Ispljuvo sljam sa krvlju

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
DZONPI

#1 Ispljuvo sljam sa krvlju

Post by DZONPI »

Ljudi isprepada se jutros.Naime imam gripu vec 7 dana,standardno,kasalj,nos zacepljen,nikakav kad jutros osjetim nesto u ustima,i kad sam ispljuno vidio sam zuti sljam pomjesan sa krvlju.Kasnije sam opet izbacivo sljam ali bez krvi samo bjeli sljam.Bio sam kod hecima,presluso me onim slusalicama,kaze da necuje nista neobicno i poslo me je da sutra uradim snimak pluca da vidi da nije upala.Moram uradit X-thorax,valjda mu je to neka vrsta snimka.Ljudi pravo sam se prepo,ionako sam u depresiji jos da me ovo snadje.Nadam se da nije nista strasno.Jel imo neko nesto ovako slicno.
melb26sa

#2 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju

Post by melb26sa »

I kod mene isto prije mjesec dana - dijagnoza bronhitis nakon slikanja pluca.

Ta krv je jer je pukao koji kapilar, nije ti nista.
trinitrotoluol

#3 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju

Post by trinitrotoluol »

Ne boj se ne mora biti nista strasno :) Naime postoji velika mogucnost da je neki od sitnih krvnih sudova u disnom putu pukao usljed stalnog naprezanja tj kasljanja i da odatle potice boja SHLAJMA a ne sljama :lol: Dobio si uputnicu za snimanje pluca i to kada odradis bices siguran o cemu se radi. Obzirom da ljekar nista nije nasao kao sumnjivo slusalicama to je dobar znak. Ipak neka oboljenja a najcesce odredjene virusne upale pluca je jako tesko dijagnosticirati samo pregledom slusalicama. Ipak nadam se da je to sve uzrokovano gore opisanim i nemas velikog razloga za brigu, pogotovo sto u shlajmu kasnije nisi primjetio krv... Sretno sutra i javi nam da znamo kako si. Brzo ozdravljenje od raje s foruma ;-)
dinaraaa

#4 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju

Post by dinaraaa »

Najvjerojatnije da nije ništa strašno :-D
Baš mi je rođak imao taj slučaj , ali on puši i također bio prehlađen...jednom se dobro nakašljao i ispljunuo nešto tamno i krvi malo.
Paničan kakv jeste odmah je išao u bolnicu i rekoše nema frke sve Ok ništa strašno....međutim njega je toliko prepalo da je išao u bolnicu za plućne bolesti da tamo temiljito provjeri...slikanje, fotkanje, skeneri.. folovi golovi :D ..na kraju stvarno ništa ozbiljno...jaka nahlada pukao neki kapilar koji je možda i od pušenja bio nadražen..bla..bla..
Preporuka liječnika je da ipak ostavi duhan :D

:thumbup: :bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju

Post by PipiDugaDevetka »

:D Dolje ljaga i šljam u koloru!

Ne brini se ništa, ali ipak uradi slikovanje i preglede.
sexy

#6 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju

Post by sexy »

Joj covjece, koni jednoj blizu mene isto se desilo ujutro nekako, i do aksama preselila, nije jadna ni docekala da joj urade taj X-Thorax.... :razz:
kamen spoticanja

#7 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju

Post by kamen spoticanja »

jedan moj kolega doktor kod ovakvih slucajeva postavi prvo ovo pitanje :" a da nisi slucajno kopao po nosu ovih dana":D
kaze da ima dvije trecine diagnosticke uspjesnosti :-) i zaista kapilari nosa jako lako pucaju,pogotovo kad se nos neprestano barce,sto zbog prehlade,sto zbog rudarskih aktivnosti :D
no sikiriki ba da je tuberkuloza znao bi vjeruj mi ;-)
Treskavica

#8 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju

Post by Treskavica »

Ja sam zadnje tri gzime imao problema sa prehladama i gripom, medjutim ove zime ne zahvaljujuci propolis kapima i medu izmjesanim sa propolisom i maticnom mlijecu. (15 kapi na kocku scera naste srce a zatim mali kafenu kascicu meda sa propolisom hapnes i to je sve) Ove zime mi pravo cudno, sve hocu da se prehladim i nakasljem ali ne uspijeva. Probajte necete se pokajati. takodje me i grlo vise ne steze.
chuchumbamayumbe

#9 Re: Ispljuvo sljam sa krvlju

Post by chuchumbamayumbe »

Drug, vjerovatno ti je to malo sukrvice iz nosa, sinusi, ovo-ono...
Da je tuberkuloza gubio bi na tezini i imao bi vise sukrvice.
Odradi to sto su ti rekli (x-thorax - grudni kosh koliko ja znam), ali 100% to je do surle.
Post Reply