lexilium

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

madnessa

#76 Re: lexilium

Post by madnessa »

Meni je zbog nakupljenog stresa i nemogućnosti da danima zaspem sanval pomogao... Jao kako sam samo sretna ustala prvo jutro nakon više probdijevenih noći...

A kad smo kod "droga" i učenja... Ima li nešto što će me brzo razbuditi i pojačati koncentraciju? Nakon dugo vremena sam se vratila na faks, a imam mnogo zaostatka, pa mi uz silne obaveze treba nešto što će skratiti vrijeme "zagrijavanja" kada sjedem da učim. Imam osjećaj da mi samo sat vremena treba da počne u glavu da ulazi... Doduše ima dosta do toga što imam uvijek opravdanje više zašto baš taj dan ne mogu da učim...

P.S. Sori za zabacivanje teme ulijevo... :oops:
Melodicni

#77 Re: lexilium

Post by Melodicni »

madnessa wrote:Meni je zbog nakupljenog stresa i nemogućnosti da danima zaspem sanval pomogao... Jao kako sam samo sretna ustala prvo jutro nakon više probdijevenih noći...

A kad smo kod "droga" i učenja... Ima li nešto što će me brzo razbuditi i pojačati koncentraciju? Nakon dugo vremena sam se vratila na faks, a imam mnogo zaostatka, pa mi uz silne obaveze treba nešto što će skratiti vrijeme "zagrijavanja" kada sjedem da učim. Imam osjećaj da mi samo sat vremena treba da počne u glavu da ulazi... Doduše ima dosta do toga što imam uvijek opravdanje više zašto baš taj dan ne mogu da učim...

Ima za koncentraciju al se to pusi
nihil_

#78 Re: lexilium

Post by nihil_ »

Melodicni wrote:
madnessa wrote:Meni je zbog nakupljenog stresa i nemogućnosti da danima zaspem sanval pomogao... Jao kako sam samo sretna ustala prvo jutro nakon više probdijevenih noći...

Hoces li to molim te reci da marihuana povecava koncentraciju???
madnessa

#79 Re: lexilium

Post by madnessa »

Kako stavih "droga" nisam mislila na ilegalu... Ima li šta iz apoteke, a da jeluje?

Joj sve vam se mora crtati... :lol:
nihil_

#80 Re: lexilium

Post by nihil_ »

madnessa wrote:Kako stavih "droga" nisam mislila na ilegalu... Ima li šta iz apoteke, a da jeluje?

Znac isamo legalne droge, nista nelegalne? :-)
madnessa

#81 Re: lexilium

Post by madnessa »

nihil_ wrote:
madnessa wrote:Kako stavih "droga" nisam mislila na ilegalu... Ima li šta iz apoteke, a da jeluje?

Znac isamo legalne droge, nista nelegalne? :-)
Ti baš nećeš da vidiš navodnike, a? Il' odgovori il' me se 'kani...
ultima_palabra

#82 Re: lexilium

Post by ultima_palabra »

Jebo te, nisam znao da je raja ovdje toliko na živcima otišla :shock: Ja nikad ništa jače od 2mg apaurina nisam maznuo :D
mumy

#83 Re: lexilium

Post by mumy »

Ja sam koristila neurozan(feed your mind)u periodu kad sam bas puno imala ispita. Vala ne znam sta da ti kazem,nako...al eto sadrzi sve bitne vitamine i minerale(Co-Q10,Omega 3,Folacin,Vitamini B6 i B12 itd da ne nabrajam) za bolje funkcionisanje mozgica pa ako nista zbog toga.Cijena 19KM
nihil_

#84 Re: lexilium

Post by nihil_ »

madnessa wrote:
nihil_ wrote: Znac isamo legalne droge, nista nelegalne? :-)
Ti baš nećeš da vidiš navodnike, a? Il' odgovori il' me se 'kani...
A jooooj, ko meni arogantan.

Ocito nisi skontala na sta sam mislio sto me pravo iznenadjuje s obzirom na tvoje intelektualne sposobnosti :-) :lol: :lol: :lol:

Elem, popij redbul il nesto tako a ako hoces bas stimulans sumnjam da ces nesto tako kao sto je npr. kokain naci medju "drogama", ne znam slazes li se ali bilo bi malo bezveze da se takve stvari prodaju u apotekama ;-)

Ove ostale gluposti su uglavnom placebo ili nesto neefikasno a sve u svrhu da ti uzmu kes.
cigara

