Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4976 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

holy shiit, šta sve ne'sh pročitati na forumima i reditima :mrgreen:
dzipalo

#4977 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by dzipalo »

ratomir wrote:
Nisrin wrote:
ratomir wrote:moj jednini način ,a mislim i da je univerzalan i primjenjiv na sve osoobe:
Pa samo umanjiti količinu hrane,baš umanjiti,trenirati svaki dan,baš svaki dan,i trčati svaki dan baš svaki dan.naravno nekad više nekad manje ,i još tuširanje hladnom vodom svako dva dana,a poželjno bi bilo svaki dan.
i vidjeće te rezultate.A naglasak je na tuširanje (nekih 15 minuta hladnom vodom) jer to fakat ima efekta ,brže sagorijeva kalorija dok se čovjek trese od zime.pa eto primjenite " debeli" vidjeće te rezultate nakon mjesec dana,neko brže ,neko kasnije,ali je bitno svaki dan trenirati i trčati i tuširati se hladnom vodom.

To sam bas citala, da napr drhtanje 15 min na hladnoci trosi vise kalorija nego sat i po vjezbanja u teretani :D Ali neka hvala, meni losa cirkulacija, tako da i ruke i lice perem vrelom vodom, a ne kupanje :D
Previse bi bilo svaki dan vjezbati, kad da odmoe misice? Okruzena sam personalnim trenerima i tim sto vise u teretani, ali cak i oni imaju 1-2 dana sedmicno pauzu i "cheat day", kada jedu skoro sve, a eto opet imaju famozni sixpack i savrseno oblikovano tijelo :D
Ja pokusala (doduse bez vjezbanja), da jedan dan imam cheat day i sta sam dobila? Nadut stomak :D
Pa znam da svi insturuktori vjezbanja i fitnes treneri preporučuju odmor,ali ja kad sam pokušao na njihov način rezultati su bili vidljivi ali slabo.Ondaa sam odlučio uzeti stvari u svoje ruke i preuzo od njih neke kvalitetne vježbe i dodao neke svoje,ubacio sam čak dva treninga dnevno a ne odmaram ni jedan dan( treniram izmedju 30 i 45 min, i mislim da je dovoljno da se mišići odmore u toku 24h kad odspavam 2h + regularnih 7-8 sna noću).A poenta je da ti treneri koriste suplemente raznorazne,ja hoću na prirodan nači i uspio sam imam sve mišiće :) i tuširam se hladnom vodom i trčim svaki dan,tako da ti preporučujem,a tuš hladnom vodom donosi višestruke dobiti za tijelo i organizam.
P.S. Naravno da nekad i ne treniram puni trening , ali trčanje ne izostavljam,npr. ako hoću da idem negdje na put,ili se spremam da idem do grada i tako ti neki fazoni,a bitno je ne biti rutinski i planski "treningač" hehe,jer to ti je ko sex ,dobar je svaki dan al ne robotski već spontan,jer tako je ljudsko tijelo.
:lol:
Treba nekad nesto i uradit u zivotu, koju marku zaradit, ne moze se povazdan trenirat' :D
ratomir

#4978 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ratomir »

slazem se kolega , slazem se.
pizarro

#4979 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pizarro »

najbolje se smrsa kad se ostvari kalorijski deficit a hranis se zdravo i treniras redovno.
moje misljenje.
zposao

#4980 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zposao »

Jel iko probo nejest?

Đast esking :oops:
Boemica

#4981 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Boemica »

zposao wrote:Jel iko probo nejest?

Taman naučila magare da ne jede, kad ono krepa :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4982 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

NE M O Ž E SE BEZ LJEBA
zposao

#4983 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zposao »

Velkoski wrote:

NE M O Ž E SE BEZ LJEBA
More. I ja se bio navuko nenormalno. Al vidim da me napuhuje. Smanji der :D
славянин

#4984 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by славянин »

Velkoski wrote:

NE M O Ž E SE BEZ LJEBA
Evo 2 mjeseca nisam pojeo komadic, a prije sam jeo hljeb uz svako moguce jelo - pasta inclusive :D
dzipalo

#4985 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by dzipalo »

ratomir wrote:slazem se kolega , slazem se.
Al nek to neko drugi? :lol:
Nisrin

#4987 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Nisrin »

mene jedino potice PSIHA da jedem, a nista drugo :shock: Sve je u glavi :D
shape of despair

#4989 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shape of despair »

Vidim niko ne mrša više, svi se stesali.
Nego, šta jedete na poslu i koliko puta?
Jel va dovoljna banana i kifla (banalizujem) ili ipak morate pojesti cijeli obrok pa i dva, što bi bilo sasvim normalno ako jedete 5-6 puta dnevno
Santic_Aleksa

#4990 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Santic_Aleksa »

Svako nek sebi izračuna BMI, i kretat se oko te vrijednosti kalorija, redukovat UH na minimum i biće rezultati. Nipošto se izgladnjivat, samo kontraefekat i opasnost po zdravlje.
Sanjarko

#4991 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Sanjarko »

Ne treba se izgladnjivati ali smanjiti jelo da. Manje jedite hljeba i tako to. Manje ovih, mi ih zovemo prd*alice tipa cips, smoki i tako to. Samo znaci smanjiti unos hrane malo, ne previse naravno. Tu i tamo mozda ponekad i postiti. Naravno ne izgladnjivati se pri postu nego izbaciti jedno jelo, dvaput jesti taj dan ali da je razmak malo veci izmedzu jela.

