Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
forest gump

#2576 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by forest gump »

vivace wrote:opet sam maznula jednu cokoladu. sta cu kad imaju citav magacin pun milki... :D
Ma samo rokaj, pusti hejtere :D
smasma

#2577 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by smasma »

znaci 9,10 kila sam izgubio :D Nestalooo :D
Malo manje slatkisa, malo više trčanja. Ustvari puno više trčanja :D :D
forest gump

#2578 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by forest gump »

smasma wrote:znaci 9,10 kila sam izgubio :D Nestalooo :D
Malo manje slatkisa, malo više trčanja. Ustvari puno više trčanja :D :D

Trčanje je tito. Ja uošte ne pazim na ishranu, a sada nakon 3 godine trčanja izgledam kao da sam neuhranjen. A nekada sam baš bio ogroman.
eluna

#2579 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by eluna »

pakica_ wrote:
anči82 wrote:Od 25 pa nadalje, organizam se usporava po 2% ynaci da troshi oko 50 kalorija manje dnevno, a i misichi se reduciraju. Tako da je borba sa kilama za neke unaprijed izgubljen posao.
pa ljudi sa 60 uspiju.. de Boga ti.. ne dipr, da ti drugacije ne kazem :lala:
formula je jednostavna- ko zaista zeli, uspije!
bit će da ja sa svoji 36 godina moram postaviti onu tabelu koju je neko napisao na početku teme sa svojim brojkama :)

helem, od 21.07.2011. godine do danas (jutros sam mjerila) skinula sam 24 cm u struku i smršala cca 20 kg ..........kako - maltene nemam pojma ni sama

ali, najprije sam navečer umjesto čipsa i smokija počela da jedem same lješnjake, za doručak samo voće, ručak malo jači, navečer opet lješnjaci, eh i da - počela sam da plešem salsu ....prestala sam da jedem hljeb i tjesteninu uz krompir ili rižu - to znači, ako ima krompira ili riže u obroku, hljeb ili bilo šta od tijesta 0 bodova, ali ako nema krompira ili riže, uzmem po komaduć hljeba ................ eh i da - još uvijek redovno jedem pice i hamburgere, a sltako inače ne volim, ali eto - kockica točolade tu i tamo, poneki kolač - jedem i slatko

baš ću večeras da vam prepišem vrijednosti pa eto vidite
vivace

#2580 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

ti jos imas taj metabolizam koji je brzi. kad si stariji, mnogo je teze smrsati.
pakica_

#2581 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

vivace wrote:ti jos imas taj metabolizam koji je brzi. kad si stariji, mnogo je teze smrsati.
gluposti, izgovori, bla, bla!
mozda jeste teze, ali je itekako moguce.. moja stara ima 62 godine i uspjela je smrsati, prema tome, dobro je vise s tim ne moze kad si ovo, ne moze kad si ono, bla, bla! MOZE!!!
meni je tesko iz jednog prostog razloga- ne pazim sta jedem! cim krenem da pazim, kile krenu dole, fakat vise dosta s glupostima!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2582 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

vivace wrote:opet sam maznula jednu cokoladu. sta cu kad imaju citav magacin pun milki... :D
Ja cu tebi otvoriti temu "Dnevnik vivacine ishrane" jer ovo nije ta tema.
vivace

#2583 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

:lol: sorry :D
eluna

#2584 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by eluna »

eh, evo podataka u cm:

21.07.2011.
Grudi: 101
Struk: 99
Kukovi: 106
Bedro: 59
List: 37
Nadlaktica: 30

22.05.2013.
Grudi: 101
Struk: 76
Kukovi: 97
Bedro: 52
List: 34
Nadlaktica: 29

razlika:
Grudi: 0
Struk: 23
Kukovi: 9
Bedro: 7

List: 3
Nadlaktica: 1
pakica_

#2585 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

hebo sve, nek' sise nisu ošle :lol: :lol:
vivace

#2586 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

:lol:
leo_

#2587 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by leo_ »

ladyblue18 wrote:
Ja cu tebi otvoriti temu "Dnevnik vivacine ishrane" jer ovo nije ta tema.
Pa i ne pojela tolike čokovade kad si samo na forumu. De idi nešto privređuj. :D
emmmy

#2588 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by emmmy »