#85 Re: lexilium

Post by cigara »

nihil_ wrote:
Melodicni wrote:

nekima da (meni npr), s tim ako nisi debil da se spusis ko crnjo iz komedije i dan provedes buncajuci na kaucu i keslajuci se kim kardashian... 4-5 dimova, dovoljno da ti "ubije" razmisljanje o milion stvari (ako te to jebe ofc) da bi se mogao konc na ucenje. nije promovisanje u "legalize now" fazonu, cisto iz iskustva, s tim da vecina ljudi koje poznajem ne moze uciti nakon konzumacije. kako kome, nemoj osudjivati :)
cigara

#86 Re: lexilium

Post by cigara »

suncica24 wrote:Je li se vi stvarno pucate tim, leksijijumima, apaurinima, persenima, nizinanima, tramalima... tek tako?
Pred ispit, poslije ispita, ne mogu da spavam, nesto sam neurozan, pms, sms, ostavila me djevojka, nasao novu djevojku...
Mislim, definitivno bi cijela nacija trebala ponajmanje psihologu. Ako ne i psihjatru.

HELLO, NISU TO CEDEVITA BOBE LJUDI, HELLO!
Kad sam procitao ovo "hello" odmah sam zamislio onu "cool highschool teen" :lol:
Prije nego pocnes slati ljude psihijatru informisi se, samo spominjanje tramala te izbacuje iz rasprave zbog neupucenosti. Ne osudjuj ljude ako nisi upucena ;-) smeta nekom ko ima probleme vjeruj mi
cigara

#87 Re: lexilium

Post by cigara »

ultima_palabra wrote:Jebo te, nisam znao da je raja ovdje toliko na živcima otišla :shock: Ja nikad ništa jače od 2mg apaurina nisam maznuo :D
Apaurin ti je gori od lexaurina i lexiliuma :)
Meni je psihijatar propisao Fluzepan (mislim da se ovako zove) ugl, ja ga nisam nabavio jer nije bilo potrebe, lijeka nema u BiH (komplikacije oko licenci da ne objasnjavam) ali se, po prici psihijatra a i ja sam se raspitao sa strane, radi o jako dobrom lijeku za spavanje, ne izaziva ovisnost i ujutru nisi ko pretuceni zombi. Koliko znam moze se nabaviti u Srbiji, treba recept za njega, nije skup pa ako je ko u mogucnosti i treba mu neka izvoli

P.S. izvinjavam se zbog 3 uzastopna odgovora, sa-x zeza danas svako malo odbija otvoriti stranicu, pa je malo teze pohvatati sve odjednom :)
dr.Gonzo

#88 Re: lexilium

Post by dr.Gonzo »

pozdravlja vas sviju aldous huxley sa bistrika
Ne daj se Aldouse, nikad nije kasno nastaviti :lol:

Vecina psihodaktivnih supstanci moze biti lijek ili droga, u zavisnosti od toga kako se upotrebljava. Puno bolja je definiticja da je droga nesto sto se zloupotrebljava, a ne nesto sto je ilegalno. Mozda bi o tome trebali razmisliti svi koji su na ovoj temi probali Lexilium(ili bilo koji drugi Benzodiazepin - u pitanju su klasicne droge), a ibrete se npr. kad neko drugi proba/koristi marihuanu ili nesto slicno. Isto vazi i za alkohol, nikotin itd.
dr.Gonzo

#89 Re: lexilium

Post by dr.Gonzo »

Predpostavljam da vec znas, ili koristis preparate na bazi kafeina kao sto su kafa, zaleni caj, mate caj, energetska pica itd. To sve moze pomoci, ali neki ljudi su osjetljivi na kafein i ne podnose ga dobro.

Postoje brojne drugi prirodni proizvodi sa slicnim ucincima, recimo Guarana, Ginko Biloba, Ginseng, i brojni drugi stimulanti centralnog nervnog sistema. Najjaci stimulati su uglavnom nelegalni, jer imaju i brojne negativne efekte, tako da je to bolje izbjegavati. Jedan kolega na poslu npr. kaze da mu puno pomaze DMAE koji se moze kupiti u apotekama.

Mozda za pocetak nije lose probati sa Guaranom, ali ne u obliku energetsko pica, vec po mogucnosti biljnog praha / ekstrakta, ili nekih kvalitetnijih tableta ako ne mozes naci ekstrakt.

U principu, uvijek je dobro biti oprezan, pokusati manju dozu, posmatrati efekte, i biti oprezan da ne bi doslo do zloupotrebe.
madnessa

#90 Re: lexilium

Post by madnessa »

dr.Gonzo wrote:
Predpostavljam da vec znas, ili koristis preparate na bazi kafeina kao sto su kafa, zaleni caj, mate caj, energetska pica itd. To sve moze pomoci, ali neki ljudi su osjetljivi na kafein i ne podnose ga dobro.

