kandida - vaginalni problemi
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: kandida - vaginalni problemi
dobra je i nistatin krema
ali jogurt je zakon
ali jogurt je zakon
- VenomousV
#27 Re: kandida - vaginalni problemi
dobro je pa si izlecila ali meni to, blago receno, odvratno zvuci 
- Cholina_Lokica
#28 Re: kandida - vaginalni problemi
Krene zagondzija daVenomousV wrote:dobro je pa si izlecila ali meni to, blago receno, odvratno zvuci
-
LaCici
#29 Re: kandida - vaginalni problemi
Meni se muz nije zalio
Kako god, ako je normalna osoba, razumjet ce i strpiti se malo.
- VenomousV
#30 Re: kandida - vaginalni problemi
ma ne bih se ja mogla strpit' 
-
zbrnt
#31 Re: kandida - vaginalni problemi
super, lacici, i meni je bolje, pijem jogurt svaki dan!
- bez_ideje
#32 Re: kandida - vaginalni problemi
2 mjeseca .....1000 mg C vitamina dnevno,nema gljiva,nema prehlada,nema niTa....ko da sam malo i boje dobila u obrazima
-
senainter
#33 Re: kandida - vaginalni problemi
Ja imam ogromnih problema sa tom gljivicom i ne znam sta da radim. NISTA ne pali. Davno sam radila alergo test i na njemu pise da sam jako alergicna na kandidu albanis. Tad sam imala problema sa grlom koje je bilo puno sluzi (i dan danas je) i tu mi je pomagao sprej.
Medjutim, vaginalno problem je poceo unazad 3 godine, i prosto ne znam sta da radim. Moje nebrojene posjete ginekologu su se zavrsile rijecima 'Vi nemate srece s ovim', mislim njih ne briga a u zadnjih mjesec dana imala sam 2 urinarne infekcije zbog tih gljivica, da ne spominjem da me jajnici cesto znaju boliti kada se ona pone 'negdje gore'.
Mozete li mi reci ime dobrog doktora ili bar nekog homeopata da probam izlijeciti ovu nocnu moru.
Hvala
Medjutim, vaginalno problem je poceo unazad 3 godine, i prosto ne znam sta da radim. Moje nebrojene posjete ginekologu su se zavrsile rijecima 'Vi nemate srece s ovim', mislim njih ne briga a u zadnjih mjesec dana imala sam 2 urinarne infekcije zbog tih gljivica, da ne spominjem da me jajnici cesto znaju boliti kada se ona pone 'negdje gore'.
Mozete li mi reci ime dobrog doktora ili bar nekog homeopata da probam izlijeciti ovu nocnu moru.
Hvala
- Jara
#34 Re: kandida - vaginalni problemi
Čitam ovo pa mi nije jasno...
Kako pomaže C vitamin, tj. askorbinska kiselina, a kažu da je bazna sredina odbrana od bolesti a da joj kisela sredina pogoduje?
@ bez_ideje, vidim pitala sa i ti, da li je neko u međuvremnu objasnio (možda mi je promaklo)?
@ bez_ideje, vidim pitala sa i ti, da li je neko u međuvremnu objasnio (možda mi je promaklo)?
-
seko3
#35 Re: kandida - vaginalni problemi
Meni je pomogao BIosympa - nekakav probiotik... Ljekar mi je preporučio taj probiotik jer mi se kandidijaza ponavljala. Valjda taj može spriječiti ponavljanja tako da iz probavnih organa istjera kandidu. Meni je pomoglo...
-
seko3
-
cocochanel
#37 Re: kandida - vaginalni problemi
gdje kod nas ima biosympa..?
-
seko3
- 1mala
#40 Re: kandida - vaginalni problemi
Kantarionovo ulje na tampon, dvadesetak noci za redom ,i rijesen problem 
- CherryLips
#41 Re: kandida - vaginalni problemi
Moze li biti da imas kandidu a da nemas apsolutno nikakvih pokazatelja iste??
-
Dr Gabriel
#42 Re: kandida - vaginalni problemi
senainter wrote:Ja imam ogromnih problema sa tom gljivicom i ne znam sta da radim. NISTA ne pali. Davno sam radila alergo test i na njemu pise da sam jako alergicna na kandidu albanis. Tad sam imala problema sa grlom koje je bilo puno sluzi (i dan danas je) i tu mi je pomagao sprej.
Hvala
Jeste li probali sa ovim preparatom? http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 364&type=3
-
senainter
#43 Re: kandida - vaginalni problemi
Nisam probala taj proizvod, da li je to neko ulje koje se pije ili sta je u pitanju nisam shvatila I koja je adresa da to nabavim ako moze .
