice)
4. jednom u 2-3 sedmice kosu operem Mycoseb šampnom (10 KM u apoteci)
Otkad sam ovo počeo praktikovati perut držim prilično pod kontrolom. Možda djeluje malo komplikovano, ali je jeftinije od svih komercijalnih rješenja protiv peruti (a koja meni nisu pomogla) i, opet kažem u mom slučaju, vrlo efikasno.