Pozdrav svima. Ako se nekog muci sa par kilograma viška evo par savjeta. Ja sam visoka 1 74 a teska 60 kg. Prije mjesec dana sam imala 64 i mnogima sam bila bas taman ali meni je smetala škemba ono stuka. Jednostavno mi se struk gubio. Sa gubitkom kilograma struk se bak kako treba smanjio bez neke "konkretne" fizicke aktivnosti kao sto je trcanje, teretana i sl. Evo recepta cisto iz licnog iskustva ako zelite da maknete visak sa stomaka;
-prvih 10 dana smajite porciju koju ste htjeli pojesti bar za 30%, poslije toga ce vam stara kolicina hrane biti previse
-jedite polako da bi mogli procijeniti kad je taman, tad prestajete a ne kad se prejedete
-izbjegavajte hljeb, ako vec morate da jedete hljeb uz odredjenu vrstu hrane kao npr. ja onda neka tu bude crni hljeb i to jedna ili najvise dvije tanke kriske
-ni slucajno nemojte da gladujete i cekate cijeli dan da bi se na kraju dana "obradovali" nekih obimnijim obrokom a mora biti obiman jer ste baaas gladni. Radije uzimajte 5-6 manjih obroka
-grickalice zamjenite orasima, bademima, pistacijama koje su takodjer kaloricne ali su to one "zdrave" kalorije. Badem npr. ubrzava metabolizam
- slozene secere iz slatkica zamijenite vocem, naravno ne uvijek
- sokove koje smatram najvecim zlom jer su puni secera tzv prikrivene kalorije zamijenite vodom
-vodu nikada nemojte piti u toku jela jer i to usporava metabolizam
-nikada sebi ne uskracujte hranu, osim mozda u kasnim satima, ja npr kad god mi se jede cokolada pojedem ali ne pola cokolade nego dvije kocke ili najvise red
-nemojte osjecati griznju savjesti ako ste pojeli nesto slatko
-nikakvo voce, povrce ni meso ne izbacujete iz ishrane jer povrce obiluje vlaknima i potrebnim vitaminima i mineralima.
Ono sto treba izbaciti ili bar svesti na minimum jesu grickalice, sokovi, hljeb, ma uglavnom ugljikohidrati
-budite fizicki aktivni, sto vise setajte i eto rezultata. Ja bih najvise voljela da mogu trcati ali nekako lipšem nakon par metara dok setati mogu bez problema citav dan. Nadam se da sam nekome pomogla.
zara79

#2589 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zara79 »

Ja sam zadnjih 15 dana izbacila mislim apsolutno sve UH i pocela hodati do posla i na posao cca 2x35minuta i izgubila sam 5kg. Jedem brda kupus salate i svih ostalih salata normalno zacinjenih, jaja na sve nacine, svo meso na sve nacine, ma klasicna Atkinsova dijeta :-) Znam sve o UH i kako nije preporucljivo izbaciti ih u potpunosti, ali eto ja odlucila da smrsam pa kako god. Pa zato dusebriznici, ne morate komentarisati ovaj post :D
skafiskafsnjak

#2590 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Pa sto si postala onda... hahah

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
zilla_

#2591 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zilla_ »

Treba ujutro za doručak ubacit zobene pahuljice a ostale UH svesti na minimum.... Meni je mršavljenje bilo stagniralo nekih 2 mjeseca i kad sam ponovo u prehranu ubacio zob opet je krenulo na dole... A da ne pričam kako sam regulisao stolicu ubacivanjem zobi... Zna mi se desit da zaglavim u WC-u i po 2x u 24h :D

Ko ne voli ukus zobi slobodno može dodat 2 kockice crne čokolade i jabuku... Taj doručak je meni idealan...
pirmin

#2592 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

zilla_ wrote:
Ko ne voli ukus zobi slobodno može dodat 2 kockice crne čokolade i jabuku... Taj doručak je meni idealan...
Zob, cimet, kokos i preko kasika meda...recept by Ja© :mrgreen:
pakica_

