KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
pars30

#426 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by pars30 »

Postovana gospodo,

Lecenje primenom saznanja i metoda KVANTNE METODE je vec sadasnjost a u buducnosti ce biti osnov u tretmanu kako ocuvanja dobrog zdravlja tako i relativno brzog i sigurnog ozdravljenja.
Kvantna medicina je na udaru SVETSKE FARMAKO MAFIJE jer nudi alternativu za stvarno ozdravljenje po relativno veoma niskim troskovima.
O ovome mozete se detaljnije informisati putem interneta.
Internet omogucuje da se ljudi informisu i preduzmu mere za svoje zdravlje.

APARAT EGBF PARS N5 UN... PRIMENA KVANTNE MEDICINE
Ljudsko telo je čudestan bio elektromagnetski sistem. Ovaj sistem je jedinstven u programu i funkcijama sto znaci da je harmonican. Ispravno funkcionise samo u ravnoteznom stanju spoljnih uticaja i unutrasnjih prilika u organizmu. Naš zadatak je da očuvamo telo u harmoničnom stanju i da time osiguramo zdrav život.
Istraživanja su pokazala da je ljudsko telo bioelektromagnetski sistem sa centralnim upravljanjem.
Ovakav bioelektromagnetski sistem skladno funkcinise sa zdravim celijama koje su osnov sistema. Komunikacija se obavlja signalima odredjenih frekvencija.
Medjutim,ovakav sistem je ranjiv.
Uticajima spolnih nadrazaja ( stresova razlicite prirode) ili prodorom mnogobrojnih parazita ( bakterija, bakcila, virusa i dr.)
Zadatak IMUNO SISTEMA je prmanentna i vrlo slozena borba sa svim tim uticajima koji remete sklad bioelektromagnetskog sistema i komunikacija u organizmu.
Upotreba kontrolisanih, niskofrekventnih jednosmernih električnih struja kod uspostave harmonicnosti zbog posledica različitih bolesti i povreda je dobro utvrđena i objašnjena.
Ćelije zdravog ljudskog organizma imaju negativan potencijal između -70 i - 90 milivolti. U tom području su apsorpcija hranljivih materija i lučenje toksina efikasni. Negativan potencijal opterećene ili oštećene ćelije pada na nivo od - 10 do - 20 milivolti ( celija tada umire), što uzrokuje slabu apsorpciju hranljivih materija i slabo lučenje toksina. Takvi uslovi mogu da se razviju iznenada, kao posledica nesreće, ili polako, kao rezultat stalnog taloženja pozitivnih iona zbog uticaja modernog načina ishrane, stresnog načina života i zagađene okoline. Ako je poremećena energetska ravnoteža tela, to treba da se hitno preduzmu mere za popravak stanja.
Zadatak aparata PARS N4 je popravak potencijala celija, uspostava komunikacije i unistavanje stranih i stetnih parazita na bazi generisanja rezonantnih frekvencija tih parazita pod cijim dejstvom bivaju unistene.

Ako se zdravlje ne popravlja u predvidjenom roku upotrebom ovih aparata verovatno da je u telu unesena kriticna koncetracija teskih metala, opasnih hemikalija i dr.
Pročitajte “Lijek za sve bolesti” od Dr. Hulde Regehr Clark, za načine pomoći vašem tijelu da eliminira otrove.
Za eliminaciju teskih metala primenite ZEOLIT mineral ( apoteke Srbija) prema prilozenom uputstvu.

Strujni impulsi niskog intenziteta aparata PARS N4 svojim elektromagnetskim poljem doseže duboko u ljudsko telo. Upotrebom PARS N4 tri puta na dan (tri tretmana po 93 min), kroz sedam dana ili više, može vas očistiti i od svih populacija parazita.
Imuni sistem organizma potpomognut sa ovakvim strujnim impulsima postaje mnogo efikasniji u ocuvanju zdravlja.

Frekvencija zdravih celija je daleko iznad frekvencija aparata PARS N4 tako da na njih nema uticaja.
Vazno je shvatiti da potencijal signala emitovanih frekvencija aparata PARS N4 postize i naponski efekat ( podizanje potencijala ) celija ciji je potencijal pao ispod – 70 mV tako da te celije uspostavljaju normalni metabolizam i komunikaciju u organizmu.
Pošto u doba ( tridestih godina proslog veka) Nikole Tesle i dr. Rifea nije postojala digitalna elektronika njihovi aparati su proizvodili signale sa sinusoidalnim frekvencijama koje (teoretski) ne proizvode harmonike. (Ti harmonici su najveće zlo radio i drugu vrstu komunikacija), ali je dr. Clark i dr Bob Bek povezali istraživanja Tesle i dr. Rifea sa time, da kvadratni signali, kakvi se koriste u digitalnoj elektronici, proizvode vrlo veliki broj harmonika. To znači da će generisani signal određene frekvencije koja ubija tačno određeni virus ili bakteriju istovremeno ubijati i mnoštvo drugih pomoću harmonika te frekvencije. Time se frekvencijski generator dr. Rifea znatno pojednostavljuje jer više nije potrebno imati precizni generator frekvencije i tablicu frekvencija za određene parazite, a uz to, nije potrebna stalna ručna promena frekvencija da bi unistili što više parazita.

