KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
don_corleone

Post by don_corleone »

kvalitetna ishrana je ok, vitamin C ok, izgladnjivanjem poznam takodjer dvije osobe koje su uspjele to zlo unistiti i sve drugo sto pomaze jacanju imuniteta je ok... samo jedno bitnu ulogu u tome igra nasa psiha, psiha oboljelog, psiha osoba kojima je okruzen... sto ona moze pokrenuti malo ko drugi uspijeva...

da sad ne bih pametovao i da ne bi bilo rekla-kazala, ovako cu pokusat ukratko...

2001 g. mi je dijagnosticiran rak limfnih cvorova (non hodgkin lymphom), visokomaligni (moj slobodan prijevod), stadij III... znaci, samo kicmena srz i mozak nije bilo zahvatilo, ono resto je bilo sve pod metastazama i nekim rakovima i racicima i tumorima... bio pokusni kunic, x operacija, 4 mjeseca pretrazivanja, poduplana kemoterapija i 13 mjeseci zivota na klinici s par dana godisnjeg kuci...
kratko i jasno receno, medicinski a i matematicki bio otpisan...

s pocetka nista nije islo, samo nestajao... sa 1.92m svega 57 kg i kusur ostalo... 2,5 mjeseca u nekoj polukomi i svaki put kad bi dosao sebi i shvatio da jaran smrt ceka na mene odvalio bi se i opet na slamku i slaufcice se hranio...

onog momenta kad sam se bio pomirio s tim da ce bit vjerojatno kraj svemu, da je pitanje dana... onog momenta kad sam prihvatio bolest i smrt kao "normalnu" stvar, tad je krenulo uzbrdo... tad se sve u kratko vrijeme preokrenulo... iako padajuci, izlazio sam iz kreveta i hodajuci primao kemoterapije, nisam vise zelio nazad u krevet... sa onim vrecicama i stenderom odlazio na kave i za*ebavao se na sopstveni racun... sve okrenuo na sprdnju i "glupiranje"... skoro pa i rodjenu mater doveo do srcanog kad sam slucajno pred njom rekao – "ukoliko odapnem hocu muziku na sprovodu a nikakvo kukumavcenje"... ili, "ne kopajte me u groblje tamo je tijesno i dosadno, bolje negdje na proplanak pod kakvom lipom" ...

nekom ce ovo mozda zvucati grubo, blesavo, bolesno... ne, niukom slucaju... sav taj nazovi crni humor je pridodavao gazenju tog «smrada» kojeg sam nosio u sebi... za vrijeme terapija i svega ni cigare nisam htio ostaviti.... mislit cete koji glupan, svi ostavljaju cigare, pocinju zivjeti "zdravo", medjutim ni to mu nisam htio priustiti, da mi ukrade zadnji gust... ako cu vec riknut, riknut cemo zajedno i s ceifom...

zato ako ste uz njih i s njima, ne dopustite ima da klonu duhom i nemojte da vas citaju ko bukvar... meni je nekad bila teza obitelj oko mene nego sama bolest... i kad sam bio dobre volje, oni face obore i pokvare mi raspolozenje... kad vam je tesko idite van i tu svoju tugu ostavite negdje u parku, ne ostavljajte je u sebi, u kuci, u stanu da ona vodi svoju politiku...
takodjer uskratiti posjete koje donose/prenose negativnu energiju (oni sa QQ teorijama) i uz sve to donose sa sobom viruse i bakterije... ograditi se od njih.... daleko od toga da se to lako i da se lako podnosi... lakse reci neg uraditi... samo ako covjek nesto zeli, ako ne klone duhom, velike sanse su da dobije utakmicu... ako ne odmah, imaju produzetci i na kraju penali...

naravno, sve to ne bi proslo niti prolazi bez lijecnika i njihove pomoci i pridrzavanja njihovih uputa... za mene su i dan danas hodajuci sveci, alfa i omega, koji su nest napravili a ni sami nisu vjerovali u to :)

nadam se da nisam fulio temu ili nekog bilo kojom rjecju povrijedio... o ovome pisati, forum je "premalen", svaki dan jedna prica i unikat za sebe... cirkusijada zvana, 400 dana...

