probala sam sve i svast ai jednostavno ne djeluje...ili napr danima sam super fit bila, i onda danima napuhana kao da kile skinula nisam..inace, uz moju prehranu sam skinula preko 10kg, jos jedno 3-4kg i meni super...zezne me sto 1-2x sedmicno uzmem i pojedem sve slatko sto se nadje ispred mene...nemam krize, nego jednostavno mi naidje...sad sam to zamijenila sa vocem...ali nadutost je glavni problem!
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- Nisrin
#5001 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja se od vecine hrane- rize, krompira, WASE jer ne jedem psenicni hljeb, voca UZASNO PUSEM...znaci, super ujutro izgledam, cim nesto pojedem, pa cak bilo to jaje sa salatom, napusem se ko da sam 6i mjesec trudnoce
probala sam sve i svast ai jednostavno ne djeluje...ili napr danima sam super fit bila, i onda danima napuhana kao da kile skinula nisam..inace, uz moju prehranu sam skinula preko 10kg, jos jedno 3-4kg i meni super...zezne me sto 1-2x sedmicno uzmem i pojedem sve slatko sto se nadje ispred mene...nemam krize, nego jednostavno mi naidje...sad sam to zamijenila sa vocem...ali nadutost je glavni problem!
- ćiribiribela
#5002 Re: Mrsanje - nacini ?
Nisrin wrote:Ja se od vecine hrane- rize, krompira, WASE jer ne jedem psenicni hljeb, voca UZASNO PUSEM...znaci, super ujutro izgledam, cim nesto pojedem, pa cak bilo to jaje sa salatom, napusem se ko da sam 6i mjesec trudnoce![]()
Espumisan tablete, na biljnoj su bazi tako da no worries.
- Nisrin
#5003 Re: Mrsanje - nacini ?
Uzimala sam, nije neki woow efekat, a skupe su za stalnu upotrebu..oko 5-6x dnevno ih se pije da bi bilo efektaćiribiribela wrote:
Espumisan tablete, na biljnoj su bazi tako da no worries.
- choxnox
#5004 Re: Mrsanje - nacini ?
Umjesto sto se kljukas tabletama jesi li pokusala potraziti zasto imas taj problem i mozda potraziti rjesenje na prirodan nacin (citaj da ne kljukas tablete)?Nisrin wrote:Uzimala sam, nije neki woow efekat, a skupe su za stalnu upotrebu..oko 5-6x dnevno ih se pije da bi bilo efektaćiribiribela wrote:
Espumisan tablete, na biljnoj su bazi tako da no worries.Na moru cu definitino te perlice + probiotik
- Nisrin
#5005 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa ne kljukam se svaki dan, naravno,a to su dodaci prehrani, nisu klasicne tablete...To povremeno, napr kad odem na more..
Ne znam u cemu je problem, izbacila sam gluten, pa sam izbacila mlijecne proizvode...pa sam morala radi probave uvesti jogurt + chiu i mljeveni lan...pa izbacim slatkise, grickalice, sokove svakako ne pijem--smrsala jesam, ali problem se rijesio nije ...jeste donekle, ali cim pojedem nesto, opet po starom...
Znaci, danas sam ppjela jaje i krastavice i od tog se takodjer napuhala...
Ne znam u cemu je problem, izbacila sam gluten, pa sam izbacila mlijecne proizvode...pa sam morala radi probave uvesti jogurt + chiu i mljeveni lan...pa izbacim slatkise, grickalice, sokove svakako ne pijem--smrsala jesam, ali problem se rijesio nije ...jeste donekle, ali cim pojedem nesto, opet po starom...
Znaci, danas sam ppjela jaje i krastavice i od tog se takodjer napuhala...
- Nisrin
#5007 Re: Mrsanje - nacini ?
Ima na TLCu emisiju ona jedna debeljuca, koja je preeeogromna, zaboravila sam naziv emisije, uglavnom zena TRENIRA PLES, stalno je fizicki aktivna, ali i dalje ima preko 100kg...kad sam vidjela da radi spage i svaki dan trenira...
- choxnox
#5008 Re: Mrsanje - nacini ?