Primenjujuci otkrice i radove svetskih autoriteta, preduzeo sam konstrukciju aparata u kojima se nalaze biofrekvencije koje mogu da pomognu obolelima od razlicitih bolesti.

Spisak bolesti i frekvencija doktora Rife-a vam saljem u prilogu. Takodje i informaciju o uredjaju za spontanu reemisiju EGBF PARS N4 i 5 UNI

Moja je namera i zelja da pokusamo pomoci obolelima od ove neprdvidljive i opake bolesti i na moderan nacin primenjujuci saznanja iz oblasti KVANTNE MEDICINE.
Autor projekta EGBF PARS N
Dr Slavko Radosavljevic, dipl. ing.
Tel. 34 952862991
[email protected]
SKYPE…slavko.radosavljevic
tokar

#427 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by tokar »

Robijasica wrote:@tokar,

molim te da mi napises koje si imao simptome prije nego su ti dijagnosticirali rak i da li ti je u porodici vec neko imao rak pluca. Moj je otac imao rak pluca i umro je prije 21godinu. Ja se panicno bojim da i ja ne obolim i na svaku manju bol ili ziganje u predjelu pluca/prsa pomislim da sam obolila. Otisla bih na pretrage, ali ne znam koje, jer se moram rijesiti ove fobije koja me psihicki rastura.

Zelim ti svako dobro kao i ostalim oboljelima da se sto prije izlijece i oporave.

Pozdrav
Pozdrav,

Od simptoma sam imao naglo mršanje...U deset dana bar pet kila... A onda sam dobio visoku temperaturu...Tri dana 39,8 C konstantno s rijetkim padovima do 38 C...Onda sam slikao pluća... i našli su mi sjenu na njima koja je prekrivala polovinu plućnog krila...Svi su mislili da je upala...Ali nakon što se sjena povukla, ostala je bijela lopta promjera dva-tri centimetra na lijevom plućnom krilu...uradio sam bronhoskopiju i biopsiju, CT, i potvrdilo se da se radi o karcinomu...U porodici mi je jedan daidža imao karcinom pluća od kojeg je umro, drugi karcinom prostate...Što se tiče bolova u predijelu pluća nisam ih imao... To bi bilo to... I ti ne trebaš tako grozničavo da razmišljaš o tome...;)
Lekylou

#428 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Lekylou »

Tokar,nadam se da je to sve iza tebe i da se osjecas dobro.
Veliki pozdrav i hvala sto si podijelio svoje iskustvo.
Robijasica

#429 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Robijasica »

@tokar,

hvala ti puuuuuno na iscrpnom objašnjenju. Sad si me malo smirio, jer sam uvidjela da nemam nikakvih simptoma koje si naveo.

Ja sam postala jako opterećena karcinomom, jer mi je otac umro od karcinoma pluća. Razbolio se i umro u roku od 9 mjeseci i još uvijek se sjećam koliko se napatio iako je to bilo prije 20 godina.

Želim ti od srca dobro zdravlje i svaku sreću. :-D
uma123

#430 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by uma123 »

Da li neko zna da li u sarajevu postoji neko psiholosko savjetovaliste ili nesto slicno za pomoc clanovima porodice koji se suoce sa nekom teskom bolescu jednog clana? Hvala
minjonja

#431 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by minjonja »

uma123 wrote:Da li neko zna da li u sarajevu postoji neko psiholosko savjetovaliste ili nesto slicno za pomoc clanovima porodice koji se suoce sa nekom teskom bolescu jednog clana? Hvala
bas veceras cuh na tv-u da ne postoji psiholog za takve slucajeve. jedino da se ode "obicnom" psihologu.
Merima85

#432 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Merima85 »