Baba_Droga, sve najbolje tvojoj majci, tebi i svima drugima koji su suoceni sa ovim... glavu gore...

pozdrav
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

don_corleone wrote:kvalitetna ishrana je ok, vitamin C ok, izgladnjivanjem poznam takodjer dvije osobe koje su uspjele to zlo unistiti i sve drugo sto pomaze jacanju imuniteta je ok... samo jedno bitnu ulogu u tome igra nasa psiha, psiha oboljelog, psiha osoba kojima je okruzen... sto ona moze pokrenuti malo ko drugi uspijeva...

da sad ne bih pametovao i da ne bi bilo rekla-kazala, ovako cu pokusat ukratko...

2001 g. mi je dijagnosticiran rak limfnih cvorova (non hodgkin lymphom), visokomaligni (moj slobodan prijevod), stadij III... znaci, samo kicmena srz i mozak nije bilo zahvatilo, ono resto je bilo sve pod metastazama i nekim rakovima i racicima i tumorima... bio pokusni kunic, x operacija, 4 mjeseca pretrazivanja, poduplana kemoterapija i 13 mjeseci zivota na klinici s par dana godisnjeg kuci...
kratko i jasno receno, medicinski a i matematicki bio otpisan...

s pocetka nista nije islo, samo nestajao... sa 1.92m svega 57 kg i kusur ostalo... 2,5 mjeseca u nekoj polukomi i svaki put kad bi dosao sebi i shvatio da jaran smrt ceka na mene odvalio bi se i opet na slamku i slaufcice se hranio...

onog momenta kad sam se bio pomirio s tim da ce bit vjerojatno kraj svemu, da je pitanje dana... onog momenta kad sam prihvatio bolest i smrt kao "normalnu" stvar, tad je krenulo uzbrdo... tad se sve u kratko vrijeme preokrenulo... iako padajuci, izlazio sam iz kreveta i hodajuci primao kemoterapije, nisam vise zelio nazad u krevet... sa onim vrecicama i stenderom odlazio na kave i za*ebavao se na sopstveni racun... sve okrenuo na sprdnju i "glupiranje"... skoro pa i rodjenu mater doveo do srcanog kad sam slucajno pred njom rekao – "ukoliko odapnem hocu muziku na sprovodu a nikakvo kukumavcenje"... ili, "ne kopajte me u groblje tamo je tijesno i dosadno, bolje negdje na proplanak pod kakvom lipom" ...

nekom ce ovo mozda zvucati grubo, blesavo, bolesno... ne, niukom slucaju... sav taj nazovi crni humor je pridodavao gazenju tog «smrada» kojeg sam nosio u sebi... za vrijeme terapija i svega ni cigare nisam htio ostaviti.... mislit cete koji glupan, svi ostavljaju cigare, pocinju zivjeti "zdravo", medjutim ni to mu nisam htio priustiti, da mi ukrade zadnji gust... ako cu vec riknut, riknut cemo zajedno i s ceifom...

zato ako ste uz njih i s njima, ne dopustite ima da klonu duhom i nemojte da vas citaju ko bukvar... meni je nekad bila teza obitelj oko mene nego sama bolest... i kad sam bio dobre volje, oni face obore i pokvare mi raspolozenje... kad vam je tesko idite van i tu svoju tugu ostavite negdje u parku, ne ostavljajte je u sebi, u kuci, u stanu da ona vodi svoju politiku...
takodjer uskratiti posjete koje donose/prenose negativnu energiju (oni sa QQ teorijama) i uz sve to donose sa sobom viruse i bakterije... ograditi se od njih.... daleko od toga da se to lako i da se lako podnosi... lakse reci neg uraditi... samo ako covjek nesto zeli, ako ne klone duhom, velike sanse su da dobije utakmicu... ako ne odmah, imaju produzetci i na kraju penali...

naravno, sve to ne bi proslo niti prolazi bez lijecnika i njihove pomoci i pridrzavanja njihovih uputa... za mene su i dan danas hodajuci sveci, alfa i omega, koji su nest napravili a ni sami nisu vjerovali u to :)

nadam se da nisam fulio temu ili nekog bilo kojom rjecju povrijedio... o ovome pisati, forum je "premalen", svaki dan jedna prica i unikat za sebe... cirkusijada zvana, 400 dana...