Problem je sto ljudi vole da im neko potvrdi ono sto oni i sami misle tipa "nisam ja debela nego su mi kosti teske" pa tako imas "korisne savjete" koji to nisu.jOFLA wrote:Slijedite li savjete ljudi koji tim istim načinom ne uspijevaju pomoći sami sebi ? Samo malo o tome šta je internet i savjetovanje na internetu,
Ima ženska na Reddit koja ne krije da je teška 120 kg na svojih 165 cm (mjere je navela u customary američkim jedinicama). Ima dijabetes, a1c joj je 6.5, dakle dijabetičarka skroz.
E sad, ta ista je vrlo aktivna na njihovom subredittu r/keto (podforum) gdje se raspravlja o ketogenoj dijeti koja se uveliko koristi za kontrolu dijabetesa T2, da ljudi svedu svoj krvni šećer u granice normale kao kod zdravih ljudi. Ta dijabetičarka okrugla kao loptica dijeli savjete šakom i kapom o tome kako najbolje smršati na keto i pobijediti insulinsku rezistenciju, a ljudi kojima stvarno treba pomoć u regulaciji šečera ili divljački prekomjerne težine pitaju, ali od nje dobijaju odgovore koji često nemaju baš puno veze s vezom (nekad se provuče i nešto da je tačno) a raja to uzima zdravo za gotovo i vjeruju, zahvaljuju se, itd.
Ta loptica od ženske njihov je redovni - kako se kaže, helper. Ta neumorno "pomaže" od jutra do mraka. Zamišljam je okruglastu za nekim laptopom, cigara visi sa usana, bode se u prst da mjeri šećer i tipka savjete nekoj drugoj debeljuci kojoj je doktor nedavno ustanovio dijabtes i savjetuje joj šta i kako da radi.
Rekao bi neko, sreća pa je sama u svom flare natipkala podatke o sebi, i svijet može vidjeti ko je i šta je. Ali, nije tako, Neko i primjeti, ali mnogo njih je uzimaju za "doktoricu" dobrog mršanja i zatomljavanja dijabetesa, a ima podršku drugih redovnih pomagača na tom podforumu (subreddit) koji muče iste muke kao i ona. Sve slon do slona, stari članovi, pomažu novodošlima i još uvijek se bore sa prekomjernom težinom i šećerom.
Reddit slovi kao jedan od najpopularnijih foruma na cijelom internetu, možda je i na samom vrrhu, ima i ozbiljnih subreddita, ali to što je jako poznat i možda najposjećeniji na kojem pišu i ozbiljne face, ne znači da je uvijek vrijedan. Reddit sam naveo kao primjer, ovo sve sigurno važi za sve forume i društvene mreže.
- shape of despair
#5009 Re: Mrsanje - nacini ?
kcal deficit i jako puno treniranja i čelične volje.
Imao 96kg, sletio na 80, kako, svaki, ali svaki dan trening, mada nije uopšte pod moranjem, i pazit se hrane, ja sam jeo sve ali smanio.
Onda prekinuo trening, poceo opet jesti i evo me na starom. Ponovo se vratio zdravom rezimu i 5kg dole za 30 dana.
Inače, meni jaaako bliska osoba je pocela trenirati prije nekih 1.5 godinu trcanje, u nekoj grupi. Umire na treningu, nije kile skinula, al kile, čak se i udebljala. Al voli pojest, malo malo, te cevapi, pizza, uvece ustane pa jede.
Čitao sam ovdje i komentare tipa, čim 30+ pređeš, to kile neidu dole nikako, ma nema šanse. Da vidite mog starog, prije 10 godina, problemi sa srcem, pio one andole, nabacio 20kg viska. Onda valjda skontao da tako nece jos dugo, poceo radit oko vikendice pomalo, vidim cuva se i hrane, eno ga sad fakat mu se pomalo plocice vide,ja zino kad sam ga vidio bez majce, 53. godiste, nikakvih problema sad nema.
LAŽETE sebe kad kažete da ne jedete, pa neka dijeta od 1500 do 2000kcal što je sasvim dovoljno organizmu, znacu ne mucite tijelo itd. je zapravo jako teska, jer se 1500kcal unese začas, 300g pite i eto ga oko 800kcal, 2 šolje kafe, 100kcal, i jos pojedine nešto malo i eto go. A najgori su oni koji u hodu jedu, jedu a neznaju.
