Ispljuvo sljam sa krvlju
Moderator: anex
-
DZONPI
#1 Ispljuvo sljam sa krvlju
Ljudi isprepada se jutros.Naime imam gripu vec 7 dana,standardno,kasalj,nos zacepljen,nikakav kad jutros osjetim nesto u ustima,i kad sam ispljuno vidio sam zuti sljam pomjesan sa krvlju.Kasnije sam opet izbacivo sljam ali bez krvi samo bjeli sljam.Bio sam kod hecima,presluso me onim slusalicama,kaze da necuje nista neobicno i poslo me je da sutra uradim snimak pluca da vidi da nije upala.Moram uradit X-thorax,valjda mu je to neka vrsta snimka.Ljudi pravo sam se prepo,ionako sam u depresiji jos da me ovo snadje.Nadam se da nije nista strasno.Jel imo neko nesto ovako slicno.
-
melb26sa
#2 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju
I kod mene isto prije mjesec dana - dijagnoza bronhitis nakon slikanja pluca.
Ta krv je jer je pukao koji kapilar, nije ti nista.
Ta krv je jer je pukao koji kapilar, nije ti nista.
-
trinitrotoluol
#3 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju
Ne boj se ne mora biti nista strasno
Naime postoji velika mogucnost da je neki od sitnih krvnih sudova u disnom putu pukao usljed stalnog naprezanja tj kasljanja i da odatle potice boja SHLAJMA a ne sljama
Dobio si uputnicu za snimanje pluca i to kada odradis bices siguran o cemu se radi. Obzirom da ljekar nista nije nasao kao sumnjivo slusalicama to je dobar znak. Ipak neka oboljenja a najcesce odredjene virusne upale pluca je jako tesko dijagnosticirati samo pregledom slusalicama. Ipak nadam se da je to sve uzrokovano gore opisanim i nemas velikog razloga za brigu, pogotovo sto u shlajmu kasnije nisi primjetio krv... Sretno sutra i javi nam da znamo kako si. Brzo ozdravljenje od raje s foruma 
- dinaraaa
#4 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju
Najvjerojatnije da nije ništa strašno
Baš mi je rođak imao taj slučaj , ali on puši i također bio prehlađen...jednom se dobro nakašljao i ispljunuo nešto tamno i krvi malo.
Paničan kakv jeste odmah je išao u bolnicu i rekoše nema frke sve Ok ništa strašno....međutim njega je toliko prepalo da je išao u bolnicu za plućne bolesti da tamo temiljito provjeri...slikanje, fotkanje, skeneri.. folovi golovi
..na kraju stvarno ništa ozbiljno...jaka nahlada pukao neki kapilar koji je možda i od pušenja bio nadražen..bla..bla..
Preporuka liječnika je da ipak ostavi duhan

Baš mi je rođak imao taj slučaj , ali on puši i također bio prehlađen...jednom se dobro nakašljao i ispljunuo nešto tamno i krvi malo.
Paničan kakv jeste odmah je išao u bolnicu i rekoše nema frke sve Ok ništa strašno....međutim njega je toliko prepalo da je išao u bolnicu za plućne bolesti da tamo temiljito provjeri...slikanje, fotkanje, skeneri.. folovi golovi
Preporuka liječnika je da ipak ostavi duhan
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju
Ne brini se ništa, ali ipak uradi slikovanje i preglede.
-
sexy
#6 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju
Joj covjece, koni jednoj blizu mene isto se desilo ujutro nekako, i do aksama preselila, nije jadna ni docekala da joj urade taj X-Thorax.... 
- kamen spoticanja
#7 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju
jedan moj kolega doktor kod ovakvih slucajeva postavi prvo ovo pitanje :" a da nisi slucajno kopao po nosu ovih dana":D
kaze da ima dvije trecine diagnosticke uspjesnosti
i zaista kapilari nosa jako lako pucaju,pogotovo kad se nos neprestano barce,sto zbog prehlade,sto zbog rudarskih aktivnosti
no sikiriki ba da je tuberkuloza znao bi vjeruj mi
kaze da ima dvije trecine diagnosticke uspjesnosti
no sikiriki ba da je tuberkuloza znao bi vjeruj mi
-
Treskavica
#8 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju
Ja sam zadnje tri gzime imao problema sa prehladama i gripom, medjutim ove zime ne zahvaljujuci propolis kapima i medu izmjesanim sa propolisom i maticnom mlijecu. (15 kapi na kocku scera naste srce a zatim mali kafenu kascicu meda sa propolisom hapnes i to je sve) Ove zime mi pravo cudno, sve hocu da se prehladim i nakasljem ali ne uspijeva. Probajte necete se pokajati. takodje me i grlo vise ne steze.
- chuchumbamayumbe
#9 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju
Drug, vjerovatno ti je to malo sukrvice iz nosa, sinusi, ovo-ono...
Da je tuberkuloza gubio bi na tezini i imao bi vise sukrvice.
Odradi to sto su ti rekli (x-thorax - grudni kosh koliko ja znam), ali 100% to je do surle.
Da je tuberkuloza gubio bi na tezini i imao bi vise sukrvice.
Odradi to sto su ti rekli (x-thorax - grudni kosh koliko ja znam), ali 100% to je do surle.