Baba_Droga, sve najbolje tvojoj majci, tebi i svima drugima koji su suoceni sa ovim... glavu gore...

pozdrav
svaka ti cast :) Muzeva tetka je prije tri godine tako bila obolila (rak dojke) i doktori su rekli da je jako kasno dosla. Hvala Bogu, uspjela se izlijecit. :) Evo vec vise od tri godine ima super uredne nalaze. :) Doktori nisu vjerovali, ali mislim da se ona uspjela izvuc, prvenstveno svojim pozitivnim razmisljanjem i humorom.

btw, prekrasne su ti one fotke koje si postavljo na Umjetnost fotkanja. Posebno ona iz aviona :thumbup:
Jara

Post by Jara »

don_corleone wrote:nadam se da nisam fulio temu ili nekog bilo kojom rjecju povrijedio... o ovome pisati, forum je "premalen", svaki dan jedna prica i unikat za sebe...
Nisi fulio, dapače... ;-)
Eno i Dežulovića... :)
CHICAGO

Post by CHICAGO »

Baba droga....

definitivno pokusaj kontaktirati boljeg bioenergicara...
znam da je najbolji neki Japanac (do njega je tesko doci)...
drugi je Dr. Valentin ( on je u Kaliforniji) i ja sam bio kod njega... tretmani, karta za dolazak itd, te ne bi doslo vise od $2500Dolara...

i treci je isto dobar i vrlo blizu, neki frajer Crnogorac (pravi gorshtak) zivi na Lovcenu...

za sve informacije konto Dr. Valentina mozes me slobodno kontaktirati...
Sretno!!!!!
CHICAGO

Post by CHICAGO »

Baba droga....

definitivno pokusaj kontaktirati boljeg bioenergicara...
znam da je najbolji neki Japanac (do njega je tesko doci)...
drugi je Dr. Valentin ( on je u Kaliforniji) i ja sam bio kod njega... tretmani, karta za dolazak itd, te ne bi doslo vise od $2500Dolara...

i treci je isto dobar i vrlo blizu, neki frajer Crnogorac (pravi gorshtak) zivi na Lovcenu...

za sve informacije konto Dr. Valentina mozes me slobodno kontaktirati...
Sretno!!!!!
don_corleone

Post by don_corleone »

Jara wrote:Eno i Dežulovića... :)
tek sad vidio link, kad sam temu detaljnije prelistao, jucer i danas samo trceci...
a dobar je, bisera na prodaju... ovo mi je najbolje leglo - "Je li tumor dobromudan?" ... :D

ne izgubiti smisao za humor je najbitnije, ukoliko je moguce... nije uvijek sjajno i nije do smijanja... primjera radi bilo je momenata poslije 5og i 6og ciklusa terapije, organizam oslabio, noge nisu vise slusale, par dana se zavrsi u kolicima... poslije si mislis, Boze hoce li ove moje "grede" vise ikada prohodati...
i tak tim cirkuzijanjem se covjek natjera, docepa staka... kad terapija odradi svoje bacis stake i krenes od vrata pa do prozora pa kroz hodnik... i prohodas... ko dijete malo kad pravi prve korake... :)
Baba_Droga

Post by Baba_Droga »

evo mene....iako je proslo vremena od moga pisanja na ovu temu ipak sam je citala svaki put kada se nesta novo pojavljivalo.
Super je vidjeti vas sve, kao podrsku.....bez obzira sto nikog od vas ne znam. Vjerujem da ne vazi to samo za mene, nego i za mnoge druge koji posjecuju ovaj forum, tj. ovu temu, a imaju iste ili slicne probleme.

Hvala vam na svim savjetima, da ne nabrajam svakog pojedinacno ali ipak.... HVALA Don_Corleone :), nekakako kada si pisao i cirkuzanju i svim tim salama...crnom humoru prepoznala sam svoju porodicu. posebno mamu ;) Iako nikad nije psovala, bar u nasem prisustvu, u zadnje dvije godine je pocela. I kada kaze...." ma ko *ebe i bolest i lekukocite...." mi ono znacajno je pogledamo.....i na to sve njen komentar je " ne gledajte me....to je nus pojava od ljekova" :))) ....uvijek je muzika u kuci....i kada dodje neki "nezeljeni" gost sa negativnom energijom svi smo prnasli nacina da ga prepadnemo :)))) I vjerujem....uz duzno postovanje doktorima....ljekovima....mislim da je njen optimizam i taj crni smisao za humor veliko pojacanje za nju..............zato i tebi svaka cast !

Pesak....i vjezbe disanja ona praktikuje....mozda nisu precrtane kao iz knjiga, ali ona je negdje procitala o njima, i cesto ih primjenjuje, narocito kada odemo setati negdje na vecu nadmorsku visinu.....