#2593 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

zilla_ wrote:Treba ujutro za doručak ubacit zobene pahuljice a ostale UH svesti na minimum.... Meni je mršavljenje bilo stagniralo nekih 2 mjeseca i kad sam ponovo u prehranu ubacio zob opet je krenulo na dole... A da ne pričam kako sam regulisao stolicu ubacivanjem zobi... Zna mi se desit da zaglavim u WC-u i po 2x u 24h :D

ima l' sta da zamijeni mlijeko :lol:

nego, da ja prijavim jos -3kg :D polako napredujem :tooo:
azurna_obala

#2594 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by azurna_obala »

pakica_ wrote:
zilla_ wrote:Treba ujutro za doručak ubacit zobene pahuljice a ostale UH svesti na minimum.... Meni je mršavljenje bilo stagniralo nekih 2 mjeseca i kad sam ponovo u prehranu ubacio zob opet je krenulo na dole... A da ne pričam kako sam regulisao stolicu ubacivanjem zobi... Zna mi se desit da zaglavim u WC-u i po 2x u 24h :D

ima l' sta da zamijeni mlijeko :lol:

nego, da ja prijavim jos -3kg :D polako napredujem :tooo:
možeš zobene pahuljice prokuhati u običnoj vodi par minuta, da one postanu mekane, i onda ih ocijediš..
ja sam ih isto u početku pravila sa mlijekom, ali mi se sad više sviđa ovako kad ih malo prokuham u vodi...u to dodam grožđice, lan, bananu, jabuku...
pakica_

#2595 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

azurna_obala wrote:
možeš zobene pahuljice prokuhati u običnoj vodi par minuta, da one postanu mekane, i onda ih ocijediš..
ja sam ih isto u početku pravila sa mlijekom, ali mi se sad više sviđa ovako kad ih malo prokuham u vodi...u to dodam grožđice, lan, bananu, jabuku...
hvala za recepAt, probat cu.. uvijek su mi se gadile zobene, obzirom da mi se gadi mlijeko, pa se nisam plaho raspitivala o receptima za iste :lol:
zilla_

#2596 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zilla_ »

Pa ja uzmem narendam jednu jabuku i pustim da malo prokuha i u to dodam onda zobene i kuham dok se malo ne zgusne.... Posle pospem malo sa zaslađivačem (stevia) i sa cimetom....

Druga varijanta mi je zobene sa čokoladnim mlijekom jer ja obično mlijeko nikad u životu nisam popio :thumbup:

Treča varijanta prohuhati u zobenom mlijeku, mlijeku od riže, sojinom mlijeku i sl i onda dodavat voće po želji :)

Meni je super kad zobene prokuham u bademovom mlijeku i dodam u to par jagoda i 2 kockice čokolada sa 75% kakaa :thumbup:

Ma zob je zakon majke mi.... Nema bolje žitarice za doručak 100%
vivace

#2597 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

pa to kosta dosta...
zilla_

#2598 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zilla_ »

vivace wrote:pa to kosta dosta...
druže ništa skuplje od one paštete koju namažeš za doručak.... argeta ti je 1,50KM a treba ti i po hljeba i čaj....

zobene 450g su ti 1,5KM što ti je dovoljno za 4-5 doručaka
mlijeko bademovo 1l je 5KM dovoljno za 4-5 doručaka ili uzmeš kilu jabuka i s jabukama tučeš zobene i ne treba ti mlijeko....

doručak te dođe manje od 2KM

ja bi ih jeo samo sa kravljim mlijekom al me zeza što mlijeko ne pijem nikako pa mi ne odgovara ukus....
vivace

#2599 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

zilla_ wrote:
vivace wrote:pa to kosta dosta...
druže ništa skuplje od one paštete koju namažeš za doručak.... argeta ti je 1,50KM a treba ti i po hljeba i čaj....

zobene 450g su ti 1,5KM što ti je dovoljno za 4-5 doručaka
mlijeko bademovo 1l je 5KM dovoljno za 4-5 doručaka ili uzmeš kilu jabuka i s jabukama tučeš zobene i ne treba ti mlijeko....

doručak te dođe manje od 2KM

ja bi ih jeo samo sa kravljim mlijekom al me zeza što mlijeko ne pijem nikako pa mi ne odgovara ukus....

kod nas, u srbiji verovatno je skuplje, posto je sve skuplje.
Bambi_na_kofeinu

#2600 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bambi_na_kofeinu »

vivace wrote:
kod nas, u srbiji verovatno je skuplje, posto je sve skuplje.
Preseli se.
Post Reply