Hvala
Hvala
- male_okice
#44 Re: kandida - vaginalni problemi
pa otvori ovu facebook stranicu tamo ti sve pise, a imas i zasebnu temu Curokot ulje tamo imas napisano gdje se u SA moze kupitisenainter wrote:Nisam probala taj proizvod, da li je to neko ulje koje se pije ili sta je u pitanju nisam shvatila I koja je adresa da to nabavim ako moze .
Hvala
-
senainter
#45 Re: kandida - vaginalni problemi
Koliko ja znam to se ulje moze kupiti svuda, to trenutno pijem al bez ikakvog uspjeha. Probat cu ovaj proizvod pa se javim. Sto se facebooka tice, il sam ja debil za facebook, ili oni nisu to bas nesto fino uredila. Thanks
-
senainter
#46 Re: kandida - vaginalni problemi
Dajte kakvog drzavnog ginekologa da ovo moze rijesiti, da ce ovo saslusati i posvetiti se tome. Ima li iko da je bio kod nekog i da je ovo rijesio.
Vec 3 godine traje agonije bijelog iscjetka i bolova pri spolnom odnosu. Sta jos da radim ne znam. Vrlo sam obeshrabrena jer nista ne djeluje...
Vec 3 godine traje agonije bijelog iscjetka i bolova pri spolnom odnosu. Sta jos da radim ne znam. Vrlo sam obeshrabrena jer nista ne djeluje...
- male_okice
#47 Re: kandida - vaginalni problemi
senainter wrote:Dajte kakvog drzavnog ginekologa da ovo moze rijesiti, da ce ovo saslusati i posvetiti se tome. Ima li iko da je bio kod nekog i da je ovo rijesio.
jesi sigurna uopste da je kandida? ja sam se mucila vise od 8 mjeseci sa kandidom kao...tj imala bijeli iscjedak, bolove, peckanje itd dok napokon nisam dosla do normalnog ginekologa koji mi je uradio briseve na sve moguce i nemoguce dole i na kraju je bila u pitanju bakterija neka podvrsta streptokoke...dobila tad terapiju i oralnu i vaginalnu i kako tad to rjesih uopste vise nemam problema.
-
senainter
#48 Re: kandida - vaginalni problemi
Daj mi ime tog ginekologa please. Ne znam tako mi rece ovaj zadnji ginekolog kad je radio PAPA bris. Imam samo bijeli iscjedak i odnos me zna boliti. Mene nista ne svrbi niti je nesto crveno.
- male_okice
#49 Re: kandida - vaginalni problemi
ja sam u prijedoru u nasoj bolnici radi ta doktorica kojoj ja idem...tako da stvarno mi je zao ne vjerujem da ti tu mogu pomoci ali kod kojeg god otisla doktora trazi sama da ti da uputnicu da uradis te briseve. uzimaju se isto onim stapicima kao za papa test, ja sam uradila 8 briseva na kandidu, na eserihiju coli, cak i sifilis, gonoreju sav taj neki paket i na kraju se ispostavilo da je kandida negativna, takodjer se suprug isto testirao na to sve, cim sam ja dobila nalaze, sreca on je bio negativan na sve, tako da sam samo ja dobila terapiju nismo imali odnose dok ja nisam potrosila svu i eto zasad je sve ok. nadam se da sam ti imalo pomogla dalje, ali trazi uzrok jer ako ti dosad nije niko bas brisevima potvrdio da je kandida ne mora uopste znaciti da je ona.senainter wrote:Daj mi ime tog ginekologa please. Ne znam tako mi rece ovaj zadnji ginekolog kad je radio PAPA bris. Imam samo bijeli iscjedak i odnos me zna boliti. Mene nista ne svrbi niti je nesto crveno.
-
yozi
#50 Re: kandida - vaginalni problemi
zbrnt wrote:Cisto da vidim jesam li jedina sa ovim problemom, da cujem vase savjete kako se rijesiti ove nemani.
Od septembra prosle godine imala sam epizode sa nejerovatnim svrabom, sirastim iscjetkom, nakon cega sam koritila Canesten kremu - 6 dana od koje mi je bilo bolje ali nakratko.
to mi se desilo jednom u septembru, drugi put okobru. oba puta sam radila bakterioloske briseve i sve je bilo negativno.
poslije sam jos koristila Lactogyn - nista specijalno.
Bila mjesec dana na Betadine vagitorijima (zbog cervicitisa), ali candida nikko da ode. Pila sam krajem januara Funzol, 7 dana po 50 mg, i evo 10-ak dana nakon toga, opet crvenilo, iscjedak. Poludicu!!! Zene, upomoc, ja sam na rubu nervniog sloma, neki dan sam kupila sve pamucno bijelo donje rublje i npravila dnevne uloske od gaze, jer kazu da ovi komercijalni pomaz candidi....
preporucujem: http://drgabrielsproizvodibih.blogspot. ... ndide.html