Jebote, sjecam se zene svoje kad smo se zabavljali, vazda je koka bila, slang pravi, al ona ujutru doručkuje i navece malo vecera, tako navikla. Kad smo bili namoru ja pored nje umiro od gladi, odo ja reko sebi neško kupiti da jedem, koce tebe do veceras cekati.
Ali ona očito jede sasvim dovoljo, nije debela, nije stangla, normala, a ja koji svako malo stavim u usta nešto, 96kg, pa ko je upravu jebemu mater.
Imao 96kg, sletio na 80, kako, svaki, ali svaki dan trening, mada nije uopšte pod moranjem, i pazit se hrane, ja sam jeo sve ali smanio.
Onda prekinuo trening, poceo opet jesti i evo me na starom. Ponovo se vratio zdravom rezimu i 5kg dole za 30 dana.
Inače, meni jaaako bliska osoba je pocela trenirati prije nekih 1.5 godinu trcanje, u nekoj grupi. Umire na treningu, nije kile skinula, al kile, čak se i udebljala. Al voli pojest, malo malo, te cevapi, pizza, uvece ustane pa jede.
Čitao sam ovdje i komentare tipa, čim 30+ pređeš, to kile neidu dole nikako, ma nema šanse. Da vidite mog starog, prije 10 godina, problemi sa srcem, pio one andole, nabacio 20kg viska. Onda valjda skontao da tako nece jos dugo, poceo radit oko vikendice pomalo, vidim cuva se i hrane, eno ga sad fakat mu se pomalo plocice vide,ja zino kad sam ga vidio bez majce, 53. godiste, nikakvih problema sad nema.
LAŽETE sebe kad kažete da ne jedete, pa neka dijeta od 1500 do 2000kcal što je sasvim dovoljno organizmu, znacu ne mucite tijelo itd. je zapravo jako teska, jer se 1500kcal unese začas, 300g pite i eto ga oko 800kcal, 2 šolje kafe, 100kcal, i jos pojedine nešto malo i eto go. A najgori su oni koji u hodu jedu, jedu a neznaju.
Jebote, sjecam se zene svoje kad smo se zabavljali, vazda je koka bila, slang pravi, al ona ujutru doručkuje i navece malo vecera, tako navikla. Kad smo bili namoru ja pored nje umiro od gladi, odo ja reko sebi neško kupiti da jedem, koce tebe do veceras cekati.
Ali ona očito jede sasvim dovoljo, nije debela, nije stangla, normala, a ja koji svako malo stavim u usta nešto, 96kg, pa ko je upravu jebemu mater.
- petunija
#5010 Re: Mrsanje - nacini ?
Ako jedeš suviše brzo, onda nadutost može biti zbog togaNisrin wrote:Ja se od vecine hrane- rize, krompira, WASE jer ne jedem psenicni hljeb, voca UZASNO PUSEM...znaci, super ujutro izgledam, cim nesto pojedem, pa cak bilo to jaje sa salatom, napusem se ko da sam 6i mjesec trudnoce![]()
Krastavce ne treba soliti, to može biti vrlo teško za stomak
- petunija
#5011 Re: Mrsanje - nacini ?
Takođe ovo što piše @jOFLA je tačnopetunija wrote:Ako jedeš suviše brzo, onda nadutost može biti zbog togaNisrin wrote:Ja se od vecine hrane- rize, krompira, WASE jer ne jedem psenicni hljeb, voca UZASNO PUSEM...znaci, super ujutro izgledam, cim nesto pojedem, pa cak bilo to jaje sa salatom, napusem se ko da sam 6i mjesec trudnoce![]()
Krastavce ne treba soliti, to može biti vrlo teško za stomak
- Nisrin
#5012 Re: Mrsanje - nacini ?
Ne solim cak ni jaja...inace ne volim slano
Tacno je da jedem brzo
I ja recimo sebe ne lazem, tacno znam koliko, kad i sta jedem...kad pretjeram to i kazem, da je do toga definitivno...ali nikad u zivotu zdravije se hranila nisam, krecem se dovoljno, ne vjezbam jer sam antisportski tip, i neko ko jede poput mene garant ima 55kg najvise
Tacno je da jedem brzo
I ja recimo sebe ne lazem, tacno znam koliko, kad i sta jedem...kad pretjeram to i kazem, da je do toga definitivno...ali nikad u zivotu zdravije se hranila nisam, krecem se dovoljno, ne vjezbam jer sam antisportski tip, i neko ko jede poput mene garant ima 55kg najvise
- petunija
#5013 Re: Mrsanje - nacini ?