Čitajući ove postove , ne mogu a da ne napišem i ja nešto, ali prvo želim svima čiji članovi boluju od
bilo kojeg oblika karcinoma da poželim svu sreću ovog svijeta, puno snage i hrabrosti. Moja mama je prije godinu i pol dana obolila od karcinoma dojke tj. tada joj je ustanovljen, kada se počeo razvijati Bog zna. Imala je konstantne blove u lijevoj dojci i jedva sam je bukvalno natjerala da ode na ultrazvuk, ustanovljen je zloćudni karcinom veličine cca 2 cm . Gledajući stadije karcinoma to je skoro II stadij ... Mislim da samo oni koji su to proživjeli i koji to proživljavaju znaju kakav je to osjećaj, koja jeza , bol , tuga uhvati čovjeka u takvim momentima... Zatim je počela bitka ,
Hvala bogu danas je dobro , prošla je i operaciju odstranjivanja dojke, hemoterapiju, zracenje... bila na spisku za herceptin pa je skinuli. Zam samo da ono što ju je i održalo jeste njena velika hrabrost i borba za život, ostatak porodice je pokušao što više da bude uz nju, nismo izbjegavali tu temu, noćima sam sjedila sa njom , pričala o bolesti , istraživala na netu... Bitno je oboljelim osobama pristupati sasvim normalno , sabrano , a ne kao da su već otpisani... znam da je teško zadržati osmjeh , biti pozitivan ali mora se ... Ja sam noćima ,a i dan danas naveče često znam plakati jer me boli zašto se to mojoj mami dešava, pokušavam zamisliti kako se ona osjeća , kako noćima spava , o čemu razmišlja. Imunitet je kod oboljelih osoba također veoma , veoma bitan... Važno je hraniti se što zdravije, što više svježeg povrća pogotovo brokule i kupus, zatim prirodne stopostotne sokove (fructalovi cvekla i narandža i šargarepa), itd itd...
Još jednom želim reći da karcinom nije kraj i da se mra boriti , ne treba se odustajati.
Cabadahija

#433 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Cabadahija »

.................... ALTERNATIVA!!!

Na početku treba odmah svatiti da svaki karcinom (rak ili tumor) ima jedan te isti uzrok, a to je PAD IMUNITETA!!!

Dakle, bilo da je primarni (glavni) uzrok pojave kancera nezdrava ishrana, zračenja, hemija, pušenje ili nešto drugo, ćelije raka se razvijaju jer je imuni sistem čovjeka toliko oslabio, a kancer se razvija na dijelu tijela koje je najslabije (pluća, jetra, debelo crijevo, mozak, grlo ili neki drugi organ ili dio organizma.)

Podijelio bih uzroke nastanka tumora u 6 glavnih uzroka:

1.) NEZDRAVA ISHRANA (gdje ubrajam i pušenje),

2.) KORIŠTENJE SREDSTAVA ZA HIGIJENU SA KANCEROGENIM TVARIMA

3.) NESPAVANJE,

4.) NERVOZA, BRIGA I SIKIRANCIJA,

5.) RAZNA TOKSIČNA ZRAČENJA I HEMIKALIJE (primjera radi na poslu, spavanje u ozračenim ili toksičnim prostorijama i sl.)

6.) AMALGAMSKE (CRNE) PLOMBE U ZUBIMA.

1.) NEZDRAVA ISHRANA
Po mom mišljenju GLAVNI UZROK nastanka kancera je NEZDRAVA ISHRANA.

Upravo konzumiranje nezdrave hrane je GLAVNI UZROK nastanka karcinoma, jer je ta hrana puna hemikalija, emulgatora, aditiva, hidrogeniziranih (negdje se kaže očvrslih) biljnih masti, nitratnih soli, pojačivača okusa, i ostalih OTROVA koje nam nudi "moderna" industrija hrane.
Poslije toga tu su pržena i jako začinjena hrana (njeno konstantno konzumiranje), ali i nezdravo i otrovno posuđe, a posebno ističem TEFLONSKO, koje je puno otrovnih i kancerogenih materija.

ALTERNATIVA je konzumiranje što prirodnije BIO ili EKO hrane (najbolje domaće proizvodnje), pijenje 100% PRIRODNIH sokova (ali ne onih iz prodavnica KONCENTRIRANIH, nego sviježe cijeđenih). Jest da je to malo zahmet, al' vrijedi - VJERUJTE!!!!!

Nastaviću kasnije, samo sam htio još dodati da ULJE MARIHUANE, ali i čajevi od marihuane UBIJAJU KANCEROGENE ĆELIJE, a to ću danas podkrijepiti validnim linkovima za studije koje su proveli svjetski priznati doktori.

... NASTAVIĆE SE!!!
tranquil

#434 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by tranquil »

Cabadahija wrote:... NASTAVIĆE SE!!!
U nastavku očekujem product placement.
Lekylou

#435 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Lekylou »

Ovo mjesto je najmanje za one koji zele nesto reklamirati.

Uglavnom, tata je primio prvi ciklus kemo.
Mucnine su pocele drugi dan nakon zavrsetka ciklusa.
Eh sada,oni koji imaju iskustva,molim vas da mi napisete koliko ce to trajati.
U principu on ne povraca ali nema apetit i onako mrzovoljan je .
Da li znaci ako ne povraca da je on taj sretnik koji nema velike nus pojave?

