cigara wrote:ultima_palabra wrote:Jebo te, nisam znao da je raja ovdje toliko na živcima otišla

Ja nikad ništa jače od 2mg apaurina nisam maznuo

Apaurin ti je gori od lexaurina i lexiliuma
Meni je psihijatar propisao Fluzepan (mislim da se ovako zove) ugl, ja ga nisam nabavio jer nije bilo potrebe, lijeka nema u BiH (komplikacije oko licenci da ne objasnjavam) ali se, po prici psihijatra a i ja sam se raspitao sa strane, radi o jako dobrom lijeku za spavanje, ne izaziva ovisnost i ujutru nisi ko pretuceni zombi. Koliko znam moze se nabaviti u Srbiji, treba recept za njega, nije skup pa ako je ko u mogucnosti i treba mu neka izvoli
P.S. izvinjavam se zbog 3 uzastopna odgovora, sa-x zeza danas svako malo odbija otvoriti stranicu, pa je malo teze pohvatati sve odjednom

a zbog čega bi bio gori?
apaurin je diazepam,na zapadu poznatiji kao valium,lexillium je bromazepam,i jedan i drugi uz masu još drugih lijekova su anksiolitici,znači primaran im je cilj smanjenje i ublažavanje nervoze,u biti ta skupina lijekova ima dosta toga zajedničkoga, u smislu vezivanja na iste receptore u mozgu i djelovanje na cns,.neki su bolji miorelaksanti od drugih na pr apaurin je tu bolji od lexilliima, btw jedini anskiolitik koji se smatra sigurnim i provjerenim da se indikovano daje i trudnicama u smislu olakšanja mišićne tenzije,.mogu se koristiti i za san mada im je je to sekundarna namjera jer imaju i to pored sedativnog i hipmotičko dejestvo, dugotrajna (kontinuirana) primjena u većim dozama se ne preporučuje jer je moguća pojava ovisnosti,mada je i to predmet brojnih rasprava sa stanovišta faramakologije i medicine,jer mehanizam istoga nije u potpunosti razjašnjen,a i svaka individua nije ista.
za san,konkretno za spavanje se uglavnom koriste hipnotici koji se smatraju sigurnijim od benzodiazapema u smislu da su manje adiktivni i ciljano idu na uvođenje u san, najpoznatiji je sanval mada se i dormicum smatra odličnim.
za repetativnu nesanicu koja nema organske uzroke , e to je već stvar za liječnika a ne za foruma, trebalo bi posjet neuropsihijatru koji bi trebao da poradi na otkrivanju uzroka iste.
nesanica je jedna od tipičnih legitimacija depresivnog poremećaja, generalne anksioznosti, ptsp-a,. i inih drugih stvari-
sam imam problema sa istom,.dobro sada ja sam kompleksniji slučaj nego li je to postavljač teme imam dg za sve gore pobrojano

,..i za nesanicu koristim antidepresiv (narano po receptu čika psajka) mirtazapin, najčešće pod nazivom "calixta" ili "remeron",..osim što je antidpresiv ima i sedativno dejstvo,pije se pred spavanje,doslovno te zakuca za krevet,..ipak to sam samo ja,ne savjetujem ikoga samo informativno