Sad sa postom se nije zjb-vat jer nemoze to svako podnijeti. Ali unos hrane svako moze smanjiti.
shape of despair

#4992 Re: Mrsanje - nacini ?

Ja sam smanjio unos na 1500kcal do 2000kcal.
mayab

#4993 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mayab »

shape of despair wrote:Vidim niko ne mrša više, svi se stesali.
Jel va dovoljna banana i kifla (banalizujem) ili ipak morate pojesti cijeli obrok pa i dva, što bi bilo sasvim normalno ako jedete 5-6 puta dnevno
Ja kad sam god u prilici u radnom vremenu svratim do Binga u Alti, izbor gotove hrane je odličan ,
sve svježe uz povoljne cijene, idealno za "program" bez UH, pileći fileti sa grila, bataci, krila, teletina, rolovana teletina , pečena ili kuhana jaja, grilovano povrće, grilovani sampinjoni, pileći wok , salate, itd itd , uz to odličan izbor mineralnih voda!
Slično je i u Mercatoru, i u nekim Konzumima.....

A inače, dobar kalkulator za izračun BMI-a

https://www.nivea.rs/novo-od-brenda-niv ... kalkulator
fortaleza

#4994 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by fortaleza »

Jedem svega 3 puta dnevno od podne do 18h, onda nista kroz 18h i nemam vise nikakvih problema s kilazom. Jedem sto god zelim i koliko zelim u tom vremenskom periodu. Ja se ne bih vracao na 5-6 obroka dnevno, pa mi banana i kifla nikako nisu dovoljne. A da ne spominjem da je konstantnim unosom hrane probavni sustav uvijek opterecen sto prije svega dovodi do nakupljanja viska masnog tkiva. Pa onda moram pratit sto jedem, kad i u kojoj kolicini. Doslovno bi mi cijeli dan prolazio u hranjenju i razmisljanju sta cu iduce izist.
shape of despair

#4995 Re: Mrsanje - nacini ?

fortaleza wrote:
Jedem svega 3 puta dnevno od podne do 18h, onda nista kroz 18h i nemam vise nikakvih problema s kilazom. Jedem sto god zelim i koliko zelim u tom vremenskom periodu. Ja se ne bih vracao na 5-6 obroka dnevno, pa mi banana i kifla nikako nisu dovoljne. A da ne spominjem da je konstantnim unosom hrane probavni sustav uvijek opterecen sto prije svega dovodi do nakupljanja viska masnog tkiva. Pa onda moram pratit sto jedem, kad i u kojoj kolicini. Doslovno bi mi cijeli dan prolazio u hranjenju i razmisljanju sta cu iduce izist.
Isto.
Dosadi za 7 dana i popustim onda. Te jedi u 7, pa u 10, pa u 13 itd, za poludit. Koliko god rekli da je naispravnije je zapravo najteže i nema šanse, ali nema šanse da svima 5-6 obroka odgovara. Ko da gledam da će se dokazati da to ustvari i nije zdravo i da će se praksa napustiti.
dobar osjecaj

#4996 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by dobar osjecaj »

mayab wrote: Ja kad sam god u prilici u radnom vremenu svratim do Binga u Alti, izbor gotove hrane je odličan ,
sve svježe uz povoljne cijene, idealno za "program" bez UH, pileći fileti sa grila, bataci, krila, teletina, rolovana teletina , pečena ili kuhana jaja, grilovano povrće, grilovani sampinjoni, pileći wok , salate, itd itd , uz to odličan izbor mineralnih voda!
Slično je i u Mercatoru, i u nekim Konzumima.....
Ja sam isfrustrirana tom hranom iz baš tog Binga u Alti i ponekad Mercatora u Ložioničkoj počela skoro svako veče kuhati hranu za ponijeti na posao.
Za jučer nisam stigla spremiti ništa pa odem kupiti pileći batak. Bože dragi kakav je to užas. Kad sam ga probola viljuškom, iz tog bataka je iscurila neobjašnjiva količina neke vodenaste mase. Meso niti kuhano niti pečeno a kao reš zapečen batak. Okus takav da sam morala baciti skoro sve. Radije sam ostala gladna dok nisam došla kući i napravila normalan obrok da jedem. U Mercatoru je slično s tim što u Mercatoru sve izgleda puno ljepše i primamljivije. A kad kupiš hranu za moj pojam sve ima isti okus. Svejedno je da li jedeš janjetinu, piletinu, teletinu ili tikvicu. Sve ima isti bezukus i ja stvarno imam teškoću da shvatim kome je to ok hrana.
shape of despair

#4997 Re: Mrsanje - nacini ?

Da li koristite dodatke prehrani i šta bi preporučili u procesu mrsanja gdje je uključen i kardio 3-4 sedmično. MOžda neki whey?
stakasa

#4998 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by stakasa »

славянин wrote:
Velkoski wrote:

NE M O Ž E SE BEZ LJEBA
Evo 2 mjeseca nisam pojeo komadic, a prije sam jeo hljeb uz svako moguce jelo - pasta inclusive :D
Pa je li dalo rezultat, jesi li smrsao za to vrijeme?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#4999 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by corolla02 »

manje hrane, vise aktivnosti I recimo kakav fitbit koristiti kao kakav stimulans

tesko je prve sedmice, poslje sve predje u naviku :-D
stakasa

#5000 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by stakasa »

Treba jesti kao dijabeticari. To daje dugorocni rezultat. Uticaj treninga je precjenjen, glavno je sta se pojede
Post Reply