Ja nemam nikog tako bliskog da pitam o toj kemoterapiju ,zaista nista ne znam i potrebna su mi iskustva vasa.
Iluzy

#436 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Iluzy »

Odlucila sam da i ja ostavim post s nadom da ce mi neko odgovoriti i bar malo mi razrijesiti ovu konfuziju u glavi. Mojoj svekrvi su prije otprilike dva mjeseca ustanovili tumor na desnom plucnom krilu velicine 10x10, odma su je hitno operisali i izvadili joj 2/3 pluca. Nakon operacije bila je 15 dana u bolnici i izasla je kuci, super se osjecala i oporavljala od operacije, odma je ustala na noge i pocela hodati i setati, sto su joj doktori i preporucili, znaci sto vise setnje...
Ustanovili su da je taj tumor bio zlocudan i tokom operacije otklonili su te neke celije tumora (nadam se da sam se dobro izrazila) sa limfnih zlijezdi, navodno nema nikakvih metastaza, ali su rekli da mora ici na hemoterapije...
Primila je prije 3 dana i tu prvu hemoterapiju koju je podnijela relativno dobro, nije bilo nikakvih propratnih pojava osim male mucnine... Ona inace sve to psihicki podnosi jako dobro, iako mi ustvari ne znamo kakve se njoj misli vrte po glavi, ali djeluje optimisticno u svakom slucaju, vesela je i nasmijana...
Jedina sreca u ovoj nesreci je sto mi zivimo u njemackoj i sto joj je ovdje ustanovljena ta bolest, ovdje opet sve to ide lakse, pocevsi od utvrdjivanja bolesti pa sve do lijecenja... iako su i nju zavlacili jedno mjesec i vise da je to samo gripa i davali joj neke antibiotike i sirupe da pije...

Molim vas da mi odgovori neko ko je imao slicnih iskustava, jer mi se desava totalna konfuzija od svih informacija koje sam dobila i koje sam procitala na netu... jedni govore kako nema spasa ako je zlocudni tumor u pitanju i kako ce prije ili kasnije on metastazirati, drugi su opet optimisticni i govore kako ima sanse za napredkom...
Volila bi da znam koliko se relativno dugo moze zivjeti sa ovom dijagnozom, dijagnozom zlocudnog tumora na plucima koji je operiran?
Bilo kakve informacije o ovoj bolesti su dobro dosle...

Moja svekrva se sad osjeca dobro, inace je jaka i pozitivna zena, vjerovatno zbog toga i sad djeluje tako pozitivno bez obzira na sve sto je snaslo... Muz mi je isto tako jako pozitivan i ne zeli uopste da misli na ono najgore... izgleda da sam samo ja tu malo skepticna u vezi svega toga, jer sam imala dodira sa ovom bolescu samo sto je kod te osobe tumor bio na drugom mjestu, znam kroz kakve sve patnje prolaze bolesnici i toga me najvise strah...
Cabadahija

#437 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Cabadahija »

Vidi ovako, možda pokušaj nabaviti KONOPLJU, tj ULJE OD KONOPLJE (tj marihuane ili ti trave).

Osim što poboljšava apetit MILION POSTO, daje radost i želju za životom, ulje od konoplje ima fantastična antikancerogena dejstva, pa čak i ubija rak.

Više pogledaj na ovom linku: http://www.youtube.com/watch?v=wcwrBO7U ... re=related

Također, bilo bi FENOMENALNO ako bi tvoj stari jeo SAMO FRIŠKU HRANU (voće, povrće, što više zelenog, kao što je npr. BROKULI i KUPUS, ali SAMO SIROVO), i ulje od MASLINE 100% HLADNO PRESANO (poželjno BIO ulje (imaš u DM-u nabavit), ali SAMO NEPRŽENO, U SALATI, u kombinaciji sa nekim DOMAĆIM SIRĆETOM (ili BIOLOŠKO bez EMULGATORA).

Također: ŠEĆER i BIJELO BRAŠNO = 100% NEPRIJATELJ LJUDSKOG TIJELA.

Mlaki čajevi (zeleni) i POVRĆNE ČORBICE samo malo soli BEZ JODA (ovo je malo teže nabavit, ako nemaš, POSLAĆU TI JA, javi mi privatnom porukom!!!

I na kraju, KOŠPICE IZ KAJSIJE ODLIČAN UBICA KANCEROGENIH ĆELIJA, ali SAMO JEDNA do DVIJE DNEVNO)

To je ono što čovjek može učiniti za sebe, i naravno, da se molimo Bogu da nam se smiluje, jer bez Božije pomoći i milosti, sami ne možemo ništa.
kamen spoticanja

#438 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kamen spoticanja »

Cabadahija wrote:..

