kandida - vaginalni problemi
Moderator: anex
-
jasana
#51 Re: kandida - vaginalni problemi
za intimnu higijenu ima u apotekama kupiti na bazi LLB tekuci gel,odrzava ph vrijednost vaginalne flore,super stvar.
-
fragola
#52 Re: kandida - vaginalni problemi
da ozivim malo ovu temu, ima li kakvih novosti, savjeta ideja za borbu protiv ove napasti? je li kod nekih nesto posebno upalilo?
LaCici, kad umocis tampon u jogurt (napravila sam kao i ti) da li ga treba drzati neko vrijeme unutra dok se ne natopi, ili ga stavis odmah nakon umakanja. Ja sam ostavila da stoji neko vrijeme i toliko se napunio tim jogurtom da se sav rascvjetao, jedva sam ga ugurala... i jos dok sam ga stavila, pola onog jogurta se iscjedilo
Ali inace, bez obzira koliko gadno bilo, samo jednu noc sam stavila tampon sa jogurtom i bijelim lukom i danas nema ni kapi bijelog pranja, a ne osjetim ni svrab
LaCici, kad umocis tampon u jogurt (napravila sam kao i ti) da li ga treba drzati neko vrijeme unutra dok se ne natopi, ili ga stavis odmah nakon umakanja. Ja sam ostavila da stoji neko vrijeme i toliko se napunio tim jogurtom da se sav rascvjetao, jedva sam ga ugurala... i jos dok sam ga stavila, pola onog jogurta se iscjedilo
Ali inace, bez obzira koliko gadno bilo, samo jednu noc sam stavila tampon sa jogurtom i bijelim lukom i danas nema ni kapi bijelog pranja, a ne osjetim ni svrab
-
LaCici
#53 Re: kandida - vaginalni problemi
Samo malo ga drzis, tek toliko da malo upije a da se ne rascvjeta. I meni je bilo tesko na pocetku ali ustelis se.
Legnes, ispod sebe stavis peskir, umocis i gurnes odmah dok se jos nije stigao rascvjetati.
-
senainter
#54 Re: kandida - vaginalni problemi
Evo najnoviji update. Kako se rijesiti kandide, pitate se mozda??? Odite kod dr. Spahovica!
E a sad ozbiljno, covjek me izlijecio sad ce evo 3 mjeseca ni traga kandidi, to je sve bilo zbog ranice na grlicu koja se jako prosirila, niko mi to nije htio lijeciti, on mi je dao neke vaginalete za obnavljanje epitela, tj. da se ranica smanji ili nestane tako nesto. I evo, sad zasad nema nista, osjecam, nakon 3 godine uzaludne borbe i sile ginekologa koje sam vidjela, konacno olaksanje. Dokad, e to ne znam
E a sad ozbiljno, covjek me izlijecio sad ce evo 3 mjeseca ni traga kandidi, to je sve bilo zbog ranice na grlicu koja se jako prosirila, niko mi to nije htio lijeciti, on mi je dao neke vaginalete za obnavljanje epitela, tj. da se ranica smanji ili nestane tako nesto. I evo, sad zasad nema nista, osjecam, nakon 3 godine uzaludne borbe i sile ginekologa koje sam vidjela, konacno olaksanje. Dokad, e to ne znam
-
senainter
#55 Re: kandida - vaginalni problemi
Mali update, jos uvijek se osjecam dobro ... Ni traga odvratnoj gljivici Nema kraja mojoj sreci 
- Poison_Ivy
#56 Re: kandida - vaginalni problemi
Možeš li još samo napisati koje su to vaginalete?senainter wrote:Evo najnoviji update. Kako se rijesiti kandide, pitate se mozda??? Odite kod dr. Spahovica!
Drago mi je da si se riješila toga.
-
senainter
#57 Re: kandida - vaginalni problemi
Albothyl mislim da se tako zovu al nisam 100 posto sigurna.
Evo prije par dana opet mi se pojavljuje nesto bijelo al nije jako kao prije, otici cu najpre drzavnom ginekologu da vidim moze li se sta regularnim putem, pa onda opet kod privatnog ljekara. Prenesem iskustva. Sretno
Evo prije par dana opet mi se pojavljuje nesto bijelo al nije jako kao prije, otici cu najpre drzavnom ginekologu da vidim moze li se sta regularnim putem, pa onda opet kod privatnog ljekara. Prenesem iskustva. Sretno
- Poison_Ivy
#58 Re: kandida - vaginalni problemi
Hvala ti puno za info.
-
el-presidente
#59 Re: kandida - vaginalni problemi
Preporučujemo vam OleaGyn izuzetno učinkovit biljni pripravak u tretmanu kako spolnih bolesti žena tako i spolno prenosivih bolesti, neovisno o tome koji je mikroorganizam uzročnik.Više na...
http://www.olea.ba/bs/elm-adria/o-proiz ... 16-oleagyn
http://www.olea.ba/bs/elm-adria/o-proiz ... 16-oleagyn