Super, ni ja, tako sam i krenula u borbu protiv viška kg, s tim da, uz korekciju ishrane, baš fanatično vježbam.
Izgubila 13 kg prije 10ak god i više ih nikad nisam vratila. Sad sam zadovoljna ali se i dalje hranim zdravo i vrlo rado idem na fitness
Ko to ne voli uvijek ima opcija šetnje i planinarenja
Izgubila 13 kg prije 10ak god i više ih nikad nisam vratila. Sad sam zadovoljna ali se i dalje hranim zdravo i vrlo rado idem na fitness
Ko to ne voli uvijek ima opcija šetnje i planinarenja
- shape of despair
#5014 Re: Mrsanje - nacini ?
Prije 20-tak dana dođe nam troje poznanika na vikendicu , svi podebeli, nema se ko sta uvrijedit, kazem cinjenice, idu da setaju. KOntam super im je to. Al jok, prvo sto su većinu puta presli autom pa tek na kraju rute za šetanje malo prohodali,a i ljudi fino sebi ponijeli onih fast enerdžija da piju,
ponijeli roštilj, to piletina, cevapi, nema sta nema. Navece upalili roštilj i nakrkali se. Gledam ih , oko onog roštilja su ostali po dana,te potpali, te dodaj drva i ugalj, te usitni žeru, te ovo te ono, majkemi ko drogeraši.
Fakat kad malo bolje obratite pažnju kad vam neko debeo dode, pa recimo ostane duže kod vas tipa rucka, lako se moze primjetiti da ti ljudi previse jedu, nemaju granice.
Prvi moj sestic, dijete 12 godina ima 90 kila. On samo jede, jede krijumice, nemozes mu zabranit, vuce se ko morž. Čim marku ima on leti na čips i sl.
Opet znam ih tonu, rade od zvijezde do zvijezde, jedu 2-3 puta, jebe ih se za ono 5 obroka (neznaju ni sta je to), al šlangovi samo takvi.
NIje isto pojesti kašiku onog kikiriki putera koja je zapremisnki mala a ima kalorija xy, ili pojesti lupam 1 tanjir kupusa koji ima veliku zapreminu i vjerovatno ce popunit sav zeludac i bit cemo siti i ima isto kalorija ko kikiriki puter.
Bas ovih dana posmatram ljude, narucito muskarce po Sarajevu, pa to je 90% pretilo, il je šlangić al ima stomak. Niko ne vodi računa o zdravlju i težini,
fakat smo bolesna nacija.
Ovih curetaka i zena i ko ima da se dobro drže, al muški isto tuljani
ponijeli roštilj, to piletina, cevapi, nema sta nema. Navece upalili roštilj i nakrkali se. Gledam ih , oko onog roštilja su ostali po dana,te potpali, te dodaj drva i ugalj, te usitni žeru, te ovo te ono, majkemi ko drogeraši.
Fakat kad malo bolje obratite pažnju kad vam neko debeo dode, pa recimo ostane duže kod vas tipa rucka, lako se moze primjetiti da ti ljudi previse jedu, nemaju granice.
Prvi moj sestic, dijete 12 godina ima 90 kila. On samo jede, jede krijumice, nemozes mu zabranit, vuce se ko morž. Čim marku ima on leti na čips i sl.
Opet znam ih tonu, rade od zvijezde do zvijezde, jedu 2-3 puta, jebe ih se za ono 5 obroka (neznaju ni sta je to), al šlangovi samo takvi.
NIje isto pojesti kašiku onog kikiriki putera koja je zapremisnki mala a ima kalorija xy, ili pojesti lupam 1 tanjir kupusa koji ima veliku zapreminu i vjerovatno ce popunit sav zeludac i bit cemo siti i ima isto kalorija ko kikiriki puter.