Na početku treba odmah svatiti da svaki karcinom (rak ili tumor) ima jedan te isti uzrok, a to je PAD IMUNITETA!!!
!
pad imuniteta nije uzrok nastanka ni jednog tumora ...ni benignog ni malignog...padom imuniteta nastaje infekcija
mutacije su uzrok nastanka tumora ;-)
dakle osnovni pojmovi ;-)
ostalo mi se neda komentarisat...vec jesam na nekim temama...sad cekam tvoje argumentovane odgovore :)
kamen spoticanja

#439 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Lekylou wrote:Ovo mjesto je najmanje za one koji zele nesto reklamirati.

Uglavnom, tata je primio prvi ciklus kemo.
Mucnine su pocele drugi dan nakon zavrsetka ciklusa.
Eh sada,oni koji imaju iskustva,molim vas da mi napisete koliko ce to trajati.
U principu on ne povraca ali nema apetit i onako mrzovoljan je .
Da li znaci ako ne povraca da je on taj sretnik koji nema velike nus pojave?

Ja nemam nikog tako bliskog da pitam o toj kemoterapiju ,zaista nista ne znam i potrebna su mi iskustva vasa.
njegove nus pojave zavise od opsteg stanja organizma,godina,fizicke kondicije i najvaznije od doze kemoterapije...nije svaka kemo ista...
ja relativno slabo poznajem ovu tematiku da bih se usudio bilo sta konkretno reci...no moja dva dobra prijatelja rade na onkoloskom odjelu zenicke bolnice kao internisti onkolozi...ako zelis mogu ti dati mail adresu pa da sva konkretna pitanja njima postavis ...siguran sam da ce biti sretni da ti odgovore...
zao mi je zbog tate ali glavu gore...tretmani daju sjajne rezultate i ako se on ne preda uz Boziju pomoc bice to ok
Cabadahija

#440 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Cabadahija »

kamen spoticanja wrote:
Cabadahija wrote:..

!
pad imuniteta nije uzrok nastanka ni jednog tumora ...ni benignog ni malignog...padom imuniteta nastaje infekcija
mutacije su uzrok nastanka tumora ;-)
dakle osnovni pojmovi ;-)
ostalo mi se neda komentarisat...vec jesam na nekim temama...sad cekam tvoje argumentovane odgovore :)
Hej kameni, hajd da na ovoj temi nema nekog prepucavanja, jer djevojci treba pomoć bilo koje vrste, pa ako imaš nešto pametno, a ti joj i savjetuj.

Mutacije ćelija nastaju pod raznim štetnim uticajima (razna štetna zračenja, kancerogena isparenja - npr udisanje azbestnih čestica, nezdrava ishrana sa štetnim emulgatorima, pušenje, itd, itd).

U organizmu postoje specijalna krvna zrnca koja su dio odbrambenog sistem, a koja je Bog stvorio upravo da uništavaju razne anomalije u organizmu, a posebno su specijalizovane za uništavanje kancerogenih ćelija.

Te ćelije koje su zadužene za SVAKODNEVNU odbranu protiv kancerogenih ćelija, pod uticajem gore navedenih štetnih faktora, kod nekih osoba ne mogu stići uništiti sve ćelije raka koje su nastale, i tako nastaje skup kancerogenih ćelija, tj. kancer (rak ili tumor).
Također, gore navedeni štetni faktori istovremeno štete i kompletnom odbrambenom sistemu čovjeka, a razne infekcije i nastaju na dijelovima tijela ili organima koji su najslabiji, a takav organ koji je zahvaćen kancerom i jeste najslabiji dio organizma.

Bilo koji čovjek bi trebao poraditi na 3 stvari koje lično on jedino i može uraditi:

1.) JAČATI ODBRAMBENI SISTEM ( ishrana bez šećera, MESO 100% ISKLJUČITI, bez jodirane soli, emulgatora, slatkiša, masnoća, pržene hrane itd)

2.) JAČATI ODBRAMBENI SISTEM (prirodni lijekovi, ulje marihuane, zeleni čaj, košpice kajsije (posjeduju prirodni B17 vitamin i uništavaju rak ćelije), KISEONIK, tj po mogućnosti boravak na svježem zraku, što više svježeg voća i povrća posebno ako se može nabaviti neprskano i SOKOVI od voća i povrća, ali samo SVJEŽI (ne iz tetrapaka)...

3.) Bog nas jedino može uputiti na pravi put i samo nas Bog može ozdraviti. Imajmo vjeru u Boga onda i kad se čini da je sve gotovo i beznadežno, jer Bog nam je poklonio sve naše dane, i život, i za sve što imamo zahvalni smo samo Bogu.

