Nos curi li curi...
Moderator: anex
-
Hendrix
#1 Nos curi li curi...
Planiram da otkinem sebi nos jer mi je ovo dojadilo više.Čim iz kuće izađem procuri a ne znam više s čim to da suzbijem.Život bez maramica ne mogu da zamislim više.Ima li ko kakvu ideju kako ovo da prekinem , evo dok pišem opet procuri.Nije to kao da mi je nos pun nego ono dosadno pomalo nešto malo ali smeta.I to čitavu zimu tako. 
- Bosanac sa dna kace
probaj sa bijelim lukom, mozda ce pobit bacile! 
-
njonjica
#4 Re: Nos curi li curi...
Naspi u skaf-lavor jako vrucu vodu i nju stavi stopala i dio nogu malo iznad clanaka; poenta je u tome da je voda sto toplija, dakle najtoplija koju mozes podnijeti. Drzi stopala tako dok se malcice voda ne ohladi (nemoj predugo drzati da se bas ohladi, jer onda ces napraviti gore), onda obuci carape, popij andol, dobro se pokrij i spavaj...Hendrix wrote:Planiram da otkinem sebi nos jer mi je ovo dojadilo više.Čim iz kuće izađem procuri a ne znam više s čim to da suzbijem.Život bez maramica ne mogu da zamislim više.Ima li ko kakvu ideju kako ovo da prekinem , evo dok pišem opet procuri.Nije to kao da mi je nos pun nego ono dosadno pomalo nešto malo ali smeta.I to čitavu zimu tako.
Meni pomaze.
- Bosanac sa dna kace
#5 Re: Nos curi li curi...
stara bosanksa medecina, jel treba stavit soli???njonjica wrote:Naspi u skaf-lavor jako vrucu vodu i nju stavi stopala i dio nogu malo iznad clanaka; poenta je u tome da je voda sto toplija, dakle najtoplija koju mozes podnijeti. Drzi stopala tako dok se malcice voda ne ohladi (nemoj predugo drzati da se bas ohladi, jer onda ces napraviti gore), onda obuci carape, popij andol, dobro se pokrij i spavaj...Hendrix wrote:Planiram da otkinem sebi nos jer mi je ovo dojadilo više.Čim iz kuće izađem procuri a ne znam više s čim to da suzbijem.Život bez maramica ne mogu da zamislim više.Ima li ko kakvu ideju kako ovo da prekinem , evo dok pišem opet procuri.Nije to kao da mi je nos pun nego ono dosadno pomalo nešto malo ali smeta.I to čitavu zimu tako.
Meni pomaze.
- Skyfox
#6 Re: Nos curi li curi...
Dobar savjet ali probaj i sa Coldrex-om, ja ga uvijek nosim sa sobom, provjereno...njonjica wrote: Naspi u skaf-lavor jako vrucu vodu i nju stavi stopala i dio nogu malo iznad clanaka; poenta je u tome da je voda sto toplija, dakle najtoplija koju mozes podnijeti. Drzi stopala tako dok se malcice voda ne ohladi (nemoj predugo drzati da se bas ohladi, jer onda ces napraviti gore), onda obuci carape, popij andol, dobro se pokrij i spavaj...
Meni pomaze.
- chuchumbamayumbe
Uradi alergo-testove i posjeti dobrog otorinolaringologa, trebalo bi pomoci! Amputacija nosa kao izrasline ti nece pomoci, problem je negdje dublje! 
- uozo
Jesil' probo Sinupret?
http://www.sinupret.de/index.php?arg=/s ... /de/fn/1_2
Apsolutno na biljnoj bazi i funkcionira pravo. Jedino ako imas nekaku zescu upalu sinusa! Onda ti bez operacije nema spasa mada ni ona nije izlaz.
I svakodnevno inhaliranje takodje cini cuda. Skuhaj litar vode i stavi smjesu od kamilice, timjana i zalfije u jednu vecu posudu, pokrij se velikim peskirom i najmanje deset minuta inhaliraj.
Ako ni to ne pomogne onda "ronjaj, ronjaj Halide!!! Nije ti dzaba babo kupio surlu i peraje."

http://www.sinupret.de/index.php?arg=/s ... /de/fn/1_2
Apsolutno na biljnoj bazi i funkcionira pravo. Jedino ako imas nekaku zescu upalu sinusa! Onda ti bez operacije nema spasa mada ni ona nije izlaz.
I svakodnevno inhaliranje takodje cini cuda. Skuhaj litar vode i stavi smjesu od kamilice, timjana i zalfije u jednu vecu posudu, pokrij se velikim peskirom i najmanje deset minuta inhaliraj.
Ako ni to ne pomogne onda "ronjaj, ronjaj Halide!!! Nije ti dzaba babo kupio surlu i peraje."
-
Hendrix
Ma nije žešća upala nemam neke velike tegobe tipa da me boli glava ili da mi je nos baš pun pa da ga istresam sat vremena.Ovo je više gnjavaža živa,lagano curenje, i da, idem doktoru samo reko da vidim možda neko ima kakav lijek prije toga
Ovaj sinupret ima kod nas uzeti u apoteci?Hajd da i to probam čudo.