Bas ovih dana posmatram ljude, narucito muskarce po Sarajevu, pa to je 90% pretilo, il je šlangić al ima stomak. Niko ne vodi računa o zdravlju i težini,
- Nisrin
#5015 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma dosta ljudi ima problem sa stitnom, IRom i dokle god ne uzimaju adekvatnu terapiju tesko je smrsati + danas sve jeftino ato je dostpuno vecini je uzasno nezdravo + mnogi nece/ne zele da kuhaju, jedu fast food svakodnevno + jede se kasno + malo se ima fizicke aktivnosti+ sve se svodi na TV, kucu, igrice mobitele...milion faktora!!
Meni je ogromna zabrinutost oko djece sto su u velikom broju pretili, jer tolika debljina u predpubertetu i pubertetu vodi do dijabetesa...ja nikad nisam bila debela, a kao dijete sam bila kostur...sad i kad se kile lijepe- 5-6kg, to je jer sjedim u kancelariji 8h...
Bila sam poguzija, vise nemam nenormalne zelje i napade za hranom...to se na neki nacin izregulisalo, a mnogi kazu da im organizam i dalje nenormalno trazi da unesu hranu...a ustvari poenta je znati STATI...ja sam prije mogla 2 tanjira spageta pojesti sa bolonjezom, 400g pite, ne mogu pojesti 2-3 kocke cokolade, nego odmah cijelu..nekad se pitam kako nisam imala 90-100kg...
I da, treba razlikovati probavu i metabolizam, nije isto...ako se ubrza metabolizam, ako je spor, ne mora znaciti da ce i probava, ili ako regulises probavu ne mora znaciti da ces ubrzati metabolizam itd.
Meni je ogromna zabrinutost oko djece sto su u velikom broju pretili, jer tolika debljina u predpubertetu i pubertetu vodi do dijabetesa...ja nikad nisam bila debela, a kao dijete sam bila kostur...sad i kad se kile lijepe- 5-6kg, to je jer sjedim u kancelariji 8h...
Bila sam poguzija, vise nemam nenormalne zelje i napade za hranom...to se na neki nacin izregulisalo, a mnogi kazu da im organizam i dalje nenormalno trazi da unesu hranu...a ustvari poenta je znati STATI...ja sam prije mogla 2 tanjira spageta pojesti sa bolonjezom, 400g pite, ne mogu pojesti 2-3 kocke cokolade, nego odmah cijelu..nekad se pitam kako nisam imala 90-100kg...
I da, treba razlikovati probavu i metabolizam, nije isto...ako se ubrza metabolizam, ako je spor, ne mora znaciti da ce i probava, ili ako regulises probavu ne mora znaciti da ces ubrzati metabolizam itd.
- shape of despair
#5016 Re: Mrsanje - nacini ?
Nisrin wrote:Ma dosta ljudi ima problem sa stitnom, IRom i dokle god ne uzimaju adekvatnu terapiju tesko je smrsati + danas sve jeftino ato je dostpuno vecini je uzasno nezdravo + mnogi nece/ne zele da kuhaju, jedu fast food svakodnevno + jede se kasno + malo se ima fizicke aktivnosti+ sve se svodi na TV, kucu, igrice mobitele...milion faktora!!
Kaže, nemogu ja bez čokolade, ko kaže?
Haj se strpi 10 dana pa ćeš vidjeti kako tijelo više ne traži junk food, i pola količine koje se jelo je sad odjednom sasvim dovoljno.
Ako imam 100kg, a nije neka bolest u pitanju, znači ne da jedem, nego žderem, a kako ti reče, sve je danas industrijska hrana, ma već poznata priča.
Gledam sad generacije svojih rođaka: tetke, amidže i sl. i fakat ko se prezderavao cijeli zivot, i koje je bolila neka stvar za zdravljem, sad mu je došlo na naplatu, ne direktno ali 95% indirektno, ostavit ću 5% za prostora da možda i nije do nezdravog načina života
- vaučer
#5017 Re: Mrsanje - nacini ?
Nedavno sam izmjenom režima prehrane i vježbanjem skinuo 10+ kg. Mislim da je 90% do prehrane - vježbanje je pomoglo ali samo vježbom ne bih nikad.
Sad se idem opet usvinjiti.
Sad se idem opet usvinjiti.
-
dzipalo
#5018 Re: Mrsanje - nacini ?
Kad ljudi na hranu posmatraju kao na cejf i zamjenu za sve, za sretne trenutke hajmo sta pojest, imam problema hajmo sta pojest nema sanse da ne budu debeli, jedino da imaju neki lud metabolizam ali i on ce s godinama splasnuti i udebljat ces se.
