Paradentoza

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
lavinija

#1 Paradentoza

Post by lavinija »

Pozdrav svima!
Ima li neko problem sa paradentozom? Znate li narodni lijek da se moze ova "bolest'' zalijeciti? Na jednom zubu, tj donjoj petici osjetim da mi se povlaci zubno meso...i po malo kada perem zube osjetim bol na dodir cetkice :((( Ima li neko slican problem,,,i znate li neki prirodan lijek??
hary

#2 Re: Paradentoza

Post by hary »

Ne mora znacit da je klasicna paradentoza. Moguce da se meso povlaci zbog pregrubog cetkanja, pa se stvaraju dzepici, na temi Stomatoloska ordinacija mi je to objasnjavao Kamen spoticanja, a i kad sam otisao stomatologu, kazu da se to ne moze povratit, ali se moze kontrolisat i ublazit, pa ako se nastavi onda zatvarat strucno.
Uglavnom, cetkaj zube pazljivo, ne guraj cetkicu na gornjoj vilici prema gore, niti na donjoj prema dole, nego iscetkavaj.
Mene i danas pecne kad je pretoplo il prehladno, ali nema vecih problema. Za dalje, ko zna, po starom dobrom obicaju svakog pacijenta: otom-potom :D
Sretno :)
lavinija

#3 Re: Paradentoza

Post by lavinija »

hary wrote:Ne mora znacit da je klasicna paradentoza. Moguce da se meso povlaci zbog pregrubog cetkanja, pa se stvaraju dzepici, na temi Stomatoloska ordinacija mi je to objasnjavao Kamen spoticanja, a i kad sam otisao stomatologu, kazu da se to ne moze povratit, ali se moze kontrolisat i ublazit, pa ako se nastavi onda zatvarat strucno.
Uglavnom, cetkaj zube pazljivo, ne guraj cetkicu na gornjoj vilici prema gore, niti na donjoj prema dole, nego iscetkavaj.
Mene i danas pecne kad je pretoplo il prehladno, ali nema vecih problema. Za dalje, ko zna, po starom dobrom obicaju svakog pacijenta: otom-potom :D
Sretno :)
hvala :)
prije tri mjeseca sam seve zube popravila kod Ascerica na Bjelavama i sve je super,,,tad sam primijetila problem na ovoj petici ali mi dr. rece da je to zbog izvadjene sestice pa zub ima prostora da se pomice...tome kao nema lijeka...al sad vec pocinje da mecka i bas kako sto rekoste prave se dzepovi u obliku slova "V". Pocinje bas da mi bravi problem. Vjerujem da cu morati opet stomatologu da nebi preslo u gore. A tamam sam sve zubice dovela u red, divni su :( smrc....ovaj me sad pecka na hladno, toplo i boli me bas kad perem zube :(
hvala pozzz
Post Reply