Kakvi je njeno stanje ovih dana....slabo.....ima velikih problema sa jetrom.....naglo joj se povecao bilirubin...ima zutila u sebi, pa je u bolinici gdje joj vrse ispiranje da joj smanje taj bilirubin....Vidim na njoj da je umorna...umorna od svega, od ljekova....bolnica....neizvjesnosti....i opet iz svega toga izroni taj njeni crni humor koji nam vrati osmjeh na lice i nadu da ce biti bolje......i hoce ako Bog da...

I zato...CHICHAGO......Sve sto je napisano sa tvoje strane je u redu i hvala to za to......i kada bi ona trenutno bila u stanju da ode pa i na kraj svijeta da joj bude bolje.....nema tih para koje ne bih za nju dali..... Ali nije to u pitanju.....sada je nabitnije da joj se zutilo povuce...smanji bilirubin.....i da se malo udeblja....:) jer nekako svaki put kad je zagrlim imam osjecaj da ce joj neka kost puci.....
Zezam je da je ona moja mrsava manekenka....i da je ta mrsavost izasla iz mode :)....zezam ja nju....ona mene.......ali svaki put kada izadjem iz bolnice vidim koliko zapravo nisam jaka....isplacem se.....i idemo dalje....

Pobjedicemo mi to ako Bog da.....

I jos jednom, tu sam ja iako se nekad ne stignem javiti.....

Pozz
Teuta

Post by Teuta »

Jara wrote:Baba Drogo, da li je tvoja mama zavrsila sa kemoterapijom pa sad presla na terapiju Jove sa Cetinja ili ih uzima paralelno?
Posto si pitala kako lakse podnijeti kemoterapiju shvatih da je još prima.
Pretpostavljam da Jovin preparat jaca imunitet. Od svih tih alternativnih metoda ( kad te tako nesto zadesi onda citas sve zivo sto mozes naci u vezi s tim) najvise mi logike ima u drastičnoj Breussovoj dijeti...kad organizam u nedostatku bjelancevina i drugih hranjivih materija u ishrani "pojede" tumor...Mislim da je treba primijeniti u "graničnim" slučajevima, kad su iscrpljeni svi oblici medicinskog lijecenja.
Dobro je komunicirati s osobama koje imaju istu dijagnozu, koje su to vec prosle.
Sve najbolje :)
Ja sam procitala u knjizi o Brojsovoj terapiji da se ona treba provesti PRIJE konvencionalnih oblika lijecenja, prije zracenja, tek tada ima efekta... rak jede sam sebe. Knjigu citala 1998. i ostala u cudu, skepticna. A onda 2003. prijateljica s melanomom isproba to ( bez zracenja ), gladovala 42 dana. I uspjela! Danas ziva i zdrava. Tada izgubila preko 10 kila, ali i rak se povukao. U knjizi kaze da je uspjesnost velika, milionska. :)
boby2

#134 karcinok

Post by boby2 »

Jel mi može neko nabaviti brij od naneta iz makedonije.unaprijed zahvaljujem.
Jara

Post by Jara »

Ja sam procitala u knjizi o Brojsovoj terapiji da se ona treba provesti PRIJE konvencionalnih oblika lijecenja, prije zracenja, tek tada ima efekta... rak jede sam sebe. Knjigu citala 1998. i ostala u cudu, skepticna. A onda 2003. prijateljica s melanomom isproba to ( bez zracenja ), gladovala 42 dana. I uspjela! Danas ziva i zdrava. Tada izgubila preko 10 kila, ali i rak se povukao. U knjizi kaze da je uspjesnost velika, milionska.
U pravu si...znam da u knjizi piše da tu terapiju treba provesti prije...napisala sam da mislim, tj. ja smatram (a ne da piše u knjizi) da je treba primijeniti u "graničnim" slučajevima, kad su iscrpljeni svi oblici medicinskog lijecenja.
Čestitke tvojoj prijateljici na ozdravljenju :) i na istrajnosti! :thumbup:
boosanac

Post by boosanac »

izvinjavam se malo sam "upao" u temu, ali da li jenko spominjao alternativni nacin lijecenja karcinoma sa nacionom gladovanjem u periodu od 42 dana? u periodu od 42 dana bolesnik pije samo zdrave sokove od cistog voca, koji su dovoljni za normalno odrzavanje organizma i apsolutno nista ne jede....
boosanac

Post by boosanac »

upss izvinjavam se, pa vi uveliko o tome i piste..
pesak

Post by pesak »