Ko na hranu gleda samo kao na gorivo koje mu treba da normalno funkcionise taj nece imati problema s kilama nikad.
Ko na hranu gleda samo kao na gorivo koje mu treba da normalno funkcionise taj nece imati problema s kilama nikad.
- choxnox
#5019 Re: Mrsanje - nacini ?
Upravo ovo je i meni zapelo za oko. Sta je ba ono sad, neki trend il sta? Biti normalne tezine ili cak mrsav, a stomak ispao vani ko da su u 5. mjesecu trudnoce. Fakat sta se ovo desava sa muskarcima, barem po Sarajevu?shape of despair wrote:Prije 20-tak dana dođe nam troje poznanika na vikendicu , svi podebeli, nema se ko sta uvrijedit, kazem cinjenice, idu da setaju. KOntam super im je to. Al jok, prvo sto su većinu puta presli autom pa tek na kraju rute za šetanje malo prohodali,a i ljudi fino sebi ponijeli onih fast enerdžija da piju,
Neki dan stojim u redu u opstini, od 7 muskaraca njih 4 pojava kao ova iznad, imaju oko 30-40 max...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5020 Re: Mrsanje - nacini ?
teške kosti, hormoni!
- fortaleza
#5021 Re: Mrsanje - nacini ?
Hormonska neravnoteža, prouzrokovana sjedilačkim stilom života uglavnom. Čovjek od prije par desetljeća se puno više kretao te imao brži metabolizam, a i fizički rad je pridonosio optimizaciji proizvodnje testosterona.choxnox wrote:Upravo ovo je i meni zapelo za oko. Sta je ba ono sad, neki trend il sta? Biti normalne tezine ili cak mrsav, a stomak ispao vani ko da su u 5. mjesecu trudnoce. Fakat sta se ovo desava sa muskarcima, barem po Sarajevu?shape of despair wrote:Prije 20-tak dana dođe nam troje poznanika na vikendicu , svi podebeli, nema se ko sta uvrijedit, kazem cinjenice, idu da setaju. KOntam super im je to. Al jok, prvo sto su većinu puta presli autom pa tek na kraju rute za šetanje malo prohodali,a i ljudi fino sebi ponijeli onih fast enerdžija da piju,
Neki dan stojim u redu u opstini, od 7 muskaraca njih 4 pojava kao ova iznad, imaju oko 30-40 max...
Današnji muškarac ima 20% niži testosteron nego 1991. što kako puno utječe na kvalitetu života, potiče viši kortizol i estrogen koji dovodi do debljanja. Tu je i prehrana koja je više procesirana i lošija sa dosta ksenoestrogenskim efektom, dovoljno je jest paštetu i poli salamu koja je prepuna sojinog brašna (koje djeluje estrogenski), pa još piva pa tako dalje i tako dalje.
Neki dan na plaži primjetim barem 70-80% ljudi sa viškom kg, u raznim omjerima, jedino momci do srednjih dvadesetih se donekle drže, al upravo zbog bržeg metabolizma. I kod žena se primjeti trend, samo je razlika što se prvo popune noge i guza pa donekle izgleda ok.
- choxnox
#5022 Re: Mrsanje - nacini ?
Mislio sam na ove zgoljave sa pivskim stomacicima...
-
smijesni_ste
#5023 Re: Mrsanje - nacini ?
Hmm, a mozda je problem u tome što je stomak najteže 'skinuti'
Barem je kod mene to slučaj, uključujući i podbradak
- problemnatravunu
#5024 Re: Mrsanje - nacini ?
Da, tu bi sigurno bile korisne kakve ciljane namjenske vježbesmijesni_ste wrote:Hmm, a mozda je problem u tome što je stomak najteže 'skinuti'![]()
-
smijesni_ste
#5025 Re: Mrsanje - nacini ?
Ako neko zna neke zanimljive namjenske vježbe za stomak, svakako javiteproblemnatravunu wrote:Da, tu bi sigurno bile korisne kakve ciljane namjenske vježbesmijesni_ste wrote:Hmm, a mozda je problem u tome što je stomak najteže 'skinuti'![]()
Mada čitam da nije moguće ciljano mršati, tj. samo u odredjenim dijelovima tijela pa ne znam šta da mislim