Postoje brojne drugi prirodni proizvodi sa slicnim ucincima, recimo Guarana, Ginko Biloba, Ginseng, i brojni drugi stimulanti centralnog nervnog sistema. Najjaci stimulati su uglavnom nelegalni, jer imaju i brojne negativne efekte, tako da je to bolje izbjegavati. Jedan kolega na poslu npr. kaze da mu puno pomaze DMAE koji se moze kupiti u apotekama.

Mozda za pocetak nije lose probati sa Guaranom, ali ne u obliku energetsko pica, vec po mogucnosti biljnog praha / ekstrakta, ili nekih kvalitetnijih tableta ako ne mozes naci ekstrakt.

U principu, uvijek je dobro biti oprezan, pokusati manju dozu, posmatrati efekte, i biti oprezan da ne bi doslo do zloupotrebe.
Hvala velika na odgovoru. Malo mi je kofein rizičan. Nikada nisam bila na "ti" sa kafom, jer me prije počne glava boljeti od nje nego što bi me razbudila. U posljednje vrijeme se pokušavam navići na nju kako bi me razbudila, ali nikako ne ide. Što se više navikavam to mi je potrebna veća doza... Zelene čajeve i slične preparate sa taurinom, čak je i kafa upitna, ne bih smjela zbog gastritisa i jako lošeg stanja sluznice želuca. Odmah reagujem na njega.
Mnogi forumi savjetuju omega-3 i omega-6 masne kiseline. Vidjet ću da pokušam sa DMAE pošto mi se recenzije koje sam uspjela pročitati čine dobrim.

Još jedanput hvala.
wewa

#91 Re: lexilium

Post by wewa »

madnessa wrote:
dr.Gonzo wrote:

Hvala velika na odgovoru. Malo mi je kofein rizičan. Nikada nisam bila na "ti" sa kafom, jer me prije počne glava boljeti od nje nego što bi me razbudila. U posljednje vrijeme se pokušavam navići na nju kako bi me razbudila, ali nikako ne ide. Što se više navikavam to mi je potrebna veća doza... Zelene čajeve i slične preparate sa taurinom, čak je i kafa upitna, ne bih smjela zbog gastritisa i jako lošeg stanja sluznice želuca. Odmah reagujem na njega.
Mnogi forumi savjetuju omega-3 i omega-6 masne kiseline. Vidjet ću da pokušam sa DMAE pošto mi se recenzije koje sam uspjela pročitati čine dobrim.

Još jedanput hvala.
u apotekama sarajevo ima akcija za neki imuno-booster koji usto pojacava energiju, dva pakovanja za cijenu jednog. pitaj u herba shopu kod katedrale - pripravak sadrzava, izmedju ostalog, i ginseng, i guaranu, i gingko, te sok borovice.
madnessa

#92 Re: lexilium

Post by madnessa »

wewa wrote:u apotekama sarajevo ima akcija za neki imuno-booster koji usto pojacava energiju, dva pakovanja za cijenu jednog. pitaj u herba shopu kod katedrale - pripravak sadrzava, izmedju ostalog, i ginseng, i guaranu, i gingko, te sok borovice.
Hvala, wewa. :kiss:
nihil_

#93 Re: lexilium

Post by nihil_ »

cigara wrote:
nihil_ wrote:[quote="Melodicni"

nekima da (meni npr), s tim ako nisi debil da se spusis ko crnjo iz komedije i dan provedes buncajuci na kaucu i keslajuci se kim kardashian... 4-5 dimova, dovoljno da ti "ubije" razmisljanje o milion stvari (ako te to jebe ofc) da bi se mogao konc na ucenje. nije promovisanje u "legalize now" fazonu, cisto iz iskustva, s tim da vecina ljudi koje poznajem ne moze uciti nakon konzumacije. kako kome, nemoj osudjivati :)[/quote]

Iz licnog iskustva a i iz citanja raznh studija o kanabisu sigurno mogu tvrditi da ne povecava koncentraciju. Ko god to tvrdi il je budala il je pusio origano il nesto tako.
Al sad da se razglabamo, napravi sam eksperiment pa probaj, gledaj da budes sto objektivniji. :)
cigara

#94 Re: lexilium

Post by cigara »