Jara wrote:
Ja sam procitala u knjizi o Brojsovoj terapiji da se ona treba provesti PRIJE konvencionalnih oblika lijecenja, prije zracenja, tek tada ima efekta... rak jede sam sebe. Knjigu citala 1998. i ostala u cudu, skepticna. A onda 2003. prijateljica s melanomom isproba to ( bez zracenja ), gladovala 42 dana. I uspjela! Danas ziva i zdrava. Tada izgubila preko 10 kila, ali i rak se povukao. U knjizi kaze da je uspjesnost velika, milionska.
U pravu si...znam da u knjizi piše da tu terapiju treba provesti prije...napisala sam da mislim, tj. ja smatram (a ne da piše u knjizi) da je treba primijeniti u "graničnim" slučajevima, kad su iscrpljeni svi oblici medicinskog lijecenja.
Čestitke tvojoj prijateljici na ozdravljenju :) i na istrajnosti! :thumbup:
jel ima neko link za tu knjigu? Karcinom je dobila sesstra od moje drugarice. :sad:
Jara

Post by Jara »

Prije će se knjiga naći u prodavnicama "zdrave hrane".
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Breuss Cancer Cure

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ ... urezone-20

Mene samo interesuje - sta je vama ljudi?

Jel vama logicno da normalna ljudska celija koja je postala kancerogena - ne moze koristiti energiju koju koriste druge celije u tijelu? Kao, ako nema proteina u dijeti - kancer mora umrijeti. Nemojte biti smijesni, molim vas. Kakav bio-energeticar za $25.000? Koje pijenje pola litre soka od cvekle, hrena i krompira - 42 dana - ce eliminirati rak? Mozda zaustavi progres, jerbo tijelo je u "koncentracionom logoru" - ali eliminirati rak izgladnjavanjem, ne znam samo jeli ikad iko od vas, jedan dan, usao u biblioteku jednog univerziteta, pa prosao niz sekciju o raku, i pogledao milione milona stranica printanog materijala napisanog rukom ljudi koji su na hiljade bolesnika sa karcinomom gledali kroz borbu. Da se nijednom od tih ljudi nije - ucinilo, da bi po litre cvekle, krompira i hrena - moglo nekog izljeciti? Pa kako vam to nije dovoljan dokaz - da ono sto se desava sa "alternativnom medicinom" je lov u mutnom u kojem - ljudi pokusavaju da dignu ozbiljnu lovu prodavajuci kojekakve "usluge" bilo da je u pitanju sok, sokovnik, knjiga ili tretman bioenergeticara od 25.000 dollara.

Daj se malo, regulirajte. Nece ovaj zivot niko prezivjeti. Ali vecina ljudi s prvim rakom prezivi taj rak. To ne mora znaciti da su pomogli doktori ali narucito ne znaci da je sokovnik i 42 dana gladovanja pomoglo. Ne kazem - mora se u nesto vjerovati, ali zna se sta je prvo, a prvo je - operacija ako se operisati moze, kemoterapija ako se podnjeti moze, radijacija je vec za diskusije, ali danas je radijacija mnogo bolja nego sto je bila prije 30-40 godina kad su cijelog covjeka zracili, nemilice. O njoj se daleko vise zna, i zna se koliko je tretmana potrebno, za koju vrstu raka i slicno. Znam da je tesko s ovim se problemom nositi, al' nemojte samo da vas iskoristavaju kojekakvi lesinari, koji ce ako pacijent umre reci da se gladovalo 38 dana a ne 42 kako je striktno propisano a ako prezivi reci da je prezivjeo samo radi soka koji mu je glavu spasio. Ne ide to tako, po meni, a po vama, bujrum, ima internet i informacija na raspolaganje, postoji i nauka, a i cirbu-ciriba gledanje u kuglu i citanje teljve u fildzanu.
paratrooper

Post by paratrooper »

Nosferatu wrote:Mene samo interesuje - sta je vama ljudi? .
A sta je tebi koje P.M :x

ti si kao lijecnik ?
Daj se malo, regulirajte.
to ti onom ko te je rodio.
incognito071

Post by incognito071 »

paratrooper wrote:
Nosferatu wrote:Mene samo interesuje - sta je vama ljudi? .
A sta je tebi koje P.M :x

ti si kao lijecnik ?
Daj se malo, regulirajte.
to ti onom ko te je rodio.

E jesi gospodin, svaka ti cast.