Uz zahvalnost Bogu, čovjek bi trebao i da vedrim razmišljanjem, smijehom i optimizmom poboljša snagu i pomogne odbrambenom sistemu u organizmu da savlada bolest.

To je naravno jako teško učiniti, jer nije lahko smijati se u takvim situacijama, ali se nema šta ni izgubiti, jer mnogi su i uspjeli pobijediti bolest, i oni su primjer da je moguće ozdraviti!
Lekylou

#441 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Lekylou »

Iluzy wrote:Odlucila sam da i ja ostavim post s nadom da ce mi neko odgovoriti i bar malo mi razrijesiti ovu konfuziju u glavi. Mojoj svekrvi su prije otprilike dva mjeseca ustanovili tumor na desnom plucnom krilu velicine 10x10, odma su je hitno operisali i izvadili joj 2/3 pluca. Nakon operacije bila je 15 dana u bolnici i izasla je kuci, super se osjecala i oporavljala od operacije, odma je ustala na noge i pocela hodati i setati, sto su joj doktori i preporucili, znaci sto vise setnje...
Ustanovili su da je taj tumor bio zlocudan i tokom operacije otklonili su te neke celije tumora (nadam se da sam se dobro izrazila) sa limfnih zlijezdi, navodno nema nikakvih metastaza, ali su rekli da mora ici na hemoterapije...
Primila je prije 3 dana i tu prvu hemoterapiju koju je podnijela relativno dobro, nije bilo nikakvih propratnih pojava osim male mucnine... Ona inace sve to psihicki podnosi jako dobro, iako mi ustvari ne znamo kakve se njoj misli vrte po glavi, ali djeluje optimisticno u svakom slucaju, vesela je i nasmijana...
Jedina sreca u ovoj nesreci je sto mi zivimo u njemackoj i sto joj je ovdje ustanovljena ta bolest, ovdje opet sve to ide lakse, pocevsi od utvrdjivanja bolesti pa sve do lijecenja... iako su i nju zavlacili jedno mjesec i vise da je to samo gripa i davali joj neke antibiotike i sirupe da pije...

Molim vas da mi odgovori neko ko je imao slicnih iskustava, jer mi se desava totalna konfuzija od svih informacija koje sam dobila i koje sam procitala na netu... jedni govore kako nema spasa ako je zlocudni tumor u pitanju i kako ce prije ili kasnije on metastazirati, drugi su opet optimisticni i govore kako ima sanse za napredkom...
Volila bi da znam koliko se relativno dugo moze zivjeti sa ovom dijagnozom, dijagnozom zlocudnog tumora na plucima koji je operiran?
Bilo kakve informacije o ovoj bolesti su dobro dosle...

Moja svekrva se sad osjeca dobro, inace je jaka i pozitivna zena, vjerovatno zbog toga i sad djeluje tako pozitivno bez obzira na sve sto je snaslo... Muz mi je isto tako jako pozitivan i ne zeli uopste da misli na ono najgore... izgleda da sam samo ja tu malo skepticna u vezi svega toga, jer sam imala dodira sa ovom bolescu samo sto je kod te osobe tumor bio na drugom mjestu, znam kroz kakve sve patnje prolaze bolesnici i toga me najvise strah...

Prije svega zao mi je sto se i vasa porodica susrela sa tom bolescu.

U razgovoru sa doktoro kada se tice dijagnoze moga oca (koji je takodjer operisao zlocudni tumor velikih stanica i poceo primati kemoterpaiju),receno mi je da u ovakvom slucaju 75% ljudi prezivi 5 godina,a kad prezive 5 godina smatraju se izljecenim.

Opet zavisi od slucaja do slucaja....

Ali vrlo je vazan taj njen optimizam,i srecom da je pozitivna.

Ja joj zelim da ozdravi sto prije,kao i ostalim ljudima koji se bore sa ovom opakom bolescu.

Jeste da nije tema,ali ovo bi mogao biti i aple onima koji puse da prestanu pusiti i da paze da nisu pasivni pusaci sto je jednako opasno.

Pozdravljam vas sve!
kamen spoticanja

#442 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Cabadahija wrote:Hej kameni, hajd da na ovoj temi nema nekog prepucavanja, jer djevojci treba pomoć bilo koje vrste, pa ako imaš nešto pametno, a ti joj i savjetuj.

Mutacije ćelija nastaju pod raznim štetnim uticajima (razna štetna zračenja, kancerogena isparenja - npr udisanje azbestnih čestica, nezdrava ishrana sa štetnim emulgatorima, pušenje, itd, itd).

U organizmu postoje specijalna krvna zrnca koja su dio odbrambenog sistem, a koja je Bog stvorio upravo da uništavaju razne anomalije u organizmu, a posebno su specijalizovane za uništavanje kancerogenih ćelija.