- uozo
Iskreno, meni Sinupret pomaze. Otkako ga koristim tegobe su se znacajno smanjile a im'o sam nesto tako slicno kao i ti. I sto mi se najvise svidja sve je na biljnoj bazi.Hendrix wrote:Ma nije žešća upala nemam neke velike tegobe tipa da me boli glava ili da mi je nos baš pun pa da ga istresam sat vremena.Ovo je više gnjavaža živa,lagano curenje, i da, idem doktoru samo reko da vidim možda neko ima kakav lijek prije toga![]()
-
Cary Grant
Sinusan ulje, trenutacno pomaze. Isusi ti nos i prestanes slinit', vrlo jednostavno. Kanes malo na prst i inhaliras, ili direktno iz bocice. Definitivno pomaze. 13 keka u svakoj boljoj apoteci. Prednost nad kapima i slicno, da s emoze upotrebljavati kolko hoces, dok svake kapi koje nisu na biljnoj bazi max. 5 dana i kapak.
-
melb26sa
Izgleda da imam isti slucaj - dnevno prodjem jedno 3 paketa maramica a nisam prehladjena ni bolesna. Uradjeni alergo testovi - sve oko 0,35 i kaze alergolog idi ORL. Odem jednom ORL kaze imam ogromne donje nosne skoljke (kandidat za operacije) ali da prvo probam sa Flexonasom (kortikosteroidi) za nos. Odem kod drugog ORL teta kaze prvi ORL ti nije rekao da imas ljubicastu sluznicu nosa - znaci da i dalje ima neka alergija ali da je nisu izdvojili. Operaciju mogu ali ce mi samo pomoci da malo bolje disem, i dalje ce "curiti". Jos RTG sinusa pa idem opet njoj da vidim sta dalje.chuchumbamayumbe wrote:Uradi alergo-testove i posjeti dobrog otorinolaringologa, trebalo bi pomoci! Amputacija nosa kao izrasline ti nece pomoci, problem je negdje dublje!
Nos sam vise zgulila stalnim brisanjem maramicama.
Gdje jos da trazim problem? Ne znam da li ima kakve vaznosti to sto nosim kontaktne lece - preko 4 godine, a problem sa smrcanjem je izrazen u zadnjih godinu dana...
- Skyfox
Neznam sta bi ti rekao isti su i kod mene bili simtomi sjedim na plazi i brisem nosmelb26sa wrote:Izgleda da imam isti slucaj - dnevno prodjem jedno 3 paketa maramica a nisam prehladjena ni bolesna. Uradjeni alergo testovi - sve oko 0,35 i kaze alergolog idi ORL. Odem jednom ORL kaze imam ogromne donje nosne skoljke (kandidat za operacije) ali da prvo probam sa Flexonasom (kortikosteroidi) za nos. Odem kod drugog ORL teta kaze prvi ORL ti nije rekao da imas ljubicastu sluznicu nosa - znaci da i dalje ima neka alergija ali da je nisu izdvojili. Operaciju mogu ali ce mi samo pomoci da malo bolje disem, i dalje ce "curiti". Jos RTG sinusa pa idem opet njoj da vidim sta dalje.chuchumbamayumbe wrote:Uradi alergo-testove i posjeti dobrog otorinolaringologa, trebalo bi pomoci! Amputacija nosa kao izrasline ti nece pomoci, problem je negdje dublje!
Nos sam vise zgulila stalnim brisanjem maramicama.
Gdje jos da trazim problem? Ne znam da li ima kakve vaznosti to sto nosim kontaktne lece - preko 4 godine, a problem sa smrcanjem je izrazen u zadnjih godinu dana...
Alergotest sam radio gore na Kosevu.
-
Hendrix
E ja i zaboravio za ovu moju temu
Bio sam i kod doktora što mi je neko preporučio ovde , i znate šta mi kaže doktorica? Ništa , izdrži to ti je tako , nisu sinusi kao nego jednostavno nadražena sluznica šta ja znam rhinitis , kaže imala i ona to kad prođe proće
Ali jest mi preporučila sprej Flixonase , odličan ,nakon mjesec upotrebe nos mi više nije pun preko noći bio nego samo curi kad je hladnije.
Jest 27 KM ali je fakat meni pomogo pravo.
Bio sam i kod doktora što mi je neko preporučio ovde , i znate šta mi kaže doktorica? Ništa , izdrži to ti je tako , nisu sinusi kao nego jednostavno nadražena sluznica šta ja znam rhinitis , kaže imala i ona to kad prođe proće
Ali jest mi preporučila sprej Flixonase , odličan ,nakon mjesec upotrebe nos mi više nije pun preko noći bio nego samo curi kad je hladnije.
Jest 27 KM ali je fakat meni pomogo pravo.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Kupi sprej Flixonase i pici
Pomaze fkt
Pomaze fkt
- Pooll
Ja pijem i uvijek imam ovaj crveni panadol extra jer mi odgovara (paracetamol + kofein)... alergican sam na acetilsaliciblabla kiselinu tj aspirinOdabi wrote:
Ova kutija na dnu tebi treba...
Pitaj mene ja sam navucena na analgetike/antibiotike... i ostalu medicinu
Pseudofedrin majka za probleme sa nosOm
Ovo mi izgleda kao rucni radNeelix wrote:izvuci makar neku korist od svega