12 postova i vec se osilio :roll:
luciferino

Post by luciferino »

Nosferatu wrote:Breuss Cancer Cure

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ ... urezone-20

Jel vama logicno da normalna ljudska celija koja je postala kancerogena - ne moze koristiti energiju koju koriste druge celije u tijelu? Kao, ako nema proteina u dijeti - kancer mora umrijeti. Nemojte biti smijesni, molim vas. Kakav bio-energeticar za $25.000? Koje pijenje pola litre soka od cvekle, hrena i krompira - 42 dana - ce eliminirati rak? Mozda zaustavi progres, jerbo tijelo je u "koncentracionom logoru" - ali eliminirati rak izgladnjavanjem, ne znam samo jeli ikad iko od vas, jedan dan, usao u biblioteku jednog univerziteta, pa prosao niz sekciju o raku, i pogledao milione milona stranica printanog materijala napisanog rukom ljudi koji su na hiljade bolesnika sa karcinomom gledali kroz borbu. Da se nijednom od tih ljudi nije - ucinilo, da bi po litre cvekle, krompira i hrena - moglo nekog izljeciti? Pa kako vam to nije dovoljan dokaz - da ono sto se desava sa "alternativnom medicinom" je lov u mutnom u kojem - ljudi pokusavaju da dignu ozbiljnu lovu prodavajuci kojekakve "usluge" bilo da je u pitanju sok, sokovnik, knjiga ili tretman bioenergeticara od 25.000 dollara.

Daj se malo, regulirajte. Nece ovaj zivot niko prezivjeti. Ali vecina ljudi s prvim rakom prezivi taj rak. To ne mora znaciti da su pomogli doktori ali narucito ne znaci da je sokovnik i 42 dana gladovanja pomoglo. Ne kazem - mora se u nesto vjerovati, ali zna se sta je prvo, a prvo je - operacija ako se operisati moze, kemoterapija ako se podnjeti moze, radijacija je vec za diskusije, ali danas je radijacija mnogo bolja nego sto je bila prije 30-40 godina kad su cijelog covjeka zracili, nemilice. O njoj se daleko vise zna, i zna se koliko je tretmana potrebno, za koju vrstu raka i slicno. Znam da je tesko s ovim se problemom nositi, al' nemojte samo da vas iskoristavaju kojekakvi lesinari, koji ce ako pacijent umre reci da se gladovalo 38 dana a ne 42 kako je striktno propisano a ako prezivi reci da je prezivjeo samo radi soka koji mu je glavu spasio. Ne ide to tako, po meni, a po vama, bujrum, ima internet i informacija na raspolaganje, postoji i nauka, a i cirbu-ciriba gledanje u kuglu i citanje teljve u fildzanu.
Dobro čovječe, sve to stoji, ali kako možeš pitati šta im je? Ljudi su ili bolesni ili im je neko blizak bolestan (bolje rečeno umire) i učiniće SVE da toj osobi bude bolje. Nedaj Bože nikome da mora gledati kako karcinom odnosi, kako je neko koga voliš slabiji i slabiji iz dana u dan, i naravno da će pokušati sve čak i onda kada konvencionalna medicina digne ruke. Misliš da odmahivanje glavom jednog doktora može ubijediti porodicu da nema pomoći? Jeste, umire se, ali isti tako, prije nego što se umre, za život se i bori. Eto šta im je.

Druga je stvar što postoje šibicari koji zarađuju na ljudskoj muci i očaju i tu želju za borbom usmjeravaju u pogrešnom pravcu. A ako ćemo se na nekoga obrušavati i čitati bukvicu, hajmo onda početi od onih koji su to zaista i zaslužili. Ja ljude koji su se javljali na ovoj temi savršeno dobro razumijem, ali nikada neću shvatiti kakvi su to monstrumi koji imaju obraza prodavati havu i šarene laže.
Baba_Droga

Post by Baba_Droga »

Nosferatu wrote:

............ Nemojte biti smijesni, molim vas.............Daj se malo, regulirajte. .

Sta je nama.....sta je tebi???

Sta je TEBI smjesno u ovome svemu??? Jel tebi smjesna nasa situacija u kojoj se nalazimo???

De se ti malo reguliraj....i svakog dana moli Boga da se tebi ili nekom tvom sve ovo ne desi!
Moli Boga svaku noc da ne moras leci na spavanje sa strahom da li ce u jutro biti bolje ili gore !

I moli Boga da ti da pamet da skontas sta si napisao!!!