Te ćelije koje su zadužene za SVAKODNEVNU odbranu protiv kancerogenih ćelija, pod uticajem gore navedenih štetnih faktora, kod nekih osoba ne mogu stići uništiti sve ćelije raka koje su nastale, i tako nastaje skup kancerogenih ćelija, tj. kancer (rak ili tumor).
Također, gore navedeni štetni faktori istovremeno štete i kompletnom odbrambenom sistemu čovjeka, a razne infekcije i nastaju na dijelovima tijela ili organima koji su najslabiji, a takav organ koji je zahvaćen kancerom i jeste najslabiji dio organizma.

Bilo koji čovjek bi trebao poraditi na 3 stvari koje lično on jedino i može uraditi:

1.) JAČATI ODBRAMBENI SISTEM ( ishrana bez šećera, MESO 100% ISKLJUČITI, bez jodirane soli, emulgatora, slatkiša, masnoća, pržene hrane itd)

2.) JAČATI ODBRAMBENI SISTEM (prirodni lijekovi, ulje marihuane, zeleni čaj, košpice kajsije (posjeduju prirodni B17 vitamin i uništavaju rak ćelije), KISEONIK, tj po mogućnosti boravak na svježem zraku, što više svježeg voća i povrća posebno ako se može nabaviti neprskano i SOKOVI od voća i povrća, ali samo SVJEŽI (ne iz tetrapaka)...

3.) Bog nas jedino može uputiti na pravi put i samo nas Bog može ozdraviti. Imajmo vjeru u Boga onda i kad se čini da je sve gotovo i beznadežno, jer Bog nam je poklonio sve naše dane, i život, i za sve što imamo zahvalni smo samo Bogu.

Uz zahvalnost Bogu, čovjek bi trebao i da vedrim razmišljanjem, smijehom i optimizmom poboljša snagu i pomogne odbrambenom sistemu u organizmu da savlada bolest.

To je naravno jako teško učiniti, jer nije lahko smijati se u takvim situacijama, ali se nema šta ni izgubiti, jer mnogi su i uspjeli pobijediti bolest, i oni su primjer da je moguće ozdraviti!
vidi sinko to i jeste ono sto pokusavam raditi...karcinom pocinje iz necega sto se zove carcinoma in situ (CIS) dakle iz karcinoma jedne celije i onda se umnozoavanje mutiranih celija nastvalja u okolnom tkivu ili se putem krvi ili ,sto je mnogo cesce,limfnog sistema siri dalje...u vecini tumoralnih procesa imuni sistem covjeka je zdrav (osim kod nekih tumora izazvanih virusnim ili bakterijskim oboljenjima HPV 9 ili17 recimo kod raka grlica materice)
naravno s drugim dijelom posta se slazem jer tu su osnovni okviri zdravog zivota ali ti pokusavam skrenut paznju da s ne bavis onim o cemu veze nemas...uz duzno postovanje...meni je zanimanje medicinske struke...mogu reci da poprilicno dobro poznajem patologiju carcinoma ali se opte ne usudjujem kazati nista konkretno...jer onkologija je subspecijalisticka grana specijalizacije interne medicine ;-) a to je mnogo nauke vjeruj mi
zato sinko budi oprezan kad savjetujes nekoga tretmanom od marihuane ili sta vec...nosit ces nekoga na dusi :sad:
dakle budi pametan...cijenim tvoju zelju da pomognes ali opet ti kazem budi pametan
gubili smo ljude zbog apendicitisa jer im je neki travar rekao da samo piju caj od zove ili sta vec :(
Cabadahija

#443 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Cabadahija »

kamen spoticanja wrote:
Cabadahija wrote:Hej kameni, hajd da na ovoj temi nema nekog prepucavanja, jer djevojci treba pomoć bilo koje vrste, pa ako imaš nešto pametno, a ti joj i savjetuj.

vidi sinko to i jeste ono sto pokusavam raditi...karcinom pocinje iz necega sto se zove carcinoma in situ (CIS) dakle iz karcinoma jedne celije i onda se umnozoavanje mutiranih celija nastvalja u okolnom tkivu ili se putem krvi ili ,sto je mnogo cesce,limfnog sistema siri dalje...u vecini tumoralnih procesa imuni sistem covjeka je zdrav (osim kod nekih tumora izazvanih virusnim ili bakterijskim oboljenjima HPV 9 ili17 recimo kod raka grlica materice)
naravno s drugim dijelom posta se slazem jer tu su osnovni okviri zdravog zivota ali ti pokusavam skrenut paznju da s ne bavis onim o cemu veze nemas...uz duzno postovanje...meni je zanimanje medicinske struke...mogu reci da poprilicno dobro poznajem patologiju carcinoma ali se opte ne usudjujem kazati nista konkretno...jer onkologija je subspecijalisticka grana specijalizacije interne medicine ;-) a to je mnogo nauke vjeruj mi
zato sinko budi oprezan kad savjetujes nekoga tretmanom od marihuane ili sta vec...nosit ces nekoga na dusi :sad:
dakle budi pametan...cijenim tvoju zelju da pomognes ali opet ti kazem budi pametan
gubili smo ljude zbog apendicitisa jer im je neki travar rekao da samo piju caj od zove ili sta vec :(