Rekoh kako kome, ne poveca klasicno koncentraciju kao neki gore nabrojani nacini, vec mi ubije bespotrebno razmisljanje, sprijeci mi letanje misli, lakse mi se fokusirati daleko... naravno kako sam vec naglasio par dimova (i pod tim mislim na 4-5). Normalno, ni ja kad ispusim cenera nisam sposoban za ucenje tako da to nikad ne radim ako imam obaveza bilo kakvih.
Inace da ne bi bilo zabune, jako al jako rijetko koristim kanabis za uzivanje (mislim na zadnje 2-3 godine), koristim ga protiv nesanice (prazine, lexilium, trazem i sanval po preporuci psihijatra nisu pomogli, mara odradi svoje), za ucenje (znaci SAMO da mi ubije volju da radim 1000 stvari odjednom i da se mogu fino fokusirati) i za stres.
Meni je, koliko god bila markirana kao droga, marihuana pomogla oko dosta problema (OPET ponavljam ne govorim o klosarskom duvanju nego pazljivom doziranju) i kad stvari bolje pogledam, to je (bar za mene) dosta bolja varijanta od milion lijekova i s financijske i s zdravstvene strane.
I OPET ovdje ne mislim na duvanje u parku i cerekanje, da ne raspravljamo vise oko toga.

EDIT: Konzumiram marihuanu 10 godina, procito/pogledo 100 studija, analiza, dokumentaraca itd. tako da znam o cemu pricam. Zao mi je sto tebi ne djeluje tako :)
ljubav_aha

#95 Re: lexilium

Post by ljubav_aha »

cigara wrote:Rekoh kako kome, ne poveca klasicno koncentraciju kao neki gore nabrojani nacini, vec mi ubije bespotrebno razmisljanje, sprijeci mi letanje misli, lakse mi se fokusirati daleko... naravno kako sam vec naglasio par dimova (i pod tim mislim na 4-5). Normalno, ni ja kad ispusim cenera nisam sposoban za ucenje tako da to nikad ne radim ako imam obaveza bilo kakvih.
Inace da ne bi bilo zabune, jako al jako rijetko koristim kanabis za uzivanje (mislim na zadnje 2-3 godine), koristim ga protiv nesanice (prazine, lexilium, trazem i sanval po preporuci psihijatra nisu pomogli, mara odradi svoje), za ucenje (znaci SAMO da mi ubije volju da radim 1000 stvari odjednom i da se mogu fino fokusirati) i za stres.
Meni je, koliko god bila markirana kao droga, marihuana pomogla oko dosta problema (OPET ponavljam ne govorim o klosarskom duvanju nego pazljivom doziranju) i kad stvari bolje pogledam, to je (bar za mene) dosta bolja varijanta od milion lijekova i s financijske i s zdravstvene strane.
I OPET ovdje ne mislim na duvanje u parku i cerekanje, da ne raspravljamo vise oko toga.

EDIT: Konzumiram marihuanu 10 godina, procito/pogledo 100 studija, analiza, dokumentaraca itd. tako da znam o cemu pricam. Zao mi je sto tebi ne djeluje tako :)
kod mene bi te brzo izbacili sa posla :D random check up,and out :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#96 Re: lexilium

Post by plain vanilla »

Image
Abu FEED el-Castro

#97 Re: lexilium

Post by Abu FEED el-Castro »

Evo listam temu i sve rekoste osim glavnog - gdje naci ovu lexi-bobu? :D
cigara

#98 Re: lexilium

Post by cigara »

ljubav_aha wrote: kod mene bi te brzo izbacili sa posla :D random check up,and out :D
vjeruj mi, do prije koji mjesec imao sam posao (nebitno sad koji tacno) koji bi me za 8 sati totalno ubio psihicki i fizicki, sto zbog tezine sto zbog monotonije (ne nije fizicki radnik :lol: ) u toj mjeri da bih se jedva odvezao kuci... shvatio sam da koji dim ispred zgrade jako puno pomogne... mene je poguralo u toj mjeri da sam bio jedan od najboljih, steta morao sam prestati zbog privatnih stvari. :D

@plain vanilla GENIJALNO 8-)
cigara

#99 Re: lexilium

Post by cigara »

Abu FEED el-Castro wrote:Evo listam temu i sve rekoste osim glavnog - gdje naci ovu lexi-bobu? :D
otidji svom doktoru reci drmaju me zivci od stresa, trebam nesto za spavanje i za smirenje, neka ti propise lexilium i trci u apoteku, ako ne moze on otidji do nekoh psihijatra neka ti propise, samo mu telefonom reci u cemu je problem i sta hoces da ti da tako da ti kada dodjes naplati izdavanje recepta a ne citavu sesiju jer je novcano velika razlika
Abu FEED el-Castro

#100 Re: lexilium

Post by Abu FEED el-Castro »

Ma nemam ja zivaca samo vi ovo ekstra nafaliste pa reko'... :lol:
Post Reply