I opet.....ti si taj kojem je sve ovo smjesno i koji se treba regulirati!!!
zimomor

Post by zimomor »

GODINAMA SE LJUDIMA GOVORI DA JE HEMOTERAPIJA JEDINI NAČIN DA SE POKUŠA ( „POKUŠATI“ JE PRAVI IZRAZ) ELIMINACIJA RAKA. DŽON HOPKINS GOVORI DA POSTOJI I DRUGI NAČIN.

Kako se nositi sa rakom prema Džonu Hopkinsu?

1. Svaka osoba poseduje ćelije raka u svom organizmu. Ćelije raka se ne mogu identifikovati standardnim testovima, sve dotle dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada lekari kažu pacijentu da više nema malignih ćelija, posle terapije, to samo znači da se testom ne mogu identifikovati ćelije raka, jer je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može registrovati.
2. Ćelije raka se pojavljuju u životu svakog čoveka 6 do 10 puta.
3. Kada je imuni sistem čoveka dovoljno jak, ćelije raka se uništavaju i sprečava se njihovo umnožavanje.
4. Kada osoba ima rak to nagoveštava da je došlo do smanjenja hranljivih materija. Razlozi se mogu tražiti u genetici, životnoj sredini, hrani ili načinu života.
5. Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo, potrebno je promeniti ishranu kako bi se poboljšao imuni sistem.
6. Hemoterapija podrazumeva uništavanje ćelija raka, ali takođe uništavanje i zdravih ćelija u koštanoj srži i digestivnom traktu, a takođe može doći da oštećenja jetre, bubrega, srca, pluća i dr.
7. Zračenjem se, pored uništavanja ćelija raka, sagorevaju i oštećuju i zdrave ćelije i organi.
8. U početku se hemoterapijom ili zračenjem smanjuje veličina tumora. Međutim, daljom primenom hemoterapije i zračenja, nema više rezultata kod eliminacije tumora.
9. Kada u organizmu ima previše toksina nastalih hemoterapijom i zračenjem, imuni sistem je poljuljan ili uništen, što dovodi do toga da osoba postaje podložna raznim vrstama infekcija i drugim komplikacijama.
10. Hemoterapija i zračenje može da dovede do mutacije ćelija koje postaju rezistentne i teško ih je uništiti. Operacijom se takođe može uzrokovati širenje ćelija raka.
11. Preporučuje se da ćelije raka ne treba hraniti i tako podsticati njihovo umnožavanje.
a. Šećer hrani ćelije raka. Izbacite šećer i time ćete odstraniti vrlo značajnu hranu ćelijama raka. Zamene za šećer su takođe štetne. Bolje su prirodne zamene u vidu meda ili melase, ali u vrlo malim količinama. Kuhinjska so poseduje štetne dodatke koji joj daju belu boju. Umesto nje preporučuju se Bragove amino-kiseline ili morska so.
b. Mleko podstiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u digestivnom traktu. Sluz hrani ćelije raka. Izbacivanjem mleka i zamenom sa nezaslađenim soja mlekom, ćelije raka će „gladovati“
c. Ćelije raka bujaju u kiselom okruženju. Mesna dijeta je kisela i bolje je jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu.. Meso takođe sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni, pogotovo za obolele od raka.
d. Dijeta koja se sastoji od 80% svežeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgra i malo voća stvoriće alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuhana hrana, uključujući pasulj. Sokovi od svežeg povrća proizvode žive enzime, koji se lako apsorbuju i dospevaju na ćelijski nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i podstiče razvoj i rast zdravih ćelija. Da biste omogućili živim enzimima da stvaraju zdrave ćelije, pokušajte da pijete sveže sokove od raznog povrća uključujući klice od pasulja. Jedite sirovo povrće 2 do 3 puta na dan. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40˚C.
e. Izbegavajte kafu, čaj, čokoladu jer imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka. Treba piti nezagađenu ili filtriranu vodu da bi se izbeglo konzumiranje toksina i teških metala, koje sadrži voda iz slavine. Destilovana voda je kisela i treba je izbegavati.
12. Proteini iz mesa se teško vare i potrebno je mnogo enzima za varenje. Nesvarena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih toksina.
13. Zidovi ćelija kancera prekriveni su otpornim proteinom. Uzdržavanjem od konzumiranja mesa oslobađa se više enzima, koji napadaju proteinske zidove ćelija raka i omogućavaju prodor odbrambenih ćelija koje uništavaju ćelije raka.
14. Neke materije podižu imuni sistem (IP6, flor, antioksidanti, vitamini, minerali EFA i dr.) i omogućavaju da odbrambene ćelije organizma uništavaju ćelije raka. Vitamin E omogućava ubijanje ćelija raka, što predstavlja normalnu reakciju organizma u uklanjanju oštećenih, nepoželjnih i nepotrebnih ćelija.
15. Rak je bolest uma. tela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bes, netolerancija i gorčina stvaraju u telu stres i kiselost. Negujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.
16. Ćelije raka ne napreduju u sredini sa puno kiseonika. Telesne vežbe i duboko disanje dopremaju više kiseonika do ćelija. Terapija kiseonikom obezbeđuje uništavanje ćelija raka.