Budi i ti sinovac siguran da ulje marihuane i zdrava ishrana nikog nisu ubile.... bar do sada 8-)
kamen spoticanja

#444 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Cabadahija wrote:Budi i ti sinovac siguran da ulje marihuane i zdrava ishrana nikog nisu ubile.... bar do sada 8-)
ali nelijeceni ili nepravilno lijeceni carcinomi nazalost jesu :(
zato budi pametan...ovo su jako ozbiljne stvari...
dzana

#445 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dzana »

Cabadahija wrote:
pa bas 100 % iskljuciti - to mi je malo nerealno.. nama su rekli da ne treba jesti nista od bijelog brasna i ne smije jesti crveno meso. takodje, zbog smanjenja ili potpunog ukidanja crvenog mesa, treba piti sto vise caja od žare - zbog zeljeza. i tako, cajeva sto vise, boravak u prirodi, setnje..
crvenkapica86

#446 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by crvenkapica86 »

kokice za imunitet,kukuruz u svim mogucim oblicima.
Cholina_Lokica

#447 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Cholina_Lokica »

crvenkapica86 wrote:kokice za imunitet,kukuruz u svim mogucim oblicima.
da kokice, i sampite, zbog cega sampite ne znam, ali prosle godine u blizoj porodici sam imala osobu sa karcinomom, i dr. nam rekao da jede kokice i sampite u neogranicenim kolicinama...
mada mi nismo iskljucivali crveno meso nit bilo sta iz ishrane jer osoba citiram: " nije zeljela da umre gladna" :-) ali eto sve je dobro proslo, nije umrla :)
dzana

#448 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dzana »

crvenkapica86 wrote:kokice za imunitet,kukuruz u svim mogucim oblicima.

koliko se sjecam doktorica je ocu savjetovala da jede stooo vise kokica..nisam vise sigurna je li mu zbog leukocita ili mucnina to preporucila..moram procitati na starim postovima..
sada ne moze kukuruze ni puru jer mu je secer previsok ali tada je mogao..
silm

#449 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by silm »

Moje iskustvo sa karcinomom: Prije 1,5 godine odstranjen mi je desni bubreg i nadbubrezna zlijezda klasicnim rezom. Ne smijem sa sigurnoscu tvrditi ali mislim da sam cajevima i glinom od Ediba iz Mostara (Allag ga nagradio) mjesec dana prije operacije bio pripremljen za operaciju. Pretpostavljam jer sam puno teze podnio kasniju operaciju bruha. Kontrola svakih 6 mjeseci u tzv. rizicnom periodu 4-5 godina ( snimanje pluca svaki put a svaki 2 put i preostalog lijevog bubrega). Vele, ako se sta vrati prvo ce se pokazati na plucima. Hrana: sto vise povrca,voca i bijelo meso te setnje.
Posle operacije tumora (niko mi nije rekao da nosim pojas) pojavio se bruh na stomaku, na liniji reza. Bilo malehno i da sam otisao u Bosnu bilo bi to jednostavno operisati (bio promjer5-6cm) a kako sam ovamo vani cekao na red (nemaju privatnih klinika) za ne punu godinu povecavao se i narastao 30-35 cm. Operacija bruha me iscrpila. Nisam imao snage ni volje.
Onda mi ahbab savjetovao: kilogram limuna, kg mrkve, kg cvekle, kg jabuka (radije zelenih) i sve ti izerendati ili masinom samljeti te dodati u to 1 kg meda i da sve odstoji 24 sahata pa procijediti i piti 1-2 casu dnevno.Dobije se 1,5 do 2 litra soka. Pijuci to kao da mi je neko ubrizgao snagu i vitalnost. I sada je to sebi redovno pravim i pijem. Pojaca krv i imunitet. Pa bih svakom preporucio ovaj napitak. Bogme ja sad i duhanim i kahvenisem a bezbeli bolje je bez duhana al` ickija ko ickija. Pa, emer Allah, dokle je sudjeno!
to je to

#450 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by to je to »

Cula sam da u Hadžićima ima apoteka u kojoj prave terapiju za podizanje imuniteta osobama koje imaju karcinom (nisam sigurna da li se to odnosi samo na osobe koje primaju hemoterapiju i zračenje).

Da li je neko imao neka iskustva sa ovim preparatima?
Post Reply