MOLIM VAS PROSLEDITE OVO LJUDIMA DO KOJIH VAM JE STALO
MOLIM VAS PROČITAJTE I OVO:

1. Ne koristite plastičnu ambalažu
2. Ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama
3. Ne koristite plastične sudove u mikrotalasnoj rerni.

Džon Hopkins je ovo napisao u svojim novijim člancima. Ovo je takođe dostavljeno i Vojnom medicinskom centru Valter Rid. Hemijski element Dioxin uzrokuje rak, posebno na dojci. Dioksin je visoko toksičan za ćelije našeg organizama. Zato ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama jer se na taj način oslobađa dioksin iz plastike. Skoro je dr Edvard Fudžimoto, velnes menadžer u bolnici Kastl, govorio na televijiji o zdravstvenim rizicima. Tada je govorio o dioksinu i njegovom štetnom dejstvu na ljude. Rekao je da ne smemo grejati hranu u mikrotalasnoj pećnici u plastičnim sudovima. Ovo se pogotovo odnosi na hranu koja sadrži masnoće. On navodi da kombinacija masnoće, visoke temperature i plastike oslobađa dioksin koji prodire u hranu i na kraju u ćelije organizma. Umesto plastike on preporučuje upotrebu stakla, kao što je vatrostalno, pireks ili keramika, koji ne sadrže dioksin. Dakle, hrana koja je pakovana u plastiku, mora se izvaditi i podgrejati u nečem drugom.
Papir se može koristiti ako znate od čega je izrađen. Ipak je najsugurnije koristiti vatrostalno staklo. On je takođe podsetio da su neki restorani brze hrane zamenili plastičnu ambalažu sa papirnom. Dioksin je bio jedan od razloga.
Takođe je podvukao da je plastična ambalaža jednako opasna i ako se koristi za poklapanje suda u kome se greje hrana u mikrotalasnoj pećnici. Umesto plastike, upotrebite papir za pokrivanje hrane u mikrotalasnoj pećnici.
Baba_Droga

#146 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Baba_Droga »

:( :( :( :( :( :( :(

I STVARNO NA KRAJU......

Ostala je knjiga sa par neprocitanih strana......
Jedan pulover, u kom si bila
I ostala je nasa pjesma od Balasevica....

I BICU TE ZELJNA DOK ME IMA............MOJA MILA MAMA :( :( :(

Neka ti dragi Allah podari lijepi dzenet za svaki tvoj osmjeh i zagljaj.......za sve.....

p.s. Hvala svim forumasima koji su mi pruzali savjete i podrsku...... :( :( :(
Lace

#147 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Lace »

:( :( :( :(

sta reci...zao mi je sto si je izgubila i sto se nije izborila...a u jednom momentu je izgledalo optimisticno...bar ono sto sam citala...basum sagosum...neka joj dragi Allah podari lijepi dzennet :( :( :(
Jara

#148 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Jara »

Baba_Droga wrote::( :( :( :( :( :( :(

I STVARNO NA KRAJU......

Ostala je knjiga sa par neprocitanih strana......
Jedan pulover, u kom si bila
I ostala je nasa pjesma od Balasevica....

I BICU TE ZELJNA DOK ME IMA............MOJA MILA MAMA :( :( :(

Neka ti dragi Allah podari lijepi dzenet za svaki tvoj osmjeh i zagljaj.......za sve.....

p.s. Hvala svim forumasima koji su mi pruzali savjete i podrsku...... :( :( :(
:( :( :( :( :(
Image
semmy

#149 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by semmy »

neka joj dragi Allah podari lijepi dzennet
:( :( :( :(
zena21

#150 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by zena21 »

semmy wrote:neka joj dragi Allah podari lijepi dzennet